17.02.05
18:15
Какво мислите за следната информация?
“Най-ефективното комплексно упражнение за трите части на големия гръден мускул е вдигането от лег при отрицателен ъгъл на лежанката, следвано от вдигането от хоризонтален лег. Положителният ъгъл на лежанката при това упражнение не води - както често се предполага - до засилено активиране на горната част на гръдната мускулатура, а дори до намаляване на интензивността. Предимството на това изходно положение от гледна точка на анатомичните функции, в края на краищата, се оказва дори недостатък заради по-малките тежести, които се преодоляват.”
Откъде е това?
И за горнияте лег да кажа, че не съм осетил повишено натоварване или резултат в горната част от пекторалиса. А за малката тежест може да се спори, защото ако тренираш само полулег ще ти е даже по-силен. Е виждал съм момчета с по-силен полулег.
по-здрави
Не става въпрос, че полулегът може да е по-силен в някои случаи. Тук авторите твърдят, че обратният и хоризонталният лег са много по-добри упражнения от полулега. Това е от 1 книжка - Фитнес, силова тренировка.
Аз също съм го чел и ми направи впечатление, но ако съдя от собствения си опит не съм съгласен - горната лежанка ми се отразява много добре на горната част на гърдите, при това по начин по който никога не съм го постигал с хоризонтален лег.
17.02.05
21:26
Ако не прява и това упражнение за горната част на гърдите , тогава какво ще въртя ( като упражнения ) . За мен упражнението е добро , но когато го изпълнявам с дъмбели ,като чели ми действа по-добре ,но аз винаги съм сменял упражненията всяка тренировка ,така че едва ли ще отпадне като такова :)
Странна работа. Отрицателния ъгъл, ако съм разбрал правилно е с главата по-ниско от останалата част на тялото? Ако е така - това не е ли за оформяне на долната част на гърдите? При мен полулега (ъгъл около 35-40 градуса) товари доста добре горната част на гръдния мускул и предното рамо и има ефект, но ако това дето го пише е вярно...
18.02.05
08:10
Не знам пичове , аз много рядко правя обратен лег , обикновенно го замествам с кофички на успоредка и съм много по-доволен ! Въпрос на мнение и усещане предполагам ! Освен това за доизцеждане правя лицеви опори с обратен наклон !
18.02.05
11:26
Да, Мускул и аз нещо такова разбирам под отрицателен ъгъл на лежанката: ъгъл на лежанката спрямо равнината, в която лежи. При водоравната лежанка този ъгъл е нула, защо смяташ че говорят точно за нормална лежанка?
еми не говорят за нормална лежанка а за обратната лежанка и аз бая се чудих като го прочетох това в едно от по старите списания ама ......... а наи кофтито е че никога не съм го правил това упражнение :?
Защото е обяснено подробно, дори с картинки. Написах ви само най-важната част от цялата “статийка”. Това са били резултатите от изследванията им. Питам просто дали сте съгласни на базата на собствения си опит?
Аз съм твърдо за обратния лег пред хоризонталния.Работи се с по-големи тежести,а и при него се чувствам напомпан.А относно полулега трябва да го има,въпросавече е дали с дъмбели или лост.
02.03.05
07:34
И ще се преобарнеш!хахах.Аз като ми стане лежанката трябва да почна да правя полулег доса дори не сам правил препорачайте ми с дъмбели или с щанга да е!!