Мнение за програма.

11.10.09
18:56

Здравеите момчета. Започнах отново фитнес след 6 месечно затишие. Правя моя си програма, с която директно обърщам масата, в мускулна такава. Сега съм много мазен, направо дебел. Искам да ми кажете какво мислите за програмата, добавките и режимът ми на хранене. Начало-бях 105 кг 179см., в момента съм 101. Целта е 90кг чиста мускулна маса. Добавките са следните-3гр на ден Л-Карнитин, 250mg Тестостерон Енантат-седмично. Режима ми не е нищо особено-храна около 1200 калории на ден, нкикакво сладко, минимум хляб и мазнини, протеина гледам да си го набавям с храната, не ползвам допълнителен. В момента имам проблеми с краката, та тренировката ми е следната-

1-ви ден(Понеделник):
Гърди-различни упражнения
Бицепс-различни упражнения
Трицепс-различни упражнения
Корем-сгъване от висилка и коремни преси

2-ри ден(Вторник):
Гръб-различни упражнения
Рамо-различни упражнения
Бицепс-различни упражнения
Трицепс-различни упражнения

2 дни почивка, след което още два дни същата програма. Фактически се събират 4 пъти седмично. След една седмица ще включа и кардио в тренировката.

Всякакви препоръки ще са ми полезни, независимо дали са свързани с самите упражнения, добавки, или пък диета. Благодаря ви предварително!!!

1200 калории дневно са малко и за 50 килограмова жена, камо ли за 2 пъти по-тежък мъж!
Забелязвам, че бицепсът и трицепсът се тренират и двата дни. Ако добавим и ‘обръщането на масата в мускулна такава’, то или цялостно трябва да си преправиш програмата за трениране и хранене, или Тестостерон Енантан е някаква магическа добавка...

11.10.09
19:31

Отворен съм към предложения. Правя го по този начин, защото натоварвам всички мускулни групи(без крака), без да ги претоварвам, винаги бицепса и трицепса са ми били най-силни и не се претоварват от тази тренировка. Калориите са толкова малко, защото имам адски много излишна маса, която трябва да се свали.

11.10.09
19:39

казано от sirius на 11.10.09, 19:31:

Отворен съм към предложения. Правя го по този начин, защото натоварвам всички мускулни групи(без крака), без да ги претоварвам, винаги бицепса и трицепса са ми били най-силни и не се претоварват от тази тренировка. Калориите са толкова малко, защото имам адски много излишна маса, която трябва да се свали.

Вероятно не само аз чувам за пъври път човек, който иска да СВАЛИ мускулна маса, повечето тук се борим да качим и да си я запазим с толкова труд, потене и лишения. Иначе може да дадеш някое килце маса на нас назаем lol! :lol:

11.10.09
19:58

Явно не си прочел внимателно-не искам да сваля мускулна маса, а мазнините, сланина, както искаш го разбирай. Просто искам едновременно да обръщам от мас в мускул.

11.10.09
20:02

казано от sirius на 11.10.09, 19:58:

Явно не си прочел внимателно-не искам да сваля мускулна маса, а мазнините, сланина, както искаш го разбирай. Просто искам едновременно да обръщам от мас в мускул.

Както казва tonu - Fat is fat and muscle is muscle — you cannot convert one into the other. Както искаш го разбирай. ;)

11.10.09
20:18

казано от sirius на 11.10.09, 18:56:

Здравеите момчета. Започнах отново фитнес след 6 месечно затишие. Правя моя си програма, с която директно обърщам масата, в мускулна такава.

Ще ми е интересно да видя как става това обръщане :lol:
Мускули и мазнини са две различни неща, не можеш да си ги обръщаш така.

11.10.09
20:22

Добре де, правите се, че не ме разбирате, или просто се забавлявате. Нека да го кажа по този начин, ако се исчистя напълно без да кача грам мускул ще съм около 80 килограма, целта ми обаче не е такава, искам пак да се исчистя напълно, но да съм 90-което ще рече, че искам 10кг чиста мускулна маса.

11.10.09
20:35

С тези 1200 калории,ще качиш 10 кг ММ след около 10-20 години.По-добре мини на РБД,с около 20-30 kcal на кг телесно тегло,придружено с физическата активност ще сваляш бавно ,но и ще качваш функционална маса.

11.10.09
20:36

10 кг чисти мускули се качват натурално, да кажем за 2 години, ако си на програма за маса и всичко ти е перфектно с тренировките и храненето. 20 кг мазнини се свалят за около 6 месеца, ако си на режим за сваляне и отново, ако всичко е перфектно с храненето и тренировките.
От тук нататък ти си прави сметката дали можеш и двете едновременно. А с 1200 ккал дневно ще трябва да се радваш, ако не изгориш и наличната мускулна маса, а за качване не може и дума да става.

12.10.09
10:40

направи си калориите около 2000/ден, но гледай да са от белтъчини и мазнини. личното ми мнение е, че енантата не е най-добрия вариант в твоя случай (предполагам го ползваш с цел да запазиш максимално мускула) - аз бих ползвал друг естер на тестостерона. BTW - можеш да пробваш слим екстриим на АХ - само хубави неща съм чувал за него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1