Малко помощ към начинаещ :)

PE

28.09.09
18:23

Здравейте!
На 17години съм, висок 184см, 76кг. 

Понеже съм много слаб, искам да разширя малко горната част, за да заприличам на човек :))
До сега не съм ходил на фитнес, нямам си и на идея от разните понятия, наименования и т.н , така че ще се радвам, ако обяснявате малко повечко :)
Притежавам от скоро един Гладиатор (без лежанка), на който мога да се упражнявам. Имам също и гири 2x5kg, 2x2kg

Бихте ли ми казали, какви упражнения трябва да направя, за да мога да разширя малко горната част, да оправя корема (коремни плочки), гърди, бицепси и т.н... 
Може би правя грешката, че правя всички видове упражнения ( с по няколко повторения, 4x8 до 10) на гладиатора през ден.
Също и някаква програма за храна, ако можете да ми препоръчате. Искам да кача и малко маса на тялото си, за да изглеждам малко по-едър, че съм хилка...може да кача и снимки, ако искате...

Благодаря Ви много предварително, разберете, че просто не разбирам нищо - ама нищо... за това се нуждая от вашата помощ :)

Темата беше редактирана от PetarKmihailov на 28.09.09 18:25.

28.09.09
18:40

Като не разбираш нищо,чети.Никой няма да седне да ти обяснява.
Ако искаш качи твои снимкни,но най-добре такива на машината,която имаш.За да разберем с какво разполагаш.
Добре си се ориентирал с тренировка през ден за цялото тяло.Но за напред ако нямаш лежанка се насочи към някоя фитнес зала.
Освен това тези дъмбели може да ти вършат някаква работа сега,но за в бъдеше само за загрявка можеш да ги ползваш,ако имаш някакви по-сериозни цели.
Щом искаш да ставаш голям-Яж!

Мнението беше редактирано от Biad__ на 28.09.09 18:41.

PE

28.09.09
18:44

Четох да, отделих време, но незнам каква програма да направя и как да се храня правилно.

Разполагам с такъв уред: http://911.bg/sport/pi/bi_3237267.jpg (без “масичката”, която се пада отпред на уреда)

Като цяло, целта ми е да кача малко тегло (маса), не да дебелея, да го стегна и да изглеждам добре.

Мнението беше редактирано от PetarKmihailov на 28.09.09 18:47.

PE

29.09.09
16:40

Какво ще ми препоръчате ?

Да тичам или да скачам на въже е по-ефективно ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1