Каква кола карате ?

Прескочи до:

Ккави празни думи не ти вършат работа? Какво точно ти трябва?
Моите думи не са по празни от твоите.
Колко и кои коли участват в мероприятието и кога е точно датата зависи преди всичко от свободните автомобили за тест драйв 4х4 които могат да се предоставят. При всички представители е така.
Мястот осе организира от специална фирма. Въпрос е дали писта или някакви препятствия...
Поне аз мероприятията ,за които знам, бяха в края на лятото.

И кв оси се фанал за С и Е класата като С класата е от година - година и малко и е супер силна по продажби, а първата е класа се подкара преди буквално дни. Излезе миналата година, но е в БГ от тази. Каква статистика ще ми дадеш за кола, която още не е почнала да се продава и поради кризата няма много наличност и производство?

Земи сравни А8 и седмицата с иначе старата S класа :) Да видим там.

ПП.
1. Автоматичното паркиране е гордост на А класата. Която е позор на Мерцедес за мен, но забележи с каква екстра го оборудват.Така че не ми хвали японските бегачки. Която от тях иска да се сравнява с А класата.
2. Технологии срещу катастрофи изработват волво(имат световни центрове), но има голям разлика между техните и тея на Мерц. При волво
основен е акцента върху купето, помощни средства - като възглавници и ел системи, които следят наприемр шофьора да не заспи и усилват спирачката в екстремна ситуация. При мерц освен купето и помощните системи(като нощно виждане, разпознаваен на пешеходци и система за пазене на лентите), при опаност от катастрофа колата затваря прозорците, пристяга коланите, задържайки пътниците в позиция пред въздушната възглавница, захерметизира се, включват се всякакви помощни системи, каот дистроник и прочие, следещи странично и предно разстояние и подпомагащи маневрата(и дори сама си задейста спирачките според пътната ситуация ако собственикът закъснее или усилва овлана в безопасната посока), след катастрофата отклюва коланите и вратите, пуска аварийните...
Да продължавам ли? Само ще кажа, че системата за сигурност на Мерцедес в света на сигурността се обозначава като активна, или интелигентна сигурност.
Докато тази на Волво например все още е пасивна сигурност... Иновативни, но отделни и не напълно свързани действия... И нормално, за кола с по - ниско ниво на оборудване....

21.04.09
11:17

Дзвер ти се блъсни с 150км/ч пък после ми разправяй за системи за безопасност.Ако си мислите,че някои като ви види 20 годишната антика се респектира и впечатлява се лъжете....поне мен като си карам вектрата слабо ми пука кои с каква кола е,а да не говорим за селските гъзари с 15 годишните BMW-та,които карат като ненормални и редовно си ме минават  в града(като карам 60-70…).Ще напиша отново някои марки,които предложих,но никои не им обърна внимание-Мицубиши Каризма,Форд Фокус,Волво S40,V40,Вектра Б,VW Бора(малко по съпи са от 6000-7000лв).

21.04.09
18:05

С тоя респект става малко смешно да ви кажа... Да караш 15+ годишен мерцедес и да се мислиш за баровец - нямам коментар. И ДЗВЕР - от тунингован Мерцедес/БМВ таралясник, изхвърлен на автоморга в Германия, по-циганско НЕМА. Тва е баш комплексарщина -само и само да е мерцедес. Ако ще да вложиш още 10 пъти цената му в ремонти и тунинг....същата работа като да си купиш анцуг за 300 лева - струва колкото костюм, ама пак си с анцуг като селски ерген :D

Аз костюми от 300 лева не носим!!!
Нема се излагаме с евтини материи.
:)
Абе мисля си, че просто не сте имали такава кола в добро състояние. За да разберете, че не е само гъзария или комплексарщина. За да ви покажа, че за времето, за което аз карам моята, мои приятели , които са много добри механици и монтьори направиха по 15 ремонта на кочинките си Опелчета, ФолЦвагенчета и Аудинца и им се наложи да сменят по неколко коли, като наблегам на думата наложи се , а аз мойта не я спирам от път.
И в сервиза влиза когато аз й кажа. Не когато тя иска. Досега на път не ме е оставяла, дано и така продължи.

Определено не е гъзария или комплексарщина, а напротив - кола с тежест си е. Ко искам да се правя на интересен и да бия на очи, че взема некоя ниска хонда с монтирана на багажника пейка в цвета на колата, некой хюндай или фиат купенце червено ко има, че и ше ми останат пари. Мисля, че много детски разбирате думи като тежест или респект като едва ли не опит където мина, всички да ми ръкопляскат. Напротив, това е начин ДА ТЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ с колата. Тя да ти продължава стила ако щеш.
Мерцедес и БМВ са не само коли и комфорт, те са и чувство, усещане, удоволствие от шофирането, което го няма примерно в Пежо или рено... Ама нема как да ви го обясня по екрана на компютъра.

Затуй най добре да спрем спора, който си е фен на Лада, си обича лада, който обича Мерцедес с иго обича и така. Всеки може да намери по нещо хубаво в своето.

22.04.09
11:57

Ами това,че върви не значи нищо чичо ми има 20 годишен опел кадет(ходи с него из селото даже не плаща винетки)и не е ремонтиран сигурно от 7-8 години като изключим смяна на накладки,масла,филтри.Не си мисли,че само великия ти 15 годишен мерцедес е издръжлив-има 30 годшини лади дето работят идеално и 40 годишни москвичи.Това колко ще ти издържи колата зависи от това как я караш и как я потдържаш.Дай ми мерцедеса ти и ти гарантирам,че точно за 2 дена мога да му скапя двигателя и окачването.”Кочиниките си опелчета,вогсвагенчета” звучи смешно-всички коли се правят от специалисти инжинери и дизаинери и качеството на частите е еднакво високо просто някои не си пазят колите и ги ремонтират често.Обичай си мерцедеса колкото искаш,но си смешен с тия изкавания,че всичко друго е леш-опели,ауди,воклсваген,мицубиши,тойота,фиат,хонда и др.

Най-продавани автомобили в европа за 2008:
1.Volkswagen Golf- 39 912
2.Peugeot 207- 38 635
3.Ford Focus- 35 826
4.Opel/Vauxhall Corsa- 34 324
5.Renault Clio- 30 367
6.Opel/Vauxhall Astra- 29 167
7.Fiat Punto- 27 392
8.Ford Fiesta- 25 863
9.Volkswagen Polo- 25 592
10.BMW 3- 23 258

Най-продавани марки в европа за 2008:
Топ 10 на най-продаваните марки
VOLKSWAGEN 110.034 135.680
FORD 80.979; 96.776
RENAULT 73.628; 95.074
OPEL/VAUXHALL 61.780; 98.152
FIAT 59.517; 78.108
PEUGEOT 58.948; 82.468
CITROEN 55.441; 73.190
AUDI 50.292; 50.853
MERCEDES 45.460; 58.415
BMW 43.357; 60.661

Или всички хора са глупаци да си копуват кочининките фолксваген,фиат,опел,а не прехвалените мерцедес или просто мерцедес не са най-добрите по отношение качество-цена.

Кола на 2009г-Опел Инсигниа
Най-безопасни коли за 2009
Large cars
Acura RL ,Audi A6, Cadillac CTS, Ford Taurus, Lincoln MKS ,Mercury Sable ,Toyota Avalon Volvo S80

Midsize:
Acura TL, TSX Audi A3, A4 BMW 3 series, 4-door Ford Fusion w/optional ESC Honda Accord, 4-door Mercedes C class Mercury Milan w/optional ESC Saab 9-3 Subaru Legacy Volkswagen Jetta, Passat

Мерцедес не са никъде е Топ-а.....

Мнението беше редактирано от QcK на 22.04.09 12:16.

:)
Къв мерцедес ве пич. Поне чети преди да отговаряш :)
И добронамерена препоръка: недей вярва много на тъпанарски нагласените американски класации :) Даже хич недей им вярва.
Те американците навсякъде са първи в едно: в маркетинга. В нищо друго не ги бива.
Чел съм ги тези класации доста пред ити да се сетиш да ги поровиш в интернет и вече знам: Тойота е най - сигурната и здрава кола на света :) Лол.

Като цяло некви глупости пише вътре. Никой не е твърдял, че S класата продава повече бройки от пасата.
Въобще, те конкуренти ли са? Голфа бил най продаваната кола на света :) Верно е. Всичките ми приятели си продадоха техните....
Само не знам с кой мерц да го сравниме голфа. По цена ли, по оборудване ли.
Па щом си казал че частите на сичк иса еднакви, ше се съобразим. Само недей се пробва в автосервиз.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.04.09 14:01.

По Discovery даваха един филм за VAG,казаха че другите производители само могат да мечтаят за такава база и техника.А ти се опитваш да изкараш Голф-а някаква бракма...Ти ли водиш по-добра статистика от американците,че не им вярваш?Естествено,че няма как да сравниш Голф с друга кола,защото още от излизането на Голф 1,нямат конкуренция и продажбите го показват.

Аве момчета, кой ви е казал че голфа е бракма или че другите марки не стават?
Мисля, че точно за голфа пределно ясно се изказах в отговор към Иван Шишманов.
Слушайте, няма нищо против да си имате каквото искате мнение за автомобилите. Мен трудно можете да ме учите, хеле пък със статистика, хеле пък издърпана преди малко от интернет, но като цяло ако не се придържаме вече към темата, ще се наложи да я заключа.
Последните 2 страници само се налага да отбранявам темата от някой, дето насира някоя марка(мерцедес), старите коли или аз да обяснявам, че не съм против успеха на никоя марка.
Айде моля ви се малко по - сериозно. И аз имам вина, че темата отиде настрани, ама таквиа фенщини... Никой не е казал, че са разрешени.

Поздрави!

DI

22.04.09
15:09

Траяне, траяне... По твоята логика SEAT би трябвало да са ВЕЛИКА марка, да ама не.
Има различни класове автомобили за всяка силно развита европейска държава!
Opel - Колата на човека с ниски възможности - Качесвто - ниско
VW - Колата на народа. Среден клас автомобили - Качество - средно
BMW - Автомобилите със спортен дух с различни възможности и цена - Качество - Според/Зависи
Mercedes - Високия клас автомобили, предназначени за по заможни и властни хора - Качество - ВИСОКО!

Разбирасе това е доста общ поглед върху нещата, защото при всяка марка има по-луксозни модели, но това което се е наложило и това, с което не могат да се борят различните фирми е “Scroll Up”.

Същата работа е и със италианските автомобили:
Fiat - For All
Alfa Romeo - Sport!
Lancia - Lux

Спорът е глупав! Не може да сравним дори Golf 4 със една 124-ка от 95та.. Не са в една и съща категория просто.

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 22.04.09 15:10.

22.04.09
15:48

Те всички коли имат еднакви есктри ако не сте забелязали....(не говоря за некои по 200 000-300 000$ и нагоре)дали мерцедес,опел или голд екстрите им са същите просто дизайна на колата е различен.Какво ще рече ниско качество на един автомобил?(би ли ми го разяснил).Един голф  1.8 бензинка 150 коня ще изяде тромавия мерцедес 124ка....Ако имаш много пари и се чудиш какво да ги правиш нормално да си купиш скъп мерцедес,а не съкп опел,но говорим за нови коли....вие искате да ни обедите,че 15 годишен мерцедес е по-добър от 8-10 годишен vw,opel,volvo или друг модел кола..?Дзвер кажи ми по какво се различава материяла от който са направени частите в двигатела на мерцедес и този на един голф?Иначе няма смисъл да заключваш темата,защото няма обиди,псувни,нагрубяване  просто си спорим за коли...

22.04.09
16:04

Аз лично не виждам нищо тежко в мерцедес на 15 години. Хубаво сигурно е по-добър от кадет, но си е кошница. Виж ако е след 2000 година или последен модел по-може.

Иначе е повече от ясно че като марка и изпълнение на автомобилите мерцедес и БМВ са далеч преди опел и форд, но ако говорим за коли произведени в една и съща година.

DI

22.04.09
17:58

Абе защо разсъждавате като деца?
Кой кого щял да изяде..... стига глупотии...
Говорим за здравина, комфорт, за МАШИНА!
За да се направи един по здрав, качествен двигател с по-добра охладителна система ще ви трябва много повече място отколкото има под капака на един Golf ;) Моля не сравнявайте Golf с който и да е Мерцедес. Смешно е!
Новите пасати жеднага могат да влязат в бой с мерцедес 2001-2004 Това е ЯСНО! (говорим за тези пасати, които се появиха 2007-2008г)
Голфа наистина е добър автомобил ЗА ПАРИТЕ СИ!
Кога ще си купиш Мерцедес на годините на един голф за тези пари ;) Пак казвам, че спора е смешен.

22.04.09
19:07

Да мерцедес са едни от най-добрите автомобили в света,но това не значи,че 15-20 годишен мерцедес за 7000лв е по-добър от 8 годишен голф.

22.04.09
19:44

казано от DiscoveryCold на 22.04.09, 15:09:

Mercedes - Високия клас автомобили, предназначени за по заможни и властни хора - Качество - ВИСОКО!

Rolls Royce - Кола за богоизбрани, малцина могат да притежават такава. Истински шед`йо`вър - Качество - КОСМИЧЕСКО
Ето батка—————-> http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=58372115&__lp=1&scopeId=C&sortOption;.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption;.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1;.makeId=21600&makeModelVariant1;.searchInFreetext=false&makeModelVariant2;.searchInFreetext=false&makeModelVariant3;.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&maxPrice=6001&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString;=&lang=en&pageNumber=1
ЩЕ ВСЯВАШ РЕСПЕКТ !

казано от DiscoveryCold на 22.04.09, 15:09:

Спорът е глупав!

Ми наистина е глупав. Просто няма място за спор. Щото вървете малко из Европа да видите има ли такова нещо като у нас...Там масата, средната класа си кара ЧИСТО НОВИ или 2-3-4-5-6-7 MAX годишни коли - среден клас, средна ръка. Мерцедеси и бмв-та - нови...Тука ако има 45 хиляди например заделени пари за кола нема си купи нещо авенсис тва онова, нещо ново - ами ще се изпраска с една дърта G класа. После ще си вади от залъка да го пълни и поддържа, ама ше е ‘баровец’. Тва ми напомня на 1 действителен случай - 1 жена отива в шоурума (май така се казваше) на мерцедес....пита тва пита онова и след като стига до въпроса който най-много я вълнува с разтреперан гласец “А колко гори” пича директно и казал “Г-жо, щом питате колко гори не мисля, че Мерцедес е вашият избор”... БГ - комплексарщина до шия.

DI

22.04.09
19:48

Специално за във БГ си прав относно по старите автомобили!
И все пак вече казах какво е Мерцедес. Примера който си дал с госпожата е много верен.
От друга страна, ако имаш висок месечен доход, но н можеш да си купиш кола за повече от 12,000 лева... какъв би бил твоят избор? Ако можеш да храниш и поддържаш един мерцедес.

22.04.09
19:53

Охладете си страстите и след някой ден, който иска да пише ПО ТЕМАТА - да заповяда !

25.04.09
20:08

.;....................................... (тъпа шегичка)
———————
Тъпите шегички може да си ги спестиш !
emzo

Мнението беше редактирано от emzo на 26.04.09 06:57.

25.04.09
21:05

Ето това искам, вчера го видях:
http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000015
http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000014
“3.8-liter twin turbo V6 producing 480 horsepower and 430 lb-ft of torque”

DI

25.04.09
22:03

И аз го искам, ама няма ;)

Дам, и аз го видях миналата седмица същото...за малко да катастрофирам... :)

05.06.09
13:08

Заглавието е каква кола карате... хората пишат каква кола биха искали да карат  :lol:
Аз ще отговоря и на двете за по-сигурно ;-P
Карам Опел Вектра А,също Форд Мустанг 2001ва,3.8 V6.Лятото карам и Корвет C5,V8 5.7,но не е мой,не знам брои ли се.
Искам да карам Корвет C6 z06 и Додж Чарджър Б-боди (м/у 67-69г дето са) или Додж Вайпър (за предпочитане с пакет на Хефнер).

Мнението беше редактирано от ^Del^ на 05.06.09 13:08.

26.06.09
09:57

най-старата c-класа.

05.08.09
15:55

Аз от днес карам това:

05.08.09
16:14

Честито !!! Аз все още карам учебната кола :lol: , иначе ще подкарам Вектра 2.2 2003г.

05.08.09
20:23

Шевролет Авео 1,4 бензин 04.06.2009

05.08.09
20:38

Днес покарах Ланчиа Либра 1.9 JTD 2003г.
Изумен съм, евтина кола, но с невероятен комфорт, доста екстри.
Перфектна шумоизолация ! Салон с алкантара, навигация (нямало карти за БГ), трип комп, Bose аудио система (звучи повече от добре).Приятна возия.
Абе изумен съм. Всичко това за няма и 5к лв.

1.9 е слабичък, купето е тежичко.2.4 обаче ще заспи.

ПИ

05.08.09
20:46

Засега нищо ;д .. но след 4 годинки се надявам на BMW M5 или 7ца ;п

ВЕ

06.08.09
06:58

В града TOYOTA YARIS, а извън града TOYOTA 4RUNNER.

05.09.09
04:27

Лична  - Opel Frontera 2.4i. Отлично пасва на стила ми на живот. Не ме изоставя и в сняг и в кал и по пясък.
Служебна - поради естеството на работата ми се налага да карам различни коли, по различни поводи. От Dacia Logan до BMW X5. През годините съм карал и Lada и от най-луксозните модели на Mercedes.

05.09.09
05:49

Днес покарах Ланчиа Либра 1.9 JTD 2003г.
Изумен съм, евтина кола, но с невероятен комфорт, доста екстри.
Перфектна шумоизолация ! Салон с алкантара, навигация (нямало карти за БГ), трип комп, Bose аудио система (звучи повече от добре).Приятна возия.
Абе изумен съм. Всичко това за няма и 5к лв.

1.9 е слабичък, купето е тежичко.2.4 обаче ще заспи.

Emzo,смятам че знаеш защо цените на ланчиите и алфите са толкова ниски :).

05.09.09
08:25

Смятай той кош щом е 2003-та и струва 5 бона,
колко ли ще струва след 2 години..

По-често карам Форд Фокус комби 2001 1.8 90кс дизел- на баща ми
иначе мойта каруца -Голф3 GTI 115кс. 2.0 бензин

HE

19.10.09
06:56

От 1 година карам Рено Туинго 1.2 93-та година за в града и Волво S80 2.5 дизел 2005-година.

20.10.09
05:30

Форд мондео 93 и лада нива 2007, Джип УАЗ  служебни

20.10.09
06:44

Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark, 120 коня, от 1999 г.

20.10.09
07:39

По работа най-стария и изпитан баракудник Опел Астра комби 1,7 ТДИ без задни седалки :) Извън работа Пежо 306 бензин 1,6. И от двете съм страшно доволен карам ги по 1500 км на седмица,никаква поддръжка,евтини части и масла,абе страшна работа :)

21.10.09
15:03

Имам 2 коли. Даихатсу Шамейд 4х4 за планината и града и Форд Ескорт за извън града. Служебни карам Фиат Сайченто, Датчиа Логан, Порше Кайен. Мился да си взема пролетта БМВ 5 комби

21.10.09
23:07

tdi с разни модове =)

22.10.09
07:13

казано от Тони1 на 21.10.09, 23:07:

tdi с разни модове =)

ЕЕе, Tони1, то даже на Пасат не прилича.
Много добре си я “изпилил”.

22.10.09
07:49

казано от Aleksandar Marinov на 22.10.09, 07:13:

казано от Тони1 на 21.10.09, 23:07:

tdi с разни модове =)

ЕЕе, Tони1, то даже на Пасат не прилича.
Много добре си я “изпилил”.

Мерси старая се да е така отвън и от вътре , през живота си кола във сток състояние не съм и няма да мога да карам...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1