Релеф на бедрата

06.02.05
16:48

Имам доста здрави мускули на краката, но искам да направя добър релеф на бедрата, а и на задника :))). Смятам, че за тази  цел трябва да правя упражнения на машини. Не смятам да правя клекове защото мисля че затапват дори и при леки килограми.Мислите ли че с по много повторения на машини и суперсерии а и бягане ще постигна целта си???

06.02.05
16:52

абсолютно ДА! Успех

06.02.05
17:16

За да ги орелефиш трябва да ги изчистиш.Използването на машини с повече повторения ще помогнат , но трябва и диета да спазваш.Аз лично бягането бих го заменил с кардио

06.02.05
17:23

А по колко повторения трябжа да правя?

06.02.05
17:39

Няма конкретни упражнения или повторения за релеф. Релеф означава да се изчистят излишните мазнини, а това не може да стане само от краката, а от цялото тяло, с помощта на диета и аеробика евентуално. Клякането като цяло гори най - много енергия, така че е много по - подходящо за релеф, отколкото машините.

06.02.05
17:39

За загрявка прави към 20 , а в работните серии под 12 не падаи. 15 повторения са идеални, но не повторенията правят релефа.Няма такова нещо до 6 повторения е за маса а над 6 за релеф.Всичко е в храната!

Тук с Петко сме на различни мнения.
Може би е редно да изясня, че аз разбирам едно под изчистване и съвсем друго под релеф. Релефът е и форма и размер на спомагателните мускули(поне за мен). Някои от мускулите, особено на краката вървят бавно без машини.
Правилно си се насочил към машините. Те трябва да са силно засегнати. При тях има изолиране на отделни мускули
Неправилно елиминираш клека, особено щом си говорим за бедра и задник. За енергията също съм съгласен.
Трябва да заложиш(според мен) на “биволска” тренировка. Ще рече започваш  с клек 3-4 работни серии. Оттам минаваш на машините с по 3 серии да кажем и накрая, ако имаш сили довършваш с малко кардио. Много хубаво кардио за краката съм чувал, че е бегом по стълби нагоре - надолу, ама се пази... Трябва ти и хранителен режим и толкова.
Но краката са зверски мускули и само ала - бала движенийца при тях просто няма да сработят до желания ефект. Яко пот.
Успех!!!

06.02.05
23:44

С диета и бягане ще постигнеш целта си според мен и не само по краката а и по цялото тяло ще има положителен ефект

07.02.05
10:28

Хората са дали добри съвети. Само ще кажа за повторенията, според мен прави 20ки с почивки по 30-60сек на машините. И клекове, клекове,ако трябва само с лоста. 5х20 примерно :wink:

07.02.05
11:07

Е,вярно доста зор ще има по тея клекове,ама те не са проблем,ами машините.Толкова ли са много :?: Мога да се сетя само за екстензии и можеби лег преса?

07.02.05
11:10

И хакен-клек, и за задна част не бедрото
в някои зали има и щанга, която е на нещо като стойка - може да се движи по 2 вертикални тръби само нагоре-надолу за услесняване на баланса, с което според мен спада към машините, понеже принуждава тялото да се движи в дадена траектория.

07.02.05
11:14

Това е смит машина. Но не е много удобна, точно заради фиксираната траектория, трябва ти да се нагаждаш към нея.

07.02.05
11:16

Не знам...в мойта няма, веднъж ходих в една зала дето има и един приятел ме нави да опитам на нея да правя за гърди от полулег....е щях да се затисна още на първата серия със малка тежест...
Казах го защото се сетих и за това
Ама май се отклонихме здраво от темата :)

07.02.05
13:18

Машините за крака не са проблем. В моятазала се сещам за 5 различни за предно и задно бедро за вътрешна и външна част, а и още една за вътрешна и външна.:)))))) Поблема е че не мога да се вредя да правя на тях от жените :)))))).

07.02.05
17:55

[quote author=“Sisq0”]За да ги орелефиш трябва да ги изчистиш.Използването на машини с повече повторения ще помогнат , но трябва и диета да спазваш.Аз лично бягането бих го заменил с кардио

Имам един въпрос: ти какво разбираш под кардио??? Бягането за тебе не е ли кардио??? То е едно от най-добрите упражнения за сваляне на излишните мазнини!!! :evil:

07.02.05
18:02

не е кардио(ако може някой да обясни,защото аз няма да се справя),а най-добре за сваляне на мазнини е велоергометъра(от бягането се губи и много мускулна маса)

07.02.05
18:11

[quote author=“Martin87”]не е кардио(ако може някой да обясни,защото аз няма да се справя),а най-добре за сваляне на мазнини е велоергометъра(от бягането се губи и много мускулна маса)

Няма начин да не се загуби щом имаме преобладаваща аеробна дейност

08.02.05
09:49

Бягането си е чисто кардио, не се излагайте бе хора.

08.02.05
10:40

Чак чисто не е, зависи от изпълнението. А ако правиш спринтове или интервално бягане? Ако тичаш равномерни, с ниска интензивност - тогава е аеробна дейност.

08.02.05
10:45

Е ясно е, .. :? Хм, вярно, че някои спринтчета си правят. На мен подобна идея не би ми дошла обаче :D

JI

08.02.05
11:01

За спритнтовете аз мисля като се постобли бррррррр:?студддд да вклуча яко спринт - качва доста мускулна маса .подпомага много за период за маса а за релеф си бягай спокойно
П.С абе как ше гори муслкули толкова бягането като бях на 14 бягах секи ден около 7 обиколко на фитболен стадион бързо ( последната на спринт ако имах сили ....) това някъде към7 вечерта вярно че свалих но не чак до там да ми се вижда пресата кат хората .
А релеф според мен най добре въже - подскоци около 50 мин .

08.02.05
11:18

Да спомена, че 50мин подскоци могат и повечко да дойдат. Индивидуално е, но нека направим каквото можем, за да запазим мускулната маса. 30мин е нормално според мен.

08.02.05
17:18

С подскоците се натоварва супер много прасецът.Направо гърми. 8)

12.02.05
10:01

Видях много мнения значи да ви кажа аз тренирам в нас и най-доброто упражнение за крака е клековете това е доказано.Съшто мога да препоръча НАПАДИ сас дъмбели или лост.Понеже нямам машини в нас и за задната час на крака правя  гууд морнинг сашто много хубаво упражнение.А също за прасец препоръчвам ходене на стълби на пръсти.......е това е от мен дано да сам ви помогнал малко или много :lol:

15.02.05
14:30

[quote author=“Rafael”]С подскоците се натоварва супер много прасецът.Направо гърми. 8)

И аз така мисля,оба4е вместо да скача като малоумник на място 30 или 50мин,нека вкара някоя система за отскок.Е тя е по-продължителна(трябва всеки ден в продължение на 2-3 месеца),но ефекта е много голям .Краката стават изродски,стига само да има волята да завърши програмата до край,защото много хора от умора и липса на характер не я довуршват.

15.02.05
19:43

[quote author=“SteeL”]Понеже нямам машини в нас и за задната час на крака правя  гууд морнинг сашто много хубаво упражнение.:lol:

Даи повече инфо за това упражнение,защото и аз тренирам като теб краката в нас ама имам и колело???

ME

17.02.05
17:43

Tichaneto trqbva da pod golqm kontrol za da ima orelefqvash i za da nqma razgrajdasht efekt. Znam ot opit. Kakto i znam che plo4ki se pravqt po-lesno ot relefni kraka. Osven dieta-tri neshta:
1)V trenirovkata za kraka(az go pravq pri kleka)da ima bavni pareshti serii s pone 15 povtoreniq.Leg extenzii s metoda “burns” sa idealni
2) Veloergometur
3)Leg presi s malko tejest. Promenqsh razkracha-shirina i viso4ina prez 30 povtoreniq. Da bude kato cardio-po-skoro za vreme otolkoto povtoreniq
Efekta e bezsporen!!

17.02.05
18:04

тичането е много яко за крака и по точно релеф и сепарация щото развива еднакво всички мускули на краката включително и  изоставащите

19.02.05
23:51

И прасеца се надува добре но дали расте изобщо не се знае

27.02.05
00:42

не разбира се. кой ти каза, че клековете затапват? при клякане с голяма тежест се отделя много тестостерон в кръвта, заради причини, които най-добре един антрополог ще ти обясни. ако искаш релеф на бедрата, трябва да правиш, клекове пълни със средна тежест, полуклекове, напъди (чувал ли си изобщо за това упражнение?), малко лег преса. вкарай ги в суперсерии и ше ме благославяш. забрави бягането - мноо гори, освен ако не искаш да ставаш строен и слаб. как се натоварват краката зависи и от начина по който стъпваш на земята или респективно лег пресата - по-тясно или по-широко. чети повече

27.02.05
01:01

еми  ок де я ми обяснете защо тогава щом с бягането явно всички сте на мнение  че се отслабва  и  че неможеш да имаш готини крака  то тогава защо на  футболистите примерно са им толкова здрави ?!? след като не са много  футболистите, да не кажа никви  ги няма,  дето правят клекове със щанга ?!?

27.02.05
01:55

Ами заради спринтовете. Получава се анаеробна работа (все едно правиш серии с висока интензивност за краката). Погледни и краката на лекоатлетите на 100 и на 400 метра. И ги сравни с краката на маратонците, дето бягат в умерено темпо продължително време ;) Ако бягаш, практикувай интервално бягане - редуваш спринтове с умерено темпо или ходене. Тази пролет мисля да пробвам нещо подобно (ако не ме домързи де ;) )

27.02.05
02:15

еми Петко на мен това ми е ясно ама всички тук са против бягането :)  това дето го каза исках да ми го каже някои от тези които са против бягането “щото много се сваля”:)  и спринтовете са си  бягане нали никои не е казал че трябва да бягаш по 5 км. ?!? иначе аз си  го практикувам това ама тичам на стадион 1 обиколка(400м) за загрявка после 150 м спринт  и  250 м савсем леко тичкане колкото да се вазстановя и после на ново и така като направя 4-5 спринта са предостатачни. ем за сега нищо не съм свалил....

28.02.05
23:57

Абе няма бедра няма ръце щом искаш релеф диета и бягане това е отговора

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1