Въпрос за програма

08.10.09
19:19

Здравейте. Знам, че е дразнещо всеки нов да създава разни теми с въпроси, но все пак не знам къде другаде да попитам.
Аз съм на 16 години и тежа 85 кг и съм 1.83/84, някъде там. Въпросът ми е какво трябва да правя ? Трябва ли да отслабвам и да карам на разни кардио тренировки и тнт., преди да започна упражненията за мускули. Бях по една програма за начинаещи, която взех от тук, но вече ми дойде време за друга и искам да ми препоръчате подходяща. Вече се лиших от някои ненужни междухранения. Например да си взимам чипс и да си сипвам газирано, но килограмите ми не мърдат. Лятото не се чувствам особено добре по бански, макар че не съм чак толква зле. ИСКАМ ПОМОЩ ! Но не искам да ми казвате “яко кардио”, защото това не ми е по вкуса и е ужасно скучно.

Темата беше редактирана от Simeon.lpfc на 08.10.09 19:19.

ПИ

08.10.09
19:28

С какъв стаж си? Пусни програма тук от сайта според целите ти и я дай за обсъждане. Това дали да качваш или сваляш - прецени в огледалото.

09.10.09
11:33

Еми точно това питам. Дали трябва отделно да отслабна и после да работя за мускули, или като си работя за мускули, излишната маса по мен, ще се стегне и няма да имам да кажем отпуснати гърди и корем. Eй тая програма минах http://www.bb-team.org/workout/1465/ . Та кардиото ми е ужасно скучно и повече от 10-15 минути не ми се стои на пътека, или колело :( Голям човек съм (едър), но просто имам излишни килограми и имам амбиции да се занимавам с bodybuilding.

09.10.09
16:36

диета и тренировки. кардиото не е задължително, но е препоръчително. и щом смяташ да се занимаваш сериозно с бодибилдинг забрави за “неприятно”, “скучно” и тнт когато става думи за тренировка
успех

09.10.09
18:22

Занимавах се 3 години с едно бойно изкуство и знам какво е да няма “не искам”, просто казвам, че кардиото не ми е по вкуса, а не че няма да го правя.Днес бях в една друга зала и нямаше пътеки и пробвах 15 минути колело и ми хареса, поизпотих се доста.
Та има ли предложения за програми, или да се помъча сам да си направя, като помисля хубаво какво ми трябва ?

Мнението беше редактирано от Simeon.lpfc на 09.10.09 18:25.

10.10.09
05:38

ами като искаш програма, поне да беше споделил колко дневен сплит да е ;)
няма разлика в програмата за маса и релеф (освен някой изолиращи упражнения, което не е задължително) - разликата е в храненето - не е достатъчно да се откажеш от газирано и чипс, а трябва и да поемаш достатъчно количество от правилните храни. лично аз не бих чистил сега .... бих качвал, като се старая да е максимално чисто, до края на март и тогава бих почнал чистенето.

10.10.09
13:52

Тренирай силово засега според мен , килата ти са много добре за ръста , ако ги свалиш после така и така ще искаш да ги качиш , а ще е по-трудно . Кардиото , не прекалявай с него , особено щом не ти харесва . Един приятел беше около 110 кг на 1,80 и свали до около 80 , и твърдеше че ще ги качи отново като мускули , но засега около година две не успява .

10.10.09
14:30

Ами нормално е да не успява, то 30 кила мускули не се качват за 1-2 години :lol:

12.10.09
12:15

Благодаря за съветите. Иначе мога да ходя 2 пъти в седмицата, a ми се искаше поне 3 да са, но само понеделник и петък са ми по-свободни. До края на учебната година ще е така. Все пак, ако може ми пуснете там няква програма, защото вече направо се чудя като отида във фитнеса какво да правя, като съм без програма в момента.

Мнението беше редактирано от Simeon.lpfc на 12.10.09 12:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1