17.02.05
14:03
Ми значи аз см на 14 години висок см 170 и тежа 63 кила . Не съм много слаб но не съм и дебел . Тренирам мн от скоро (месец максимум) и искам да ми кажете някои хубав сплит които да правя.Но ако може да е за 3 дена в седмицата.А и между другото тренирам и баскет .... затова ако може сплита да не садържа клякане с щанга или такива работи защото пречи на растежа (на височина).И също не искам да е някакав в които се трупа адски мн маса а повече за релеф да е .... . Миии ше чакам да кажете :D МЕРСИ
17.02.05
14:13
според мен още ти е рано за сплит...тренирай си цялото тяло с базови упражнения(без клека и тягата) с нормални кила....не забравяй краката (прасеца особено :!: ) и като направиш 2 месеца времето за сплита ще дойде...не бързаш за никъде, нали така :wink: ?
17.02.05
14:15
Ми да ама ... нз лек аз от преди тфа си тренирам на лостовте такива раоти и за тфа ..... искам вече да почна сус сплит .... за туи ако знаеш некои такаф .... кажи плс :)
17.02.05
14:18
ок, значи приемаме, че имаш подходящия стаж за сплит.....не можеш ли да направиш тренировките 4 седмично?
17.02.05
14:23
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=40623#40623
Може но 4-тия ден трябва да е в събота или неделя става ли така ?
кажи дееее лол кажи е лек ....
моля вииии кажете мии
D3BEP edit: Моля, не пишете по няколк опоследователни поста. Полза няма, само нарушавате правилата. Постовете Ви бяха събрани от мен :)
17.02.05
16:53
Мерси :)
17.02.05
17:23
Еми значи .... от тези дни с упражнения примерно за трицепс какфо да прая ... и не саму за него за сички ама имаи предвид че тренирам баскет и упражнения като клякане с щанга не ги правя защото намаляват растежа на височина
17.02.05
17:40
Ми начи наистина ... и аз така си мисля за това искам те питам http://www.bb-team.org/training/000162.php виж тоя сплит и ми кажи не е ли по добар .... нищо че е за изгаряне на мазнини .... даже на мене мовече ми варши работа тоя щото на мене не ми трябват толкова маса колкото релеф .... но от тоя сплит ми се струва че се праят и 2-те но повече релеф как мислиш ???
17.02.05
17:51
Какво имаш предвид под чукове е ?? и ми кажии влизаш ли в чата да прикааме там напрао
18.02.05
10:33
съжалявам, че закъснях с поста, Em1n3m….според мен сплитът е най-добре да изглежда така:
1.ден - гръб
2.ден - гърди,корем
3.ден - почивка
4.ден - бицепс,трицепс,прасец
5.ден - почивка
6.ден - рамо,корем
7.ден - крака(прасец!!!)
така гърбът,рамото и краката, които са най-важните за теб мускули се тренират самостоятелно и ефектът ще е по-добър...гледай да правиш по <10 серии за малък мускул и <16 за голям. за упражненията вече те е информирал ^MaD^...ако имаш други въпроси питай
18.02.05
14:19
еми лол да сплита е супер само че си ми написал 5 пати седмично а нали се разбрахме да е за 4 :) затова ако можеш направи нещо по вашроса :D аа и ако може само 1 от дните да е в събота или неделя
18.02.05
23:45
да бе, забравих за четирите пъти.ето нов вариант:
1 гръб,прасец
2 почивка
3 гърди,трицепс,корем
4 почивка
5 крака(пшрасец!!)
6 рамо,бицепс, корем
7 почивка
пробвай така
19.02.05
01:31
лол много жнимание отделяш на тоя прасец да му се невиди не мисля че трябва много много да го тренира да не зема да го претренира с тоя баскет :) . А колкото до клека и другите базови нзнам дали сам прав но нали сички баскт болисти клякат за отскок с малки тежести и напрао отскачат аз мисля че няма да му навреди да кляка с 20 - 30 кг даже ще му помогне на растежа ;)
19.02.05
09:35
да бе, аз не казвам да не кляка или да не прави тяга изобщо...просто да не товари много кила и да се мъчи..иначе има едно упр , което е доста подходящо..кляка се с щангата и при изправянето се вдига до прасец и се скача....
а колкото до прасеца - той се възстановява мн бързо и не смятам, че ще го претренира...доколкото си спомням на тренировките по баскет нямаше упражнения за прасец, т.е. от няколкото подскоци под коша прасецът му няма да се пренатовари...в зависимост от натоварването, Em1n3m ще си реши кое кога да прави и по колко 8)
19.02.05
09:51
Мн ви благударя .... и лол ся от понеделник го почвам сплита иии дано да има деистфие :D щото е готин мене ме кефи поне а може и за крака кат имам да прая и клекове ще вида а лол кажи ми влизаш ли в мИРЦ демек мирката в чата :D
4дневен сплит за 14 годишно дете?
момчета, не се ли изхвърляте малко?
Аз на 14 съм правил само набирания, лицеви опори и коремни преси. Освен това пича някъде написа, че иска да тренира за релеф?!?
Препоръчвам ти да прочетеш статиите на сайта, преди да направиш някоя глупост със себе си.
19.02.05
10:30
хора, той няма да тренира с тая интензивност, с която тренирате вие!!!! 4-дневен сплит не означава обезателно 4 дни претоварване и яки тежести в залата!!!!
Em1n3m, тежестите са умерени, никога не прави с тежести, с които не можеш да направиш 8 повторения сам!!!!тренирай внимателно и с главата си!!
П.С. ^MaD^ това, че ти не можеш да направиш трицепс след гърди си е твоя работа, доста хора го правят, т.е. сплитът не е за изхвърляне
пак П.С. Em1n3m, не влизам в mirc
аз лично не бих препоръчал на толкова начинаещ такъв сплит, било то и най-перфектния. Освен това вдигане от лег за гърди и вдигане от лег с тесен хват при един начинаещ според мен гарантира претрениране или най-малкото неефикасна тренировка.
Еминем, може ли да кажеш каква точно цел гониш?
19.02.05
11:20
^MaD^, за второто съм съгласен :D