Програма за покачване на мм САМО със собствено тегло?

13.10.09
14:30

Някой компетентен по този въпрос, ако може да помогне...БЛАГОДАРЯ

ПИ

13.10.09
14:34

Набирания, кофи, лицеви.

13.10.09
14:53

казано от p17bull на 13.10.09, 14:34:

Набирания, кофи, лицеви.

Набирания с тежест, различни хватове, кофички с тежест, лицеви с раница на гърба, набирания на 1 ръка, лицеви на 1 ръка!

Той иска ПРОГРАМА, а не УПРАЖНЕНИЯ. Иначе е добре да не се пропускат и: пистолети, сиси клек, раменни преси с главата надолу.

BU

13.10.09
15:28

Абе каква пограма,бе! : )) Обикновена линейна прогресия с по 4-5-6 серии ,всеки ден от всичко и е готов...програма... :)

13.10.09
15:36

Сигурно това е пета такава тема за последния месец.
Програмата е проста - набиране и кофи - през ден. Серии 3-4-5-6 (почва се от три и се върви нагоре) с максималния възможен брой повторения. Ако може да прави опори от стойка на ръце - да ги редува с кофите. Лицевите са леко упражнение и затова не го включвам, иначе може да се разнообразява и с лицеви, но ако се правят над 15 повторения е добре да се търси утежняващ вариант. Също така, въртят се хватовете - на набирането - една тренировка широк надхват, следващата тесен подхват, може също така смесен, успореден.
На кофите - тясно, широко, акцент на трицепса или гърдите. На лицевите също.
Това за горната част, за долната като начало клекове без тежест, и като заякне - пистолети и напади на един крак.
За преса - повдигане на краката от вис на лост, коремни преси (застопорява краката на успоредката), l-стоеж на успоредка или лост и ако може да се включат някъде и хиперекстензии.
За напредналите вече има по-сложни упражнения, като силови, набирания до корема и т.н.

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.10.09 15:37.

14.10.09
09:31

Аз по принцип си ходя на лостове и успоредки...правя серия набиране след това кофи, след това пак набирания и така се врузват 3-4 серии кофи и 3-4 серии набирания и после блокирам, ръцете ми се вкаменяват и не мога нищо да правя повече...Благодаря ви за помощта,пичове!

14.10.09
11:28

казано от miko на 14.10.09, 09:31:

Аз по принцип си ходя на лостове и успоредки...правя серия набиране след това кофи, след това пак набирания и така се врузват 3-4 серии кофи и 3-4 серии набирания и после блокирам, ръцете ми се вкаменяват и не мога нищо да правя повече...

А колко повторения в серия, горе-долу? Защото ако не можеш да направиш 15на набирания и поне толкова кофи в серия, с тези 3-4 серии много ме съмнява да успееш да стресираш мускулите достатъчно, че чак и да ги накараш да растат.
По принцип собственото тегло е една доста сериозна тежест, и ако ти е прекалено тежко, за да си докараш нужния за растеж обем, е добре да се работи в зала, където тежестта може да се регулира към по-леко в началото. На лостове маса може да се прави при налично поне някакво средно и над средно ниво на сила, иначе просто не виждам как ще стане - мускулите носят много, но нервната система си е пречка в началото.

15.10.09
17:13

казано от G33K на 14.10.09, 11:28:

Аз по принцип си ходя на лостове и успоредки...правя серия набиране след това кофи, след това пак набирания и така се врузват 3-4 серии кофи и 3-4 серии набирания и после блокирам, ръцете ми се вкаменяват и не мога нищо да правя повече...

А колко повторения в серия, горе-долу? Защото ако не можеш да направиш 15на набирания и поне толкова кофи в серия, с тези 3-4 серии много ме съмнява да успееш да стресираш мускулите достатъчно, че чак и да ги накараш да растат.
По принцип собственото тегло е една доста сериозна тежест, и ако ти е прекалено тежко, за да си докараш нужния за растеж обем, е добре да се работи в зала, където тежестта може да се регулира към по-леко в началото. На лостове маса може да се прави при налично поне някакво средно и над средно ниво на сила, иначе просто не виждам как ще стане - мускулите носят много, но нервната система си е пречка в началото.

Ами правя по 12-14 кофи на серия и по 7-8 набирания. Ако набиранията са с подхват(или не знам как се казва, с длани към мен), правя по 10-12 на серия. но след втората серия съм принуден да правя по-малко. Започват да ми отказват ръцете. А след 4-тата ми стават на камък и предмишницата ми отказва, иска да пусна лоста... :)

15.10.09
17:18

казано от miko на 15.10.09, 17:13:

казано от G33K на 14.10.09, 11:28:

Ами правя по 12-14 кофи на серия и по 7-8 набирания. Ако набиранията са с подхват(или не знам как се казва, с длани към мен), правя по 10-12 на серия. но след втората серия съм принуден да правя по-малко. Започват да ми отказват ръцете. А след 4-тата ми стават на камък и предмишницата ми отказва, иска да пусна лоста... :)

Така е тренирай, тренирай, тренирай момче, тренирай! :)

П.С: И пак тренирай! :lol:

Мнението беше редактирано от El padre на 15.10.09 17:20.

15.10.09
17:58

казано от miko на 13.10.09, 14:30:

Някой компетентен по този въпрос, ако може да помогне...БЛАГОДАРЯ

Не се изисква кой знае каква компетенция - правиш лицеви набирания кофи клекове и тн там квот си правиш и тва е - после като усетиш че вече става малко натоварването слагаш допълнителни кг и тва е.Но кой знае каква впечатляваща мускулна маса едва ли ще успееш да направиш само със собствено  тегло ако не добавяш килограми към упражненията в последствие.

Мнението беше редактирано от Георги на 15.10.09 17:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1