06.10.09
19:06
Дали има някакъв метод за задравяване на челюстта? Имам предвид както усилване на захапката, така и заздравяване с цел поемане на крошета.
П.С. Не се смейте (поне не много), ако обичате.
06.10.09
19:22
Засилване на захапката хахахаха.
Е поемане на крошета .. поемай повече. Има и 1 каски. (ако ти трябва за бокс)
06.10.09
19:25
Мъзухист U CRZY???
06.10.09
19:36
Пробвай да дъвчеш Хуба-буба или байрям секи ден по 3 пъти :Д и с времето овеличи броя на дъвките :Д
Мнението беше редактирано от roshko_rs на 06.10.09 19:37.
06.10.09
20:20
Прави мъртва тяга със зъби.Захапваш щангата и вдигаш мощно.
Относно крушетата и тук всичко е практика,практика и пак практика :)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.10.09 20:21.
06.10.09
20:22
казано от IronFreak на 06.10.09, 20:20:
Относно крушетата и тук всичко е практика,практика и пак практика :)
А ако ти е твърдо желязото увий с гума!
казано от p17bull на 06.10.09, 20:22:
казано от IronFreak на 06.10.09, 20:20:
Относно крушетата и тук всичко е практика,практика и пак практика :)А ако ти е твърдо желязото увий с гума!
Стига сте подвеждали човека вие! Незнам конкретно, но знам че калцият заздравява костите и зъбите, може да ти свърши някаква полза, пък и протеина от млеката не е никак излишен, даже доста полезен. :)
Мнението беше редактирано от El padre на 06.10.09 20:50.
казано от Demoman на 06.10.09, 19:06:
Дали има някакъв метод за задравяване на челюстта? Имам предвид както усилване на захапката, така и заздравяване с цел поемане на крошета.
А за какво ти е да поемаш крушета? Не знам за челюстта, но от удари в главата страда и мозъка :lol:
Каквото и да тренираш, да знаеш, че целта е да се пазиш да не те ударят и ти да удряш на свой ред, а не да тренираш как да понасяш крошета в челюстта :lol:
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.10.09 21:20.
Здравата брада е природна даденост. Има топ-файтъри със стъклени бради (Андрей Арловски? :) ), има огромни животни със стъклени бради (Боб Сап), има и бойци с уникални брадички (Фич, Хуерта..). Или имаш, или нямаш - дъвченето на дъвка (един мит, който съм чувал често) не помага.
За крошетата обаче има разни добри неща, които могат да се направят - отклони, игра с тяло, с крака... е такива неща. Поемането, особено на крошета (и особено с брада..) не е целта на спорта (бокс, мма, или каквото там).
Мнението беше редактирано от G33K на 06.10.09 21:36.
До тук нищо полезно, освен че здравата брада/челюст си е природна даденост. А за захапката?
Възможно е от много глозгане на хрущялите от кокалите (свински гърди примерно има доста, агнешките ребра имат доста за глозгане, е такива неща) с времето да се усили в някаква, не особено голяма, степен. С много дъвки - също. Повече от това не виждам какво може да се направи, ама ако кажеш защо е нужно ще ми е интересно :)
13.10.09
15:28
Много интересна тема :lol: Да дам и аз една идея за по-здрава захапка и за развиване на цялата лицево-челюстна система. Упражнението е базово. Уредите които се ползват са:
дърво ( с по-височки клони)
въже (от естествени материали )
и автомобилна гума (20” или 22” в краен случай и 13” върши работа но с напредване на тренировките и стажа ......)
Подготовка:
Завръзваме гумата с въжето и я окачваме на дървото на височина 210-220см (то е индивидуално за всеки трениращ като се отчете
неговата височина)
Изпълнение:
Заемете изходен стоеж под уреда.
Следва леко присвиване на коленете и мощен скок нагоре към уреда при който горната и долна челюст са максимално раздалечени.
В момента който усетите автомобилната гума между зъбите си събирате горната и долна челюст в здрава захапка и задържате максимално дълго време (естествено това време е различно за всеки индивид съответстващо на неговия стаж)
Упражнението се изпълнява:
за начинаещи 3 х
напреднали 5 х
14.10.09
13:04
казано от ivan_binev на 13.10.09, 15:28:
Много интересна тема :lol: Да дам и аз една идея за по-здрава захапка и за развиване на цялата лицево-челюстна система. Упражнението е базово. Уредите които се ползват са:
дърво ( с по-височки клони)
въже (от естествени материали )
и автомобилна гума (20” или 22” в краен случай и 13” върши работа но с напредване на тренировките и стажа ......)
Подготовка:
Завръзваме гумата с въжето и я окачваме на дървото на височина 210-220см (то е индивидуално за всеки трениращ като се отчете
неговата височина)
Изпълнение:
Заемете изходен стоеж под уреда.
Следва леко присвиване на коленете и мощен скок нагоре към уреда при който горната и долна челюст са максимално раздалечени.
В момента който усетите автомобилната гума между зъбите си събирате горната и долна челюст в здрава захапка и задържате максимално дълго време (естествено това време е различно за всеки индивид съответстващо на неговия стаж)
Упражнението се изпълнява:
за начинаещи 3 х
напреднали 5 х
Тва го правя с кучетата ми! :Д
Абе не мога да ви разбера какво толкова се подигравате на момчето (с 90% от коментарите се скъсах от смях) най-добре е с ORBIT ама не ленти а дражета Professional са най-добре вимаш 2 сутрин дъвчеш до вечерта като лягаш НЕ я хвърляй оставия някъде в чинийка да речем на третия ден става като гума и я дъвчи така 1 седмица след това я хвърляш и взимаш нова.Знам от личен опит помага и то много след две,три такива серий с немската ми (да почива в мир) дърпахме 1 спукана топка макар и със зор я бих
Мнението беше редактирано от calo_94 на 01.11.09 00:01.
казано от calo_94 на 31.10.09, 23:49:
Абе не мога да ви разбера какво толкова се подигравате на момчето (с 90% от коментарите се скъсах от смях) най-добре е с ORBIT ама не ленти а дражета Professional са най-добре вимаш 2 сутрин дъвчеш до вечерта като лягаш НЕ я хвърляй оставия някъде в чинийка да речем на третия ден става като гума и я дъвчи така 1 седмица след това я хвърляш и взимаш нова.Знам от личен опит помага и то много след две,три такива серий с немската ми (да почива в мир) дърпахме 1 спукана топка макар и със зор я бих
Ти шегуваш ли се бе ??? XD
По темата - тренирам бойни спортове от доста време и в частност - бокс. Здравината на челюстта е нещо, което ти е дадено, но можеш да се научиш да я стягаш така, че по време на мач да не отнасяш много щети, ако някой те удари. Въпроса е в това, по време на спаринг да си стегнеш челюстите, все едно захапваш нешо много жилаво и твърдо. Докато трае спаринга не си отпускай захапката. По този начин си готов за евентуален юмрук в брадата. Но това, дали можеш на отнасяш бой, си е ген.
казано от EvilOgre на 01.11.09, 04:52:
казано от calo_94 на 31.10.09, 23:49:
Ти шегуваш ли се бе ??? XD
По темата - тренирам бойни спортове от доста време и в частност - бокс. Здравината на челюстта е нещо, което ти е дадено, но можеш да се научиш да я стягаш така, че по време на мач да не отнасяш много щети, ако някой те удари. Въпроса е в това, по време на спаринг да си стегнеш челюстите, все едно захапваш нешо много жилаво и твърдо. Докато трае спаринга не си отпускай захапката. По този начин си готов за евентуален юмрук в брадата. Но това, дали можеш на отнасяш бой, си е ген.
В темата не става ли въпрос за здравина на захапката.
Еми явно незнам за какво става въпрос в темата ... извинявай ... просто прозрението, че след като 1 седмица дъвчеш престаряла дъвка, можеш да дърпаш спукана топка наравно с немска овчарка, ме шокира ...
Мнението беше редактирано от EvilOgre на 01.11.09 13:22.
казано от EvilOgre на 01.11.09, 13:18:
Еми явно незнам за какво става въпрос в темата ... извинявай ... просто прозрението, че след като 1 седмица дъвчеш престаряла дъвка, можеш да дърпаш спукана топка наравно с немска овчарка, ме шокира ...
Никой не е казал че не знаеш за какво става въпрос, и какво като дъвката е престаряла като имаш цел какво ти пречи е поне на мен не ми пречи и то от първия път няма да стане на втория или третия вече трябва да стане
01.11.09
21:45
казано от EvilOgre на 01.11.09, 13:18:
Офтопик
С немска овчарка и нетрениран човек със захапка ще дърпа, деже ще бие! :lol:
02.11.09
16:56
казано от Demoman на 06.10.09, 19:06:
П.С. Не се смейте (поне не много), ако обичате.
Детски орбит. Като му свърши захарта и става доста твърд, една приятелка казва че после я боли челюстта... :lol:
Мнението беше редактирано от Desislava Stoyanova на 02.11.09 16:58.
03.11.09
18:36
Едно наистина полезно упражнение - сядаш на маса, опираш се на лакът и горе ръката си я свиваш на юмрук, върху него се опираш с долната челюст и бавно си отваряш устата... пробвай :)
Има още един хитър вариянт,ядене на повече желирани бонбони (не се шегувам),мене ме боли устата след като ям :).
Мнението беше редактирано от pyle на 13.11.09 21:00.
Петко К Каквото и да тренираш, да знаеш, че целта е да се пазиш да не те ударят и ти да удряш на свой ред, а не да тренираш как да понасяш крошета в челюстта .....много неправилно без да ядеш бой неможе да станиш боец .Земи си паркньр и с ракавици или без си редуваите удари лав десен ъперкъп :D и ще се кали работата е в каляването както и на кокалчетата на ръцете като удраш стена примерно лицеви на юмруци и така...
Е щом имаш желание да те млатят в главата.... аз не бих препоръчал подобно нещо на никого.
казано от WessVall на 13.11.09, 22:03:
Петко К Каквото и да тренираш, да знаеш, че целта е да се пазиш да не те ударят и ти да удряш на свой ред, а не да тренираш как да понасяш крошета в челюстта .....много неправилно без да ядеш бой неможе да станиш боец .Земи си паркньр и с ракавици или без си редуваите удари лав десен ъперкъп :D и ще се кали работата е в каляването както и на кокалчетата на ръцете като удраш стена примерно лицеви на юмруци и така...
Младежите много филми гледате.
казано от WessVall на 13.11.09, 22:03:
И тренера преди няколко дни точно това разправяше - как се е смял като е виждал двама рапони (дето уж бокс тренират :lol: ) да си блъскат главите с цел закаляване. Посмяхме се дружно, но не вярвах, че е толкова разпространено.
Кокалчетата са едно, понасянето на удари в краката и тялото (ти май за това говориш с тези ъперкъти) е друго, а главата е съвсем трето. Тя не се калява, само се уврежда. А че не може да тренираш контактен спорт без да поемаш удари и в нея е ясно - затова, ако си се родил със стъклена брада си преебан, няма какво да направиш по въпроса, освен да станеш много добър технически.
LttS Момче по хубаво млакни ....кат незнаеш за кво става дума играи си телевизионни игри и тва е....относно темата ако искаш като те ударят да не се замаяваш толко лесно да не те боли толкова с ракавици или без с някав фр и бои.
G33K не е точно така като се удруш и свикваш що не удариш 1 обикновен чувек дето примерно не тренира бокс колко поиче ще го боли и ще се замаи веднага а я виж някви боксьори колко удара си вкарват тои дато праиш спаринг примерно пак се удряш и с времето ти свикваш на удари но може с ръкавици да се почнете с някои фр да се удряте и без да тренираш бокс ще си свикнал :D .За това се бъзиках естественно :).Главата както и с кокала на крака като риташ риташ боли после спира както и юмрука кокалчетата като уряш нещо отначало ще боли после ще свикнеш.Ама както и да е да даржиш на удари крошета поемаи повече и тва е към автора на темата тои и мяскула на челюста да ти е колкото бицепса дато не са те удряли пак ще боли.
казано от WessVall на 14.11.09, 11:18:
G33K не е точно така като се удруш и свикваш що не удариш 1 обикновен чувек дето примерно не тренира бокс колко поиче ще го боли и ще се замаи веднага а я виж някви боксьори колко удара си вкарват
Това е като “от щангите ставаш нисък, защото щангистите са ниски” - не, просто тези, които виждаш по телевизията са ниски, защото това помага да правят по-късо движение.
При боксьорите е същото - просто конкретно в бокса, тези които нямат здрава брада (генетично) не стигат до ниво да си чувал за тях (най-често). Примерно в мма има доста екземпляри със слаби бради (Андрей Арловски е играл толкова спаринги, че не е истина, все пак е профи, а пък си пада как дойде, просто му е слаб chin-a), но там не се решава всичко на ударно ниво. В бокса има много силен генетичен фактор и здравата брада е част от това. Нямаш ли я - смачкват те и това е, никой и не разбира за тебе (има и изключения, разбира се, но са малко).
Иначе за удари в тялото да, със сигурност има закаляване. Доколко е смислено да се прави ако не тренираш целенасочено бокс/кикбокс/карате/мма е друг въпрос (защото да носиш на бой и да носиш бой са много различни неща, ако само държиш просто ще те ритат повече :) ), но със сигурност се повишава поносимостта, щом това е целта. Но за главата, механизмът на нокаута е такъв, че е нужен дори не силен удар, просто трябва да чукването (буквално чукване) да попадне където трябва и падаш - това не е до закаляване, а до биомеханика или де да знам и аз как да го кажа, на тялото.
Ако мога така да го кажа, нокаута е “случка” повече на нервно ниво, отколкото на физическо. А заиграването с нервната система не е най-умното нещо.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.11.09 12:54.
14.11.09
11:52
Искрено ме развеселихте... Хахх
G33K това за нокаута е много вярно попаднели удара където трябва да го нацелиш хубаво с това кокалче на юмрука и е долу.Както и да е поздрави.
@WessVall, добре взимам си поука.
Само последно искам да си предложа услугите...поне с нещо да съм ти полезен!
Ела, аз ше ти закаля челюстта по твоя метод...
15.11.09
01:08
казано от LttS на 14.11.09, 21:12:
@WessVall, добре взимам си поука.
Само последно искам да си предложа услугите...поне с нещо да съм ти полезен!
Ела, аз ше ти закаля челюстта по твоя метод...
2ри ;)