29.09.09
10:21
Хора здравейте.ДО скоро мислех,че за да можеш застанеш по рози начин http://vbox7.com/play:f4204439 на 1:22 , 1:47 , 6:42 ... ти трябва силен кръст,но се поразтърсих малко и разбрах,че ти е нужен силен корем.Аз имам добре развити плочки и много стегнат корем,но истината е че ми е изклиючително слаб...
И исках да ви питам дали със обикновенните упражнения за корем,като:коремни преси и повдигане на колената към гърдите ( защото ако краката са ми изпънати напред немога да ги поместя)се заздравява кръста и по точно корема ...
казано от no_smoking на 29.09.09, 10:21:
Хора здравейте.ДО скоро мислех,че за да можеш застанеш по рози начин http://vbox7.com/play:f4204439 на 1:22 , 1:47 , 6:42 ... ти трябва силен кръст,но се поразтърсих малко и разбрах,че ти е нужен силен корем.Аз имам добре развити плочки и много стегнат корем,но истината е че ми е изклиючително слаб...
И исках да ви питам дали със обикновенните упражнения за корем,като:коремни преси и повдигане на колената към гърдите ( защото ако краката са ми изпънати напред немога да ги поместя)се заздравява кръста и по точно корема ...
тяга прави ... клек ...
Със стандартни коремни преси и диета можеш да направиш невероятни плочки, но нищо повече. Силов напредък от тези упражнения няма да получиш почти никакъв.
А специално това, което си гледал - там се иска не просто силен пояс, а ДОСТА силен пояс. Няма да стане отведнъж, нужно е доста време за такова ниво, но си струва - ще има положителен ефект върху всички силови постижения (тяги,клекове и подобни) и върху здравето на кръст, колена, гръбнак... силният пояс е много важен.
За статии по въпроса, като за начало бих ти препоръчал t-nation , търсиш “core training” или нещо от сорта и ще има разни материали за четене. Не е всичко, но е добра отправна точка.
29.09.09
11:19
казано от G33K на 29.09.09, 10:39:
Със стандартни коремни преси и диета можеш да направиш невероятни плочки, но нищо повече. Силов напредък от тези упражнения няма да получиш почти никакъв.
Така ли , чудно защо боксьорите ги правят ? Като неможе да ти заякне корема защо има хора които немогат да направят 20 коремни а хора които правят хиляди ?
казано от Muhammad Ali на 29.09.09, 11:19:
Така ли , чудно защо боксьорите ги правят ? Като неможе да ти заякне корема защо има хора които немогат да направят 20 коремни а хора които правят хиляди ?
Кои боксьори ги правят, ти колко познаваш, и откъде си сигурен, че всички ги правят? И дали правят само това, и какво е съотношението на коремни към други работи, които правят? И дали всичко, което се прави тук или там е на 100% правилно винаги?
И забележи, използвам думата “почти” преди никакъв - тоест, всеки който досега е лежал на дивана и започне да ги прави ще му заякне корема, но нищо кой знае какво няма да стане. Максимума СИЛА, който можеш да постигнеш с коремни преси се стига за съвсем кратко време, защото така или иначе си е кажи-речи нищо.
А каква е връзката между правенето на хиляди повторения и силата ще го оставя висящо, защото аз лично не виждам такава.
Още повече, че лично познавам човек, който прави 200 и повече коремни през ден сигурно (ако не и всеки), и който освен плочки, леко изгърбена стойка и леки проблеми с кръста (които, разбира се “няма как да са от това бе, брато”, цитирано) има точно 0 сила на корема. Показателно беше как щеше да се пребие единствения път, в който се опита да направи едно повторение с ab wheel-а (онова колелце с 2те дръжки).
казано от G33K на 29.09.09, 10:39:
Мдам, наистина е чудно - т’ва че боксорите правят много коремни преси в някой филм ли си го гледал или го твърдиш на база на реален тренировъчен опит ? А пък и дори да можеш да правиш хиляди коремни преси въобще не значи, че имаш здраво “ядро” :)
П.П. Бонус от мен - http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/high_performance_core_training ;)
29.09.09
12:24
бе знаете л иче и аз има мпроблеми с кръста...доктора ми каза че е от разтежа но 2 години вече не е спрял да ме боли... и още нещо незнам дал исте запознат исъс упражнението хвърляне на медицинска топка нещо от сорта на тъч ... На него съм много слаб възможно ли е да е от кръста ?
29.09.09
17:36
Ще ти кажа набързо това дето е на 6:42 го научих последно то е най-трудно и за него ти трябват ръце,преса,рамена и гръб и доста тренировки не става от 1 път аз го мъчих цял месец и след още няколко опита успях :)
Рошко, я вземи пусни, ако не клипче на тия упражнения как ги правиш поне някоя снимка. Навсякъде само се хвалиш, колко са добри тия лостове. Време е да се защитиш.. :)
казано от TheRunawy на 29.09.09, 17:49:
Рошко, я вземи пусни, ако не клипче на тия упражнения как ги правиш поне някоя снимка. Навсякъде само се хвалиш, колко са добри тия лостове. Време е да се защитиш.. :)
Сега ще каже, че няма камера на телефона си чедото... :)
казано от frederiko на 29.09.09, 18:02:
ае за здрав корем прави тяга ..............
Аз предлагам коремни преси с тежест пред гърди, ама тежко, колкото да направиш 15 повторения с всички сили и мъка. :-P
Мнението беше редактирано от El padre на 29.09.09 18:34.
29.09.09
21:22
Е зако да прая клип..само да се излагам дето немога 1 набиране ^^ не ме занимавайте с глупости..верно мисля да правая клип ама след като се науча на още едно упражнение :)
има хора които немогат да направят 20 коремни а хора които правят хиляди ?
Хиляди ... Надигай се с коремните мускули, а не с кръста - нека ги видя тези хиляди коремни. Ако ги прави човек правилно дори 100 да изкара трябва да е във невероятна форма.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 29.09.09 21:44.
казано от Thrashmetal на 29.09.09, 21:42:
има хора които немогат да направят 20 коремни а хора които правят хиляди ?
Хиляди ... Надигай се с коремните мускули, а не с кръста - нека ги видя тези хиляди коремни. Ако ги прави човек правилно дори 100 да изкара трябва да е във невероятна форма.
Преди правех по 100, сега и 60 немога да докарам...
30.09.09
08:29
Попринцип цаката е много опити..така постепенно силата и издръжливоста се овеличват до постигане на резултата :)
Искам и аз да попитам нещичко.Първо да започна с един увод. Зима идва става студено винаги ме е мързяло да тренирам зимата особено КОРЕМ. Искам да попитам понеже досега съм тренирал корем само в къщи с ето тази програма http://vbox7.com/play:b6a9a6cc за мен е най-ефикасната но някак си са толкова видове упражнения че ме хваща мързел вече и ми е еднотипна.Искам да попитам мога ли да поддържам и оголема пресата още повече в залата с дискове пред гърди,извивки и повдигане на краката от вис със тежест? просто да са 3 основни упражнения,а не толкова събрани в една програма! Аз обичам разнообразието!
Мнението беше редактирано от Sleart на 03.10.09 10:35.
Дори не е нужно да го тренираш, ако правиш тяга, набирания, клек и т.н. Чат-пат малко side bends, руски извивания с диск и др. Не е нужно да правиш стотици повторения. Придържай се към 2-3 серии по 15-20 тежички повторения. Просто не се ангажирай толкова много с корема.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 03.10.09 10:40.
03.10.09
11:11
казано от TheRunawy на 29.09.09, 17:49:
Офф
Рошко няма какво да доказва, може го!
Той е втория Hannibal ;)
Не е базик, ако някой така си помисли!!
dragon flags, abb-wheel, russian twist…аз само това правя, класически коремни, римкси столчета и т.н. не съм правил не помня от кога и да ви кажа добре ми е корема:))))
също при добра техника на клек, тяга, “добро утро” силата и устойчивостта на “the core” си расте.
03.10.09
17:07
Ти луд ли си аз немога нищо на тея лостове ;д
Леко във връзка с темата.
Ето на това клипче след 3;00 минута. http://www.youtube.com/watch?v=pfsTKfUT-RQ
Основно кои мускули трябват за тук? Според мен гръб и странична преса.
05.10.09
17:43
Ръце най-вече рамена и гръб :)