25.10.09
12:15
Здравейте имам един проблем и реших да го споделя с надеждата че ще можете да ми дадете съвет...Преди една година родих и ми беше доста трудно да смъкна излишните килограми,но с диета и лутане между различните тре. програми успях да стигна въпросните 60…толкова и бях преди да забременея.Висока съм 1.76,това което ме тормози е влизам си в дрехите същите килограми съм,ноооо не е същото.Отслабвам неравномерно горната част я смъквам а долу е зле....има ли начин да се моделира тялото там където има нужда....и по точно ханш ,бедра,имам малко паласки а и глезените са ми .....моля за подходяща и ефикасна програма...благодаря предварително.
Има начини за моделиране, разбира се. Полезни съвети би получила, ако си отвориш дневник в съответния раздел.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.10.09 15:32.
Да истината е че често прибягвам до адски драстични диети и вече се изтощих да се лутам между глада и след това пак нахвърлянето върху храната.Смъкнах ги но не там където исках в определени зони килограмите се запазиха...нещто с което не съм се зблъсквала,когато отслабвах горе долу смъквах по равно....но уви.Днес се поразрових из сайта и видях дневниците на момичетата,всяка една стартира с определена тре. програма и някакъв хранителен режим,аз дори незнам в мойто дередже от къде да започна,вече няма да гледам килограмите защото уж за мойта височина било добре,а образа в огледалото ми казва друго.Имам доста подкожна мазнина и то натрупана в долната част на тялото....странното е че горе ми се броят ребрата и бюста ми изчезна а в ханша и бедрата почти не мърдам.....надявам се някой по опитен и разбиращ да бутне едно рамо като ми даде съвет,насочи....
Мнението беше редактирано от гаги на 25.10.09 16:31.
25.10.09
18:23
Здравей.
Ами май пътя ти няма да е лесен,но не се отчаивай.Състави си хранителен режим по твой избор(рбд или нвд) и почвай.Пробвай така 3-4 месеца+кардио(най-добре бягане или бързо ходене).Ако не стане така ще трябва да почнеш с фитнеса и с много труд и време съм сигурен,че ще успееш да постигнеш съразмерното тяло.После ако ти се виждат много килограмите пак почни с разумна диета,обаче не спирай фитнеса и кардиото(ако не ти напомпва краката нещо) и така лека полека би трябвало горната част да стане по-голяма от долната.След това виж дали можеш да се набираш,и ако се набереш поне веднъж значи си на прав път.Тялото се модерира,стискай зъби и не слушай никой,че не става.Стана малко заплетено ама се надявам да ме разбереш,и успех :) :coolsmile:
казано от Cholesterol.monster на 25.10.09, 18:23:
Здравей.
Ами май пътя ти няма да е лесен,но не се отчаивай.Състави си хранителен режим по твой избор(рбд или нвд) и почвай.Пробвай така 3-4 месеца+кардио(най-добре бягане или бързо ходене).Ако не стане така ще трябва да почнеш с фитнеса и с много труд и време съм сигурен,че ще успееш да постигнеш съразмерното тяло.После ако ти се виждат много килограмите пак почни с разумна диета,обаче не спирай фитнеса и кардиото(ако не ти напомпва краката нещо) и така лека полека би трябвало горната част да стане по-голяма от долната.След това виж дали можеш да се набираш,и ако се набереш поне веднъж значи си на прав път.Тялото се модерира,стискай зъби и не слушай никой,че не става.Стана малко заплетено ама се надявам да ме разбереш,и успех :) :coolsmile:[/quote оФФФФФФФФФ РАДВАМ СЕ ЧЕ НЯКОЙ МЕ РАЗБИРА....Знаеш ли учуди ме това че спомена напомпването на краката...незнам дали имаш нещо конкретно напредвид,но именно това мен ме стряска защото съм точно от тези типове...каквото и да правя особено клякането и то с тежеста на тялото ги помпа но не ги чистя и изглежда грубо и грозно...
Ок,ще послушам Стоянчо и ще си направя свой дневник....така поне ще почна от някъде.Срам несрам ще сложа и снимки за да се види какъв точно е проблема ......и почвам и аз...
26.10.09
14:13
О,не не това е нищо,пробвай да изкачиш 5-6 пъти два етажа стълби с по 2 шишета вода по 5кг.Мойте поне стават като козунаци :lol: .Ако бягаш-бягай бавно,ако караш колело-на малка скорост,не се тревожи за това,според мен краката ти могат да пораснат съвсем леко ако никога до сега не си правила кардио,обаче надвишаваш ли много калорийте в продължение на 2-3-5 дена тогава няма спасение,също и ако преядеш здраво.Направи си един хубав режим и действай,не става лесно но всичко е временно,после като се видиш на огледалото ще ти е кеф.Не позволявай на нервната ти система да изпуши,защото предаде ли се тя-край.Ако ти е трудно нещо-питай,не съм спец но ще гледам да помагам :roll: ,ако ти е подтиснато-тегли ми една ма”на и ще се оправиш защото май доста плетеници пиша :lol: .
М да искам да попитам...попадна ми хранителна програма която трябва да е за отслабване ....Закуска:5 белтъка +един жълтък,50гр.овесени ядки. Обяд:150гр.пилешко филе-гърди или телешко+салата по избор. Следобедно хранене:150гр.пилешко или телешко и салата Вечеря:150гр.риба и салата по избор,50гр.ядки.Ми знам че ядките зареждат с енергия и са необходими на организма,но аз с тенденция за смъкване пък и толкова късно вечерта да се приемат редно ли е?А и пише да се приема поне 2литра течност за деня.Вкъщи имам крос тренажор взех го когато малкия беше на няколко месеца,но е ползван има няма 1 месец.ще започна с него направи ми впечатление че спомена ако тичам да е по бавно?А и по колко време горе долу трябва да правя кардио за да има ефект....??????Засега ще съм на кардио и скачане на въже....а може ли да вмъкна и някой друг опит за коремна преса?
27.10.09
18:52
Само ако можеш да си изчислиш дневните кал. нужди защото аз немога и не знам на колко год. си.За тичането имах предвид бавно в смисъл да хванеш едно средно леко темпо и така от 30-60мин.Прецени скоростта за да можеш да издържиш минимум 30мин. и не се насилвай,а това колко дена на седмица да правиш кардио си реши ти(минимума го дават 3 пъти),ако ти е добре и не те изтощава може и 6-7 пъти,но внимавай защото умората не идва за 1 ден.За кростренажора има добри отзиви,дай му газ :).Ако ти омръзне сменяй с въжето или нещо друго,само за въжето да ти кажа,че него го дават като високо интенз.трен.(НІТ) и се прави на серий,а коремни преси 3 серии по 20-30-50,незнам колкото и когато ти е удобно пак и не забравяй да си изчислиш калорийте.Успех :)
ООо слава богу имам някакъв тонус...днес тренирах за първи път от месеци наред и с умерено темпо изкарах 60минути....За диетата мисля да е нвд,досега изчислявах бмр и окб дотук добре ама нещо зациклих с изчислението на дневния прием на птотеин,въглехидрат и мазнини....правя го точно както е описано във формулата но уви...блокирах утре ще видя къде ми е грешката.Направих си дневник и колкото повече чета на останалите момичета май нищо не правя с тези минутки кростренажор....ще вмъкна и нещо друго за крака и дупе...трябва да се поразровя да е нещо което няма да ми ги помпа....Между другото искам да ти благодаря че се опитваш да ми помогнеш като ми даваш напътствия и съвети....
28.10.09
17:05
Здрасти!
Ти май пак забрави да ми кажеш колко ти са калорийте общите без другото-м,в,б.За кардиото-браво това не е хич малко,не гледай другите те ако искат и маратон да правят,тези 60 мин ако са всеки ден според мен е предостатъчно.Както казах-гледай само да не се претовариш,важното е да имаш активност имаш ли голяма активност не ти трябва кардио(е така мисля),а и пак ти напомням да ми кажеш кал. :)
МММММ да извини ме,ОКБ-1729 като протеин-158.6гр.(634.4кал.),въглехидрат-91.5гр.(366) и мазнини-133.82гр.(728.6),четох в дневника на едно от момичетата за липотропен фет бърнер и мисля да си взема...за ускоряване на метаболизма и разграждане на масните депа...ако съм разбрала правилно....
28.10.09
18:34
Такаа...Сега да опитам да помагам :) .Тези 1700кал ми се виждат малко,но както и да е.Първо-за нвд въглехидратите ги намали до около 60гр,белтъчините-120-130гр според мен стигат и увеличи мазнините за тяхна сметка.Хранителния режим според мен става,изчисли си грамажите според в,м,б и ако искаш и млечни включи.Ядките биват,но ако рибата е мазна ще стане бая енергия,пробвай така първо после ако не сваляш-премести ги.Аа да и яйцата цели ги яж таман за мазнини и водата 2,5-3л,но гледай да не пиеш повече от 500мл. на 1ч.Фет-мет бърнари-ако ти е добре изчислен режима няма смисъл,а и последно-калорийте първо ги остави 1700,ако до месец няма промяна плавно ги сваляй вече и ако правиш зареждащ ден кал трябва да са +500,но не съм мн сигурен за да не те излъжа прочети за нвд в реж.за понижаване на теглото(първата тема).И така-ако съм забравил нещо напомни ми и на добър час ;-)
Мнението беше редактирано от Претренирвам на 30.10.09 11:13.
Да спомена че не се придържам стриктно към този режим...смисъл малко раздвижих храната.Вчера например на закуска изядох 3 яйца като само един жълтък от тях,3 супени лъжици с овесени ядки и същото количество кисело мляко-нисък процент.За обяд беше една консерва скумрия в доматен сос и половин краставица...след два часа тренирах-40минути кростренажор,махове назад (права)-3 по 20 на крак,ходещи напъди-3 по 20 и махове от (кучешка поза) 3 по 20,завърших с още 15 минути крос.....и на края на тренировката се замаях малко и се почувствах адски гладна.Едва дочаках да минат два часа и изядох една шепа микс от сурови ядки(бадем,лешник и кашу) и трябва да ти кажа че живнах......мисля че на организма му дойдоха добре.В 7 и нещо хапнам пилешка пържола около-150гр. и плочка сирене-лайт,къд 9 и нещо въпреки че не бях толкова гладна изядох 3 супени лъжици извара(непълни) и два белтъка.Незнам дали могат да се смесват различните ядки,но това имаше в магазина което предлагаха...?А незнам дали точно съм те разбрала....но ти мислиш че риба и ядки на едно хапване са много мазнини или в един ден не трябва да ги приемам?Риба ям по един път на ден и то скумрия тя ми е любима,а е доста суха....Още не мога да изчисля коко п.в.м,пък и везна обезателно трябва да си взема защото в момента и грамаж не следя...Днес си взех соеви шницели,ролца от раци,скумрия и кашкавал -лайт,а и кафяв ориз за зареждащия ден.,Ще разнообразявам до колкото мога. :)
Оффффффф насли съм си забравана забравих да те попитам,ядките след или преди тренировка е правилно да се приемат,мен определено след ме подсилиха но знае ли човек....?
Мнението беше редактирано от гаги на 29.10.09 11:37.
29.10.09
20:19
Добре e,че правиш “раздвижване” в режима,но храната ти е малко май и не разбирам защо ядеш само белтъци нали енергията трябва главно от мазнини да идва :roll: ,но както си решиш.Тренировката я прецени нали ти казах,че можеш да претренираш(това според мен се дължи на малкото храна).Сега,за след кардио тренировка по принцип ядът белтъци и след 1час май малко въгл+белтъци,най-добре ядките ги премести другаде(напр:вечер или следобяд с извара),а това за ядки и риба-няма проблем но ти ми каза че е вечер,ако е хек или някаква такава рибата по-става(ядките няма проблем да се смесват).Теглилка ако ще си стриктна е задължителна и тези соеви шницели-по добре без тях защото много от соята вече е генномодифицирана.И последно да ти кажа,че е по-добре кал например ако са 1700 да са:закуска-600,обяд-500,...400,...200.Надявам се че ме разбра за рибата и ядките вечер вече :)
Да знам че трябва да притеглям ако искам да го правя както трябва...днес ще взема везна...а и още са ми мътни нещата няма да мога изведнъж да си направя хра. режим правилно и да изчисля точно калориите,но ще опитвам и скоро надявам се..... :) Хубавото е че горе долу усещам кога ми е малко храната....снощи например ми прилоша след тренировка и мисла че знам и защо.Обяда ми се състоеше 1 шишче риба...което е абсурдно малко,бях с малкия на разходка и го хапнах в движение.... :red:
Днес се поразрових из сайта,прочетох дневниците на някой от момичетата и въпреки това пак не съм убедена и затова ще питам....знам че след хапване трябва да минат 2 часа и после тренировка,а ми направи впечатление че след тренировката може да се яде след 15 минути...примерно не е нужно да се чака 2 часа още както аз правя и се чудех защо не ми се връзваше по често храненето.Ми то 2 след храна,тренировка 1 и 2 след ,5 часа без храна....?????????
30.10.09
11:53
Всичко е индивидуално,за това е най-добре ти да се усещаш,но ще говоря по принцип.2 часа е добре за преди тренировка,но 2 часа след не е мн. удачно защото тялото уж изпадало в катаболно съст. и ще гориш мускули.Ако не ти трябват мн. мускули яж 1ч след трен,ако пък искаш да запазиш някви мускули изяж до 15мин. 2-3-4 белтъка или амунокиселини(според трениращите те са най-добрия вариянт).И вече час след двата случая(1ч след трен или 1ч след белтъците) ядеш въгл+белт.С времето ще свикнеш да си оптимизираш нещата и няма да ти прави впечатление,и тва е от мен пожелавам ти приятни тренировки и добри постижения :coolsmile:
30.10.09
11:55
Точно след тренировката важи простото правило ‘Яж сладко’, но ти самата се отрязваш според написаното от теб в дневника на Мария.
30.10.09
12:00
Това не е ли за след силова тренировка?За кардио трен. знам,че някой хора нарочно не ядат 1ч след нея за да продължи процеса на горене на мазнини :)
30.10.09
12:11
Значи жената си мисли, че сладкото е нещо абсолютно забранено. Историята (и тази във форума) помни много подобни експерименти, които завършват по един и същ плачевен начин. Затова е най-добре хора, които не са мазнинен тип (т.е. ВМ НВД), да хапват сладко с мярка, като най-доброто време е сутрин и веднага след тренировка. А тялото гори мазнини когато си му дал достатъчно калории и мазнини. Гладуването гори други работи повече и преди мазнините.
30.10.09
12:29
Да,прав си но според мен най-добре да забрави за сладките и да яде сладки плодове.Тея брадчеди ги правят с хидрогенирани мазнини а доколкото знам те нямат полезна доза,така че поне за мен тва са чисто напърдяни работи ще тровят те ама баба си ще тровят :snake: ,аа да и това че не е мазнинен тип е голямо предимство за отслабването :)
Мое е мнението че сладко при човек който иска да свали-нетрябва....съдя по себе си аз сладко и преди ядях много малко но хапна ли лепи се...мисля да го махна напълно и ад се опитам да мина на нвд-което няма да стане изведнъж,но поне се старая...пожелавам си успех
Искам да спомена за храната днес...закуска:3 яйца +3 супени лъжици овесени ядки и кисело мляко,после си сварих 2 средно голями моркова с една скумрия на скара,тренирах и изчаках половин час за да консумирам няколко лъжици извара,към 6 си отмерих 50 гр.ядки и 100 извара а за вечеря мисля да е 50гр.сирене,50 кашкавал и белтък и малко пуешка шунка....мисля че трябваше да поразместя малко храната но все още .....
30.10.09
22:52
Даа браво,напредваш ;-) .Вкарай и някакво месо да има ако искаш(може след трен вместо изварата) и според мен ще е по-добре да размениш сиренето и кашкавала с изварата-сещаш се защо ;-) ,тва е.Опс забравих да ти кажа да внимаваш с моркови и грах-те по принцип не са добре за вечеря.
Мнението беше редактирано от Претренирвам на 30.10.09 22:56.
М,да но въобще ли да не приемам кашкавал и сирене(взела съм лайт) или не е добре вечер(а извара)?????/Малко като на тъпаче обясняваш но когато тепърва се блъскаш с тези неща и е.....,знам за морковиоте и грахта затова ги хапнах към обяд и след два часа тренирах,,,,тепърва ще почна да смятам калории,б,в и м събота и неделя няма да съм тук и сте карам на окомер ....в понеделник.Днес например закусих 50гр.сирене(лайт)+40кашкавал(лайт)+2 колелца пуешка шунка и 1 лъжица извара това омешано с 2 яйца на тиган без мазнина....после ще взема овесени ядки с кисело мляко,днес няма да тренирам и ще намаля храната...поне малко,,,,привечер риба или пиле и ядки с извара и кисело мляко.Ще обърна малко внимание на малечко......4ао от мен и МН. МЕРСИ.........
31.10.09
07:18
гаги я си направи един дневник, и започвай да описваш всичко. Малко по малко ще коригираш и храненето и тренировките и резултата няма да закъснее
31.10.09
17:14
Няма проблем да ядеш сирене и кашкавал,аз казах само,че според мен ще е по-добре да ги размениш с изварата ОТ менюто ти не на тяхно място да слагаш още извара,защото изварата(обезмасл) е 60-80 кал а сирене и кашкавал ~300.Сега надявам се разбра :)
Нееееее нямах предвид да добавям извара към тях,интересувах се дали напълно да ги заменя кашкавала и сиренето с извара .....после се размислих те са по калорични- да,ще ги намаля.....а що се отнася за дневника ми аз си направих но само аз си пиша в него.....единственият човек който май ме взе на сериозно и наистина ми помага.......Cholesterol.monster то е и видно,знам че точно този раздел не е за това........
02.11.09
10:40
казано от гаги на 02.11.09, 10:33:
Нееееее нямах предвид да добавям извара към тях,интересувах се дали напълно да ги заменя кашкавала и сиренето с извара .....после се размислих те са по калорични- да,ще ги намаля.....а що се отнася за дневника ми аз си направих но само аз си пиша в него.....единственият човек който май ме взе на сериозно и наистина ми помага.......Cholesterol.monster то е и видно,знам че точно този раздел не е за това........
Има хора, на които може да се помага, и на такива, на които си губиш времето.
Първите са разбрали, че има много митове, като ‘Сладкото забранено’ и ‘Калориите колкото се може по-малко’ и може да им се помогне. Другите просто не искат да чуят, че ядат малко, защото логиката им ги съветва противното (а във фитнеса логиката и точните сметки са изкривени от антиматематическо поле)...
Oranje,подценяваш ме а и от толкова малко контакт с мен вече ме отписа.....незнам дали ще ми повярваш но досега начина ми на хранене самата аз си давам сметка че беше абсурден.....писнало ми е от глад,диети и резултат нулев,е стига токова мисля че има начин да си сит и да даваш на организма необходимото му без да си дундавичка.....Опитвам се да се храня според това как съчетавам храните и по- колко,заедно с това имам и някаква физическа дейност....целта ми е всичко това да ми стане начин на живот а не поредният тъп експеримент с моето тяло и психика....все още не съм готова,но ти сам знаеш че хубавите неща се постигат с времето...поправи ме ако греша?А относно сладкото аз по мое усмотрение и по това как се влияе организма ми предцених че ще го махна,ако се изкуша по-добре да кривна в магазин за диабетици и пак да е нещо по щадящо...
О забравих качих най сетне мои снимки в галерията ми,там (въпреки лошите снимки)се вижда че си има работа.....
02.11.09
11:46
Всъщност съм един от първите, който ти писа. Както виждаш - продължавам да следя какво става с теб. Явно не те подценявам ;)
Ако това, което правиш ти харесва - ще ти стане начин на живот. Затова гледай да няма забрани и робувания.
казано от гаги на 02.11.09, 10:33:
.....а що се отнася за дневника ми аз си направих но само аз си пиша в него.....единственият човек който май ме взе на сериозно и наистина ми помага.......Cholesterol.monster то е и видно,знам че точно този раздел не е за това........
Аз имам една молба, ако искаш да помагаме със съвети за хранене и тренировки, можеш ли да си описваш храната и тренировките по-подредено (виж примерно дневниците на Лимка, Инис9 или Венци, дори и Мария Никифорова ако не друго е пример за добре воден дневник ;)) Чесно казано погледнах ти дневника и дотук нито разбрах какви са ти тренировките, нито храната - е човек ако се зачете внимателно може и да схване, ама някои от нас не обичат да внимават, а и нямат толкова време ;)
mbarton,много си права взимам си забележка...то в момента ми е хаос и в главата но ще се опитам да коригирам нещата....
02.11.09
16:46
Наистина темата стана малко дълга+това май не обяснявам мн. точно :lol: ,но ще ти дам последен съвет(не претендирам,че е верен)-просто се научи с времето въглехидратите ти да идват предимно от плодове и зеленчуци,друго си яж всичко в умерени количества и като имаш всекидневна физ.активност ще се сбогуваш с много проблеми.Успех в “битката”! ;-)
09.09.14
13:22
Аз също искам да сваля 2- 3 килограма от бедра, дупе и корем. Препоръчайте упражнения ;-)
казано от Nadq Kirilova на 09.09.14, 13:22:
Аз също искам да сваля 2- 3 килограма от бедра, дупе и корем. Препоръчайте упражнения ;-)
Клякане. Днеска 5х20 със собствено тегло. Като ти мине мускулната треска (утре, вдругиден) - гушкаш една туба минерална вода и клякаш с нея. Още от самото стягане на мускулите ще усетиш разлика, а после ще почнеш и да топиш мазнините.