По колко за корема ?

18.10.09
08:06

Ами въпроса ми е следния...колко дни в седмицата е добре да правя коремни преси и по колко коремни преси?Значи аз сам на 20 105кг. 187см. и общо взето сам мазен в корема и преди не съм отдавал никъкво внимание на пресата.Знам че това е най-трудния мускул и трябва много упражнения и постоянство.Почнах с по 50 коремни всеки ден преди една седмица и сега правя по 100 всеки ден.Нормално ли е това ?Прекалявам ли или трябва да увелича още?Не очаквам да изникнат плочки в никъкъв случай просто искам да стегна корема и поизчистя мазното.

Темата беше редактирана от Стоян Христов на 18.10.09 08:06.

през ден е по добре.. ;]

ПИ

18.10.09
08:18

С коремни преси неможеж да изчистиш мазното.
Прави 2,3 пъти седмично коремни по 3,4 серии 15-20 повторения с тежест.

18.10.09
08:18

Не опираме само до коремните преси. Ако искаш и по 200 прави на ден, но ефектът няма да бъде налице, защото има мазнина, която пречи да се види какъвто и да било релеф. Ако искаш да постигнеш нещо видимо, то тогава състави хранителен режим, който да е съобразен с топене на мазнини, започни да правиш кардио (велоергометър, пътека или кросове в парка), а коремните, ако искаш и всеки ден си ги прави.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.10.09 08:19.

18.10.09
08:26

Защо за корем винаги свеждате единствено до коремните преси? Аз лично за корем правя минимум 3 упражнения в суперсерии. С едни коремни преси доста трудно може да се постигне нещо.

18.10.09
08:29

Eдин път седмично по 2 упражнения за корема стигат. Той е мускулна група като всички останали.

18.10.09
08:36

Един път според мен не е достатъчен . Тренирай корема 2 пъти в седмицата ( примерно Понеделник и Петък) с по 2-3 упражнения (коремни преси , повдигане на краката от вис , ... ).

Мнението беше редактирано от Atreyu на 18.10.09 08:36.

18.10.09
08:36

Ако човекът тренира у дома и няма възможност да прави друго - ако ще и всеки ден може да поддържа тонус чрез коремни преси. Ако се посещава зала - да, един път седмично с 3 упражнения е предостатъчно, защото коремните мускули участват при почти всяко друго упражнение.

Ходя на зала.Под коремни преси имам предвид няколко упражнения ама ги слагам под общ знаменател понеже не ги знам как се наричат самите упражнения...иначе сам на диета и л-карнитин затова мисля, че трябва всеки ден за да се чисти малко по малко мазнината...това е моето виждане де затова реших да се допитам и до вас

18.10.09
16:39

Щом ходиш на зала - молитва на скрипец, коремни с тежест и повдиганена краката от вис са ти предостатъчни веднъж в седмицата.

18.10.09
20:28

Прави кардио, или ако имаш пари и си мързелив си купи 7-omnipotence :)

18.10.09
20:30

Правя корем 4 пъти седмично през слабата тренировка за деня(тренирам двуразово).Редувам тежко/разпускащо/тежко/разпускащо.Не мисля че претренирам :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1