15.02.05
18:19
Искам да попитам за изграждане на маса на бицепса как е по добре да се правят упражненията с по-голяма тежест ли , колко повторения и горе долу с колко минути почивка да правя ?
15.02.05
18:25
значи за маса прави 3-4 упражнения за бицепс с по 8-12 повторения с по големи режести като последната серия можиш да я напраиш с максималното за теб кила по 6 повторения
15.02.05
19:07
тежестта трябва да е максимална, но дотолкова, че да правиш чисти повторения. оптимален вариант е да правиш сам 6 и за още 2 да ти помогне партньора. прави почивки от минута и половина.
щом искаш маса според мен е добре да почиваш повече некаде около 3 мин.некъде бех чел да се почива толкова колкото човек да си възвърне нормалното дишане след серията
[quote author=“uCKaM_XybaBo_Tq|o”]значи за маса прави 3-4 упражнения за бицепс с по 8-12 повторения с по големи режести като последната серия можиш да я напраиш с максималното за теб кила по 6 повторения
По-скоро между 6-8 повторения, не повече от 2-3 упражнения по 3 серии на всяко. И стабилно ядене, иначе-не става!
Успехи!
[quote author=“kara”][quote author=“uCKaM_XybaBo_Tq|o”]значи за маса прави 3-4 упражнения за бицепс с по 8-12 повторения с по големи режести като последната серия можиш да я напраиш с максималното за теб кила по 6 повторения
По-скоро между 6-8 повторения, не повече от 2-3 упражнения по 3 серии на всяко. И стабилно ядене, иначе-не става!
Успехи!
Точно така както каза kara, какви са тия 3-4 упражнения с по 8-12 повторения, че и с големи тежести. Все пак се цели маса, а не тотално претоварване и деградация... 2 упражнения са напълно достатъчни според мен - едно сгъване с прав/крив лост от стоеж примерно и едно концентрирано/скотово сгъване са напълно достатъчни в периода за маса на начинаещ фитнесист :wink: .
16.02.05
14:33
Аз правя по 2 упражнения по 3 серии ама нещо не ми расте бицепса от много време.... а и разнообразявам тренировките???? с тежко правя по 6-8 повторения да же последните серии с помощ ама пак няма резултат ?? и нещо не ми харесва така :( А по принцип го правя след почивния ден по веднъж в седмицата.... почивам хубаво и пак не ще :roll:
16.02.05
17:02
Здравейте!
Според мене 4 упражнения са много. Аз ти препоръчвам 3 упражнения максимум с по 3 серии макс за бицепс със по 6-8 повторения. Както wow каза добре е да правиш сериите с килограми които не са ти тежки, нито пък леки. Също така разнообразявай упражненията защото мускула свиква и не расте. Един път в седмицата е добре да правиш, защото при гърба той се натоварва. Веднъж на 2 седмици си сменяй упражненията. Това е което мога да ти кажа. А и здраво ядене :)
нк
При мен винаги 8 работеха перфектно за моя бицепс в 3-4 упражнения с по Н-сериии
[quote author=“wow”]тежестта трябва да е максимална, но дотолкова, че да правиш чисти повторения. оптимален вариант е да правиш сам 6 и за още 2 да ти помогне партньора. прави почивки от минута и половина.
Това за което пишеш са форсирани повторения и са изключително мощен начин за разтеж,само че не трябва да се правят всяка серия,щото е опасно от претрениране.Ако искаш маса не прави по-малко от 6повторения.По малкия брой развива силата
17.02.05
10:56
При мен проработи добре следното: 2 упражнения по 4 серии: сгъване с щанга прав-6-8 повторения и сгъване с дъмбели от полулег-пак 6-8 повторения. Тренирам бицепс веднаж седмично. Преди го тренирах по 2 пъти, но май му беше прекалено. Скотово избягвам-то е повече за оформяне май.
17.02.05
14:07
[quote author=“mile”][quote author=“wow”]тежестта трябва да е максимална, но дотолкова, че да правиш чисти повторения. оптимален вариант е да правиш сам 6 и за още 2 да ти помогне партньора. прави почивки от минута и половина.
Това за което пишеш са форсирани повторения и са изключително мощен начин за разтеж,само че не трябва да се правят всяка серия,щото е опасно от претрениране.Ако искаш маса не прави по-малко от 6повторения.По малкия брой развива силата
ахам, е терминологията ми куца малко, ама тва е много добър метод, аз го правя на първото упр само(прав с щанга) и съм доволен, абе като се замисля го правя на почти всяко базово упр...