Къде да включа упражнението pullover ?

17.10.09
12:41

Към коя мускулна група ?
Крака/гърди/гръб ???

GO

17.10.09
12:44

Гръб :)

17.10.09
12:55

казано от gogata2427 на 17.10.09, 12:44:

Гръб :)

Какво ще стане  ако го добавя след клека ? т.е след като привърша клек серия
отивам да правя веднага pullover ?

17.10.09
13:00

Току виж си разширил гръдния си кош.Но не се надявай много  :coolsmile:

EF

20.10.09
22:22

По-добре го прибави към тренировката за гърди, тъй като натоварването при тях е много по-голямо от това в гърба ;) :)

21.10.09
03:43

Аз лично съм пробвал всички варианти на съчетание, обаче най-добре ми идва при гърдите. С гърба ми се явява излишно, поради по-тежките и интензивни тренировки, които правя. Може да го правиш и в супер серии с клека, обаче според мен, най-добре влиза при гърдите.

Много зависи и как точно изпълняваш упражнението. Щото при някои влиза най-добре в ... трицепса и го слагат с ръцете.
А дихателният пулоувър се прави с много леки тежести, тъй че той не се брои точно като отделно упражнение, а по-скоро си го смятайте като част от клека, както оставянето на щангата на стойката примерно.

21.10.09
09:18

Това упражнение го правя с изпънати ръце (не докрай).
Имам мускълна на горен корем и малко трицепс, както и в гръдния кош.
Сложил съм го с гърди.

21.10.09
11:23

Без да гледам на другите коментарите, най-добре според мен е да правиш суперсерии, пул-овър с клек. :)

DO

22.10.09
16:02

Според мен при всеки е различно усещането.Имам много познати,които го правят в тренировката за гърди,но аз го включвам в тренировката ми за гръб,тъй като точно там усещам натоварване.

22.10.09
20:13

клек + пулоувър

25.10.09
08:45

с дъмбел в края на тренировката за гърди...... а на скрипеца го права в деня за гръб... като предпочитам първия вариянт

27.10.09
11:53

казано от Oranje на 21.10.09, 05:18:

Много зависи и как точно изпълняваш упражнението. Щото при някои влиза най-добре в ... трицепса и го слагат с ръцете.
А дихателният пулоувър се прави с много леки тежести, тъй че той не се брои точно като отделно упражнение, а по-скоро си го смятайте като част от клека, както оставянето на щангата на стойката примерно.

Аз не съм начинаещ,но пулоувър рядко правя и не мога да разбера от статиите в сайта,как трябва да се прави за да се разшири гръдния кош и с кои упражнения трябва да се комбинира или няма някакви специфични други с които трябва да се тренира.И с големи тежести ли трябва да се прави или с малки тежести.Аз съм 17-годишен,четох и че след 18-а година не може да се разшири гръдния кош вече.

Вържи ‘дихателен’ с ‘гръден кош’ и ще разбереш, че отговорът се крие в предния ми пост (цитираният от теб).

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 27.10.09 12:01.

27.10.09
12:27

по добре го включи към гърдите

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1