Набиране за гръб

01.10.09
18:14

Здравейте! От доста време си ходя на фитнес. Правя си упражненията за групите мускули както си му е реда, но едно упражнение не мога да го направя и тове е набиране с широк захват. Правя си редовно упражнения за гръб, ама за набиране и 1 не мога да направя, а не мога да кажа че имам слаб гръб. Натоварвам яко бицепс, трицепс, гърди, гръб ама не мога да го направя и яко се дразня, а това искам да го включа в програмката си. Освен да се мъча постепенно с половин набиране докато стане едно, две три и така. И как точно ще е по добре за начало - пред гърди или зад врат? Вие как смятате? Мерси!

Темата беше редактирана от Виктор на 01.10.09 18:16.

01.10.09
20:03

Имам познат който можеше да прави само 2 кофички и то едва едва, и той почна всеки ден да прави кофички и сега ги прави 15-20 на серия. Същото с него беше и за набиранията. Аз кофичките даже понякога ги правя с тежест скоро можеби и на набиранията ще почна да си слагам тежест. И моя съвет е да се опитваш по-често да правиш набирания, ако не ти достига сила, може да си вземеш някакви добавки креатин витамини и минерали или нещо друго, също така недей отивай гладен на зала или на лостове, но също така недей тръгвай веднага след като си се натъпкал.

Мнението беше редактирано от Петър на 01.10.09 20:06.

RO

01.10.09
21:07

Моя съвет е вместо да дърпаш скрипеца хващай лоста :)

01.10.09
21:11

Принципно това е упражнение, което не е лесно. Опитвай се всеки път докато не направиш единица, после гониш двойка и т.н. Има и друг момент, който аз определям като поносимост - на мен това упражнение не ми понася добре, мога да се набирам, но не се чувствам комфортно, раменете ми пукат неприятно. И въпреки всичко съм извличал страхотен ефект за 3 месеца миналото лято - придава ширина, която не съм имал по-рано. Затова не се отказвай и опитвай всеки път.

EK

01.10.09
21:18

Колко килограма си че не можеш да се набереш 1 път ?

01.10.09
21:33

казано от ekofresh1 на 01.10.09, 21:18:

Колко килограма си че не можеш да се набереш 1 път ?

Това не е критерий. Има и 50 килограмови хора, които не могат да се наберат...

RO

01.10.09
22:42

Ако един човек е силен за килограмите си независимо колко е няма да има проблем с набиранията :)

02.10.09
04:47

75 кила съм, мога да си правя кофички в серии, но набиранията са ми много трудни. Дори и аз се чудя как толкова време тренирам и едно набиране не мога да направя. Прави сте - ще се мъча докато направя едно цяло, а след това по-малко ще увелича докато не правя серии.

Мнението беше редактирано от Виктор на 02.10.09 04:47.

02.10.09
07:44

Аз имам същия проблем. От известно време насам се опитвам да ги правя и малко по малко стават нещата. Упоритостта е ключа :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1