16.02.05
14:46
Темата е модерирана от Емил http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=40279#40279
Ми хора начи ... в програмата дето правя има в един от дните 4 серии по 12 набиранки а аз немога да направя нито 1 набиранка плс помогнете ми казете нещо което ги замества някакво друго опразнение МЕРСИ
16.02.05
15:00
Давай първоначално на скрипец със съответния хват. Увеличавай малко по малко тежестите и като наближат собственото ти тегло, действай за набиранки :)
Поздрави.
И не се притеснявай, и на мен ми бяха много трудни набиранките първоначално.
16.02.05
15:06
Дзвр лице какво имасх предвид с съответния хват какаф е тои ?
16.02.05
15:23
Това е хватът, с който би правил набиранките,,,, ЛИЦЕ :)
16.02.05
15:31
Окии мерси мноооогоооо :) :D
.... прави опити за набирания всеки път когато имаш тренировка за гръб. Аз бях като теб, сега правя 3-4 серии по 6-8 набирания за гърба као 1-во упражнение. Не е много , но е по-добре отпреди 1 година, когато и 1 път не можех. Така че целта ти сега е 1-2 набирания...постигни я в най-скоро време!!
Успех!
Това което ти е написал Дзвера е точно така ,но мога да ти кажа една методика от времето на ...Аполон :lol: Загряваш добре и правиш колкото можеш набиране,в случая едно.Веднага след това отиваш на пулдауна и правиш придърпване пред гърди 10 повторения.Почиваш 1-2мин.и отново пробваш само че 2 набирания и пак пулдаун.Така 3 пъти.Следващата тренировка за гръб започни от 2 набирания в същия порядък и така докато стигнеш до ...25.Това може доста хора да го отрекат,но работи.Пробвал съм го в/у себе си.Друг е въпроса че това е много мразено от мене упр.,но това е друг въпрос.Пробвай :wink:
16.02.05
18:41
Em1n3m
а аз немога да направя нито 1 набиранка плс помогнете ми
мога да ти препоръчам един тип тренировка,за да започнеш да правиш набирания :D може би ще има доста негативни изказвания относно това ,което ще ти препоръчам но при мен някога като хлапе подейства и ако искаш опитай-ПРАВИШ ВСЕКИ ДЕН ОТ СЕДМИЦАТА ПО...10-12 НАБИРАНИЯ,в твоят случай ще правиш по 10-12 опити за набирания т.е. набираш докъдето можеш ПО ВЕДНЪЖ,слизаш от лоста почиваш малко и правиш още веднъш,пак почиваш и пак правиш, така докато не се съберат 12 пъти.Стреми се да го правиш всеки ден,но НЕ НАЕДНО С ТРЕНИРОВКАТА,КОЯТО ИМАШ ЗА ДЕНЯ.
16.02.05
18:46
има една друга фатка - слагаш лоста на най-високата стойка, хващаш се, отпускаш се, опъваш краката, така че трупът ти да е малко зад лоста и почваш да се набираш...на тва някои му викат “женски набирания” или “половинки” правиш така докато почнеш да се набираш :wink:
16.02.05
22:46
...
Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 07.04.14 22:00.
Може първоначално да почнеш със скрипец горен после можеш да се опитваш набирания с общ брои 15-20 независимо колко серии правиш докато набереш сила
17.02.05
10:26
За да увелича броя на набиранията си и аз правех не по 10-12 набирания, а по 10 серии набирания на тренировка.
Ама това беше абсурд да го направя преди да успея да се набирам, при условие че не можех ни едно и тежах 110 кг. в началото. Без да говорим за риска от болки и контузии при тази собствена тежест и евентуални неуспешни напъни.
И, освен това набиранките ми се увеличиха, но до някакъв лимит.
Та това което искам да кажа е, че ако не може да се набира вярното решение си остава помощ със скрипеца...
17.02.05
10:28
набиранките са едно от усновните упражнения не човек когато започне да дига.и Арнолд ги е правил и ги е описал във книгата си.може да се каже,че това е едно от най-добрите упражнения колкото и смешно да звучи.упражнение сучетано със сила и издръжливост.
Моля пишете на кирилица!
По-здрави
Емил