17.10.09
14:19
Здравейте, преди време ходих на фитнес около 4-5 месеца, но спрях и сега от 2 месеца отново тренирам.Въпроса ми 100% съм сигурен, че е задаван, но аз поне не открих тема.Кой креатин е желателно да взимам:
креатин - монохидрат
креатин - фосфат
креатин - пируват
кре-алкалин
3-креатин малат
Като се има предвид, че никога не съм взимал.Другият ми въпрос има ли смисъл изобщо да вземам креатин при положение, че тренирам да чистя..и евентуално мога ли да го комбинирам с Л-карнитин?И ще се радвам да препоръчате марка или нещо подобно на разумни цени...в смисъл гледам има по 20лв има и по 150лв ... да кажем, че за мен цена от около 40 лв е нормална .Благодаря предварително на отзовалите се!
П.П. Какво ще кажете за този: silabg.com/bg/227-PB-Labs-CREATINEMONOHIDRATE-PB.html някакви отзиви?
Темата беше редактирана от Стоян Христов на 17.10.09 16:18.
Амм аз винаги предпо4итам креатин етил-естера,препоръ4вам ти на Мега Про етил естера (50лв е )..амм и то4но като 6те 4исти6 няма да ти задържа вода като монохидрата.Амм това 4е 4исти6 нети пре4и да взима6 креатин.
17.10.09
19:39
Питам понеже не ми се връзва хем да чистя т.е. малко килограми много повторения, хем добавки за сила...затова питам.....а добре ли ако го комбинирам с л-карнитин?И трябва да отбележ, че съм на диета!Диетата не е нещо по учебник, а на лични решения и възприятия...аб е общо взето пилешко и риба със салати без хляб, сладки, безалкохолни, алкохол и такива подобни.
П.П Евентуално с каква диета ще е добре да го комбинирам? Протеинова, въглехидратна там за какви още четох.
П.П2 С кое ще е по-добре да го комбинирам Л-карнитин или фат бърнър?
Мнението беше редактирано от Стоян Христов на 18.10.09 08:17.
18.10.09
14:45
Ее никои ли не е запознат ?!
Ами никой не ти отговаря понеже се вижда че почти нищо не ти е изяснено, за това започни да се информираш под някаква форма. И задавай конкретни въпроси а не да започваме от А до Я.
18.10.09
17:55
Ами питам тук понеже на въпросите които зададох не намерих отговор в интернет.Айде ще сведа въпросите до минимум.
1.Ставали да комбинирам креатин и л-карнитин или фат бърнър.
2.Някви предложения към коя марка да се насоча ?
Може да комбинираш креатин с фетбърнeр и карнитин. Трябва да не е монохидрат, защото от него се задържа вода. Избери етил естер, кре-алкалин или друга форма която не задържа вода.
Марката гледай да е американска, зависи от продукта. Виж кое ще ти излезне най-изгодно. :)
18.10.09
18:46
Всички форми на креатина задържат вода.
Прецакват се бъбреците. Лично изпитано!
казано от Ivan Boichev на 18.10.09, 18:46:
Всички форми на креатина задържат вода.
Прецакват се бъбреците. Лично изпитано!
щом при тебе не работи не означава,че при другите не работи и незнам как стигна до извода,че прецаква бъбреците?креатина е една от наи-ефективните добавки(ако не е и наи-ефективната даже)
18.10.09
19:52
Задържа вода, отпаден продукт е креатинин... още много.
За мене най-добрата добавка е БЦАА.
За креатинина съм съгласен,но най-голям процент се получава от монохидрата,тъйкато много лесно се разпада и преминава в тази форма-креатинин...Другите форми са осъвършенствани откъм тази гледна точка,креатинина е сведен до минимум,дори ми се върти в главата да се подложа на тест при прием на креатинова матрица,как ми е креатинина.
Задръжката на вода не зависи само от креатина,можеш да не пиеш креатин и пак да имаш по-голямо количество подкожна вода...
Електролитен баланс,водообмен,такиви ми ти работи. :)
За мен,ако човек смята да покачва ММ и ще използва стак,то трябва да присъства креатин(както стана ясно,не монохидрат).
Много хора си мислят,че като купят на Оптимум,НАУ или друга реномирана фирма,взимат мега якия креатин.Да,така е марката е добра,но формата не.Даже считам,че монохидрата е отживелица,но нали е евтин-30 лв с тях и без тях.
Или взимайте скъп и качествен,или нищо,не правете компромиси с този монохидрат...Айде,че на литургия го откарах! :)
Хората живеят още в 95 година,когато се използва/ше баналната схема 5 дни по 20 гр и после по 10,с чаша натурално сокче.
Мнението беше редактирано от Финдо на 19.10.09 07:56.
19.10.09
09:20
казано от Ivan Boichev на 18.10.09, 19:52:
Задържа вода, отпаден продукт е креатинин... още много.
За мене най-добрата добавка е БЦАА.
При мен също креатина не работи каквато и форма да е и матрица.
Само се надувам с вода.
Сашо как може да говориш че креатина не работел и само издувал с вода ... ти поне се интересуваш... как може да говорите че креатина не работел... това е топ добавката за маса... явно опита ви не е много богат след като говорите така.
Сашо пробвай Green Magnitude, Cellmass и да видим... абсурд е това което го говорите че креатина не работи.
@Иване, защо не се разровиш в нета за повече инфо - гледам и ти се интересуваш от нещата... има форми на креатин които не задържат вода! И как точно се прецакват бъбреците можеш ли да ми обясниш? Приемал съм креатин много пъти и съм го давал на десетки хора които съм тренирал - един не си е прецакал бъбреците.
19.10.09
09:59
kao моето мнение е изцяло лично и е продиктувано от ЛИЧЕН индивидуален опит.
При мен креатина не работи под каквато и да е форма.При другите хора си работи.Това е.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 19.10.09 09:59.
19.10.09
10:39
Као, и при мене не работи. Преди съм пил и ми нямаше нищо на бъбреците, само се подух. Последния път, порблем голям. Болки в бъбреците, задъжах много вода и оттам високо кръвно.. доктори, лекарства.. не е за разправяне.
Е след този ми опит мислиш ли че бих пробвал пак?
Е пролетта може да тестам някоя матрица но за малко.
Погледни Оранйе как се е подул от GM. И това ако не е вода.
Не казвам, че не работи а, че имам непоносимост към креатина. При повечето хора си работи.
Всичко е до организъм.
Не мисля че оранйе се е подул от креатина определено. Я ми напишете какъв креати сте приемали? Кои фирми?
19.10.09
15:26
Точно това ме притеснява да не си прецакам нещо бъбреците като взимам и от двете добавки.Интересуваме да кажем, че направя някъква мускулна маса благодарение на креатина...след това ако спра фитнеса примерно за 2-3 седмици ще остане ли тази мускулна маса или....
П.П. Май се насочих към този продукт: silabg.com/bg/723-PEAK-ALAKLYNCREATINE-240caps.html
Стабилизиран с алкално pH>12 доста четох в нета и го препоръчват когато се комбинира с диети и темподобни.Някой ползвал ли го е ?
19.10.09
15:45
При мен креатина не работи под каквато и да е форма.При другите хора си работи.Това е.
приятел изобщо знаеш ли какво казваш знаеиш ли какво върши креатина ?
това е все едно да кажеш зобах се но не качих сила .
гледам го раздаваш много компетентен по въпросите с добавки!?
19.10.09
16:08
казано от DOBRUJANECA на 19.10.09, 15:45:
приятел изобщо знаеш ли какво казваш знаеиш ли какво върши креатина ?
това е все едно да кажеш зобах се но не качих сила .
гледам го раздаваш много компетентен по въпросите с добавки!?
ХАхаха, не не знам какво е креатин.... :lol:
Както и да е, ти ги разбираш работите.
Чакайте малко.Напълно възможно е и много вероятно на даден човек да не му подейства дадена формула/матрица/всички форми.Аз не съм доволен от кре-алкалин например, но съм страшно удовлетворен от Green MAGnitude(креатинова матрица)!
19.10.09
17:06
добре ,а ти ли ги разбираш да се бухаш с стимуланти “хардкор” добавки и да се удряме в гърдите колко сме натурални а всъщност да няма нищо на лице . не се заяждам ,но като гледам се имаш за нещо много над другите ,а с какво с това ,че си дал 5 бона за добавки ли !?
19.10.09
17:56
казано от DOBRUJANECA на 19.10.09, 17:06:
добре ,а ти ли ги разбираш да се бухаш с стимуланти “хардкор” добавки и да се удряме в гърдите колко сме натурални а всъщност да няма нищо на лице . не се заяждам ,но като гледам се имаш за нещо много над другите ,а с какво с това ,че си дал 5 бона за добавки ли !?
what da f*ck? :lol: :-)
Ти сериозно ли?
Излагаш се много.
19.10.09
18:04
казано от DOBRUJANECA на 19.10.09, 17:06:
Пич, никой не те кара да четеш насила.
Ако искаш да се заяждаш това е друг въпрос и не мисля,че мястото е тука!
Научи се да бъдеш поне малко толерантен към другите, ще ти бъде в полза за в бъдеще.
Сигурен съм, че на живо не си такъв пиперлия.
Относно кретина ние с казахме нашите доводи и проблеми с които сме се преборили, ако имаш нещо конкретно да казваш моля, кажи .......
19.10.09
18:08
иване мисли си каквото искаш ,но да казваш ,че добавката на 20ти век не действа това са пълни глупости ,а Сашо нека се излагам добре знаем ,че си баровец край.
Мнението беше редактирано от DOBRUJANECA на 19.10.09 18:09.
19.10.09
18:10
казано от DOBRUJANECA на 19.10.09, 18:08:
иване мисли си каквото искаш ,но да казваш ,че добавката на 20ти век не действа това са пълни глупости!
Мислиш ли, че те лъжа?
Не само го мисля ами за мене е така. И аз искам да пия креатин ама кофти, не ми понася.
Пил съм Моно на Юнивърсал и Анимал Пъмп.
19.10.09
18:15
казано от DOBRUJANECA на 19.10.09, 18:08:
иване мисли си каквото искаш ,но да казваш ,че добавката на 20ти век не действа това са пълни глупости ,а Сашо нека се излагам добре знаем ,че си баровец край.
Наистина не четеш това, което пиша.
Казах, че при МЕН - НЕ действа, при другите хора действа.
При мен също и Л-карнитина не действа.Още много добавки не действат и не си струват парите, имам си личен списък с тях , защото съм експериментирал с достатъчно марки и продукти. С това проблем имаш ли също?
Това, че съм споменал някога колко пари съм дал за добавки - ти какъв проблем намираш в това “баровецо”? Сам съм си изкарал парите, не ми дават мама или тати и сам преценявам, дали да ги дам да се напия петък вечер, както правят другите, но не и аз.
Инвестирал съм в себе си и за напред ще го правя.Защото това ми е живота и бизнеса - фитнес и хранителни добавки.Ако теб те дразни това, i am sorry for you
Лека нощ.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 19.10.09 18:18.
Иване, за другите неща е така обаче за креатина тотално си в грешка - вземал си 2 вида креатин - едното е доста обикновен и базов креатин монохидрат, а другият продукт е по-скоро предтренировъчен продукт - тоест не е чиста креатинова матрица. И на базата на този опит е наивно да коментираш наляво надясно че креатина не работел и само задържал вода. Ако си ползвал 5-10 различни креатинови формули да. Но при условие че това е най-разпространения продукт за мускулна маса и то на база на опит, а не реклами - няма как да ти повярваме че креатина не работи. Напротив работи и то на 100%. Вземи си един CellMass или Green Magnitude и ще си говорим пак.
Дано не приемаш поста ми като заяждане, но си в голяма заблуда.
Защо слагате креатин под общ знаменател?В момента говорим едно и също Иван Бойчев няма да използва креатин до края на живота си,аз пък ще пия и ще твърдя,че не задържа вода(изк.монохидрата).
Сигурно като пиете монохидрат бухвате,а като го спрете ставате нацепени и венозни...
Стига едни и същи приказки от 1001 нощ...
20.10.09
09:43
kao Финдо хората си знаят тяхната няма вече ,какво да се спори.
20.10.09
11:13
Благодаря много за мненията на всички.Смятам, че се заформи добра темичка.И аз малко или много се ориентирах и си взех:
Креатин: silabg.com/bg/723-PEAK-ALAKLYNCREATINE-240caps.html
Фат бърнър: silabg.com/bg/1964-MEGA-PRO-MEGA-CUT-FAT-BURNER.html
За хубаво или лошо това поръчах, дано да има ефект...ще съобщавам при наличието на някви много добри резултати и дали съм доволен от продуктите.Остана само един въпрос от мен.Четох че по принцип стомашните сокове и киселини са пречката и неутрализатора на действието от креатина.Аз мислих да наблегна на плодовете в диетата си ...лимони, портокали, ябълки, а малко или много това са кисели плодове..ще пречи ли това на действието на креатина?Или е по-добре да видя за някви заместители на тези плодове?
Мнението беше редактирано от Стоян Христов на 20.10.09 11:14.
Искам само да кажа моето мнение за разликата между етил-естера и монохидрата, което между другото се споделя и от доста други хора. Според рекламата Креатин-етил-естер (CEE), има усвояемост с 4000% повече от Креатин монохидрат. Проверявайки това, учените заявяват, че Креатин-етил-естер 30 минути след приема деградира на 73%, падайки до 11% след два часа. В същото време бионаличието на Креатин монохидрат остава на ниво 99% даже 120 минути след приема. На практика се получава, че Креатин монохидрат е с 900% по-ефективен от Креатина-етил-естера. Тоест, за да получите същия ефект както от Креатин монохидрат, трябва да приемете 9 пъти по-голямо количество Креатин-етил-естер.
Сами си направете изводите какъв креатин ще приемате.
казано от Technique на 22.10.09, 08:07:
Сами си направете изводите какъв креатин ще приемате.
Ние сме си ги направили, а ти е добре да не вярваш на всичко писано в интернет.
Доказано е, че на някои хора креатина не действа, мисля, че на всеки пети или шести (не помня точно) според изследвания...
22.10.09
18:35
казано от NastyNas на 22.10.09, 18:29:
Доказано е, че на някои хора креатина не действа, мисля, че на всеки пети или шести (не помня точно) според изследвания...
Най-после някой да потвърди Истината :)
Ми пусни ги тези “изследвания” стига си ги крил.
http://www.maxmusclegrowth.com/best-creatine-supplement.php
На четвъртия параграф ти е обяснено кое как е. Нямам време да търся повече, че трябва да бягам на работа, ако имаш повече желание можеш и ти да се поразровиш.
Мнението беше редактирано от NastyNas на 23.10.09 06:55.
23.10.09
06:53
казано от Aleksandar Marinov на 22.10.09, 18:35:
Най-после някой да потвърди Истината :)
Аз също четох, че на 8-9 души 1 не го усвоява, ама доста сайтове четох и вече не се сещам къде беше(мисля дори, че в статийте на bb-team.org го четох)
П.П По моя въпрос може ли мнение ? Желателно ли е да приемам храни от рода на портокали, лимони и общо взето кисели работи
“...Аз мислих да наблегна на плодовете в диетата си ...лимони, портокали, ябълки, а малко или много това са кисели плодове..ще пречи ли това на действието на креатина?Или е по-добре да видя за някви заместители на тези плодове? “
Не. Монохидрата не е добре да се взима с високо киселинен сок. Но ти си на Кре Алкалин. За всеки случай може да отдалечиш плодовете от дозата креатин, но не ги махай.
Мнението беше редактирано от butthead на 23.10.09 10:29.
27.10.09
12:30
Почивните дни да пия ли и от 2-та продукта ?Или е по-добре само като тренирам?