18.10.09
08:06
Ами въпроса ми е следния...колко дни в седмицата е добре да правя коремни преси и по колко коремни преси?Значи аз сам на 20 105кг. 187см. и общо взето сам мазен в корема и преди не съм отдавал никъкво внимание на пресата.Знам че това е най-трудния мускул и трябва много упражнения и постоянство.Почнах с по 50 коремни всеки ден преди една седмица и сега правя по 100 всеки ден.Нормално ли е това ?Прекалявам ли или трябва да увелича още?Не очаквам да изникнат плочки в никъкъв случай просто искам да стегна корема и поизчистя мазното.
Темата беше редактирана от Стоян Христов на 18.10.09 08:06.
18.10.09
08:07
през ден е по добре.. ;]
18.10.09
08:18
С коремни преси неможеж да изчистиш мазното.
Прави 2,3 пъти седмично коремни по 3,4 серии 15-20 повторения с тежест.
Не опираме само до коремните преси. Ако искаш и по 200 прави на ден, но ефектът няма да бъде налице, защото има мазнина, която пречи да се види какъвто и да било релеф. Ако искаш да постигнеш нещо видимо, то тогава състави хранителен режим, който да е съобразен с топене на мазнини, започни да правиш кардио (велоергометър, пътека или кросове в парка), а коремните, ако искаш и всеки ден си ги прави.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.10.09 08:19.
Защо за корем винаги свеждате единствено до коремните преси? Аз лично за корем правя минимум 3 упражнения в суперсерии. С едни коремни преси доста трудно може да се постигне нещо.
Eдин път седмично по 2 упражнения за корема стигат. Той е мускулна група като всички останали.
Един път според мен не е достатъчен . Тренирай корема 2 пъти в седмицата ( примерно Понеделник и Петък) с по 2-3 упражнения (коремни преси , повдигане на краката от вис , ... ).
Мнението беше редактирано от Atreyu на 18.10.09 08:36.
Ако човекът тренира у дома и няма възможност да прави друго - ако ще и всеки ден може да поддържа тонус чрез коремни преси. Ако се посещава зала - да, един път седмично с 3 упражнения е предостатъчно, защото коремните мускули участват при почти всяко друго упражнение.
18.10.09
16:26
Ходя на зала.Под коремни преси имам предвид няколко упражнения ама ги слагам под общ знаменател понеже не ги знам как се наричат самите упражнения...иначе сам на диета и л-карнитин затова мисля, че трябва всеки ден за да се чисти малко по малко мазнината...това е моето виждане де затова реших да се допитам и до вас
Щом ходиш на зала - молитва на скрипец, коремни с тежест и повдиганена краката от вис са ти предостатъчни веднъж в седмицата.
18.10.09
20:28
Прави кардио, или ако имаш пари и си мързелив си купи 7-omnipotence :)