Започна се! Започнаха процедурите срещу оралните хормони продавани като хранителни добавки.

Прескочи до:

27.09.09
22:38

казано от fe2_vanio на 27.09.09, 20:48:

Това е пълен смях!В тази гнусна америка(нарочно го пиша с малки букви) наркотици се продават не на всяка улица а на всяка тротоарна плочка и няма проблеми а за някакви си прохормони правят проблеми!

Сигурен ли си? Говорил съм с доста американци които казват че стероиди в САЩ не се намират чак толкова лесно... докато тук...

28.09.09
03:54

Стероиди се продават в абсолютно всяка зала и магазин за хранителни добавки,не че и тука не е така де :) Но не е толкова явно и не дразни хората!Докато наркотици се продават през 20 метра има дилър и не им правят проблеми а се хващат за прохормоните.Това е конфликт на интереси и лобита 100%

28.09.09
05:33

казано от fe2_vanio на 27.09.09, 20:48:

Това е пълен смях!В тази гнусна америка(нарочно го пиша с малки букви) ...

Хахахаааа,смяаах,смях в залата,голям смях.гнусна държава(с малки букви). Абе момчета, щом е толкова гнусна за вас тая държава защо все американски добавки вземате и други не признавате? Не ви ли е гнус да ги пиете? Или като е за келепира,може?
А да сте чували за такива неща като морал,етика? Задавам смешен въпрос,защото предварително знам отговора му.

ВИ

28.09.09
08:19

казано от Миро на 27.09.09, 20:06:

Мдаа,в тоя сайт има много хора с чувство за хумор.”Не е тоя начина” да се ограничала употребата на разни вещества.Знам много добър начин да се борим с алкохола например.На пиячите им предлагате ... да,предлагате им просто една бутилка водка.И тъй се борите с алкохолизма.Познайте ква ще е тяхната реакция.Все едно виждат шлифован диамант или кюлче чисто злато.
Даа,разбира се,че “това не е начина”.Начина е първо да тъпчем джобовете на търговците на всякаква химия.А след това ...да тъпчем джобовете на докторите за лечение на болни бъбреци,черен дроб,жлъчка.И така.Всеки е свободен да взема каквото иска,ако ще и гъби мухоморки да си пържи с най-пикантните подправки.Свободен е след това да си избере личен лекар и се тъпче с илачи.Има свобода,в свободна държава живеем.Разните пубери дето хабер си нямат що е анатомия и физиология на човека,те са най-свободни.Ако им дадеш цианкалий и него ще нагълтат “свободно по своя воля”.И след това “свободно по своя воля” малко ще поумрат

Разбирам позицията и аргументите ти, но е хубаво да се замислиш за някои неща.
Под “това не е начина” имам предвид че хормоналната манипулация не трябва да е под формата на шарени опаковки и картинки с яки бицепси. Трябва да е по същия начин както се взимат и женските хормони - под лекарски контрол с всички необходими периодични кръвни изследвания. Някои хора взимат мъжи хормони в продължение на 30-40 години само с положителни ефекти (anti-aging практики). Отиваш в кабинета, казваш че искаш да заякнеш, подписваш се че ще поемеш разноските по възникнали странични ефекти и получаваш чист тестостерон. Има не 1 и 2 сериозни излседвания които показват пълна безопасност при такава практика.
Проблема тук е че този избор те го нямат. Нямат алтернативата и сега им забраняват и единствения легален вариант. И тук е истинската трагедия - правото на избор, на свободно изразяване, взимане на решения и понасяне на подследствията от тях са най-важното нещо в едно общество. То трябва да защитава слабите, а не неразумните. Всеки има глава на раменете и има право да си определя пътя.
По пътя по който сме тръгнали и особено те, един ден ще се събудиш и единствения истински избор който ще имаш ще е ” до прозореца, или до пътеката”.

28.09.09
09:54

Истината е че това решение е просто поредното доказателство че в уж “най-великата демократична държава в света” такова нещо като демокрация не е познато...

Демокрация не е равно на свободия

28.09.09
13:00

Не мога да разбера защо някои хора се заблуждават че налагането на забрани за продажба на хард добавки,прохормони и т.н е много добро решение.Има няколко минуса даже и мисля да наблегна на тях-първия от тях се корени в човешкото съзнание и нагласа-ако някой е решил да се назоба пак ще намери начин да го направи със или без забрана-ако няма да е с хард добавки и прохормони то тогава ще е с Омнадрен или пък ретаболил...и каква е ползата от това-да не би да Омнадрена и ретаболила които спокойно може да си купиш и без рецепта от всяка втора аптека са по-безопасни за здравето от тези добавки.Аз не мисля така-а вие???Някои от вас сигурно ще се намерят да кажат че решението е да спре да се зоба-ок така е,но все едно да кажеш на някой пияница че начина да не е алкохолик е да спре да пие нон стоп-да това е решението,но дали той ще го направи е друг въпрос.Ако има някой от вас който да си мисли че като се забранят тея хормони и добавки няма повече да ги има на пазара бих му казал че много много греши.Пак ще ги има но на цена поне с 25 % да не кажа и повече по-скъпа от сегашната.Нека да не забравяме и факта че когато нещо е легално и регистрирано то подлежи на строг контрол за качество и количество на активното вещество пък било то и добавка,а когато се произвежда нелегално не може да се разчита на коректност и точност тоест дали наистина това което пише на опаковката го има и вътре във всяка отделна капсула или каквато и да е друга форма.Минуси много могат да се изброят още но нека да не задълбочавам засега.Просто искам да попитам-”Като забраниха преди няколко години бионабола какво се постигна”.Аз ще ви кажа-абсолютно нищо-цената му на черно поскъпна и почна да се внася нелегално всякакви ръмунски и т.н аналози боклуци.Това което изброих в моето изказване ще се случи и с тези забрани.Няма сила която да спре черната търговия.Има ли някой който да не е съгласен с това.Или ще се изработят аналози на тези добавки които ще бъдат легитимни до няколко месеца или тези забрани ще дадат силен тласък на просперитета на черния пазар.Нека не се заблуждаваме че някакви забрани че оправят положението.

28.09.09
14:08

Съгласен съм с Вальо, да не говорим и че ако стане така,
ще влезнат доста пари в държавата,
а не както сега стоят в сивия сектор.
Иначе в USA има демокрация само на хартия.

28.09.09
14:40

казано от Иван Шишманов на 28.09.09, 10:42:

Демокрация не е равно на свободия

Но за сметка на това по презункция дава правото на всеки сам да избира,кое е добре за него,кое не- стига да не вреди на околните...Как примерно на теб ти пречи,че някой взима прохормони-кара те да завиждаш,комплексираш се..или има нещо другоо?-Ми тогава ,ако си готов да поемеш рисковете ,взимай и ти бе..Нищо лично..

Незнам, нещо ми се струва налудничава идеята човек който си скапва здравето и се гъчи с боклуци, само и само да качи някой сантиметър в ръката, да ме комплексира.
Кой има право да избира ?!?! Невръстните тинейджъри попаднали в клопката на заблудата и парите ли ?!?!
И да цигарите ми вредят много, но всички около мен ги опъват като невидели, аз уважавам техния избор знаейки, че всяка цигара може да им е последна, те са направили своя избор аз немога.
Не съм готов да поема риска да се самоубия за ..удоволствие, много хора не са независимо дали го осъзнават или не

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 28.09.09 16:15.

28.09.09
16:31

[quote author=”Миро” date=“1254048650”]Много добра мярка.И навременна.Нека на някои назобени говеда :) да им спаднат малко мускулите.И да не се фукат толкова.Че то така с анаболи и баба знае.Да приветстваме тия мерки за здравословен начин на живот.И премахване на изкушенията пред тинейджърите да постигат някви цели с цената на всичко. :)

Абе, ама ти още се излагаш. На всички ни стана ясно, че си смръдлив чичко, който няма пари да си купи и протеин и затова плюе по всички, които са постигнали нещо. Изобщо тука един куп народ се изказаха като 10-годишни момиченца. Винаги съм мислел, че зобовете са по-комплексирани, ама сега се убеждавам, че няма по-големи комплексари от мишоците дето като видят здраво момче на плажа почват да обясняват на жена си колко е назобен, как му е паднала пишката и черния му дроб се показва от задника му. Който иска ползва, който не иска не ползва. Какво сме виновни, че преди 30 години са били на стероиди и картофи, науката напредва.
КОЛКО ОТ ВАС ДЕТО ПЛЮЕТЕ ТУКА ИЗПРОБВА СЪОТВЕТНИТЕ ПРОДУКТИ И СИ НАПРАВИ ОБСТОЙНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПРЕДИ И СЛЕД ТОВА??????????????????????????????? КОЛКО?
То с четене по форумите и със завиждане нищо не става. Стадо - дай да плюеме, щот от всичко разбираме най-много. А на американците не са им най-големия проблем стероидите, защото 2/3 от населението са изроди дето сядат на 3 седалки едновременно в автобуса.
Да не говорим, че всяка забрана има негативни ефекти - като спряха да правят Бионабол кво???????? Всички се тровят сега с бог знае какво, правено в китай, хасково, варна .... Продължавайте да се заблуждавате, че с отдаденост и тренировки всичко се постига...

Конкретно за забраната - няма да се запасявам, защото съм убеден, че новите неща вече са измислени и ще се появят най-късно през пролетта.

Подобно поведение нали знаеш, че не се толерира тук!!!
Официално предупреден мисля знаеш за обиди какво следва!
head_hunter

Мнението беше редактирано от head_hunter на 28.09.09 17:22.

28.09.09
17:29

Честно казано слабо ме интересува какво следва...

28.09.09
19:52

Кобра е човека които казва наи смислените мнения маи.

28.09.09
19:56

На комплексирания от произхода си тип мога да му отговоря само едно!За разлика от тебе аз нямам комплекси,че съм Българин дори се гордея от това!А използвам американски добавки,защото са се доказали на световния пазар.А относно,че е гнусна държава пак го казвам ДА гнусна е и не искам да живея там,защото тука ми е по-хубаво.Поне малко самочувствие имай бе човек...

28.09.09
21:30

Както и да е.Аз не мога да си представя някоя държава да ми е гнусна и да купувам стоките и.Против принципите ми е.Ноо разни хора,разни идеали.
Това което пишете какво станало като забранили бионабола-нищо,това просто показва че все още не сме нормална държава и няма контрол у нас. Всеки може всичко да си внесе,дори и атомна бомба.Обръщате логиката наопаки и давате за пример тая анархия в която живеем.Щял да купи омнадрен.Ами щом няма никакъв контрол над лекарствените средства ще купи.Щом има кой да продаде,а може да се купи всичко щото няма санкции за продавачите.Наредбите не се спазват,у нас нищо не се спазва.Всичко остава само на хартия,за прах в очите и да се докараме пред света.

Да,всеки взема всичко по свой избор.С какво пречи на другите?Пречи с това,че като си увреди здравето,цялото общество ще плаща за скъпоструващото лечение(понякога зад граница) или дори трансплантации.Постоянно има кампании за набиране на средства.
не знам защо някои смятат анаболи и хормони за безобидни вещества.Това са хормони,силно действащи субстанции.В микроконцентрации в ораганизма.Един 20-25 годишен със здрава физика и натрупан опит може да ги взема без последствия.Разни пубери на 13-16 г,слаби и без никаква информация ще вземат пример от него.Ще му подражават.Ще приемат всичко в конски дози скришом от родителите.Какво ще стане с някои от тях,не е трудно да се сетим.Имаше преди десетина години един филм за щангиста Белослав Манолов.

Ще кажа на кобрата само,че не разчитам на протеини,а на здравото ядене преди всичко.

29.09.09
06:02

Към Иван Шишманов ,щом уважаваш мнението на другите спри да пълниш темата със мнения против,секи сам си избира средствата за да постине желания резултат,във ада всеки сам ще отговаря за греховете и грешките си :D :)

казано от daniel_88 на 29.09.09, 06:02:

Към Иван Шишманов ,щом уважаваш мнението на другите спри да пълниш темата със мнения против

Хах глупаво изказване, аз уважавам мнението на всеки, всеки може да се трови както иска дали да си вземе от аптеката или от някъде другаде си е негова работа.  Един тинейджър няма мнение за тези неща, прави го без реален и обективен поглед над нещата . Със сигурност не бих искал децата ми да имат свободен достъп до подобни боклуци, с които могат да се снабдят чрез два клика. Ще ти задам риторичен въпрос всъшност ти уважаваш ли моето мнение, че ме молиш да не пиша по темата ?!?!!?? Пушачите уважават ли моя избор, че ме тъпчат с гадости, без да ме питат ?! Тия хора уважават ли здравната система, че веднага като се прецакат, сами я търсят.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 29.09.09 07:01.

29.09.09
07:01

Към Миро: виж какво пич че в държавата цари анархия навсякъде е така и че всички закони в повечето пъти ги има но само на хартия пак е така.Именно поради тази причина аз споменах че някакви си наредбички и закончета дето ще се прокарат за тея добавки и прохормони ще си останат само на книга.Живея в тази държава достатъчно време за да ми е ясно какво представлява.Санкции за продавачите има колкото искаш само че няма кой да ги приложи или ако има и не успява навсякъде да го направи.Всеки гледа да продава на всеки в тази държава-малко са тези дето ги интересува на колко години си и с какъв стаж си-печалбата за него е важна.Каквото и да си говорим или пишем няма да променим нищо.

29.09.09
07:56

Не съм искал нищо да ти забранявам или да те обидя, просто казвам че не трябва да вървим срещу нововъведенията на пазара,само защото ние е яд че години наред сме си давали парите за протеин ,аминки и креатин и т.н. и изведнъж се появява нещо което действа наистина и за кратко време ( не се опитвам да рекламирам тези продукти )

Мнението беше редактирано от daniel_88 на 29.09.09 07:56.

казано от daniel_88 на 29.09.09, 07:56:

Не съм искал нищо да ти забранявам или да те обидя, просто казвам че не трябва да вървим срещу нововъведенията на пазара,само защото ние е яд че години наред сме си давали парите за протеин ,аминки и креатин и т.н. и изведнъж се появява нещо което действа наистина и за кратко време ( не се опитвам да рекламирам тези продукти )

Личи си, че не си много навътре във спорта, тези продукти не елиминират нуждата на тялото от протеин, аминки и креатин. Пак ще даваш пари за тия неща, но и пари за да си съсипеш здравето.
То и атомната бомба беше нововъведение в науката после и на пазара, и добре, че света тръгна срещу нея.

29.09.09
08:19

Един 20-25 годишен със здрава физика и натрупан опит може да ги взема без последствия.Разни пубери на 13-16 г,слаби и без никаква информация ще вземат пример от него.

Това е вече нещо смислено! И все пак аз не съм ползвал на 16 хормонални продукти не заради нападки във форумите (то тогава беше основно в clubs.???.bg), ами заради това, което бях чел по сайтовете и книгите. И да се изпотрепем тука ефектът ще е същия - всеки избира според психическото и физическото си състояние. Американските изследвания сочат, че огромен процент от ползващите стероиди са били насилвани... как ще обясниш на един човек с такава психическа травма, че това са опасни субстанции и да го откажеш? Просто пример беше, да не кажете, че бг пубрите не са травмирани а го правят от гъзария.

Категоричното ми мнение е следното:
Преди 21 годишна възраст е абсолютно противопоказно да се приемат каквито и да е хормонални продукти, които да повлияят на развитието на ендокринната система, както и много други. Дори и след това задължително трябва да се правят редовни изследвания ПОНЕ на чернодробната функция и нивата на тестостерона и по възможност LH. Има предостатъчно лаборатории, където въпросните изледвания са между 30 и 40лв. Желателно е резултатите да се тълкуват от лекар и при необходимост той да назначава лечение или превенция, а не бай Пешо от залата, който закусва с метан. Черен пазар ще има винаги, както за стероиди, дизайнерски стероиди, наркотици, оръжия, компаньонки и т.н. Отричайки го не предпазваме никого. 

30.09.09
10:17

изчетох цялата тема  .... като махнем писанията “за” или “против” стероидите, нищо неочаквано или фатално не е станало - щели да забранят дизайнерските стероиди и прохормоните .... глупости на търкалета - и стероидите са забранени, но във всяка страна се продават  - просто ще се измислят нови имена на старите стероиди или ще се продават на черно ... единствената разлика май ще е, че ще поскъпнат и парите ще влизат в джоба на друг - нагледал съм се на много забрани досега и единствения ефект е било, че забраненото става по-скъпо, по-търсено, по-модерно и тнт. със забрани нищо не се постига
доста се изприказва за пуберите - те като сами не могат да мислят за себе си, си имат родители - растежа не остава незабелязан, но ако и на родителите им не им пука, защо на мен или на който и да е трябва да му пука за тях.

ЕД

04.11.09
00:29

Ето и финалният списък с продуктите, които се изтеглят от пазара - http://www.fda.gov/Safety/Recalls/ucm188929.htm

04.11.09
08:24

Anabolic Xtreme Hyperdrol X2, a това защо ли го изтеглят.
Първо Слима, сега това, не е добре хич за AX.

EL

04.11.09
09:34

казано от Anabolic Xtreme на 13.05.09, 10:29:

Относно лекото недоразумение с Хипердрол, след направено проучване установихме,че и в двете лаборатории на НСА  НЕ Е правено никакво изследване, относно Хипердрол. За в бъдеще е добре при подобни обвинения да бъдат подкрепени със сериозни доказателства.

Щото съдържа “химия” от миналия век, ама питай “Anabolic Xtreme”, той е най-компетентен по този въпрос. А за пробата: не е недоразумение...има, има...

04.11.09
11:33

Защо ли ми се струва, че вече ще бъдат много малко хората, които ще тръгнат да си купуват Anabolic Xtreme :D

04.11.09
12:44

Аз съм много доволен от продуктите им и пак ще ги позлвам.Да забранят цигарите и алкохола,от които умират милиони а после да мислят за прохормоните :) Пълен цирк за пред данъкоплатеца,лобиране на големите и разни други работи-ето това е ситуацията.Че може да са вредни не отричам,възможно е! :)

EL

04.11.09
13:04

Проблемът според мен не е дали са вредни или не. По-важното в случая е, че се опитват да пробутват “химия” като хранителни добавки, т.е. никой не знае точно какво съдържат (освен разбира се производителя). Поради тази причина не е ясно какво точно се приема и какво да се очаква. Това е много по-опасно от съзнателната употреба на АС. Когато си купуваш АС изборът и рисковете са си  лично твой. А когато ти пробутват АС маскиран като хранителна добавка, без дори да знаеш какво в действителност купуваш...това е недопустимо. Очаквам, че тази тенденция ще набира скорост, все пак печалбите са сериозно основание за подобни действия, но в края на крайщата изборът дали да употребяваш АС винаги трябва да остава личен, а не на разни величия от типа на “Anabolic xtreme”.

04.11.09
20:30

а някой случайно дали знае каква е субстанцията съдържаща се в хипердрола не заради друго а за да знам какви протектори да ползвам като започна другата седмица :)

04.11.09
20:38

казано от Тони1 на 04.11.09, 20:30:

а някой случайно дали знае каква е субстанцията съдържаща се в хипердрола не заради друго а за да знам какви протектори да ползвам като започна другата седмица :)

Въпросния препарат е H-drol. (сори ако не съм разбрал вярно) В момента го взимам в комбинация с S Drol както и някои др добавки. Скоро ще постна обширен дневник с цялата програма и резултатите, които съм постигнал. Протекторите за черния дроб, които е добре да взимаш са магарешки бодил (milk thistle) х 3 на ден (на FAST ACTION има) + 20мг CoQ10 дневно (доволен съм от Scitec и не е скъп:) Ако имаш още въпроси пиши на лични или тук.

Мнението беше редактирано от CARL_FX на 04.11.09 20:41.

04.11.09
20:44

казано от Тони1 на 04.11.09, 20:30:

Hyperdrol - не е прохормон, хардкор продукт си е, но няма забранени субстанции.И няма нужда от PCT.Протектори също не ти трябват. Много протеин гледай да си набавяш дневно 250-300 гр и тренирай здраво.

04.11.09
21:08

@Carl - пусни го дневник да полюбопитстваме резултатите ти ,то май е време и аз да си направя такъв...
@Алекс -знам ,че не е про навсякъде ги пишат ,че са натурални ,но нали видя какво стана със това което са писали и това ,което съдържат реално в тях...та така и постоянно поръчвам една камара витамини ще си взема нещо и за черния дроб и някакви други неща може би ...протеина го набавям толкова и сега от храна и пудра,ама въглехидратите ми куцат ще трябва да вместя по стабилно  и тях...

04.11.09
23:29

Друго което знам е, че Competitive Edge Labs прекъснаха производството на м,с дролите и другите обаче сега в 1 сайт за суплементи виждам 3-4-5 нови техни прохормони ама мисълта ми е, защо в официалния сайт на фирмата ги няма?Някой знае ли нещо повече по въпроса? :)

СБ

05.11.09
04:13

ВЕднага ще ти отговоря - продуктите на COmpetitive Edge Labs само 2 са прохормони, всички други са дизайнерски простероиди. А и ако очакваш изобщо да не се появяват на пазара нови хормонали продукит, в жестока заблуда си. Началото на 2005 година имаше същата ситуация  изтегляне от пазара на тогавашните хормонали продукти, и какво стана - на тяхно място се появиха нови. Разберете едно нещо - индустията за хранителни добавки винаги е една крачка пред законовата рамка.

EL

05.11.09
12:25

казано от Сила БГ на 05.11.09, 04:13:

ВЕднага ще ти отговоря - продуктите на COmpetitive Edge Labs само 2 са прохормони, всички други са дизайнерски простероиди. А и ако очакваш изобщо да не се появяват на пазара нови хормонали продукит, в жестока заблуда си. Началото на 2005 година имаше същата ситуация  изтегляне от пазара на тогавашните хормонали продукти, и какво стана - на тяхно място се появиха нови. Разберете едно нещо - индустията за хранителни добавки винаги е една крачка пред законовата рамка.

Извинявай за невежеството но какво е това чудо “дизайнерски простероид”? В ендокринологията не съществува такова понятие като “простероид”, “прохормон” и др. подобни. Кой го е въвел и къде са дефинирани тези понятия?

Мнението беше редактирано от elis на 05.11.09 12:26.

06.11.09
11:17

Абе, ти си много заядливо копеле, направо като ти чета постовете имам чувството, че ти излиза пяна от устата докато пишеш...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1