Женска тренировъчна програма за 2 дни седмично

06.10.09
14:52

Значи момичето има само 2 дни свободни седмично и иска да посещава фитнес залата сега аз и предложих една “сглобена” от мен програмка като за неините искания... и искам да кажете какво мислите.
Значи програмката се повтаря почти защото тя не иска да чисти /стяга ръцете раменете гърдите гърба трапец - общо взето иска да стегне от корема надолу...
Та ето какво скалъпих аз:
———————————————————
1-ви ден:
1.20мин кардио
2.4х12 разтваряне на крака
3.4х12 затваряне на крака
4.3х12 сгъване на крака
5.4х12 разгъване на крака
6.Бутане с крак (не съм сигурен как се нарича)
7.4х20 Изправяне на пръсти
8.4х20 коремни преси
9.Кардио 15-20мин

———————————————————-
2-ри ден:
1.20мин кардио
2.4х12 разтваряне на крака
3.4х12 затваряне на крака
4.3х12 сгъване на крака
5.4х12 разгъване на крака
6.4x12 на лег преса
7.4х20 Изправяне на пръсти
8.4х20 коремни преси на машина
9.Кардио 15-20мин

Темата беше редактирана от Excess на 06.10.09 15:00.

06.10.09
15:10

Женска, мъжка - няма значение. Щом е начинаеща, трябва и основна програма за цялото тяло.
Няколко серии клек или тяга ще свършат в пъти по-добра работа за долната част (и за тялото и като цяло) от цялата тази програма.
Горната част трябва да се тренира.
Ето ти пример:

Тр.1
А. Клек (с лост или дъмбели)
Б1. Скрипец (надхват до гърдите)
Б2. Лежанка (лост)
В1. Гребане (дъмбел)
В2. Рамена преса с дъмбели
Г. Сумо тяга
Д. Молитва
Е. Прасец (по желание)

Тр.2.
А. Тяга - класика
Б1. Скрипец подхват
Б2. Наклонена лежанка с дъмбели
В1. Гребане (скрипец)
В2. Раменна преса (лост)
Г. Напади
Д. Обратни коремни преси
Е. Прасец (по желание)

Кардиото след тренировка е по желание.
А, и за стягане се правят малко повторения - до 5, и малко серии (2-3), поне на повечето упражнения. Една тренировка се прави за 30-40 мин.
И трябва някой, който е наясно с перфектната техника да и покаже как се правят упражненията и да я следи поне първите седмици.

Мнението беше редактирано от Петко К на 06.10.09 15:11.

06.10.09
15:20

казано от Петко К на 06.10.09, 15:10:

Кардиото след тренировка е по желание.
А, и за стягане се правят малко повторения - до 5, и малко серии (2-3), поне на повечето упражнения. Една тренировка се прави за 30-40 мин.
И трябва някой, който е наясно с перфектната техника да и покаже как се правят упражненията и да я следи поне първите седмици.

Добре, за кардиото след тренировка и аз това предположих тъй като пъривте 3 месеца правих същото.А за техниката мисля,че тези изминали месеци който си правя упражненията със доста помощ от сайта естествено знам как се правят с изключения на 1-2 от изброените. :) Имам въпрос - за повторенията 2-3х5 при стягане а ако иска за свали или е едно и също , май се заблуждавам :?

Мнението беше редактирано от Excess на 06.10.09 15:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1