09.10.09
15:17
Здравейте.
Аз съм момче на 19 години. Занимавал съм се в фитнес няколко пъти по няколко месеца и съм прекъсвал поради невъзможност да ходя. Мисля, че имам някакви основи.
Преди месеци бях 95 килограма а съм висок около 1.77. По принцип не станах тюфлек, а наедрях. Качих най-нежелани килограми около корема.
Сега съм 85 килограма с тенденцията да свалям бавно.
Та, нямам възможност да посещавам фитнес зала. За това искам да вляза във форма и да оформя и стегна тялото си. Разполагам с два дъмбела с по 10 килограма тежести. Четох какви упражнения мога да правя с тях, но нямам опит с правенето на програми за това ако някой бъде така добър да ми предложи програма. Разполагам с време абсолютно всеки ден след като се прибера от работа.
Искам да акцентирам най-много на ръцете си (рамо, трицепс, бицепс) а гърдите и гърба знам, че не могат да станат кой знае какво само с дъмбели, но все пак и тях трябва да стегна.
В момента можеш ли да ходиш? Имаш ли възможност да бягаш, както и да ходиш на лостове? (приемам, че си изключил фитнеса като опция) Отговори на тези въпоси и така по-лесно ще можем да ти помогнем.
Мнението беше редактирано от fqls на 09.10.09 19:23.
Имам щастието да живея до голям парк с много алеи за бягане и има лостове за набиране на едно място. Аз в момента не живея в България и за това не мога да ходя на фитнес, но не само заради това де.
Проблем лек е, че мускулатурата ми все още не ми позволява да се набера повече от 2-3 пъти, колкото и да ме е срам да го кажа. Така де, не съм дигал нищо с цел фитнес от много месеци насам, и сега все едно ще почвам от нулата пак.
Но да, имам къде да тичам и да се набирам. И имам два дъмбела :)
10.10.09
07:22
Лицеви,коремни,бягане, някое друго упражнение с дъмбелите и ако имаш време и лостове малко ии мисля че ще можеш да се стегнеш :) Но фитнес залата си остава фитнес зала
10.10.09
13:55
Лост ако си купиш ще имаш възможност за още много упражнения , но само с дъмбели също има варианти .
Гръб - Гребане с дъмбел
Гърди - Изтласкване от лег , Флайс
Рамо - Разтваряне встрани , Преси с дъмбели
Въпреки че с 10 кг тези упраженения ще ти са леки , няма да е лошо да ги правиш .
Има вариант да си купя още тежести за дъмбелите. Честно казано дори и да купя лост нямам лежанка а мястото в стаята ми е силно ограничено. С лост без лежанка не виждам много смисъл.
1-ви ден: бягане в парка 15-60 минути (при положение че искаш да сваляш и да се оформиш). Набиране на лостове с широк надхват 4 пъти по 8 повторения(спокойно, до месец ще можеш да ги правиш по 8). Прибираш се у вас и правиш гребане с дъмбел 4 серии по 12 повторения. За рамо Евгени е написал - Разтваряне встрани, както и повдигане напред.
2-ри ден: почивка
3-ти ден: отново бягяне в парка 15-60 минути. После кофички 4 серии до отказване. У вас прави лицеви опори и както каза Evgeni, изтласкване от лег , Флайс. Това общо са ти 4 упражнения за гърди, което си е перфектно. Прави и 2 упражнения за трицепс с дъмбелите.
4-ти ден: почивка
5-ти ден: отново бягане. Набиране на лостове с тесен подхват (китки срещу теб) 4 серии по N повторения. У вас използвай гиричките за още 1 упражнение за бицепс.
6-ти ден почичвка.
Намираш място 2 пъти с седмицата да тренираш корем.
Готов си, това е перфектната програма за твоите възможности. ;)
Мнението беше редактирано от fqls на 10.10.09 14:20.