Здрава челюст

06.10.09
19:06

Дали има някакъв метод за задравяване на челюстта? Имам предвид както усилване на захапката, така и заздравяване с цел поемане на крошета.

П.С. Не се смейте (поне не много), ако обичате.

ПИ

06.10.09
19:22

Засилване на захапката хахахаха.
Е поемане на крошета .. поемай повече. Има и 1 каски. (ако ти трябва за бокс)

RO

06.10.09
19:25

Мъзухист U CRZY???

RO

06.10.09
19:36

Пробвай да дъвчеш Хуба-буба или байрям секи ден по 3 пъти :Д и с времето овеличи броя на дъвките :Д

Мнението беше редактирано от roshko_rs на 06.10.09 19:37.

Прави мъртва тяга със зъби.Захапваш щангата и вдигаш мощно.
Относно крушетата и тук всичко е практика,практика и пак практика :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.10.09 20:21.

ПИ

06.10.09
20:22

казано от IronFreak на 06.10.09, 20:20:

А ако ти е твърдо желязото увий с гума!

06.10.09
20:49

казано от p17bull на 06.10.09, 20:22:

казано от IronFreak на 06.10.09, 20:20:

А ако ти е твърдо желязото увий с гума!

Стига сте подвеждали човека вие! Незнам конкретно, но знам че калцият заздравява костите и зъбите, може да ти свърши някаква полза, пък и протеина от млеката не е никак излишен, даже доста полезен. :)

Мнението беше редактирано от El padre на 06.10.09 20:50.

06.10.09
21:19

казано от Demoman на 06.10.09, 19:06:

Дали има някакъв метод за задравяване на челюстта? Имам предвид както усилване на захапката, така и заздравяване с цел поемане на крошета.

А за какво ти е да поемаш крушета? Не знам за челюстта, но от удари в главата страда и мозъка :lol:
Каквото и да тренираш, да знаеш, че целта е да се пазиш да не те ударят и ти да удряш на свой ред, а не да тренираш как да  понасяш крошета в челюстта :lol:

Мнението беше редактирано от Петко К на 06.10.09 21:20.

06.10.09
21:28

Здравата брада е природна даденост. Има топ-файтъри със стъклени бради (Андрей Арловски? :) ), има огромни животни със стъклени бради (Боб Сап), има и бойци с уникални брадички (Фич, Хуерта..). Или имаш, или нямаш - дъвченето на дъвка (един мит, който съм чувал често) не помага.
За крошетата обаче има разни добри неща, които могат да се направят - отклони, игра с тяло, с крака... е такива неща. Поемането, особено на крошета (и особено с брада..) не е целта на спорта (бокс, мма, или каквото там).

Мнението беше редактирано от G33K на 06.10.09 21:36.

09.10.09
12:43

До тук нищо полезно, освен че здравата брада/челюст си е природна даденост. А за захапката?

09.10.09
20:38

Възможно е от много глозгане на хрущялите от кокалите (свински гърди примерно има доста, агнешките ребра имат доста за глозгане, е такива неща) с времето да се усили в някаква, не особено голяма, степен. С много дъвки - също. Повече от това не виждам какво може да се направи, ама ако кажеш защо е нужно ще ми е интересно :)

13.10.09
15:28

Много интересна тема :lol: Да дам и аз една идея за по-здрава захапка и за развиване на цялата лицево-челюстна система. Упражнението е базово. Уредите които се ползват са:
дърво ( с по-височки клони)
въже (от естествени материали )
и автомобилна гума (20” или 22” в краен случай и 13” върши работа но с напредване на тренировките и стажа ......)
Подготовка:
Завръзваме гумата с въжето и я окачваме на дървото на височина 210-220см (то е индивидуално за всеки трениращ като се отчете
неговата височина)
Изпълнение:
Заемете изходен стоеж под уреда.
Следва леко присвиване на коленете и мощен скок нагоре към уреда при който горната и долна челюст са максимално раздалечени.
В момента който усетите автомобилната гума между зъбите си събирате горната и долна челюст в здрава захапка и задържате максимално дълго време (естествено това време е различно за всеки индивид съответстващо на неговия стаж)
Упражнението се изпълнява:
за начинаещи 3 х
напреднали 5 х

14.10.09
12:44

Суматотропин. Май така се пишеше :) Надува цялото лице :D

ПИ

14.10.09
13:04

казано от ivan_binev на 13.10.09, 15:28:

Много интересна тема :lol: Да дам и аз една идея за по-здрава захапка и за развиване на цялата лицево-челюстна система. Упражнението е базово. Уредите които се ползват са:
дърво ( с по-височки клони)
въже (от естествени материали )
и автомобилна гума (20” или 22” в краен случай и 13” върши работа но с напредване на тренировките и стажа ......)
Подготовка:
Завръзваме гумата с въжето и я окачваме на дървото на височина 210-220см (то е индивидуално за всеки трениращ като се отчете
неговата височина)
Изпълнение:
Заемете изходен стоеж под уреда.
Следва леко присвиване на коленете и мощен скок нагоре към уреда при който горната и долна челюст са максимално раздалечени.
В момента който усетите автомобилната гума между зъбите си събирате горната и долна челюст в здрава захапка и задържате максимално дълго време (естествено това време е различно за всеки индивид съответстващо на неговия стаж)
Упражнението се изпълнява:
за начинаещи 3 х
напреднали 5 х

Тва го правя с кучетата ми! :Д

14.10.09
16:03

Може да иска да им троши ръцете с чене при удар :)

31.10.09
23:49

Абе не мога да ви разбера какво толкова се подигравате на момчето (с 90% от коментарите се скъсах от смях) най-добре е с ORBIT ама не ленти а дражета Professional са най-добре вимаш 2 сутрин дъвчеш до вечерта като лягаш НЕ я хвърляй оставия някъде в чинийка да речем на третия ден става като гума и я дъвчи така 1 седмица след това я хвърляш и взимаш нова.Знам от личен опит помага и то много след две,три такива серий с немската ми (да почива в мир) дърпахме 1 спукана топка макар и със зор я бих

Мнението беше редактирано от calo_94 на 01.11.09 00:01.

01.11.09
04:52

казано от calo_94 на 31.10.09, 23:49:

Абе не мога да ви разбера какво толкова се подигравате на момчето (с 90% от коментарите се скъсах от смях) най-добре е с ORBIT ама не ленти а дражета Professional са най-добре вимаш 2 сутрин дъвчеш до вечерта като лягаш НЕ я хвърляй оставия някъде в чинийка да речем на третия ден става като гума и я дъвчи така 1 седмица след това я хвърляш и взимаш нова.Знам от личен опит помага и то много след две,три такива серий с немската ми (да почива в мир) дърпахме 1 спукана топка макар и със зор я бих

Ти шегуваш ли се бе ??? XD

По темата - тренирам бойни спортове от доста време и в частност - бокс. Здравината на челюстта е нещо, което ти е дадено, но можеш да се научиш да я стягаш така, че по време на мач да не отнасяш много щети, ако някой те удари. Въпроса е в това, по време на спаринг да си стегнеш челюстите, все едно захапваш нешо много жилаво и твърдо. Докато трае спаринга не си отпускай захапката. По този начин си готов за евентуален юмрук в брадата. Но това, дали можеш на отнасяш бой, си е ген.

01.11.09
12:02

казано от EvilOgre на 01.11.09, 04:52:

казано от calo_94 на 31.10.09, 23:49:

Ти шегуваш ли се бе ??? XD

По темата - тренирам бойни спортове от доста време и в частност - бокс. Здравината на челюстта е нещо, което ти е дадено, но можеш да се научиш да я стягаш така, че по време на мач да не отнасяш много щети, ако някой те удари. Въпроса е в това, по време на спаринг да си стегнеш челюстите, все едно захапваш нешо много жилаво и твърдо. Докато трае спаринга не си отпускай захапката. По този начин си готов за евентуален юмрук в брадата. Но това, дали можеш на отнасяш бой, си е ген.

В темата не става ли въпрос за здравина на захапката.

01.11.09
13:18

Еми явно незнам за какво става въпрос в темата ... извинявай ... просто прозрението, че след като 1 седмица дъвчеш престаряла дъвка, можеш да дърпаш спукана топка наравно с немска овчарка, ме шокира ...

Мнението беше редактирано от EvilOgre на 01.11.09 13:22.

01.11.09
21:34

казано от EvilOgre на 01.11.09, 13:18:

Еми явно незнам за какво става въпрос в темата ... извинявай ... просто прозрението, че след като 1 седмица дъвчеш престаряла дъвка, можеш да дърпаш спукана топка наравно с немска овчарка, ме шокира ...

Никой не е казал че не знаеш за какво става въпрос, и какво като дъвката е престаряла като имаш цел какво ти пречи е поне на мен не ми пречи и то от първия път няма да стане на втория или третия вече трябва да стане

ПИ

01.11.09
21:45

казано от EvilOgre на 01.11.09, 13:18:

Офтопик

С немска овчарка и нетрениран човек със захапка ще дърпа, деже ще бие!  :lol:

02.11.09
16:56

казано от Demoman на 06.10.09, 19:06:

П.С. Не се смейте (поне не много), ако обичате.

Детски орбит. Като му свърши захарта и става доста твърд, една приятелка казва че после я боли челюстта... :lol:

Мнението беше редактирано от Desislava Stoyanova на 02.11.09 16:58.

EF

03.11.09
18:36

Едно наистина полезно упражнение - сядаш на маса, опираш се на лакът и горе ръката си я свиваш на юмрук, върху него се опираш с долната челюст и бавно си отваряш устата... пробвай :)

13.11.09
20:58

Има още един хитър вариянт,ядене на повече желирани бонбони (не се шегувам),мене ме боли устата след като ям :).

Мнението беше редактирано от pyle на 13.11.09 21:00.

13.11.09
22:03

Петко К Каквото и да тренираш, да знаеш, че целта е да се пазиш да не те ударят и ти да удряш на свой ред, а не да тренираш как да  понасяш крошета в челюстта .....много неправилно без да ядеш бой неможе да станиш боец .Земи си паркньр и с ракавици или без си редуваите удари лав десен ъперкъп :D и ще се кали работата е в каляването както и на кокалчетата на ръцете като удраш стена примерно лицеви на юмруци и така...

13.11.09
22:24

Е щом имаш желание да те млатят в главата.... аз не бих препоръчал подобно нещо на никого.

13.11.09
22:30

казано от WessVall на 13.11.09, 22:03:

Петко К Каквото и да тренираш, да знаеш, че целта е да се пазиш да не те ударят и ти да удряш на свой ред, а не да тренираш как да  понасяш крошета в челюстта .....много неправилно без да ядеш бой неможе да станиш боец .Земи си паркньр и с ракавици или без си редуваите удари лав десен ъперкъп :D и ще се кали работата е в каляването както и на кокалчетата на ръцете като удраш стена примерно лицеви на юмруци и така...

Младежите много филми гледате.

14.11.09
06:53

казано от WessVall на 13.11.09, 22:03:

И тренера преди няколко дни точно това разправяше - как се е смял като е виждал двама рапони (дето уж бокс тренират  :lol: ) да си блъскат главите с цел закаляване. Посмяхме се дружно, но не вярвах, че е толкова разпространено.
Кокалчетата са едно, понасянето на удари в краката и тялото (ти май за това говориш с тези ъперкъти) е друго, а главата е съвсем трето. Тя не се калява, само се уврежда. А че не може да тренираш контактен спорт без да поемаш удари и в нея е ясно - затова, ако си се родил със стъклена брада си преебан, няма какво да направиш по въпроса, освен да станеш много добър технически.

14.11.09
11:08

LttS Момче  по хубаво млакни ....кат незнаеш за кво става дума играи си телевизионни игри и тва е....относно темата ако искаш като те ударят да не се замаяваш толко лесно да не те боли толкова с ракавици или без с някав фр и бои.

14.11.09
11:18

G33K не е точно така като се удруш и свикваш що не удариш 1 обикновен чувек дето примерно не тренира бокс колко поиче ще го боли и ще се замаи веднага а я виж някви боксьори колко удара си вкарват тои дато праиш спаринг примерно пак се удряш и с времето ти свикваш на удари но може с ръкавици да се почнете с някои фр да се удряте и без да тренираш бокс ще си свикнал :D .За това се бъзиках естественно :).Главата както и с кокала на крака като риташ риташ боли после спира както и юмрука кокалчетата като уряш нещо отначало ще боли после ще свикнеш.Ама както и да е да даржиш на удари крошета поемаи повече и тва е към автора на темата тои и мяскула на челюста да ти е колкото бицепса дато не са те удряли пак ще боли.

14.11.09
11:42

казано от WessVall на 14.11.09, 11:18:

G33K не е точно така като се удруш и свикваш що не удариш 1 обикновен чувек дето примерно не тренира бокс колко поиче ще го боли и ще се замаи веднага а я виж някви боксьори колко удара си вкарват

Това е като “от щангите ставаш нисък, защото щангистите са ниски” - не, просто тези, които виждаш по телевизията са ниски, защото това помага да правят по-късо движение.
При боксьорите е същото - просто конкретно в бокса, тези които нямат здрава брада (генетично) не стигат до ниво да си чувал за тях (най-често). Примерно в мма има доста екземпляри със слаби бради (Андрей Арловски е играл толкова спаринги, че не е истина, все пак е профи, а пък си пада как дойде, просто му е слаб chin-a), но там не се решава всичко на ударно ниво. В бокса има много силен генетичен фактор и здравата брада е част от това. Нямаш ли я - смачкват те и това е, никой и не разбира за тебе (има и изключения, разбира се, но са малко).
Иначе за удари в тялото да, със сигурност има закаляване. Доколко е смислено да се прави ако не тренираш целенасочено бокс/кикбокс/карате/мма е друг въпрос (защото да носиш на бой и да носиш бой са много различни неща, ако само държиш просто ще те ритат повече :) ), но със сигурност се повишава поносимостта, щом това е целта. Но за главата, механизмът на нокаута е такъв, че е нужен дори не силен удар, просто трябва да чукването (буквално чукване) да попадне където трябва и падаш - това не е до закаляване, а до биомеханика или де да знам и аз как да го кажа, на тялото.
Ако мога така да го кажа, нокаута е “случка” повече на нервно ниво, отколкото на физическо. А заиграването с нервната система не е най-умното нещо.

малко синтезирано по темата

Мнението беше редактирано от Петко К на 14.11.09 12:54.

АН

14.11.09
11:52

Искрено ме развеселихте... Хахх

14.11.09
15:54

G33K това за нокаута е много вярно попаднели удара където трябва да го нацелиш хубаво  с това кокалче на юмрука и е долу.Както и да е поздрави.

14.11.09
21:12

@WessVall, добре взимам си поука.

Само последно искам да си предложа услугите...поне с нещо да съм ти полезен!
Ела, аз ше ти закаля челюстта по твоя метод...

АН

15.11.09
01:08

казано от LttS на 14.11.09, 21:12:

@WessVall, добре взимам си поука.

Само последно искам да си предложа услугите...поне с нещо да съм ти полезен!
Ела, аз ше ти закаля челюстта по твоя метод...

2ри ;)

15.11.09
08:10

WessVall, човече ... просто от всеки твой пост се лее некомпетентност и простотия ... както самият ти казваш - “кат ни разбираш ни са обаждъй”.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1