хват при гърди ?

18.10.09
14:53

http://www.youtube.com/watch?v=IuTPWeUxqwQ ,защо хваща лоста на горен и хоризонтален лег толкова тясно ? Така не влиза ли повече в предно рамо и трицепса ?

18.10.09
15:00

Хвата си е добре - на ширината на раменете, даже малко по-широк.

18.10.09
15:06

Явно и там не цепат басма на залата...Хвърля дъмбелите откъдето му е кеф...
Хвата е добре,макар че може да го разриши с 1-2 пръста.

18.10.09
15:17

казано от Финдо на 18.10.09, 15:06:

Да бе в моята зала, където тренирам, като правя серии с дъмбели, и като свърша серията вече уморен, като хвърля дъмбелите ми викат на главата, шо не съм ги оставял внимателно “като останалите” ...

18.10.09
16:37

казано от Pandiz на 18.10.09, 15:17:

казано от Финдо на 18.10.09, 15:06:

Да бе в моята зала, където тренирам, като правя серии с дъмбели, и като свърша серията вече уморен, като хвърля дъмбелите ми викат на главата, шо не съм ги оставял внимателно “като останалите” ...

А защо трябва да ги хвърляш,даже и да си от ранга на Кътлар пак това не прави добро впечатление на никой.

18.10.09
16:37

Когато дъмбелите тежат по повече от 80-100 килограма всеки, направо е непрепоръчително да ги оставяш бавно и безшумно - рискът от травма е голям.

18.10.09
16:43

Абе човека може да акцентира на вътрешната част примерно.Плюс това големите ръце(и предмишниците) създават малка илюзия за ширината на хвата!
П.С. Подкрепям Стоянчо - Я се пробвай да се изправиш от пейк атаили оставиш нежно  50-60 кг дъмбели да те видя :)

Мнението беше редактирано от Владимир на 18.10.09 16:45.

18.10.09
17:02

какъв нормален хват .... нормалния хват е да прави прав ъгъл м/у предмишницата и бицепса този е бая по стеснен ... колкото по тясно толкова по в рамото и трицепса ,но явно така го усеща

П.П. Мерси за отг.

18.10.09
17:04

Ти сега критикуваш настоящия Мистър Олимпия. Нали ти е ясно това? При него отдавнааа е минал този момент “това ми влиза по-добре/това е по-яко”. По този начин акцентира върху вътрешната част на горната част на гърдите. Не се обиждай, но тази тема е лишена от смисъл...

18.10.09
17:07

аз винаги си ги оставям леко дъмбелите.... и дори батката веднъж ме похвали че съм единствения който не ги хвърля.... :D :D :D мое сам от село ма съм културен :D

18.10.09
17:09

Културата няма НИЩО общо с хвърлянето/пускането на дъмбелите или щангата !

18.10.09
17:09

хаха ама ти наистина си мислиш какво прави Мр.О. ,нищо лично но..... темата може да е заключите :)

18.10.09
17:52

Не казвам,че трябва да се оставят без никакъв шум,но хвърлянето им от 2 метра не е приятно...

Може би нещата опират до лично усещане колко широк трябва да бъде хватът, за да се постигне максимално въздействие на упражнението. Лично аз бих хванал лоста мъничко по-широко (не повече от 3-4 см).

Колкото до хвърлянето на тежести от високо... нещата опират до елементарно възпитание и уважение към околните.
Винаги човек може да помоли някой за съдействие и неприятните шумове да се избегнат... нали така?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.10.09 19:40.

18.10.09
20:26

казано от Владимир92 на 18.10.09, 17:04:

Ти сега критикуваш настоящия Мистър Олимпия. Нали ти е ясно това? При него отдавнааа е минал този момент “това ми влиза по-добре/това е по-яко”. По този начин акцентира върху вътрешната част на горната част на гърдите. Не се обиждай, но тази тема е лишена от смисъл...

Точно така! За хвата, той знай как най-добре се натоварва, а че бил хвърлял тежестите...какъв ви е проблема, нито плащате за тях, нито сте присъствали...пък и както каза Стоянчо рискът е голям като КГ са големи и да ги пускате леко. :)

18.10.09
22:12

Дискусията се измести в разлика насока,наистина много зависи от кг които са дъмбелите,но лично съм гледал наши изевестни културисти да тренират с подобни тежести и не се отнасяха по този начин с инвентара в залата.Все пак не му прави чест при толкова много персонал покрай него(Cutler) да не му помогнат а да ги разхвърля така.Може разбира се да има и друг психически момент с цялото това действие след серията,знае ли човек.

19.10.09
07:21

казано от Petar Cholakov на 18.10.09, 20:26:

Точно така! За хвата, той знай как най-добре се натоварва, а че бил хвърлял тежестите...какъв ви е проблема, нито плащате за тях, нито сте присъствали...пък и както каза Стоянчо рискът е голям като КГ са големи и да ги пускате леко. :)

Мисълта ми беше,че тая дива селяния я има и тук...При него сигурно ония двамата оставят тежестите на мястото си,а при нас така ги оставят и към 20:00 ч. в  залата не можеш да се добереш до поставката с дъмбели...

Мнението беше редактирано от Финдо на 19.10.09 07:22.

19.10.09
09:58

Незнам, но в наща зала до сега не съм видял да се тръшкат по този начин дъмбели 0.0
Шефа на залата не казва нищо като се удари нещо или нарочно се хвърли, но все пак
не му е приятно да се троши ...
Някак си и на мен ми се свиди да изтърся така неграмотно дъмбела 0.0 Все пак може и да ударя някой
с него :(
//Относно хвата, много се изнервям някой кат седне да ме поучава
как да си държа лоста или как се прави дадено упражнение ... Направо газ пикая !
//Не говоря за хора със стаж по-голям от моя в залата, а за хюмненца дето 1 месец тренирали
и упражненията за гърди ги мислят за упражнения за рамена !!!
Наистина има какво да се научи, но не и от такива хора ^^
//Не те знам от колко вдигаш, но едва ли си по-курЪв от тоа на клипо :D

Мнението беше редактирано от Casi0 на 19.10.09 09:59.

19.10.09
11:54

казано от Финдо на 19.10.09, 07:21:

казано от Petar Cholakov на 18.10.09, 20:26:

Мисълта ми беше,че тая дива селяния я има и тук...При него сигурно ония двамата оставят тежестите на мястото си,а при нас така ги оставят и към 20:00 ч. в  залата не можеш да се добереш до поставката с дъмбели...

Разбирам те, но, той е Jay Cutler, и го боли сакса че ако хвърли дъмбелите или нещо друго ще се счупят. Той може да купи цялата зала ако иска... :)

19.10.09
15:17

Като започнете и вие да ползвате най-големите дъмбели в залата, да видим дали някой ще ви прави забележка :lol:

19.10.09
15:59

казано от Петко К на 19.10.09, 15:17:

Като започнете и вие да ползвате най-големите дъмбели в залата, да видим дали някой ще ви прави забележка :lol:

Ако му се ядат шамарчета :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1