Скапана програма

Здравейте приятели...
Имам един въпрос към вас, понеже съм малко разтревожена за лудия ми брат който си е втълпил една програма, която тренира вкъщи през ден, чиято е започнал преди година, но ослабна с 35 килограма. Та въпросът ми е, не мислите ли че тези тренировки са малко груби, трябва ли да промени начина на изпълнение, или прави фатална грешка???
Аз самата мисля, че той малко преиграва, надявайки се, че ще има пълноценен ефект...
Не съм много навътре но ще се опитам да опиша програмата, и се надявам да получа съвети от някой по напреднал, ще съм ви много Благодарна!

Тренировките са през ден, в който следват:

70 кляка със щанга.
още 40 кляка със щанга, но с прибрани крака.
50 повторения за гръб.
150 повторения за гърди.
200 коремни преси.
70 повторения за бицепс със 10 килограмови гири...

Благодаря Ви за отделеното време!

01.10.09
05:56

казано от Анелия Атанасова на 30.09.09, 22:54:

...
Тренировките са през ден, в който следват:
70 кляка със щанга.
още 40 кляка със щанга, но с прибрани крака.
50 повторения за гръб.
150 повторения за гърди.
200 коремни преси.
70 повторения за бицепс със 10 килограмови гири...

Здравей, Анелия!

Моля уточни:
1. Това брой на повторения ли са или килограми на щангата при клек?
2. Ако са повторения, каква е тежестта? И в една серия ли са, или в няколко?
3. В една серия ли изпълнява тези 150 повт за гърди и 50 повт за гръб или разбити на повече серии?
4. Кои са упражненията и каква тежест използва?

Отслабнал е с 35 кг за 1 година? Сериозно постижение. Какви са му целите и моментното състояние?

Защо направо не го накараш да пише във форума? Сигурен съм, че много хора ще са любопитни, а и ще получи доста съвети.

Поздрави!

01.10.09
06:50

Повече разяснения какви са упражненията за гърди и гръб наистина биха били полезни (предполагам е лежанка и гребане, ама кой знае). Също така, колко точно са прибрани краката при 40те клека, и съответно колко не са при другите.
Като цяло не знам какво трябва да значи “груби” тренировки, но според мен това е от една страна прекалено леко (нямам предвид, че на мен би ми било леко, а че при такъв обем няма как да вдига смислени тежести, още повече че явно тренира с ограничено оборудване), от друга - небалансирано. С прекалено леко няма проблем, всеки си преценява колко да се напъва, но от небалансираното може да бере ядове после.
Примерно - обемът бутане (150 гърди) е доста по-голям от обемът дърпане (50 гръб). По принцип би трябвало да е обратното, повече дърпане и по-малко бутане, иначе би могло да има ред проблеми, примерно със стойката, рамената и т.н... От коремните преси и 70те повторения за бицепс полза няма, особено толкова често правени (даже с такава честота коремните преси могат да му съсипят кръста, а сгъването лактите).
Абе като цяло, “програмата” е зле, това по-горе са просто някакви случайни примери, иначе от където и да я хванеш може да намериш доста кусури.

Мнението беше редактирано от G33K на 01.10.09 06:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1