19.10.09
18:00
Здравейте,от доста време се интересувам от фитнес,чета и тренирам,но по независещи от мен причини-нередовно.Мога да кажа,че съм начинаещ.Сега тренирам от около месец.Целта ми е да понатрупам малко чиста маса.В момента съм 85 кг,180см,на 24 години.Досега винаги съм правил всички мускули в 2 дни,ден почивка,пак всички групи,2 дни почивка и отначало.От 1 седмица правя всеки мускул в отделен ден:
1.Гърди-лежанка,разтваряне в страни от наклон,флайс
2.Гръб-пулдаун отпред,гребане с щанга(Старая се да е за горната част повече),гребане с дъмбел,хиперекстензии
3.Рамо-изтласкване на дъмбели,разтваряне в страни,разтваряне от наклон
4.Ръце сгъване с щанга от стоеж,редуване с дъмбели(или концентрично)/избутване от лег с тесен хват,избутване на дъмбел от седеж,мисля да включа френска преса...
Та въпроса ми е:трябва ли,след като се водя начинаещ да тренирам по няколко групи на ден и ЗАЩО??? Зная,че тук съветвате хората да тренират така,но не схващам логиката,не бих казал,че ми липсва двигателна култура,че да се налага да привиквам към тренировки.Освен това,когато правя например:гръб,рамо трицепс в един ден-докато стигна до трицепса,той вече е уморен от тренировките за рамо,ако правя трицепс с гърди-също.Подобно е и с бицепса,ако го правя след гръб нямам никаква сила,след гърди(фласове) подобно.Много моля опитните от вас да обяснят каква трябва да е логиката при правенето на сплита,защото по списанията има много противоречиви неща.Благодаря!
19.10.09
19:15
И как се чувстваш след тази седмица ? Този спорт дейсства на всеки различно. Ако си някой тюфлек дето цял живот не е спортувал ти трябва кръгова задължително. При някои случаи обаче може и да я избегнеш щом преди си тренирал и сега 3 седмици пак си правил кръгова. Сложи по още няколко упражнения , добави примерно корем,трапец,предмишница или трапец. При рамото и гърдите са ти само по 3. Това е само като да играеш половината мач. Крака няма да те питам защо не тренираш ясно ми е. Надолу сигурно ще те питат.
За гърба вместо екстензиите - мъртва тяга ! Заучи я как правилно се прави !
Трицепса - 4 упражнения за трицепс ще станат мноого. Сменяй лега с френското.
И по-важното храната как е ?
казано от Muhammad Ali на 19.10.09, 19:15:
И как се чувстваш след тази седмица ? Този спорт дейсства на всеки различно. Ако си някой тюфлек дето цял живот не е спортувал ти трябва кръгова задължително. При някои случаи обаче може и да я избегнеш щом преди си тренирал и сега 3 седмици пак си правил кръгова. Сложи по още няколко упражнения , добави примерно корем,трапец,предмишница или трапец. При рамото и гърдите са ти само по 3. Това е само като да играеш половината мач. Крака няма да те питам защо не тренираш ясно ми е. Надолу сигурно ще те питат.
За гърба вместо екстензиите - мъртва тяга ! Заучи я как правилно се прави !
Трицепса - 4 упражнения за трицепс ще станат мноого. Сменяй лега с френското.
И по-важното храната как е ?
Как да се чувствам...имам мускулна треска няколко дни на гърдите например.Иначе другите мускули ми се възтановяват сравнително бързо,ако правилно съм разбрал въпроса ти.Трапец не тренирам,защото може да ви се стори глупаво,но все си мисля,че голям трапец прави раменете да изглеждат тесни,а мойте не са от най-широките(смятам ги за изоставащи),крака тренирам просто забравих да ги опиша.Няма ли да претренирам,ако сложа още упражнения?За трицепса с френското ще станат 3!Ям пилешко главно,картофи,ориз,мляко,яйца,зеленчуци.Опитвам се да учестявам приема на храна,но повече от 4 не успявам да докарам.
Не разбирам защо никой освен колегата горе не взе отношение по темата?Останал съм с впечатление,че помагате на начинаещите.