17.02.05
19:10
ако искам по сериозен напредък в ръцете как е по добре- трицепс и бицепс да са ми в една тренировка или в различна?
И двата вариянта са добри. Но си зависи от индивидоалният случей. Когато ги тренираш в една тренировка се получава ефекта на антагонистите. Демек разтоварваш едната мускулна група като правиш другата. Това намалява мускулната радияция :) (е не е оная другата радияция) в мускулите и се разсеива. Може ако изкаш да постигнеш специялизация да тренираш бицепса и трицепса съпсем отделно в отделни тренировачни дни, без други мускулни групи. Добър вариянт е тренировката на гърба с бицепса и гърдите с трицепса. Защото така ще можеш да постигнеш натурално изглеждаща мускулатура, защото ако гърба не е як и бицепса ти е як изглежда не естествено. Но така губиш сила за 2рата мускулна група в тренировката. Абе имаш богат избор та виж, кое работи за теб.
по-здрави
17.02.05
19:43
гледаи сега аз в момента как тренирам едната тренировка ми е гръб(тренирам го повече като изоставаща група)+трапец(съвсем леко три серии повдигане на щанга).Другата тренировка е гърди+трицепс и третата е рамо+бицепс.крака правя само в период на “чистене” тъй като имам доста маса по тях от други спортове дито съм практикувал.
17.02.05
21:54
от 1 месец тренирам по една програма и имам напредък(по принцип много трудно качвам маса на ръцете). програмата е следната: бицепс и трицепс в един ден, загряваш много добре и първото упражнение е френско в суперсерия със сгъване със щанга - 4 суперсерии. след това скотово сгъване - 3 серии, вдигане от лег с тесен хват(10 см) - 3 серии, чукове - 3 серии, и последно на скрипеца пак 3 серии. повторенията са 6-8, и както забелязваш след суперсериите редувам упр. - 1 за бицепс, едно за трицепс и така.
при мен лично има ефект, ако искаш пробвай и ти
по-здрави
17.02.05
23:12
мерси,ще го пробвам.стига да успявам да се въстановявям от суперсериите