Здравейте. Искам кратко и просто съвет и препоръки :)

JO

28.10.09
19:04

Здравейте. Не съм много нов във форума ,в смисъл такъв, че го разглеждам от около 2-3 години, но в същото време не мога да кажа, че се занимавам сериозно с фитнес. Направих си регистрация, просто и кратко за да видя простичката ми програма има ли бъдеще. Надявам се да откликнете и да ме посъветвате добре ли процедирам или не.

От скоро съм в чужбина, бачкам всеки ден, но бих искал да започна редовно посещение на фитнеса, защото от застоялия начин на живот започнах да качвам килца.
На кратко на 19 години съм 190 см висок 90 кг. Главния ми проблем обаче е ,че съм много отпуснат. Ходел съм на фитнес преди, има некви заченаци в мен, но слабо. Целта ми е да започна да ходя всеки понеделник, сряда и петък, след работа към 4 следобяд. А след фитнес понеже живея на 3-4 км от залата, трябва да се прибирам пеша, и мисля да тичам да правя по една разтоварваща кардио. Целта ми е да се пооформя до колкото е възможно, и да сваля малко мазнините в корема и дупето. За програмата мисля да е: Понеделник: гърди,бицепс;Сряда:рамо трицепс и Петък: гръб и крака. Като всеки ден от трите правя и корем на края. Просто и кратко искам съвет най-вече как да комбинирам мускулните групи най-добре в тези три дни и мисля ,че тва ми е най-основния въпрос. Благодаря предварително.

28.10.09
20:12

Според мен ще е по-добре да опиташ така
гърди и гръб
рамо, бицепс и трицепс
крака
Или пък по-класически вариант
гърди и трицепс
гръб и бицепс
крака и рамо
Не прекалявай с упражненията и сериите. По две упражнения за малките мускули и три-четири за големите е достатъчно, максимум три серии. Коремът може да го тренираш и веднъж в седмицата; гледай да се храниш и правилно, защото без това нищо не става.

JO

28.10.09
20:25

Благодаря за съвета. Искам само да попитам за корема. Не е ли много малко веднъж в седмицата да го тренирам. Мазнините в областа на корема и от страни (паласките ми) е значително, а бих искал да го стопявам колкото се може по-бързо. И другото, което е относно храната. Не съм толкова амбициозен за да постигам супер високи резултати, а и не съм фен на диетите, но бих се ограничил от някой и увеличил други хранителни продукти със сигурност :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1