Бяла риба (мряна) във фолио

13.10.09
18:58

Една голяма бяла риба (около 2-3 кг) се почиства, маха се главата.
Пълнежа представлява 300-400 гр лук, 60 гр скилидки чесън, 10 гр сух магданоз, 2 бульона зеленчукови и 10 гр девисил.Всичките продукти се накълцват (пасират) и се пълни рибата с тях, намазва се също така и отвън.Увиваве се във фолио и се пече на фурна около час.

Хранителни стойности на бялата риба 0.6гр. мазнини, 17гр. белтък/100гр


Да ви е сладко.

Темата беше редактирана от Aleksandar Marinov на 13.10.09 18:59.

13.10.09
20:52

А в плик дали ще стане? Аз сега си правя и пилешко и свинско в плик и пека във фурната,
пак около т’ва време, ама с риба не съм пробвал? : )

13.10.09
21:04

Става с плик, по-вкусна риба не бях ял досега.

14.10.09
16:14

Това ще е бялата мрена нали :) ? ебаси 3кг мрена никога не съм виждал и на картинка :)

15.10.09
08:42

Ако беше живял покрай Дунава, щеше да видиш. Аз и много по-големи съм виждала. Мряната е много вкусна риба, ще поръчам на тати да ми прати от Никопол, ама дано има при рибарите (демек са уловили)  :) . Саше, браво, и ти си от готвачите-билдъри.... звучи много вкусно рецептата.

Мнението беше редактирано от maria на 15.10.09 08:44.

15.10.09
22:01

Охх Саше направо ме караш да ми потичат лигите с тази риба.Определено ще пробвам рецептата или по-скоро ще накарам майка, че Аз май не съм от най-добрите готвачи. ;)

16.10.09
10:27

И аз ще я пробвам. Само да намеря от къде да си купя прясна хубава риба ;)

16.10.09
10:58

Рецептата звучи супер.
Докато сме на рибешка тематика да вмъкна едно супер лесно предложение за съомга. В тава се слага филе от съомга, малко вода, сол и черен пипер на вкус. Тавата се захлупва отгоре с фолио, като се правят малки дупчици с клеча за зъби например. Адски просто, вкусно, здравословно и изчистено от всякакви допълнителни калории. ;-P

12.11.09
19:17

Просто мнооооого вкусно, сочно, меко, апетитно, ароматно, топящо се в устата, ястие, просто нямам думи - 500 грама на 1 ядене, сами си правете изводите... :)

Ето и снимков материал, бива ли?

12.11.09
22:31

Pandiz - радвам се, че си останал доволен от рецептата ми :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1