17.10.09
10:28
Освен упражнения за плътност, искам да знам нещо за широчина, освен набиранията... не ме бива в тях.
Някакви предложения?
Няма по-добро упражнение за гръб от набирането . Предполагам никой , който е почнал със фитнеса не е могъл да направи 1-2 набирания , но всеки път по малко и ще имаш ефект . През това време прави вертикален скрипец със широк хват .
Гребането с щанга, придърпване на вертикален скрипец с широк хват (симулира набирания) - тези са за плътност. Има и машини, на които става по-изолирано.
Почни да се набираш по 1-2 в серия и прави ако трябва 20 серии. Постепенно ще увеличаваш и така...
17.10.09
13:50
колко е лошо човек да неможе да дигне собствените си килограми..прави по 1 2 колкот можеш с времето силата се качва :)
20.10.09
22:20
Приятелю, за широчина на гърба трябва да включваш в тренировката си следните упражнения:
1. Гребане с лост
2. Гребане с лост - “мечка”
3. Мъртва тяга
4. Гребане с дъмбел
... и в края на всяка тренировка за гръб ще прави 1~2 екстеншън (разгъващи) серии на кабелите с лоста за трицепс, като наведеш тялото си напред и придърпваш ръцете към коремната област, БЕЗ ДА ГИ СГЪВАШ В ЛАКТИТЕ. Ами това е от мен, надявам се да съм бил полезен :)
... Имам предвид да добави едно от тези упражнения, не всички наведнъж естествено :)
Мнението беше редактирано от Efoss на 20.10.09 22:34.
Само че, всички изброени упражнения са гребни и в хоризонтална равнина, (а тягата дори и това не е), а за ширина (латисимус дорси) трябват набирания и движения във вертикална равнина (скрипец). Не че и от тези няма да порастнат латисимусите и да се поразшири, но една програма за гръб не е завършена без набирания и/или вертикален скрипец. За терисите - с надхват (по-широк хват), а за латисимуса - с по-тесен хват, може и подхват.
Може и да не те бива в набиранията, но това не е причина да ги пропускаш. Прави колкото можеш, после работи на скрипеца.