04.10.09
15:16
здравейте започнах да тренирам ръцете в един ден и искам да ви питам как е по добре..
да редувам едно упражнение бицепс и след това ведната едно трицепс.. или да си тренирам първо бицепса и после трицепса
стаж : 10 месеца
цел по големи ръце
аз тренирам по следния начин: 3 упражнения бицепс след това 3 упражния трицепс, следващата седмица почвам с трицепса и после бицепса и така ги въртя всяка седмица, но по оттделно първо едната група после другата. Ако имам време и ако не съм много уморен правя и 1 упражнение за предмишница
04.10.09
17:58
казано от beyou-to на 04.10.09, 15:16:
здравейте започнах да тренирам ръцете в един ден и искам да ви питам как е по добре..
да редувам едно упражнение бицепс и след това ведната едно трицепс.. или да си тренирам първо бицепса и после трицепсастаж : 10 месеца
цел по големи ръце
Също може и да ги редуваш..1 трицепс,1 бицепс..В този случай се прави,да не изостават мускулите един от друг..
Опитай и сам прецени кое ти действа по-добре. Лично на мен в период за маса (условно го наричам така) по-добре ми действа когато първо тренирам трицепса и после бицепса. Когато реша, че е време да пооформя ръцете, правя суперсерии трицепс-бицепс.
Както каза Стоянчо, суперсериите са най-вече за изчистване и оформяне на мускулните групи, поради високата интензивност (говоря, разбира се за случаи, когато не са намесени препарати), както и за разнообразяване на тренировката в някои случаи. За маса - задължително по отделно.