13.10.09
18:58
Една голяма бяла риба (около 2-3 кг) се почиства, маха се главата.
Пълнежа представлява 300-400 гр лук, 60 гр скилидки чесън, 10 гр сух магданоз, 2 бульона зеленчукови и 10 гр девисил.Всичките продукти се накълцват (пасират) и се пълни рибата с тях, намазва се също така и отвън.Увиваве се във фолио и се пече на фурна около час.
Хранителни стойности на бялата риба 0.6гр. мазнини, 17гр. белтък/100гр
Да ви е сладко.
Темата беше редактирана от Aleksandar Marinov на 13.10.09 18:59.
13.10.09
20:52
А в плик дали ще стане? Аз сега си правя и пилешко и свинско в плик и пека във фурната,
пак около т’ва време, ама с риба не съм пробвал? : )
13.10.09
21:04
Става с плик, по-вкусна риба не бях ял досега.
Това ще е бялата мрена нали :) ? ебаси 3кг мрена никога не съм виждал и на картинка :)
Ако беше живял покрай Дунава, щеше да видиш. Аз и много по-големи съм виждала. Мряната е много вкусна риба, ще поръчам на тати да ми прати от Никопол, ама дано има при рибарите (демек са уловили) :) . Саше, браво, и ти си от готвачите-билдъри.... звучи много вкусно рецептата.
Мнението беше редактирано от maria на 15.10.09 08:44.
15.10.09
22:01
Охх Саше направо ме караш да ми потичат лигите с тази риба.Определено ще пробвам рецептата или по-скоро ще накарам майка, че Аз май не съм от най-добрите готвачи. ;)
И аз ще я пробвам. Само да намеря от къде да си купя прясна хубава риба ;)
Рецептата звучи супер.
Докато сме на рибешка тематика да вмъкна едно супер лесно предложение за съомга. В тава се слага филе от съомга, малко вода, сол и черен пипер на вкус. Тавата се захлупва отгоре с фолио, като се правят малки дупчици с клеча за зъби например. Адски просто, вкусно, здравословно и изчистено от всякакви допълнителни калории. ;-P
Просто мнооооого вкусно, сочно, меко, апетитно, ароматно, топящо се в устата, ястие, просто нямам думи - 500 грама на 1 ядене, сами си правете изводите... :)
Ето и снимков материал, бива ли?
12.11.09
22:31
Pandiz - радвам се, че си останал доволен от рецептата ми :)