Вдигането от лег.

17.02.05
18:15

Какво мислите за следната информация?
“Най-ефективното комплексно упражнение за трите части на големия гръден мускул е вдигането от лег при отрицателен ъгъл на лежанката, следвано от вдигането от хоризонтален лег. Положителният ъгъл на лежанката при това упражнение не води - както често се предполага - до засилено активиране на горната част на гръдната мускулатура, а дори до намаляване на интензивността. Предимството на това изходно положение от гледна точка на анатомичните функции, в края на краищата, се оказва дори недостатък заради по-малките тежести, които се преодоляват.”

17.02.05
20:23

Откъде е това?
И за горнияте лег да кажа, че не съм осетил повишено натоварване или резултат в горната част от пекторалиса. А за малката тежест може да се спори, защото ако тренираш само полулег ще ти е даже по-силен. Е виждал съм момчета с по-силен полулег.
по-здрави

17.02.05
20:33

Не става въпрос, че полулегът може да е по-силен в някои случаи. Тук авторите твърдят, че обратният и хоризонталният лег са много по-добри упражнения от полулега. Това е от 1 книжка - Фитнес, силова тренировка.

17.02.05
21:19

Аз също съм го чел и ми направи впечатление, но ако съдя от собствения си опит не съм съгласен - горната лежанка ми се отразява много добре на горната част на гърдите, при това по начин по който никога не съм го постигал с хоризонтален лег.

17.02.05
21:26

Ако не прява и това упражнение за горната част на гърдите , тогава какво ще въртя ( като упражнения ) . За мен упражнението е добро  , но когато го изпълнявам с дъмбели ,като чели ми действа по-добре ,но аз винаги съм сменял упражненията всяка тренировка ,така че едва ли ще отпадне като такова :)

18.02.05
03:45

Странна работа. Отрицателния ъгъл, ако съм разбрал правилно е с главата по-ниско от останалата част на тялото? Ако е така - това не е ли за оформяне на долната част на гърдите? При мен полулега (ъгъл около 35-40 градуса) товари доста добре горната част на гръдния мускул и предното рамо и има ефект, но ако това дето го пише е вярно...

DO

18.02.05
08:10

Не знам пичове , аз много рядко правя обратен лег , обикновенно го замествам с кофички на успоредка и съм много по-доволен ! Въпрос на мнение и усещане предполагам ! Освен това за доизцеждане правя лицеви опори с обратен наклон !

Да, Мускул и аз нещо такова разбирам под отрицателен ъгъл на лежанката: ъгъл на лежанката спрямо равнината, в която лежи. При водоравната лежанка този ъгъл е нула, защо смяташ че говорят точно за нормална лежанка?

18.02.05
11:48

еми не говорят за нормална лежанка а за обратната лежанка и аз  бая се чудих като го  прочетох това в едно от по старите списания ама ......... а наи кофтито е че никога не съм го правил това упражнение  :?

18.02.05
12:01

Защото е обяснено подробно, дори с картинки. Написах ви само най-важната част от цялата “статийка”. Това са били резултатите от изследванията им. Питам просто дали сте съгласни на базата на собствения си опит?

18.02.05
13:43

Аз съм твърдо за обратния лег пред хоризонталния.Работи се с по-големи тежести,а и при него се чувствам напомпан.А относно полулега трябва да го има,въпросавече е дали с дъмбели или лост.

MO

02.03.05
07:34

И ще се преобарнеш!хахах.Аз като ми стане лежанката трябва да почна да правя полулег доса дори не сам правил препорачайте ми с дъмбели или с щанга да е!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1