30.09.09
06:07
Чувал съм, че това е идеална комбинация за покачане на мускулна маса и за покачане
на силовите възможности ?
В рамките на 1 месец какво мога да добия от тази програма съчетана със съответната диета ???
казано от Casi0 на 30.09.09, 06:07:
Чувал съм, че това е идеална комбинация за покачане на мускулна маса и за покачане
В рамките на 1 месец какво мога да добия от тази програма съчетана със съответната диета ???
Никой, неможе да ти отговори, зависи от хиляди фактори, нека да не ги изброявам. Това са и 3те упражнения в силовия трибой!
3те упражнения трябва да са заложени във всяка тренировъчна схема за маса,но не и единствени...
Най-известни са, тъй като са дисциплини в силовите спортове - трибой, не стронгмен. Прави ги по-често в обемни тренировки, яж добре, спи добре и всичко си идва с времето.
Идеята ми беше
да правя 2/3 седмици само тези три упражнения + бицепс един ден/втори ден - трицепс/трети ден - рамо
Какво мислите вие ???
Ти и така можеш, но честотата на тренировките е голяма и напредък ще има, но не максимално голям. Мога да ти предложа да тренираш в
първи ден: клек + лег + бицепс;
втори ден: тяга + раменни преси + трапец;
трети ден: почивка;
четвърти ден: repeat.
2 days on, 1 day off.
p.s. Правил съм много клек и тяга в един ден, и след едното упражнение, силата винаги е паднала малко или много на другото и не мога да съм на 100%. Затова в различни дни ги правя двете упражнения. Би било добре и ти така да направиш.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.09.09 08:12.
казано от Thrashmetal на 30.09.09, 08:11:
Ти и така можеш, но честотата на тренировките е голяма и напредък ще има, но не максимално голям. Мога да ти предложа да тренираш в
първи ден: клек + лег + бицепс;
втори ден: тяга + раменни преси + трапец;
трети ден: почивка;
четвърти ден: repeat.2 days on, 1 day off.
p.s. Правил съм много клек и тяга в един ден, и след едното упражнение, силата винаги е паднала малко или много на другото и не мога да съм на 100%. Затова в различни дни ги правя двете упражнения. Би било добре и ти така да направиш.
Има логика, но с това гърба ми ще се разшири ли малко ???
И какви постижения ще постигна за тия 3 седмици (максимум 1 месец)
/* Какви повторения и почивка да гоня ?
Иии колко време ще е добре да правя тези упражнения ?
Къде се вмества трицепса в цялата схема ???
*/
Мнението беше редактирано от Casi0 на 30.09.09 08:46.
Ни най-малко няма да разшири гърба ти тая програма. Нямаш упражнение за широки гръбни мускули.. или ти питаш за еректорите (кръста)?
Постижения за такова отрицателно време се постигат само с оправяне на евентуално лоша техника.
Само с тренировки няма да стане за 3 седмици. Трябва си време, няма как.
Почивката съм ти я казал - 2 дни тренираш, един почиваш. Така повтаряш. Когато се чувстваш отпочинал - тренираш. Когато не чувстваш отпаднал и без настроение за тренировка - почиваш.
Серии:повторения - много:малко. В тези конкретни движения, лег клек и тяга, прави експлозивно повторенията. Например, пуснеш ли щангата до гърдите си на лег, я изстреляй с максимално много сила и скорост нагоре, независимо дали е работна серия или просто загряваш. Така активираш повече моторни единици, отпускаш спирачките на нервната система. Позволява повече сила на работни серии.
Трицепса никъде не се вмества, понеже в твоята “примерна” програма имаше само бицепс.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.09.09 08:48.
Къде мога да вместя бицепса ?
В деня в който правя рамена и трапец ли ?
//Като се има предвид, че до сега тяга не съм правил както и лега не ми е приоритет
мисля, че поне ще уплатня малко гърба си ии ще бутам повече на лег ...
Клека ми е средна работа :)
Мислиш ли, че ако тренирам по тази програма 1 месец и след това си сменя упражненията и добавя такива за разширяване на гърба
както и да си оформя гърдите иии други подобни, дали ще имам по-големи резултати след такава почивка на тези мускули ???
/*
Би ли ми дал хранителен режим подходящ за тази програма ?
Имай предвид, че до сега топих и не е добре да превишавам калориите :D
*/
Мнението беше редактирано от Casi0 на 30.09.09 09:01.
30.09.09
09:05
Ех, този бицепс...
Вземи снимка на атлет, чието тяло ти харесва. Направи ръцете малки на фотошоп. Сравни с твоя снимка. Кой по-лесно би направил идеалното тяло - този, който има вече рамката и му остава да оправи ръцете, или ти? Кой е по-близо до целта?
Рамката ти идва точно от програмите с клек, лег и тяга. После се оправят малките неща като задно рамо, ширина на гърба, връх на бицепса и т.н. Другият начин - повсеместно да се тренира всичко и да се качва само чиста маса е експеримент, който продължава да се провежда без успех във всички зали по света.
Ако с тази програма вдигнеш с по няколко сантиметра обиколките на бедра, гръб, рамене, както и килограмите - няма ли да е по-ефективна от програмите, които си правил досега?
30.09.09
09:12
казано от Casi0 на 30.09.09, 06:07:
Правилно си чувал,но като комбинация са добре за трибоя.Ако тренираш културистично Тягата при гърба,клека при краката,а лега естествено при гърдите
Ама чакай, аз като видя подобно заглавие разбирам, че автора иска чиста сила + от там - маса, като вторичен ефект. Ти какво, по сплит ли искаш да тренираш?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.09.09 09:14.
казано от Thrashmetal на 30.09.09, 09:13:
Ама чакай, аз като видя подобно заглавие разбирам, че автора иска чиста сила + от там - маса, като вторичен ефект. Ти какво, по сплит ли искаш да тренираш?
Не разбирам много, много :D я раздухайте какво е това сплит ???
Първо кажи колко опит имаш,тези 3 упражнения в един ден е доста hardcore и е много вероятно да не можеш да издържиш дълго.За месец не се насявай да постигнеш каквото и да е.
Както ти казаха тази комбинация е насочена към повишаване на силата предимно.Ако целиш маса си раздели тези 3 упражнения в отделни дни съответно -При крака,,гръб и гърди.
Ами ... ето ми ги и силовите постижения:
Клек - 130 килограма 4 повторения
Лег - 100 килограма 1 повторение
Тяга - не съм правил до сега - не се справям с движението.. иначе с 160 кила си се изправям 3 пъти (ако се брои естествено)
Ако мога да кача по 10 килограма от всичко да правя клек със 140/150 и лег със 110 2 повторения идеално ще ми дойде :)
Но искам и да поуформя малко ръцете/рамената и гърба :?
Краката ми са г/д оформени, но като правя клек те ще са си във форма :)
Мнението беше редактирано от Casi0 на 30.09.09 10:06.
30.09.09
12:31
казано от Biad__ на 30.09.09, 12:25:
Релефа се искарва с правилна диета,ако имаш маса.
Само не ми казвай, че тази “правилна” диета е НВД... :)
казано от Petar Cholakov на 30.09.09, 12:31:
казано от Biad__ на 30.09.09, 12:25:
Релефа се искарва с правилна диета,ако имаш маса.
Само не ми казвай, че тази “правилна” диета е НВД... :)
Ти беше фен на Белчо Христов,ако погледнеш последната му статия,ще разбереш че НВД не е вълшебното хапче.