Понеделник, 19.10.2009
Тренировка: Кросфит
WOD (DB Burpee&Thruster; (combo) and Weighted Pullup)
12-9-6 rep, for time:
* DB Burpee&Thruster; (combo), 2 x 30 lbs
* Weighted Pullupq, 30 lbs
Видео: http://www.youtube.com/watch?v=VPlpc4rHbL8&feature=rec-HM-fresh+div
С два дъмбела по 12-13 кг в ръце, започваш бърпет, с изправянето преминаваш през обръщане с клек и завършваш с пуш преса (това е 1 повт). За набиранията - оставяш единия дъмбел, а другия захващаш с крака и продължаваш с набиранията. За време.
Моето време: 06:18 мин
За сравнение, времето на момчетата от клипа 07:30 мин. Моите набирания са по-бързи :coolsmirk:
Лек ден!
Мнението беше редактирано от Vic на 20.10.09 09:13.
Вторник, 20.10.2009
1-1-1-1-1-1-1 Bench Press
1 х 100-130-140-150-160-170*-160 кг
* 170 кг - личен рекорд. Силата беше с мен.
Нямаше да посмея да сложа повече от 150 кг на щангата докато вдигах сам, но бодигарда на шефа се завъртя към залата и го хванах да ме пази :)
Чисти повторения, с докосване на долната част на гърдите и пълно заключване на лактите в горна позиция. Щастлив и доволен!
Лек ден!
П.П.
Мисля, че дебатите около въпроса дали с Кросфит се качва сила, току що приключиха. :coolsmirk:
Мнението беше редактирано от Vic на 21.10.09 04:03.
21.10.09
07:19
Абе... :) 10 кг на щангата можеше да сложиш и за по-малко от...колко,5-6 месеца ли тренираш по кросфит? :)
казано от DeadManWalking на 21.10.09, 07:19:
Абе... :) 10 кг на щангата можеше да сложиш и за по-малко от...колко,5-6 месеца ли тренираш по кросфит? :)
Идеята на кросфит не е развиване само на един,а на всички физически показатели.Та би могло и за по малко време да качи 10 кила, но за сметка на издържливостта или експлозивността, които също са се подобрили.
казано от DeadManWalking на 21.10.09, 07:19:
DeadMan!
По твоята логика, нормално е да качваш 10 кг на лежанката за 3 месеца? Ще рече 40 кг за година. И 200 кг за 5 години!!?!
Иначе от около 6 месеца се занимавам с Кросфит. И качването на силата се получи естествено, без да съм се съсредоточавал в това. Ако не те мързи, разгледай дневника - бенч преса съм правил не повече от 1-2 пъти месечно, и то като част от комплексите, като тежестта рядко е надвишавала 100 кг. Това определено е повод за размисъл. А какво ли щеше да стане, ако се хранех като за хипертрофия?
Като започвах, не знаех какво да очаквам. Знаех само, че е много тежко натоварване и единствено предизвикателството имаше значение за мен. Резултатите говорят сами за себе си. Подобрение на сила, издръжливост, координация, техника, визия... Определено ми харесва. Спирам да пиша, че много агитационно взе да звучи ;-)
21.10.09
15:38
Всъщност - да,защо да не вдигнеш лежанката с 10кг за 3 месеца? :) Аз средно с толкова я вдигам,а е движение,което не ми вървеше.За 5 години с едни 120-140кг без проблеми ще се вдигне,ако говорим за начинаещ.
Далеч не е необходимо да правиш лежанка,за да си вдигнеш лежанката,както и не е необходимода правиш клекове,за да си вдигнеш клека. :)
По-скоро съм съгласен с Никола,развиваш си не просто силата,а и издръжливостта.
По твоята логика,аз откакто тренирам също съм подобрил всички тези качества у себе си. :) Това не е критерии.Да,комплексите са тренировка -> има резултати.Ако беше стоял на 160кг лежанка след 6 месеца тренировки , ТОГАВА е за притеснение.
Браво,аз съм на 140 кг в момента...имам 30 кг докато те стигна.Значи..9 месеца. :) Стана ми любопитно,започвам да броя.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.10.09 15:39.
казано от DeadManWalking на 21.10.09, 15:38:
Всъщност - да,защо да не вдигнеш лежанката с 10кг за 3 месеца? :) Аз средно с толкова я вдигам,а е движение,което не ми вървеше.За 5 години с едни 120-140кг без проблеми ще се вдигне,ако говорим за начинаещ.
Ти си някакъв феномен, приятелю! Цъкам с език на силовите ти възможности, отнесени към възрастта ти. Срамота ще е да не се пробваш на някое състезание по трибой.
По-скоро съм съгласен с Никола,развиваш си не просто силата,а и издръжливостта.
Аз и не споря - Кросфит развива комплексно. Цитирам:
“Crossfits specialty is in not specializing. CrossFit is a strength and conditioning fitness methodology. Its stated goal is to create the quintessential athlete, equal parts gymnast, Olympic weightlifter,sprinter, rower and 800meter runner. Crossfit is not sport-specific and promotes broad and general overall physical fitness. It’s not a srongman competition.”
По твоята логика,аз откакто тренирам също съм подобрил всички тези качества у себе си. :) Това не е критерии.
Подобрил си. Но най-вече силата. Без да те подценявам, съм убеден, че издръжливостта ти съвсем не е на нивото на силата ти.
Да,комплексите са тренировка -> има резултати.Ако беше стоял на 160кг лежанка след 6 месеца тренировки , ТОГАВА е за притеснение.
Че защо да е притеснение? Стоях на 160 кг от години... И разбира се, не съм бил в състояние да ги вдигна във всяка моя тренировка. Затова е рекорд, а не работна тежест. Не можеш да се движиш само напред и нагоре. Рано или късно, достигаш границата, наложена от генетичните ти параметри. Това е особено ясно изразено, когато тренираш натурално.
Браво,аз съм на 140 кг в момента...имам 30 кг докато те стигна.Значи..9 месеца. :) Стана ми любопитно,започвам да броя.
Въобще не се съмнявам, че ще ме отвееш. И ще бъда първия, който ще те поздрави. Просто ти трябва време и известно “узряване” на мускулатурата. На твоите години не съм си и мечтал за подобни тежести. Не съм роден атлет, просто съм упорит и малко луда глава :) .
21.10.09
16:23
Една от причините да не харесвам кросфит мисленето (тренировките са си тренировки ) е опитът да се тренират много качества у атлета едноременно.
“Being good at everything makes you great at nothing” цитирам условно,не помня точните думи. :)
И за силовото ми представяне допринася освен тренировките и фактът,че не се опитвам да спазвам диети,да се държа на определен процент мазнини или килограми,не ходя да правя кардио 5 пъти седмично ,докато тренирам 3 пъти силово,нито ходя на стадиона да играя мачове всяка вечер.
ЕДИТ: Напоследък обмислям ограничаването и на други енерго-изразходващи дейности. :)
EDIT2:
Гледам ти снимката ,където си слабичък.Изглеждаш много добре,а и като гледам как си се запалил по комплексите може би щеше да ти бъде по-комфортно с някой по-лек спорт,не точно силово трениране.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.10.09 16:40.
21.10.09
16:52
нямате си на представа колко много ме радвате като си говорите!
Една от причините да не харесвам кросфит мисленето (тренировките са си тренировки ) е опитът да се тренират много качества у атлета едноременно.
“Being good at everything makes you great at nothing” цитирам условно,не помня точните думи.
Тоя лаф, с изключение на случаите, в които е приложен за точно профилирани състезатели ...е тотална глупост. :)
Знам, че са го публикували на Т-nation, ама нека не ставаме религиозни.
Браво Вик!
Все не мога да се реша да тествам някой комплекс. Засиля се да изимпровизирам нещо и ...пак си забухам по старо му.
Мнението беше редактирано от 6th на 21.10.09 16:58.
21.10.09
17:16
Ам...не съм го прочел в t-nation,нито вярвам на всичко в този сайт,нито е част от религията ми.Лафа си е точно на място,не е глупост.
Българският вариант е “много баби,хилаво бебе”.
Няма универсални атлети.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.10.09 17:18.
казано от DeadManWalking на 21.10.09, 16:23:
“Being good at everything makes you great at nothing” цитирам условно,не помня точните думи. :)
Тогава пък бих допълнил, че колкото и да тренираш една дисциплина винаги някъде по света ще има по-добър от теб.
Една от причините да не харесвам кросфит мисленето...
Знам, че не харесваш Кросфит :). Аз за тясната специализация бих изкоментирал само, че от еволюционна гледна точка, точно мултифункционалността е предпочитана. Тясно специализираните изчезват като вид при всяка по-рязка промяна в околната среда ;-)
Гледам ти снимката ,където си слабичък.Изглеждаш много добре,а и като гледам как си се запалил по комплексите може би щеше да ти бъде по-комфортно с някой по-лек спорт,не точно силово трениране.
Аз съм класически пример, че дори и с по-лека костна рамка, пак може да се натрупа мускулна маса натурално.
Дефинирай “лек спорт”. Не забравяй, че съм бивш републикански шампион по сърф и дълго време в националния отбор. Състезавах се активно от 1985 до 1998 г. Междувременно, от 6 годишен играя тенис на корт, а по-миналата година ме караха да се сертифицирам за треньор по плуване и ме каниха на състезания за ветерани. Не е като да не съм спортувал неща различни от железата, нали? Но ако мислиш, че някой спорт е лек, само защото състезателят е с по-малко лично тегло, много грешиш. Тези неща са като бокса - отстрани е много лесно :lol:
казано от Емил Начев на 21.10.09, 19:41:
Ама кросфита все пак си е съвсем друг спорт, какво толкова има да се сравнява.
При това доста недефиниран, освен може би нещо от рода - взимаш една щанга, която може да вдигнеш, и се скъсваш от екшън докато ти спре тока за 5/10/15 минути.
Връзката със стандартни силови тренировки е, че има общи движения и се използват... тежести :lol:
Е, неее! :lol: :lol: :lol:
Емо, ти направо ме разби - не спирам да се хиля! Това е най-забавната дефиниция за Кросфит, ще си я запиша някъде!
Само не разбрах - с какво сравняваш Кросфит, че го определяш като съвсем различен и недефиниран. Всъщност, казват, че точно Кросфит е спорта на Фитнеса. Сам прецени - в кросфит има засичане на време, бройки, макс покстижения - всичко което свързваме със спортно състезание.
А за “стандартните” силови тренировки и Кросфит - това е все едно аз да изкоментирам, че системата 5х5 или “Milk&Squat;” не стават, само защото аз не съм тренирал по тях.
Никой не ви кара да харесвате Кросфит. Но поне опитайте, преди да коментирате!
Някой твърдяха, че с кросфит се тренирала само издръжливост, а силата ми щяла на спадне или в най-добрия случай да си остане на същото ниво. Е, моите резултати опровергаха тези твърдения. И не може да се твърди, че това се дължи на нещо друго, освен на кросфит, защото:
1. Не съм начинаещ, че каквото и да правя, да прогресирам.
2. Не съм фен на добавките и НИКОГА не съм ползвал хардкор такива или стероиди.
3. Тренирал съм МНОГО години и добре познавам лимитите на тялото си.
4. Не правя драстични промени в режима си на хранене.
5. На такава възраст съм, на която 99% от връстниците ми не се занимават активно със спорт или ако го правят, то е само да се поддържат, но не и да подобряват постиженията си.
Гореизброеното ме прави идеалното опитно зайче :-) . Щом нещо е проработило за мен, няма начин да не проработи и за вас. Но пак ще кажа - не се опитвам да “покръствам” в “правата вяра”никого! Уважавам и се радвам на всеки, който постига резултати със спорт и който полага усилия да се развива.
22.10.09
06:55
Vic все се каня да питам и забравям... Какво и колко често ядеш на ден? Какни са ти дневните хранителните стойности? Пусни едно примерно дневно меню, че ми е интересно.Благодаря.
казано от Aleksandar Marinov на 22.10.09, 06:55:
Vic все се каня да питам и забравям... Какво и колко често ядеш на ден? Какни са ти дневните хранителните стойности? Пусни едно примерно дневно меню, че ми е интересно.Благодаря.
Здрасти, Сашо!
В последно време се храня по три пъти на ден.
Едно примерно меню, в 70-80% от случаите изглежда така:
- Закуска - Цедено кис мляко на Роса с лъжичка мед.
- Обяд - 250-300 гр Свинско печено или 2 вратни пържоли или 2 големи пилешки бута + салата Катък с печени чушки или по-рядко салата зеле (тук в 50 % от случаите присъства и крем карамел :), малкото ми прегрешение)
- Вечеря - вариации на тема 4 бъркани яйца с бекон, сирене, лук или някакво месно ядене или риба, голяма салата с домати, краставици, пипер с доста зехтин, от време на време 1 чаша вино и различни сирена и кашкавали,
Не съм смятал никога хранителни стойности. Отчитам го като грешка. Карам малко по инстинкт :).
22.10.09
07:22
Вик, много ме радваш :)
Съгласна съм с всичко което си писал, само едно да добавя: на мен Кросфит ми доставя удоволствие. И то е със сигурност по-голямо от 3х5 тренировките. Забавен е, харесва ми, никога не може да ми доскучае. Винаги правиш нещо различно и по този начин ставаш по-силен, по-бърз, по-експлозивен, по-издръжлив, по-гъвкав и по-координиран. Какво повече искате не знам? Предполагам, че като всяко ново нещо (макар че Кросфит не е точно нов) ще има “за” и “против”.
Няма как да убедиш някого колко е готино чувството след някой тежък комплекс, докато самият той не пробва. А имам чувството, че повечето “силачи” просто ги е страх да пробват ;)
казано от Венцеслава Атилова на 22.10.09, 07:22:
Вик, много ме радваш :)
Съгласна съм с всичко което си писал, само едно да добавя: на мен Кросфит ми доставя удоволствие. И то е със сигурност по-голямо от 3х5 тренировките. Забавен е, харесва ми, никога не може да ми доскучае. Винаги правиш нещо различно и по този начин ставаш по-силен, по-бърз, по-експлозивен, по-издръжлив, по-гъвкав и по-координиран. Какво повече искате не знам? Предполагам, че като всяко ново нещо (макар че Кросфит не е точно нов) ще има “за” и “против”.
Няма как да убедиш някого колко е готино чувството след някой тежък комплекс, докато самият той не пробва. А имам чувството, че повечето “силачи” просто ги е страх да пробват ;)
Към това мога да добавя, че с кросфит фитнесът става игра, състезание...имаш времена, рундове...състезаваш се със себе си и, а, ако има и комания, с други. Много по-забавно и динамично се тренира така.
Но отново, как може да критикувате толкова ‘сърцато’ нещо, което не сте пробвали. Съгласна съм, че кросфитът не понася на всеки темперамент, но това не значи че трябва да го заплювате и отричате?!
22.10.09
07:33
казано от Венцеслава Атилова на 22.10.09, 07:22:
А имам чувството, че повечето “силачи” просто ги е страх да пробват ;)
И ХИЙТърите ги е страх и въртят на велото вместо да спретнат Челси примерно ;)
казано от Hvanatema на 21.10.09, 19:06:
Тогава пък бих допълнил, че колкото и да тренираш една дисциплина винаги някъде по света ще има по-добър от теб.
Кажи това на Юсаин Болт.
Vic, надявам се, след като натрупам твоят стаж в тренирането, да имам същият хъс и желание за тренировки.
22.10.09
08:41
казано от Hvanatema на 21.10.09, 19:06:
абсолютно невярно пораженческо мислене.
има само един човек който вдига най-много от лег. както и има само един човек който има най-висок резултат по Уилкс. както и само един човек който да има най-голяма относителна сила на лега.
за повечето неща може да се определи един който да е най-добър и това МОЖЕ да си ТИ. някои неща се мерят трудно, но върха е само един.
22.10.09
08:47
казано от Vic на 22.10.09, 05:24:
Знам, че не харесваш Кросфит :). Аз за тясната специализация бих изкоментирал само, че от еволюционна гледна точка, точно мултифункционалността е предпочитана. Тясно специализираните изчезват като вид при всяка по-рязка промяна в околната среда ;-)
Някой твърдяха, че с кросфит се тренирала само издръжливост, а силата ми щяла на спадне или в най-добрия случай да си остане на същото ниво. Е, моите резултати опровергаха тези твърдения. И не може да се твърди, че това се дължи на нещо друго, освен на кросфит, защото:
1. Не съм начинаещ, че каквото и да правя, да прогресирам.
3. Тренирал съм МНОГО години и добре познавам лимитите на тялото си.
4. Не правя драстични промени в режима си на хранене.
пак е тотално неввярно :Р
по пределение специалист е човек който знае/може повече за по-малко.
т.е. тесен специалист е човек който знае абсолютно всичко за абсолютно нищо.
специализацията винаги ще е на върха на постиженията. винаги тези на върха на вдигането на щаанги ще специализират в него, ако искат резултатите им да са МАКСИМАЛНИ. ако искаш да си посредствен щангист - ходи да тичаш и да играеш тенис на маса.
а за това че ти се е вдигнала силата без да променяш яденето - я кажи колко драстично промени трнеирането?
специално ме интересува съотношението набирания:лежанка, което повечето автори(Риптоу,Поликин,Хартман,Креси) посочват като начин да си увеличиш силата на лега.
22.10.09
08:51
казано от Limka на 22.10.09, 07:30:
Към това мога да добавя, че с кросфит фитнесът става игра, състезание...имаш времена, рундове...състезаваш се със себе си и, а, ако има и комания, с други. Много по-забавно и динамично се тренира така.
Но отново, как може да критикувате толкова ‘сърцато’ нещо, което не сте пробвали. Съгласна съм, че кросфитът не понася на всеки темперамент, но това не значи че трябва да го заплювате и отричате?!
а когато всеки път(всяка седмица или всеки месец) се оптиваш да вдигнеш повече оот себе си не се ли състезаваш? Ерик Креси си беше сложил табло с резултатите на хладилника и се състезаваше със старото себе си от преди 1 седмица.
това което ми се ще да се разбере е че цялата дискусия тръгва от нищото. едните казват - Кросфит не е НАЙ-ДОБРАТА МЕТОДИКА и не е абсолютна като такава. другите казват - АМА Кросфит е ДОБРА МЕТОДИКА. и двете твърдения не си противоречат.
аз няма против който иска да тренира кросфит да тренира. и вярвам че ще има резултат от това. но да се казва че е ултимативната и най-добрата и единствената методика не ми понася.
казано от ts.vassilev на 22.10.09, 08:47:
пак е тотално неввярно :Р
по пределение специалист е човек който знае/може повече за по-малко.
т.е. тесен специалист е човек който знае абсолютно всичко за абсолютно нищо.специализацията винаги ще е на върха на постиженията. винаги тези на върха на вдигането на щаанги ще специализират в него, ако искат резултатите им да са МАКСИМАЛНИ. ако искаш да си посредствен щангист - ходи да тичаш и да играеш тенис на маса.
Въобще не си ми разбрал идеята за еволюцията и оцеляването.
А за постиженията - кога съм твърдял, че с кросфит ще станеш топ щангист? Ако целта на живота ти е да клекнеш (и изправиш ;-P ) с 300 кг, много ясно, че няма да си губиш времето с бягане или тенис. Но! Ще бъдеш голям, тежък и сравнително трудно подвижен, а издръжливостта ще е трагична.
казано от ts.vassilev на 22.10.09, 08:47:
а за това че ти се е вдигнала силата без да променяш яденето - я кажи колко драстично промени трнеирането?
специално ме интересува съотношението набирания:лежанка, което повечето автори(Риптоу,Поликин,Хартман,Креси) посочват като начин да си увеличиш силата на лега.
Нали това обяснявам? Май четеш по диагонал... Точно промените в тренирането, в случая Кросфит, доведоха до прогрес във всички аспекти. Не разбирам за какво спориш в момента. Повтарям - промених само начина на трениране и благодарение на него, постигнах напредък. Просто и ясно. Дискусиите бяха дали с Кросфит се качва сила - доказах го.
За съотношението лежанка/набиране отиди на този линк http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39622/, а ако въпроса ти е дали съм увеличил набиранията за сметка на лежанката, ще ти кажа, че лежанката намалих драстично. Набирания винаги съм правил много.
казано от ts.vassilev на 22.10.09, 08:51:
...това което ми се ще да се разбере е че цялата дискусия тръгва от нищото. едните казват - Кросфит не е НАЙ-ДОБРАТА МЕТОДИКА и не е абсолютна като такава. другите казват - АМА Кросфит е ДОБРА МЕТОДИКА. и двете твърдения не си противоречат.
аз няма против който иска да тренира кросфит да тренира. и вярвам че ще има резултат от това. но да се казва че е ултимативната и най-добрата и единствената методика не ми понася.
Ех, Цецо! Пак бързаш. Както сам писа преди време, обичаш да спориш заради самия спор и си готов да защитаваш различни позиции, в зависимост как си станал сутринта от леглото, нали? :P
Дискусията въобще не е дали Кросфит е добра методика - дискусията е, че за да коментираш нещо е редно преди това да пробваш и тогава да налагаш мнение. Тогава ще може да се сравняват впечатления, а не да изгледаш две клипчета в youtube.com и да изкоментираш примерно “не ме кефи, с това не може да се качва сила!”
22.10.09
09:28
казано от Vic на 22.10.09, 09:06:
Ако целта на живота ти е да клекнеш (и изправиш ;-P ) с 300 кг, много ясно, че няма да си губиш времето с бягане или тенис. Но! Ще бъдеш голям, тежък и сравнително трудно подвижен, а издръжливостта ще е трагична.
Нали това обяснявам? Май четеш по диагонал... Точно промените в тренирането, в случая Кросфит, доведоха до прогрес във всички аспекти. Не разбирам за какво спориш в момента. Повтарям - промених само начина на трениране и благодарение на него, постигнах напредък. Просто и ясно. Дискусиите бяха дали с Кросфит се качва сила - доказах го.
За съотношението лежанка/набиране отиди на този линк http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39622/, а ако въпроса ти е дали съм увеличил набиранията за сметка на лежанката, ще ти кажа, че лежанката намалих драстично. Набирания винаги съм правил много.
само да се разберем. това не е спор., това е интелектуална маструбация.
аз НЕ споря, защото нямам против кросфит. проблема ми иде от това дето си мисля като те чувам да казваш - ” Но! Ще бъдеш голям, тежък и сравнително трудно подвижен, а издръжливостта ще е трагична.” и аз чувам обвинение. проблема е че до мен се поражда отрицателно чувство от това което казваш, и особено от думата “трагична.”
иначе няма никакъв спор. както е казал ГОЛЕМИЯ Луи Симънс(в Бигър-фастър-стронгър) - кой съм аз че да те съдя и кой си ти че да ме съдиш. (това беше по повод че той ползва стероиди от 30+години без да спира и автора го питаше дали смята че това е морално).
какво имах предвид по втората част - ти драстично си намалил лежанката, кото се връзва с 2 твърдения:
1. повечето трениращи трябва да тренират по-малко за да станат по-силни и да имат повече прогрес.
2. повече набирания(сравнено с лежанката) водят до увеличение на силата на лежанката.
т.е. това не е “защото тренирам кросфит,” а защото си направил конкретни промени. същия резултат можеше да го имаш по различен начин.
което пак опира до това против кое съм - не съм против кросфит, а против КРОСФИТ МАНТАЛИТЕТА, който твърди че ние сме най-добрите и правим най-доброто, а вие не сте.
22.10.09
09:43
Четох в едно родно списание, че кросфит успешно се ползва от разни полицейски и специални части, на които рядко им се налага да носят тежко, но често да преследват бягайки, да скачат, да се набират, да плуват и т.н.
Въпрос на приоритетни цели, един спортист иска да бяга бързо друг да скача високо, трети да вдига тежко, четвърти всеки ден да прави всички тези неща по добре от вчерашния и т.н.
казано от ts.vassilev на 22.10.09, 09:28:
...
какво имах предвид по втората част - ти драстично си намалил лежанката, кото се връзва с 2 твърдения:
1. повечето трениращи трябва да тренират по-малко за да станат по-силни и да имат повече прогрес.
2. повече набирания(сравнено с лежанката) водят до увеличение на силата на лежанката.т.е. това не е “защото тренирам кросфит,” а защото си направил конкретни промени. същия резултат можеше да го имаш по различен начин.
което пак опира до това против кое съм - не съм против кросфит, а против КРОСФИТ МАНТАЛИТЕТА, който твърди че ние сме най-добрите и правим най-доброто, а вие не сте.
Абе, Цецо!
Намалих лежанката, точно защото се захванах с Кросфит! Е, сега ми кажи няма ли пряка връзка? И моля те, покажи ми къде точно писах, че съм най-добрия, а другите не са?!? Това пък точно никога няма да ме чуеш да го казвам!
Виж това:
казано от Vic на 22.10.09, 05:24:
Но пак ще кажа - не се опитвам да “покръствам” в “правата вяра”никого! Уважавам и се радвам на всеки, който постига резултати със спорт и който полага усилия да се развива.
22.10.09
09:46
казано от Vic на 22.10.09, 09:24:
Дискусията въобще не е дали Кросфит е добра методика - дискусията е, че за да коментираш нещо е редно преди това да пробваш и тогава да налагаш мнение. Тогава ще може да се сравняват впечатления, а не да изгледаш две клипчета в youtube.com и да изкоментираш примерно “не ме кефи, с това не може да се качва сила!”
аз не че обичам - просто съм emotional being и за това съм много непостоянени много зависим от това.
http://www.ted.com/talks/lang/eng/dan_gilbert_researches_happiness.html
http://www.ted.com/talks/lang/eng/dan_gilbert_asks_why_are_we_happy.html
нужно ли е наистина да пробваш че да разбереш че нещо не ти харесва?
22.10.09
09:48
казано от Vic на 22.10.09, 09:43:
Абе, Цецо!
Намалих лежанката, точно защото се захванах с Кросфит! Е, сега ми кажи няма ли пряка връзка? И моля те, покажи ми къде точно писах, че съм най-добрия, а другите не са?!? Това пък точно никога няма да ме чуеш да го казвам!
Виж това:казано от Vic на 22.10.09, 05:24:
Но пак ще кажа - не се опитвам да “покръствам” в “правата вяра”никого! Уважавам и се радвам на всеки, който постига резултати със спорт и който полага усилия да се развива.
а защо не намали лежанката без да се захващаш с кросфит? :Р
и за да спрем да си чешем езиците че се претрихме вече - ти какво ме чу да казвам?
22.10.09
09:49
казано от Иван Шишманов на 22.10.09, 09:43:
Четох в едно родно списание, че кросфит успешно се ползва от разни полицейски и специални части, на които рядко им се налага да носят тежко, но често да преследват бягайки, да скачат, да се набират, да плуват и т.н.
Въпрос на приоритетни цели, един спортист иска да бяга бързо друг да скача високо, трети да вдига тежко, четвърти всеки ден да прави всички тези неща по добре от вчерашния и т.н.
просто рекламна кампания. преди да има кросфит повечете престъпници успяваха да избягат, нали? и спецназ и те тренират кросфит.
22.10.09
09:56
Престъпниците се усъвършенстват, както се усъвършенстват и тренировъчните методики, както би следвало да се усъвършенстват и полицаите поне в белите страни.
Ако искаш да направиш състезание между два специализирани отряда ще ти кажа какво ще се получи.
Ако се състезават по вдигане на тежести, този който тренира чрез вдигане на тежести ще е по добър.
Ако се състезават по кросфит комплекси, тези които тренират чрез кросфит комплекси ще са по добри.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 22.10.09 09:56.
казано от ts.vassilev на 22.10.09, 09:46:
нужно ли е наистина да пробваш че да разбереш че нещо не ти харесва?
В момента не мога да изгледам клипчетата, но мога да отговоря на въпроса ти веднага:
НЕ, не е нужно да пробваш за да ХАРЕСАШ нещо. И никой не ти пречи да си кажеш мнението по този начин: “Не ми допада, не ме влече”
ДА, нужно е да пробваш, за да изказваш компетентно мнение и да спориш за резултати и т.н.
казано от ts.vassilev на 22.10.09, 09:48:
а защо не намали лежанката без да се захващаш с кросфит? :Р
Защото от години не бях имал такова предизвикателство като Кросфит - да се боря със зъби и нокти само да завърша успешно комплекса... Защото съм силно състезателен тип и си умирам да се състезавам, най-вече със себе си. Защото съм луда глава. Защото това ме кара да се чувствам млад и жив.
И честно да си призная, да си вдигна постиженията на лежанка въобще не ми се е завъртало в главата. То просто се случи, така, между другото. :coolsmile:
22.10.09
10:05
казано от Иван Шишманов на 22.10.09, 09:56:
Ако искаш да направиш състезание между два специализирани отряда ще ти кажа какво ще се получи.
Ако се състезават по вдигане на тежести, този който тренира чрез вдигане на тежести ще е по добър.
Ако се състезават по кросфит комплекси, тези които тренират чрез кросфит комплекси ще са по добри.
аз ще ти кажа че не е вярно.
нима можеш с такава лекота да пренебрегнеш променливи като тренировъчен стаж и лични физически качества?
ако се състезаваме с Иван Стоицов(национал по вдигане на щанги шампион от Чанг Май 2007 световно първенство) на кросфит ще ме бие. ако се надбягваме ще ме бие.вярвам че дори на упражнения които аз съм правил(например търкиш гетъп който съм можел да правя с около 40, пък той има голяма вероятност да не го е правил) - пак вероятността да ме победи е голяма.
състезават се полицаите от тексъс трнеиращи по кросфит и спецназ трнеиращи гиревой спорт и вдигане на щанги. кой ще бие? еб$#ш ли му ма$$та!
22.10.09
10:07
казано от Vic на 22.10.09, 09:59:
само отговори на въпроса ми - какво ме чу да казвам?
;-P
казано от ts.vassilev на 22.10.09, 10:07:
казано от Vic на 22.10.09, 09:59:
само отговори на въпроса ми - какво ме чу да казвам?
Хахаха! Ще ме изкараш на дъската и ще ме изпиташ ли? Какво съм запомнил от днешния урок :lol: :lol: :lol::
1. Виждам, че се дразниш от изказвания от типа “Това е най-доброто!”. Само дето никъде не съм твърдял такова нещо, най-малкото за себе си.
2. Опитваш се да ме убедиш, че не съм си подобрил постиженията благодарение на Кросфит, а заради променения начин на трениране, което сам виждаш е противоречие.
3. Твърдиш, че не спориш с мен, а мастурбираш интелектуално :coolhmm:.
Мнението беше редактирано от Vic на 22.10.09 15:41.
22.10.09
10:31
ts.vassilev хах, наистина ме накара да се усмихна. Къде точно видя, че пренебрегвам тренировъчния стаж и физическите качества. Давам ти пример за сравнение между два специализирани отряда, с горе долу еднаква средна възраст и горе долу еднакъв тренировъчен стаж както и физическа подготовка. Ти може да сравняваш картофи, с краставици, ние не ти пречим. Може да сравниш себе си със световния по тежести от еди кое си състезание което е смешно, защото точно ти с подобно сравнение пренебрегваш нещата за които спомена, и за това също не ти преча, но при сравнение между световния по тежести и световния по кросфит познай какво ще се получи.
Аз нищо, не те чух да казваш, просто чета разни неуместни сравнения.
казано от Емил Начев на 22.10.09, 10:11:
Еe, щом си стигнал на лежанка до тези килограми между другото, какво да говорим повече..
В случая го разбирам, че може да си позволиш лукса да правиш кросфит комплекси или каквото си искаш.
Единственото което може да пребориш още е някакъв контрол върху телесните мазнини.
(навсякъде пише, че свалянето на мазнини е по-бърз процес от качването на мускули, ама що не се получава толкова лесно, да му се невиди)
A Цецо Василев прекалено много се разпали :lol:
Емо!
Не казвам, че не съм полагал макс усилия. Аз се раздавам на всяка тренировка. И преди Кросфит и сега. Просто това наистина стана между другото. А за мазнините, който ме познава и ме е виждал на живо, твърди, че съм изчистил. Разбира се има още доста работа...
Защо казваш “лукса да правиш кросфит комплекси”? Това са ми тренировките, аз други в момента не правя. Логично е да направя извода, че точно това е причината за подобряване на формата ми. Ако за тази половин година бях усетил влошаване, щях да тегля една майна на Кросфита и да се върна към изолираните упражнения и помпането.
Четвъртък, 22.10.2009
Angie
* 100 Pull-ups (набирания)
* 100 Push-ups (лицеви опори)
* 100 Sit-ups (коремни преси)
* 100 Squats (клекове)
For Time (за време)
Complete all reps of each exercise before moving to the next. (Да се завършат всички повторения от всяко упражнение преди да се премине към следващото)
Моят резултат:
13.08.2009 - 24:01 мин
22.10.2009 - 18:29 мин
Впечатления:
Набирания - този път смених тактиката - вместо да стигам до отказ на около 30 набирания и след това да се мъча с останалите набирания, разделих цялата бройка на серии по 10 с кратки раздишвания между тях. Така темпото се вдигна значително и резултата е 04:50 мин за 100 набирания (06:30 мин първия път). След което откровено исках да повърна... :sick:
Лицеви опори - след такива набирания всичко е тежко и 100-те лицеви опори ми отнеха около 4 мин. Ръцете ми трепереха и не можех да ги свия, бяха напомпани до пръсване.
Коремни преси - отново ме забавиха значително, заради проблема със задържането на краката на земята (торса ми е по-тежък и краката се вдигат от земята)
Клекове - след коремните преси не съм поглеждал часовника (едвам гледах :roll: ), така, че не знам колко време ми отнеха клековете. Разделих ги на 50-20-30 повт и не съм се бавил излишно. Предполагам около 02:30 мин
Доста ме измори Angie, направо ме разби. Но все още целта от 15:00 мин е недостигната. Ако направя компромис и застопоря краката на коремните преси, със сигурност ще падна под това време, но не искам да го правя по този начин.
Лек ден!
Мнението беше редактирано от Vic на 23.10.09 05:09.
казано от Емил Начев на 22.10.09, 11:03:
Все пак има страшно много комплекси, предполагам че може да се направи пълноценна програма за акцентиране на различни части на тялото в различни тренировъчни дни, нещо като сплит :lol:
Здрасти, Емо!
Може да се направи. Всъщност, имаше междинен период в които тренирах 2 пъти седмично стандартно и 2 пъти кросфит и се стараех да подбирам комплекси, които да удрят мускулната група, която ми се пада да тренирам в този ден. Но това не е идеята на кросфит.
Всъщност, редуването на комплексите е на горе-долу следния принцип: чисто силови - силова издръжливост - аеробна издръжливост, спринтови - умерена продължителност - дълги. А има и такива като LINDA, които те убиват отвсякъде :-). Няма 2 кратки един след друг, нито два чисто силови. Може да има акцент на определена мускулна група или горна/долна половина на тялото, но генералната идея е, че тялото работи като едно цяло и трябва да бъде тренирано като такова.
Събота, 24.10.2009
Не съм възстановил от Angie. Мускулна треска на бицепс, трицепс, рамена, гръб, корем, трапец... има болки и в краката. На всичкото отгоре, някакъв вирус ме бори и енергията я няма. Разбира се, болен няма да легна, нито ще гълтам лекарства. Тялото си знае работата и без да го тровя.
Тренировката:
Без комплекси този път, поради гореизброените причини. Развъртях щангата, като редувах Power Snatch, Power Clean, Front & Back Squat, Squat Clean, Push press, Jerk…
Техниката на обръщанията се е подобрила значително, вече добре оттласквам от бедрата. Все още не мога да смъкна щангата ниско на гърба за заден клек, без да отпусна ръцета настрани по дължината на щангата. Друг проблем е, че не успявам да накарам щангата да легне на гърдите ми при преден клек и да избутам лактите напред. Налага се да я държа “висяща”, което изморява рамото допълнително.
Толкова за днес... Не забравяйте да си върнете часовниците 1 час назад ;-)!
Мнението беше редактирано от Vic на 25.10.09 17:07.