Зависимост към ксилометазолин (капки)

AN

24.10.09
11:03

Здеавейте,имам зависимост към ксилометазолина и преди съм имал но съм се оправял,винаги съм бил с запушен нос но все ми е запушен носа и прибягвам към тази “блажена течност” позволяваща ми да дишам добре. Някакви капки които да лекуват хроничния ринит и да НЕ предивзикват зависимост!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.01.11 10:57.

вода + морска сол?

24.10.09
17:17

Уаууу, малкият на (5 годинки е) доста често е със запушен нос от детската градина и винаги му слагам в носа от тия капки. Не знаех, че водели до зависимост. Но пък наистина действат моментално.
Иначе другият вариант е физиологичен разтвор, продава се в аптеките. Той е безвреден, но не знам доколко ще ти помогне.

Мнението беше редактирано от maria на 24.10.09 17:17.

24.10.09
23:28

Придизвикват зависимост,че дори и до атрофия на ностната лигавица,ако се използват дълго време.Вижте си листовката...

25.10.09
05:40

Опитай с Коризалия - хапчета са(хомеопатични уж), но май има и капки. И аз съм с тежка хрема, но към момента, точно това е нещото което я спря. :)

25.10.09
12:57

Pinosol на билкова основа са.Използват се и при възпаление на носната лигавица,след операции и прочие.

AR

02.11.09
16:21

Така аз ще предложа 1 стара рецепта с битови продукти... Взимаш 1 купичка (желязна или алуминиева) остяваш я на котлона да се загрее (не на газов :lol: ) и слагаш 1 щипка захар. Чаках докато не почне леко да дими и накланяш глава и вдишваш 3-4 пъти и след 3-4 мин носа ти ще протече като поток :Д и след това няма да имаш проблеми (поне докато пак не се разболееш де )

AN

04.11.09
21:21

това не крие ли рискове щото за да предизвиква течение.Бъзлио съм малко! :D :D

AR

06.11.09
17:16

До сега когато съм бил с запушен нос съм го правил и нищо ми няма ;)

17.04.10
17:26

За деца над 5 години става и Назодрен, това е спрей, така че можеш да хванеш детето докато търчи около масата и на първата обиколка да му пръснеш в едната ноздра, а при повторното му появяване – във втората ноздра. Пръска се само по веднъж на ден и ако е на игра може и да успееш да му отпушиш носа.

09.05.10
21:31

За да прекъснеш зависимостта, просто спри да ползваш капки /каквито и да е/. Отначало ще ти е гадно, и ще дишаш трудно през носа, но за няколко дни отшумява, защото е на психическа основа.

15.01.11
22:37

Дам, и аз и братовчетка ми неможем без капки за нос. Ксилометазолин са на цена 2.05 лв. и затова аз се спирам на тях. Последните години обаче гледам да се ограничавам само зимата, но братовчетката не отива на кафе без капчиците :D

17.01.11
10:09

казано от ArtOfTheDevil на 02.11.09, 16:21:

Така аз ще предложа 1 стара рецепта с битови продукти... Взимаш 1 купичка (желязна или алуминиева) остяваш я на котлона да се загрее (не на газов :lol: ) и слагаш 1 щипка захар. Чаках докато не почне леко да дими и накланяш глава и вдишваш 3-4 пъти и след 3-4 мин носа ти ще протече като поток :Д и след това няма да имаш проблеми (поне докато пак не се разболееш де )

Същата работа вършат и няколко капки сок, изстискани от пресен лук, вкарани директно в едната ноздра.

17.01.11
10:22

Взимаш си много лют чили сос (най-добре тайландски) и слагаш в устата 1 лъжица, така ще ти се отпуши не само носа, но и очите.

Всъщност до атрофия много трудно може да се стигне.В повечето случаи опасността е от хиперплазия на носната лигавица, което води до желателно хирургично отстраняване на проблема.Друг особено голям проблем при продължителната употреба на капки за нос е хипертонията.Поради честата вазоконстрикция, до която водят, процесът може от дифузен да премине във общ.Съответно от там настъпват и сърдечно-съдовите проблеми.Трябва да се внимава и за повишаване на вътреочното налягане.Относно лечението, няма да се разминеш без кортикостероиди за известно време.Също така алергичен ли е ринита,правил ли си изследвания ? Има много добри продукти от типа на фликсоназе и назонекс,но трябва да се определи какво точно ти е състоянието за да може да се лекува правилно.

18.01.11
21:13

Или просто да престане да си слага капки за нос... Кофти е вечерта, защото тряа спиш с отворена уста. Постоянният ринит е и най-често постоянен синуит, а там от бабите си сигурно може по едно есе да напишете кое е подходящо :D

Съветвам ви никъв лук и чили сос да не си слагате в носовете :D И физиологичният разтвор нищо не върши. Яжте топла храна и си духайте носовете 8-)

Мнението беше редактирано от introducer на 18.01.11 21:14.

19.01.11
01:05

http://www.nowfoods.com/Products/PersonalCare/Products/M077107.htm?cat=Personal Care

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1