15.10.09
08:37
Години 19 , 190см, 85кг.
1-ви ден - Гърди,предно рамо,средно рамо,корем
-Наклонена лежанка - 3x10
-Хоризонтална лежанка -3x10
-Флайс с дъмбели - 3x10
-предно рамо с дъмбели-3x10
-средно рамо с дъмбели -3x10
-коремни преси 3x35
-пофдигане на краката- 3x15
ЗАБЕЛЕЖКА: всяка седмица въртя упражненията за гърди,1 седмициа със лост,на следващата с дъмбели ,после пак с лост и така..
2-ри ден - Гръб,Задно рамо,трапец,корем
-Вертикален скрипец пред гърди -3x10
-хоризонтален скрипец-3x10
-гребане със щанга-3x10
-хипер екстензия -2x15
-с дъмбели за задно рамо -3x10
-трапец с дъмбели (или със щанга) 3x16-20
-корем (както 1-ви ден)
3-ти ден - Почивка
4-ти ден- Крака
1.Колело -5мин.
2 Предно бедро и задно бедро на машина на суперсерий -3x20
3 Хакен клек 3x15 (или лег преса 3x15)
4.Прасец 4x25
5-ти ден почивка
6-ти ден -Ръце,корем
-с крива щанга за бицепс -3x10
-с дъмбел седнал 3x10
-Чуково прав 3x10
-На лежанка с лост (тесен хват за трицепс) -3x10
-френско-3x10
-Трицепс с дъмбели (прав) -3x10
Корем (както 1-ви ден)
Предмишница с дъмбел или със щанга 3x25
ПС: Забравих да напиша,че упр. за корем също го правя в супер серия
Колко време ти е стажа?
Иначе за гърди и трите ти упражнения са главно за външната част на гърдите, добави поне 1 за вътрешната.
В първия ден добави и 1 упражнение за задно рамо, а освен ако не искаш да наблегнеш на него, махни го от 2-рия ден.
Краката аз лично не бих ги правил в суперсерии.
6-ти ден чуковото или го махни или го прави в 2 серии по 8 повторения.
Мнението беше редактирано от fqls на 15.10.09 15:37.
Би ли споделил според теб кои упражнения са за външна част и кои за вътрешна част на гърдите ?
Към автора на темата имам няколко съвета:
Не разделяй рамото в два дни , а ги прави на един и най-удачно ще е в деня с тренировката за гръб , понеже при гърдите се натоварват доста и рамената и ще ти дойде в повечко.
При гърдите можеш да добавиш още едно упражнение , например - кофички ;)
15.10.09
21:02
fqls това което казваш за външна/вътрешна част на гърдите е пълна глупост , като имаш предвид , че лега развива целия мускол , а още повече флайса акцентира на вътрешната част на гърдите както и да е . При гърдите единственото което може да направи е да добави кофички ако мисли , че му е нужно . Също така махни рамото от 1вия ден , натоварва се достатъчно от тренировката за гърди , прави цялото рамо с краката , мисля че така е най удачно .
Говориш за мускулна маса, ама не виждам хранителния ти режим?!
Програмата е почти без забележки. Е, за бицепс 2 упражнения са достатъчни.
Наблягам на свинско,млека,риба от вр. на вр,спагети,макарони,яйца,овесени ядки ,пилешко,ядки,картофи,извара. Не се захласвам по някакви калкулатори и т.н. гледам да хапвам през 2-3 часа качествени храни ,хапвам и сладко от вр. на време. Пия гейнърче,глутамин и креатин.Газираното ми е проблем както и белия хляб просто нямам спирка с тия коли ,пък без хляб не ми е вкусно :). Малко съм се освинил по кореме но засега това не ме притеснява много много.
Проблема с храната е че работя нощем в дискотека и някак невърви да вадя пликове със сандвичи пред клиенти а и деня ми почва след 13:00. Но за презноща мисля да вкарам още 2 приема на гейнърче разбъркано с прясно мляко през ноща и така приемите ще станат 5.
За лега съм се объркал, но за другото упражнение за мускОли цитирам
Упражнението “флайс” е е едно от най-ефективните изолиращи упражнения за гърдите. То отлично изолира външната част на гръдния мускул и по този начин придава форма и обем.
16.10.09
10:19
Коя е външната и коя вътрешната част за теб ?
Големия гръден мускул има две части - горна и долна и отделно имаме pectoralis minor (малкия гръден мускул), който се намира под него.
Тия вътрешни и външни не знам от къде ги измислихте.
казано от LnG1 на 16.10.09, 21:09:
как ви се стрва по 5 приема на гейнър...дали не е прекалено ?
На ден ли ? Прекалено много е ... 2 пъти най-много според мен .
Добре а презноща кво да правя... 2-пъти прием са или 1 сутрин и 1 междинка м/у обяд и сл. закуска или преди и след тренировка!!! А през ноща когато работя какво да правя,както казах сандвичи не мога да си нося и по късно от 11:00 не мога да ям там. а примерно вече в 2 се чуствам гладен а някой път продължаваме и до 8…това си е живо мъчение за стомаха ми :)
Дефинирай “не мога да си нося”.Срам те е или има строга забрана за фитнес ентусиастите ?
Мнението беше редактирано от Владимир на 17.10.09 12:16.
Не смятам че е толкова важно а и вече го бях дефинирал. Работя нощем като DJ (всяка нощ без неделя и понеделник) !! Не никак не ме е срам ама да ям на пулта пред хората..немисля че ще е много лицеприятно.Ако имах някаква почивка ок. няма проблем да се наям за 10-15 мин.,но при положение че такава нямам няма как да ям нощем,освен барманите да ми бъркат гейнърче...
17.10.09
21:06
Ако имаш робот пробвай да смелиш храната в шейкър(или нещо от тоя род) ;-)
18.10.09
19:08
Качил си мазно на корема , но пиеш гейнър ?
Е не може ли нещо поне за по 2минути да влезнеш нещо отзад в някоя стаичка да хапнеш 2 хапки ?
Мда качих малко мазно на корема,но продължавам да го пия,засега само той ми е леко проблемна област. За разлика то него всички останали мускулни групи вървят много добре и растът (за корема и аз съм си виновен,просто в последно време не го тренирах както трябва,нормално е да се омазнии(поне според мен)
19.10.09
12:06
казано от Петко К на 16.10.09, 10:46:
Големия гръден мускул има две части - горна и долна и отделно имаме pectoralis minor (малкия гръден мускул), който се намира под него.
Тия вътрешни и външни не знам от къде ги измислихте.
Подкрепям с 2 ръце! Също така на мен не ми харесва 1-я ти тренировъчен ден, прави 4 упражнения за гърди. Добави кофички като последно упражнение. Рамото също не го тренираш достатъчно, защото е жилав и корав мускул и се тренира с повече упражнения...например предно рамо (раменни преси и изнасяне на дъмбели/лост пред тялото), средно рамо (изнасяне на дъмбели в страни, и изнасяне на дъмбели в страни под наклон). Въобще мисля че най-добре се тренира рамото в отделен ден и мисля че ако тренираш гърдите си и ги изтощиш максимално, няма да имаш сили да правиш толкова качествена тренировка за рамо след това. Премести рамото на друго място, това е мойто мнение. Успех! :)
и на мен ми казаха да правя по такава програма ,, ама когато правя гърдите и след това рамото нямам сили много мнгоо да го правя и не знам къде да го преместя .. и след краката не ми е удобно .. ааа и нали като правиш за гъри полулег,рамото пак се натоварва .. след като свърша гърдите правя раменни преси , повдигане напред , повдигане настрани , ама едвам едвам и с много по-малко кг отколкото си дигам нормално за рамо .. някакви съвети :?
Мнението беше редактирано от xaxoxi на 22.10.09 13:54.
Както бях писал по-горе - премести рамото в деня с краката и го прави преди тях .
22.10.09
14:52
Заглавието на темата е нещо свързано с ‘мускулна маса’, а не с ‘максимални кила за рамо’.