16.10.09
18:28
здравейте, тъй като вече ми омръзна да ходя да бягам около 2 месеца и мисля да започна да скачам на въже и това да ми е кардиото всеки ден по около 40 мин. ефекта същия ли ще е като от 40 минутното бягане, и ще се отслабва ли толкова както при бягането? мисля да го съчетая сега с animal cuts, така мисля че ще има още по - голям ефект, а и от няколко дена съм на рбд.
Скачането на въже изгаря доста повече калории от бягането, така че дори е по- добър начин. А и по- този начин можеш да разнообразяваш - скачане на въже, крос, HIIT - аз правя първото и третото и ми е интересно докато правя спринтове, за разлика от мудното 40 минутно кардио.
16.10.09
19:16
Обикаляй някой стадион като бягаш и скачаш на въже е моя съвет :) 2 в 1
Скачането на въже е подходящо за HIIT кардио,Виж клипчето което съм сложил ако искаш да разнообразиш тренировката си.
http://www.muscleandfitness.com/showtime_training/videos/41
17.10.09
07:15
малко нереално е да скачаш 40 мин. на въже..5 10 мин ти стигат ;]
17.10.09
09:00
При мен скачането на въже имаше категорично по-висока ефективност от всяко друго кардио. 40 минути сесия обаче е неоправдана стъпка, а и не знам, дали имаш нужната подготовка, най-вече в прасците. В началото ти препоръчвам да опиташ серии, например 10 серии по 50 скока. Ако са нищо за теб, увеличи скоковете. Горе-долу отнемат около 15-20 минути, което е оптималното време според мен.
Ако темпото ти е ниско и не усещаш предизвикателство със сериите, опитай направо със скачане за време, като променяш скоростта нагоре-надолу на всеки 4-5 минути.
Това е удобен метод да определиш нивото си и да надграждаш, а не да се откажеш след унищожителната мускулна треска. :)
17.10.09
09:49
днес скачах 30 мин. като понякога редувах скачане и бягане на място. не съм спирала през цялото време. мога да кажа, че натоварването е като при бягането, ако не и повече. интензивността е много голяма. мисля, че с 30 минутна такава кардио тренировка и др упражнения всеки ден, както и диета и animal cuts, ще постигна желания резултат, нали. а и само да попитам, 30 мин нали е достатъчно за кардиото ми
17.10.09
11:09
Според мен е много, ако е само скачане на въже - моят предел е 15 минути, интервално, 150-200 оборота в минута. Опитай се да сметнеш твоите обороти или по-скоро опитай да ги увеличиш за сметка на времетраенето - това бих дал като съвет.
17.10.09
14:34
ако съчетая скачане на въже със степер, 20 мин с едното и 10-20 мин с другот,о ефекта с отслабването по - добър ли ще е. мислех да си взимам кростренажор ама наще като видяха, че са “скъпи” и не ми купиха, а всъщност бяха по 250 лв...
17.10.09
16:01
Нямам увереност, че увеличаване обема на кардиото ще ускориш процеса на горене на мазнини, напротив. Аз бих останал само на скачането преди / след тренировка.
18.10.09
06:46
ами аз няма да го увеличавам, защото сегашното 30 минутно скачане ще го заменя с 10 мин скачане и 20 мин със степер. времето е същото
18.10.09
09:07
а от степер и велоаргометър кое е по - добро за отслабване
13.05.13
13:22
Аз като не мога да скачам на въже може ли на едно място да скачам без въже по 15 минути ?