30.09.09
08:39
Здравейте,
скоро открих този форум. Доста прочетох и научих! Аз съм на 21г. , но за жалост бях изоставила тялото си на по заден план и се бях отдала на всички вкусни изкушения. С моите приятели не се чувствах по-различна, докато една сутрин се погледнах в огледалото и като се поразгледах открих, че не харесвам нищо в себе си! Почти се бях обезформила :( Поинтересувах се как най-бързо и ефикасно мога да сваля натрупаните килца и ми препоръчаха книгата на Дюкан. С него свалих 10-15кг за 5-6месеца, понеже немога без сладичко и си позволявах от време на време макар и минимално! След това прекъснах диетата но забелязвам, че не съм започнала да качвам отново, въпреки пърженото и ориза, и картофите, и спагетите, които си позволявам напоследък.Всъщност прекъснах диетата защото имаше период от една седмица в който аз си купувах храна, но се отвращавах от нея и не хапвах нищо друго освен сокове...Реших, че игра със здравето не бива. Така взех решение да тренирам. Понеже във фитнеса се чувствам странно, а и нямам време да ходя често си купих велоергометър и тай мастър (мисля че с такова наименованието го срещнах в сайта) започнах да тренирам всяка сутрин по 1 час заедно с малко коремни преси и гирички. Но продължавам да искам да сваля още поне 10-15кг но по здравословен начин, прочетох за Л- карнитин. Донесоха ми от англия незнам точната марка, знам само че е на хапчета. (понеже съм на почивка и скоро ще съм си в къщи и ще го видя).
Пиша преди да започна да тренирам, защото смятъм, че тук има хора които биха ме посъветвали как правилно да тренирам и съответно как да постигна по бързо и трайно добри резултати, за което предварително ви благодаря!
Мисля, че с инат и много воля всичко се постига:)
Не си написала колко си висока и колко кг си сега + мерки и така ще разберем колко искаш да станеш.
А когато напишеш как се храниш и тренираш, т.е. като започнеш да си водиш дневникът по същество - ще има доста критика.
Засега Welcome.
С воля ДА.
С инат - зависи. Моя отличителна черта е инатът. Пак си постигам целите, ама по бавният начин (и не точно правилният!!), бих искала да не съм чаааак толкова инатеста ;-) .
Мнението беше редактирано от maria на 30.09.09 10:50.
Здравейте,
Аз вече съм си в къщи!! :):)
Бях решила да започна от вчера тренировките ама не ми се получи, защото се прибрах много късно. Иначе поиграхме като за последно волейбол на плажа и ритахме топка, беше весело и натоварващо (за мързелче като мен :) ). Значи моя основен проблем е че немога да пия вода :(. Вчера успях да изпия 0.500л вода,0.500л плодово мляко и 2 сока капи, а хапвах 2 кроасана+кафе и 1 детско меню и някакво друго от макдоналдс в Бургас.. като си дойдох не съм яла повече.
Тази сутрин си направих една лека тренировка, защото се очертава малко шопиг тераапия (открих че съм качила 3кг за 1 месец/откакто ме нямаше и не тренирах/). В момента съм
87кг ;( , 175см съм висока,а мерките ми са:
ханш - 109см
талия- 82см
гръдна-103см
бицепс-34см(мисля че му е такова наименованието)
и бедрото ми е 61см..
Целта ми е да стана 75кг като за начало..(иначе ми се иска да започват килограмите ми с 67-68 но ми се струва невъзможно) аз съм попринцип с едра натура и немога да стана кой знае колко слаба, но това не означава да се опитам да направя нещо за тялото си.:)
Тази сутрин започна с разходка 15 мин(с кучето)
22 мин на велоергометъра с 21-22км/ч(на 1ва степен), изминатото растояние което показваше беше 12км и изгорени 203кал.
после направих 3 серии по 10 коремни преси с усукване и вдигнат противоположен крак.
и няколко серии с гиричка 1кг за задната част на ръцете. (ще прочета точното наименование на упражнението и утре ще го допиша. Това си ми е всекидневната тренировка)
Л-карнитина не го пих тази сутрин, защото имаше описание само на английски език и ме притесни изречението “Take one tablet daily, preferably with a mael. Do not exted recommended dose.”
Никъде не съм срещала май как се вземат... на гладно или не. Знаех, че е преди тренировка само:(
Моля някой ако може да ми каже каква храна да взема преди трен. И марката немога да я намеря 60 таблетки са =74гр
на опаковката отпред пише само L-carnitine 500mg Food supperment. Xtreme muscular preformance и под снимката на един много мускулест мъж пише : actual size ...
02.10.09
08:58
Здравей и от мен:)
Упражнението за задната част на ръката, както го описваш, е било за трицепс.
Относно Л-карнитина - приема се ВСЕКИ ден, както следва: в тренировъчен: 1-2гр 60мин преди тренировка и 1-2гр преди лягане/ нетренировъчен ден - 1-2гр сутрин след ставане и 1-2гр вечер преди лягане. Пие се 1 месец, почива се 2 седмици и след това може да се продължи преима му /защото организма се насища и спира да действа/.
Относно целите ти: не се вманиачавай с килограмите, гледай като начало да си оправиш хранителния режим, махни ги тези сокчета и храни от макдоналдс, кроасанчета и т.н.
Казваш, че не можеш да пиеш вода - изключи думите \\\”не мога\\\” от речника си:) ще се научиш! 0.500 е много малко. Поне 2л. Започни постепенно, носи си винаги с теб вода и пий през целия ден. Свиква се. и аз съм започнала от няма и литър, сега стигам до 4 че и от горе.
Преди тренировка храненето - според зависи какъв режим си избрала, дали ще ползваш мазнини или въглехидрати като източник на енергия, но правилото е : преди тренировка бавни въглехидрати, а след тренировка - бързи. Като на всяко ядене трябва да имаш източник на протеин - месо, яйца, сирене и т.н.
Успех, ще се справиш:)
Много съм доволна от себе си, вчера ядох само 2 пълнени чушки+кебапче за обяд, и една пилешка пържола+1 домат за вечеря. Но пих само 0.500 вода и 1 бира :)
А какво е взаимодействието на Л-карнитина с алкохола... т.е след вечеря щях да пия един, но излизахме компанията и след бирата малко се спрях... Съвсем ли трябва да спра алкохола, когато го пия(л-карнитин-а)?
Дойде ми и ми е много гадно страшни болки, тренировки ще има чак след 3-4 дена (мисля и тогава да започна с л-карнитина, защото незнам как би ми се отразил). А иначе в не тренировъчен ден като го пия какъв ефект да очаквам? В смисъл ще се потя ли повече или знам ли :/ ?
Благодаря предварително :)
Здравейте,
От днес започвам сериозно с хранителния режим и тренирането!
Сутринта за закуска хапнах 1 банан +1 л-карнитин след 1-1:30 ч. бях на велоергометъра за около 35мин минах 19км и изгорих 320кал :) направих малко коремни преси и упражение за трицепс..
Някой ако знае как да си стегна задната част на ръцете (дали има и други упражнения които мога да направя в къщи ще съм мн благодарна). След душ хапнах активия с мюсли (закуска) и едно кафенце и вече мога да ида на лекции.. Чувствам се тонизирана и презаредена...
Но и съм малко объркана.. Какво да ям ? Само месо? Само салати? :( Много ми е трудно да преценя кои храни мога да съчетая и кои не... затова избягвам почти всичко... ;( иначе пия по 1л вода вече и много се гордея със себе си :):)
07.10.09
09:00
Като цяло принципа при съчетаване на храната е:
- белтъчини + въглехидрати
- белтъчини + мазнини
Пример:
Първо хранене:
- 2 яйца,сирене/кашкавал/извара + малко масло(може и без)
Второ хранене:
-пилешко/телешко/свинско +картоф/кафяв ориз/кафяви макарони/спагети/грах/леща/боб/(това са сложни въглехидрати,може и без тях или в ограничени количества според целите) + салата
Трето хранене:
- 50-60 гр ядки+извара
Четвърто хранене:
-Месо/яйца + салата
Примери хиляди...погледни другите дамски дневници и сама ще видиш колко варианти има.Ако не си запозната кои храни са белтъчи/въгл./мазнини - запознай се по скоро,защото се храниш крайно не достатъчно и крайно неправилно.
Здравейте отново :)
Благодаря за съветите, аз винаги си мисля,че ям много... но пораззгледах и ще се опитам максимално да си оправя хранителния режим..
Та моят ден вчера продължи с порция салатка(зеле и моркови) и 2 картофени кютенца после 2 часа аеробика и 1л вода... вечеря-салата и л-карнитин..
Днес мисля да тренирам вечерта защото се прибрах чак сега....
И така въпреки ужасната мускулна треска вчера минах 10км на вело-то, но днес май ще пропусна..
Мисля да опитам свалянето с НВД, но ми се струва пък, че има ужасно много пъти хранения на ден 3-4-5… дори и да са много ограничени като количество, и това малко ме съмнява да доведе до ефекта който аз искам.
Засега се опитвам да се храня само с яйца ориз, месо, банани, зеленчуци и прочетох че ядките също могат да се включат след малко отивам да си взема,но се колебая какви да бъдат.. аз много обичам пържени фъстъци, но те са много калорични..
казано от Nadeto_ на 09.10.09, 11:20:
Мисля да опитам свалянето с НВД, но ми се струва пък, че има ужасно много пъти хранения на ден 3-4-5… дори и да са много ограничени като количество, и това малко ме съмнява да доведе до ефекта който аз искам.
Засега се опитвам да се храня само с яйца ориз, месо, банани, зеленчуци и прочетох че ядките също могат да се включат след малко отивам да си взема,но се колебая какви да бъдат.. аз много обичам пържени фъстъци, но те са много калорични..
Наде, попрочети още малко...на какво основание имаш съмнения?
Ядеш банани и ориз, и не сваляш? Мдааа. С тях не става.
Сурови ядки - лешници, бадеми. Без фъстък.
Наистина ми е много трудно да реша какво да ям...:(
Изчислих си ОКБ-то оказа се 1706.. и сега? Достатъчно ли ми е храненето немога да изчисля колко точно калории приемам :
Закусвам с мюсли-Нестле фитнес и около 200мл прясно мляко+чаша кафе...
Обядвам... нещо от обедното меню в ресторанта до университета(пиле със зеле+супа, пиле с картофи или фрикасе,поонякога някаква салатка като избягвам италианската въпреки, че ми е една от любимите(в която има кротони и макарони и майонеза) )+0.500л вода
Когато се прибера хапвам след обяд яйце или плод.
Вечеря салатка+ пуешко или някаква манджа+0.500вода до 20-21ч..
след това или кафе или безалкохолно...
Според вас достатъчно ли се храня? Трудно ми е да изчисля гответоно в калории а от сухите храни много ме боли коремът...
Мислех че хлябът е враг, но като прочетох някой от примерните хранения си направих
Закуска от 2 препечени филийки+2-3 парченца пуешко филе и кубче топено сирене и 2 сварени яйца от които взех белтъка и 1ния жълтък, но ми дойде много и ми стана тежко.. аз ли прекалих незнам.. но исках малко разнообразие от мюслите:)
Здравейте, много съм щастлива има резултат в моето начинание... Старая се да ям здравословно и да се движа самоче ми се случва или да забрравя да ям или просто да няма кога ... Ето как минаха тези дни
10.10.2009г.
08:00 4бр пържен фъстък+л-карнитин
09:00 велоергометър 10км и гири4ки + коремни преси
10:00 Закуска- мюсли на Нестле фитнес+200мл прясно мляко+кафе
12:00 Мляко с нес
12 до 21 движение
21:00 спагети+л-карнитин
11.10.2009
8:00 6бр пържен фъстък+л-карнитин (ям тея ядки заради карнитина иначе никак не ми се нрави толкова рано да ям, но се преживява :) )
9:00 тренировка
10:00 2 препечени филийки с масло и няколко парченца пуешко+кафе
12:00 банан+2бр шоколадови бонбона
14:00 пак се сетих за мюслите :)
16 до 20ч разходка (около 10тина км пеша)
21:00 супичка+л-карнитин
Накрая минус 3 кг :):) :)
Храненето ти е хаотично и далеч от здравословното! Ядеш предимно въглехидрати и то бързи... Ако искаш резултати, ти трябва информация - кое, как, колко... Тия банани, спагети... Трябва да научиш свойствата на нутриентите за какво ни служат и как работят... Трябва ти БЕЛТЪК!!! Радваш се, че си свалила 3кг, мога да те успокоя, че това е предимно вода и мускул... Найстина седни и прочети, нещата не са нито сложни, нито пък толкова обемисти като информация... Разбери кое е правилно да се яде и кое не и най-вече защо е така! Ето аз ти давам първото залче от матерята:
muskulibg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=103&mosmsg;=
От изброените в менюто ти храни само пуешкото и маслото стават. По-нагоре Mon coeur ти е написала как да съчетаваш храните, Ленкс също ти е дал няколко насоки. Обърни им внимание най-добре.
Като начало махни пържения фъстък, бананите, белия хляб, спагетите, картофите, мюслито. Вземи си овесени ядки, сурови ядки, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, ръжени спагети. Яж повече месо, яйца - цели - и извара - малко ти е протеинът. Гледай да не смесваш мазнини с въглехидрати - хляб с масло напр.
Мнението беше редактирано от Инис на 11.10.09 19:32.
На мен пък ми е много любопитно защо приемаш л-карнитина винаги с храна ? Ако не си наясно приема му е задължително на гладно, освен всичко той е ефективен само ако правиш здраво кардио което при теб отсъства категорично. Да не коментирам диетата - по горните постове има нещо казано но си личи че трябва да се заредиш с доста информация относно твоите цели.
И му пиши грамажите на тоя карнитин, иначе помниш колко бр фъстъци си взела..
Благодаря на всички утре ще прочета всичко подробно и ще започна лека полека да се справям!
казано от tonu на 11.10.09, 19:48:
На мен пък ми е много любопитно защо приемаш л-карнитина винаги с храна ? Ако не си наясно приема му е задължително на гладно, освен всичко той е ефективен само ако правиш здраво кардио което при теб отсъства категорично. Да не коментирам диетата - по горните постове има нещо казано но си личи че трябва да се заредиш с доста информация относно твоите цели.
И му пиши грамажите на тоя карнитин, иначе помниш колко бр фъстъци си взела..
Л-карнитина в начлото писах още, че на опаковката пише : Directions: take one tablet daily,preferably with a meal./аз си го превеждам че е препоръчително да го вземам с храна? а фъстъците.. такова имах в момента.. /
60tabletten=74gram (незная колко гр е 1 хапче )
взимам по едно хапче сутрин и вечер, може да не ми помага за сваляне, както казваш. Незнам, но се чувствам много по... бодра, тунизирана, имам повече енергия, и желание да се движа... не ме мързи както преди и не проспивам целия ден! За този ефект съм сигурна, че е от карнитина... Преди това бях навсякъде с колата или в леглото... а днес освен че ходих 4 часа пеша, прибрах се и пак излязох без колата което е около 15-20 км пеша за днес незнам дали е нормално, но мисля че се чувствам добре :)
Мнението беше редактирано от Nadeto_ на 11.10.09 23:19.
моя л-карнитин е 500мг
12.10.2009г
8:00 л-карнитин след това Закуска - 1,1/2 сварено яйце 3 парченца пуешко, плочка сирене и 1,1/2 филийка припечен пълнозърнест хляб.
9:00 кафе
10 до 15ч в университета/без колата :) /
18ч кафе
20ч Салатка и пилешка печена пържола
Тука малко кривнах ама нямаше как :(
22 до към 3ч 100-150гр Уиски с малко шоколад...
за Днес 13.10.2009
8:00 Закуска -както и на 12-ти+л-карнитин
9:00 кафе
10:00 0.500 мин вода
13:00 Вече бях много гладна и далеч от вкъщи имах време само за един хамбургер+0.500 мин вода
14:00 аеробика
16:00 Вода и към 17 ако успея да се прибера ще хапна Салатка или Печено пиле
20:00 Планирам да е или супичка или малко пиле.. :) + л-карнитин
Здравейте,
Искам да ви попитам какво е вашто мнение отностно макароните като едно основно хранене
Много ли са калорични, има ли голяма разлика дали са с 1-2 лъжички захар +сирене
или само месо и сирене...
Аз отново съм на Дюкан още си ходя на аеробика... но макароните са единственото нещо с което се надявам да си съхраня корема..
т.е не ме боли гастрита, но ако са прекалено калорични бих потърсила и други решения..
Благодаря предварително! :)
Аз искам да ви споделя, че най-накрая открих своята диета...
Тя се състои - сутрин
закуска в 8-9ч с всичко което е високо калорично - сладко, тестяно и т.н.
до 12ч ям каквото ми се иска.. А после го изгарям :)
към 12-13 за обяд - месо, салати, плодове
в 15-16 ям салатка
и вечерята ми е в 18ч. и е или чисто месо сварено, или само ориз, или само яйца ..(на принципа на разделното хранене), аз изкарах вчера един такъв ден.. не съм се лишавала от нищо само се ограничих и не ядох след 18ч..
резултатът е на лице-> минус 600гр.
естевствено я съчетавам с упражнения и 20 мин на велото
казано от Nadeto_ на 03.12.09, 07:44:
Аз искам да ви споделя, че най-накрая открих своята диета...
Тя се състои - сутрин
закуска в 8-9ч с всичко което е високо калорично - сладко, тестяно и т.н.
до 12ч ям каквото ми се иска.. А после го изгарям :)
към 12-13 за обяд - месо, салати, плодове
в 15-16 ям салатка
и вечерята ми е в 18ч. и е или чисто месо сварено, или само ориз, или само яйца ..(на принципа на разделното хранене), аз изкарах вчера един такъв ден.. не съм се лишавала от нищо само се ограничих и не ядох след 18ч..
резултатът е на лице-> минус 600гр.
естевствено я съчетавам с упражнения и 20 мин на велото
С такава “диета” едва ли ще постигнеш някакви резyлтати. А и този ти пост доста противоречи на това което си написала в началото на този дневник. Не съм от най вещите и знаещите, но и аз като теб съм чела доста, и съм запомнила че безразборната храна, и след това ограничения не водят до никъде. не може един ден на Дюкан, после каквото си искаш, след това разделно хранене и прочие....., и след това да искаш добри резyлтати. А и от един ден едва ли може да ти стане ясно коя диета е за теб и коя не.
В този форyм има много добри статии и женски дневници, може би е добре да почетеш още малко. Не искам да те съдя и хока, по скоро да помогна ако мога. Yспех
Така е, права си... но аз не съм била 1 ден на Дюкан, а 6месеца :)
Сега свалям по 300-500 гр на ден без да се ограничавам... вярно е че това са 1-2 чашки вода, но всеки ден се чувствам по-добре... и виждам как се променям...
Първо искам да си оправя режима на храене и това което ям, а след това и упражнния ще включа :) (не че сега не ги правя, но тогава ще е по-редовно) :)