сложна работа помогнете

TK

01.10.09
11:16

Положението никак не е леко. На 19г висок 183см и тежък само 73 кила. Ръцете са 33 см . Гърбът 108 см (стегнат).
Тренирам бокс от скоро и гледам че съотборниците ми на катеогрия 75 кила са със ръце почти двоино по-големи от моите както и гърди а са на моят ръст и килограми. Целта ми е и аз  да кача маса в ръцете и гърдите но незнам как.
От около 3 месеца ходя да тенирам на лостове във едно училище всеки ден. Преди това м се занимавах и със фитнес за около месец, но доколкото разбрах бокса не е добре да го комбинирам със фитнес. Въпроса ми е как да кача маса без да ходя на фитнес ?
Яденето ми не е като повечето програми да ям сутирн еди си колко грама от това и онова на обяд това и онова.
Сутрин закусвам баници на обяд манджи като отиз,боб,картофи,зеле,гюведжета и др , вечета повтарям а межуяденията си хапвам
плодове зеленчуци , палачинки и по рядко някои дюнер.
Дали проблема е само в яденето ?

01.10.09
11:23

месо яица мляко  сас боб и леща едва ли да стане

01.10.09
11:23

казано от Teodor Kolev на 01.10.09, 11:16:

Тренирам бокс от скоро и гледам че съотборниците ми на катеогрия 75 кила са със ръце почти двоино по-големи от моите както и гърди а са на моят ръст и килограми. Целта ми е и аз  да кача маса в ръцете и гърдите но незнам как.

С тренировки и хранене, както всички.
На този ръст с това тегло ръцете са ти нормални. Като качиш 10-15 кг - ще порастнат.

От около 3 месеца ходя да тенирам на лостове във едно училище всеки ден. Преди това м се занимавах и със фитнес за около месец, но доколкото разбрах бокса не е добре да го комбинирам със фитнес. Въпроса ми е как да кача маса без да ходя на фитнес ?

Кой те излъга, че не е добре?

Яденето ми не е като повечето програми да ям сутирн еди си колко грама от това и онова на обяд това и онова.
Сутрин закусвам баници на обяд манджи като отиз,боб,картофи,зеле,гюведжета и др , вечета повтарям а межуяденията си хапвам
плодове зеленчуци , палачинки и по рядко някои дюнер.
Дали проблема е само в яденето ?

Да, ако си стоиш все 73 кг, значи проблема е в яденето. За тренировките нищо не си казал и затова не ги коментирам.

01.10.09
11:44

...гледам че съотборниците ми на катеогрия 75 кила са със ръце почти двоино по-големи от моите както и гърди а са на моят ръст и килограми...

Здравей, Теодоре!

Нали ти е ясно, че това е невъзможно? Няма откъде да се вземе този обем на мускула при едни и същи кг и ръст, освен ако твоята маса е съсредоточена в краката, а тяхната в горната половина на тялото  :).

Имаш две възможности:
1. Тренираш тежко и се храниш правилно и в достатъчно количество и качваш сила, мускули и... категорията.
2. Оставаш в кат. 75 кг, като се храниш както досега (като приети калории) и тренираш основно за сила, скорост и издръжливост.

Мнението беше редактирано от Vic на 01.10.09 11:45.

TK

01.10.09
12:34

Тренировките в залата са предимно кардио като скачане на въже и бои в сянка , няма тежести затова на лостовете правя набирания както със тесен така и широк хват, пред и задхват като от всеки правя по 3-4 серии по 8 повторения. Това ми е единствната силова тренировка.
Трениора ми каза ,че нее добре да комбинирам  фитнеса със бокса понеже много вдървявал. Мен това не ме притеснява  само незнам как да ги комбинирам като бокса е всеки ден а ако почна да хода на фитнес ще трябва да почивам а нямам време за почивки
освен ако започна да ходя сутрин на фитнес а следобед на бокс и за почивни дни да ползвам събота и неделя

Мнението беше редактирано от Teodor Kolev на 01.10.09 12:36.

01.10.09
14:53

Аман от коне с капаци.
За треньора ти се отнася.

Хм...и за да не бъда голословен - преди 2 седмици ей така реших да пробвам отново предно салто, че не бях правил от година и нещо.Та, разгрях и го направих.Без проблеми.Странното беше че се надъхах на разгрявката и направих 2та шпагата ей така без даже да подозирам, че мога.Преди да започна да тренирам не ги можех...само в далечния 8ми клас ги бях правил.Да не говорим че скачам 2,60 на дължина.

Мнението беше редактирано от Никола на 01.10.09 14:56.

01.10.09
16:48

Никола, събота и неделя съм в Пловдив, може да се видим да разлафим

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1