Май имам гърбица...

16.02.05
14:24

Та да знаете някакви упражнения за изправянето на гърбицата? То не е точно гърбица ами раменете ми са изпъкнали напред и се прегърбвам.Като се опъна назад всичко е наред но не мога да се опъвам постоянно.Или забравям или се изморявам и пак се навеждам напред. :roll:  Трябват ми някакви упражнения които да ми дръпнат раменете назад и да ми изправят гръбначния стълб.Да ми предложите някакви такива....?

Също си търся и книга с управнения за цялото тяло.Ако знаете някоя добра да ми кажете заглавие.Тука намерих една много стара на майка ми с управнения за следродилния и период ама има само няколко. :roll:

18.02.05
14:32

Е нямам чак такива проблеми, като за лекар. Мисля да си махна матрака и да спя направо на дъската.Дали ще има полза? Целта ми е гърба винаги да е равен :roll:

18.02.05
18:53

Аз като почнах да тренирам имах подобен проблем като твоя. Прост ходех приведен напред и колкото и да се опитвах да ходя изправен се измарях. След като почнах да тренирам, чрез мъртва тяганай-вече, и чукове донякъде си ходя идеално изправен. Имаше още 1-2 теми по този въпрос, останалите също препоръчваха тягата.

19.02.05
11:58

Да чукове,тяга са много добри упр. за целта,ама най добре ще е да се опитваш да ходиш изправен,колкото и гадно да ти е първите няколко седмици.После свикваш и няма да ти прави впечатление :D

20.02.05
18:14

Опитвам се постоянно да съм изправен и облегалките и на колата и на стола за иправени право нагоре така че да се бутам в облегалката но почва да ме боли много кръста и се изморявам. :roll:  Ще почна с чуковете и тягата пък ще видя до къде ще стигна :wink:

20.02.05
22:09

[quote author=“kefo”]Опитвам се постоянно да съм изправен и облегалките и на колата и на стола за иправени право нагоре така че да се бутам в облегалката но почва да ме боли много кръста и се изморявам. :roll:  Ще почна с чуковете и тягата пък ще видя до къде ще стигна :wink:

Неправилно се изправяш затова те боли кръста и имаш проблеми. Най-умното което можеш да направиш и което ще ти помогне е да птидеш в някоя зала за бойни изкуства, стига сенсея да не е некадърник, ще ти даде точен инструктаж как е правилната стойка.
Примерно с кръста ти става така защото се пъчиш, изправен не е изпъчен. Също положението на таза ти не е правилно, ако го вкарваш назад и се ръзиш също ще те боли... абе има 100 работи които са важни, ако наистина искаш да се оправиш ходи в такава зала. Всякакво карате ще ти свърши работа, а ако имаш късмет и ги помолиш, може да ти кажат и как да тренираш за да си оправиш гърбица и гръбнак.

Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1