Въпрос относно мускулна треска

15.10.09
14:56

Здравейте на всички,
въпроса ми е следният: Има ли нещо лошо на всяка тренировка да си докарвам мускулна треска?

15.10.09
15:21

Не няма нищо лошо. Даже за някои е добър знак, за добра и силна тренировка. Имай в предвид, че мускулната треска, значи че тялото си иска и добра храна.
Нормално е и с времето след всяка тренировка треската да е все по-лека и в крайна сметка да изчезне.

Мнението беше редактирано от fqls на 15.10.09 15:23.

15.10.09
15:36

Глупаво е целта на тренировкатата ти да е мускулна треска.Не мога да си представя да направя 6-7 упражнения за бицепс, че да си докарам :)

15.10.09
15:52

Правя по 3-4 упражнения за група мускул, но с максимум тежести колкото мога да вдигна, тоест долу горе излизат по около 3 серии с по 6-7-8 повторения, целта ми е ММ.

Мнението беше редактирано от novobraneccc на 15.10.09 15:52.

16.10.09
10:49

Според една книга, която чета в момента мускулната треска е “микротравми” в мускула, но това ми се струва прекалено...
“можеш да си сигурен че си направил нещо когато я получиш” казват старшите във фитнеса, ама в никакъв случай не трябва да ти е като цел за тренировката.
Владимир92 - До колкото въпроса за големите тежестите - те са виновника за треската ,а не прекалено много упражнения... в такъв случай се претренира и дърпаш назад вместо да получиш треска.

16.10.09
10:54

казано от Miroslav92 на 16.10.09, 10:49:

Според една книга, която чета в момента мускулната треска е “микротравми” в мускула, но това ми се струва прекалено...

Кое е прекалено? Баш така е :)

казано от Miroslav92 на 16.10.09, 10:49:

Владимир92 - До колкото въпроса за големите тежестите - те са виновника за треската ,а не прекалено много упражнения... в такъв случай се претренира и дърпаш назад вместо да получиш треска.

Микротравмите се получават от приличен обем работа. Т.е., не тежестите са виновни, а обема (броя упражнения).
Колкото и големи тежести да вдигаш, примерно за 2-3 повторения, ако направиш само 1 упражнение с 3 серии - едва ли ще получиш мускулна, освен ако си нетрениран. Направи обаче 4 по 3 серии с повечко повторения (8-10) - и мускулната ти е гарантирана.

16.10.09
11:15

Петко К - вижда ми се прекалено защото, след като са травми би трябвало да работят с/у мускула а не “за” него.Не знам сигурно греша.

16.10.09
11:21

Идеята е че мускулните влакна,се възтановяват от тези травми като изграждат допълнителна тъкан и стават по-силни и издражливи,т.е. мускула нараства.Упротребили са думата “микро”,защото тези разкъсвания наистина са много малки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1