05.10.09
17:08
Здравейте,на 22 съм,180 височина,93 кг...от 3 години тренирам по стандартните сплитове 4-5 тренировки на седмица,но намерих програма в нета от някой си dogcrap ..и започнах да тренирам преди месец по следната програма...тренира се 3 пъти с тежести на седмица :
1 тр.-гърди,рамо,трицепс,гръб широчина,гръб плътност
2 тр.бицепс,предмишница,крака
3 тр-като първа тренировка
Странното е ,че се тренира по 1 упражнение за мускулна група по 15 повторения разделени на 3 серии,като се тренира с максимална тежест и след това 1-2 разтягане до пръскане...излиза че се тренират гърди само 2 упражнения на седмица,гръб 2 упражнения за седмица...свикнал съм да тренирам гърди примерно по 4 упражнения на ден и сега само с 2 на седмица ми е някак странно,макар и с максимална тежест...странно ми е да правя само 2-3 серии мъртва тяга на седмица,сякаш липсва тва напомпване което го има при сплитовете и това ме притеснява...но пък умората в края на тренировката в никакъв случай не е по-малка...някой тренирал ли е по този или подобен метод..има ли вариант в който качвам само силата,но не и масата(маса целя с тренировките).
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/how_to_build_50_pounds_of_muscle_in_12_months
Това е наистина добра статия за Doggcrapp методиката. Всъщност малко напомня на 20 rep breathing squads, за които Oranje направи тема наскоро: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40303/
Програмата изглежда наистина солидна и е значително по-смислена и добре структурирана от стандартните сплитове. Чувал добри отзиви в чуждите форуми.
Щом ти се струва голям проблем, че няма напомпване едва ли ще ми повярваш, но напомпването няма пряко отношение към хипертрофията. То представлява просто натрупване на отпадъчни вещества в мускулите в комбинация с затруднено кръвообръщение. Понякога това, което стимулира разтеж ще предизвика и напомпване, но не е задължително.
В статията пише, че за упражнение се правят няколко загряващи серии и една максимална, която е в стил rest-pause. Би ли постнал от къде си взел информация за този вид трениране?
Програмата е тежка заради стреса за свикналото със сплитове тяло,а след няколко седмици когато и килограмите и повторенията се покачват си е истинско изпитание...изчетох много статии по въпроса,но там се разискваше предимно хранителния режим,защото автора твърди,че на човек са нужни 4 грама протеин на килограм,а преди 18 часа вечерта трябва да погълне количество въглехидрати без ограничения,които се изгарят с 3 кардио тренировки на седмица...малко крайно е тва с 4 гр. белтъци на килограм...ако дам линк къд друг форум,където е описана цялата програма предполагам ще бъде изтрит,така че търсете в google Dogcrap training или на български “ада на данте фитнес” четвърия линк...
Просто поредния, опитващ се да изглежда интересен...
Замислял съм се и аз да измисля някоя простотия, да я напиша в един голям чуждестранен форум и един голям български форум и да наблюдавам глупците, тръгнали да ми вярват сляпо като че ли съм някой с докторска степен по биология.
казано от LttS на 06.10.09, 16:05:
Просто поредния, опитващ се да изглежда интересен...
Замислял съм се и аз да измисля някоя простотия, да я напиша в един голям чуждестранен форум и един голям български форум и да наблюдавам глупците, тръгнали да ми вярват сляпо като че ли съм някой с докторска степен по биология.
Недей да отписваш нещо с което не си се запознал. Вярно, че има и много простотии из интернет, но ако отписваш всичко което звучи различно можеш да изпуснеш и нещо хубаво :)
Аз лично харесвам програмата, въпреки че не е точно в мой стил.
Не съм се запознал с програмата и не говоря за нея.
Но 4 гр. протеин на кило чисто и просто си отиват в кенефа.
Гледайки снимките му...определено е изполвал и стероиди,без тях големи резултати се постигат бавно и не в такива размери,изполавам някои по-груби неща,но определено не е на неговото ниво..4 грама протеин и да искам не мога да ги набавя просто,защото според него те трябва да са само от храна,а това 360 грама протеин на ден от месо и яйца няма как да го побера,протеина на прах е отделно..за 3 години съм привикнал към сплитовете и това напомпване и колкото и да съм изморен след такава тренировка не усещам същото издуване на мускула след час блъскане само за гърди,странно ми идва само 1 упражнение,за сметка на 4 които правих до преди 2 месеца...възможно е и всичко да е въпрос на самонавиване,но се притеснявам дали ще кача маса с тази програма...
Тогава вече говорим на друга вълна щом присъства и the big bad steroid…
Но в такъв случай пък тренировъчната стратегия би дала резултат, каквато и да е тя.
Консервативно съм настроен към повечето от тези нови методики измислени от някой, който е получил прозрение от стоене пред компютъра си и разглеждане на поредния онлайн каталог със стероиди. Щом става дума за мускулна маса и хипертрофия на мускулите обичам да се придържам към общоприетите методики. Вече става ли дума за функционалност и сила, там въобще не съм консервативно настроен.
Пичове, темата е стара , но чак сега я видях и искам да кажа няколко неща:
1. @Петко К - в статията за тази тренировка в сп. “Мускули и Фитнес” не бяха споменали, че предписва стероиди.(ама е ясно, че неговите резултати и тези на Дейвид Хенри са постигнати с яка химия де)
2. @mysht незнам къде си видял, че казва, че протеина трябва да идва само от храна. Всъщност въпросният г-н Данте притежава фирма за суплементи : http://www.trueprotein.com/ и някакси не би било логично измислената от него тренировка да не се нуждае от тях, нали? ;)
Аз лично съм пробвал тренировката за около 2 ,месеца, но не мисля, че е нещо кой знае какво. Просто се различава от другите и е добре ако ти е писнало от обичайните сплитове. Проблема ми с тая тренировка беше, че се тренират много мускулни групи наведнъж и неможех да ги натоваря достатъчно добре. Това е моя опит - на някой друг може да му действа различно. :)