01.11.09
12:13
Здравейте.На 17 години съм,75 кг. 1.84 см висок.Ходя на фитнес от 1 месец (бях на кръгова тренировка)и бих искал да ми кажете някоя хубава програма с която да почна след кръговата.Качвам доста бавно кг,издържам на физически натоварвания и от 3-4 месеца ходя на лостове и правя лицеви в нас.Ще съм ви благодарен ако ми дадете някоя програма :).
01.11.09
12:17
Зелената лента горе - “Фитнес програми”
Разгледах доста програми .. но отварям тема поради причината,че искам някои да ми каже някоя хубава програма за моя стаж + пуснах темата с надеждата някои с добри впечетления от някоя програма би ме съветвал.Благодаря предварително
Здравейте.Искам само да попитам http://www.bb-team.org/workout/1358/ тази програма добра ли е за започване веднага след кръговата.И кое е по добре да правя да следвам програмата или да правя следната:
Понеделник;Гърди,корем
Сряда-Гръб,рамо
Петък-Ръце,крака,корем
02.11.09
15:04
Ти си със стаж 1 месец. Как разбра, че вече е време да смениш програмата?
И е добре да научиш, че програма не е кога ще тренираш ръцете и кога гърдите, а включва и колко упражнения, колко серии, с какви повторения са те...
Защото:
Понеделник;Гърди,корем
Сряда-Гръб,рамо
Петък-Ръце,крака,корем
мога да ти я структурирам така, че да не може да ходиш няколко дни, а мога да ти я направя и така, че след няколко години пак да си си същия ;)
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 02.11.09 15:04.
казано от Oranje на 02.11.09, 15:04:
И е добре да научиш, че програма не е кога ще тренираш ръцете и кога гърдите, а включва и колко упражнения, колко серии, с какви повторения са те...
Защото:
Понеделник;Гърди,корем
Сряда-Гръб,рамо
Петък-Ръце,крака,корем
мога да ти я структурирам така, че да не може да ходиш няколко дни, а мога да ти я направя и така, че след няколко години пак да си си същия ;)
Благодаря ти за помоща Oranje.Може да бързам за сменянето на кръговата но ми писна от нея и бих искал да започна с програма.Все пак мисля,че 1 месец кръгова е достатъчно или не ?
За гърди-4x10 повдигане на щанга от лег;4x10 повдигане на щанга от полулег;4x10 пек-дек и 4x10 кросоувър (добре ли е така или трябва да включа флайс ?)
Гръб-4x10 Гребане с щанга;4x10 придърпване на вертикален скрипец отпред;4x10 придърпване на вертикален скрипец зад глава;придърпване на хоризонтален скрипец (не съм сложил набирания защото мога само 2-3)
Рамо-Повдигане на ръце встрани;раменна преса зад врат с дъмбели;
Ръце-Повдигане на щанга от стоеж;повдигане на дъмбели от седеж;концентрично сгъване;крака и корем са ми ясни
Ще съм ви благодарен ако дадете съвети ;)
Това за гърдите ... 4 упражнения изпълнени в 4х10 е прекалено много, особено за човек със стаж 1 месец.
Гърба - пак много серии, не достатачно ефективно съчетание на упражнения.
Мойто мнение - потренирай още малко на кръгови тренировки. После, като минеш на сплит си структурирай програмата за гърдите на 3 упражнения изпълнени в 3х8-10, а гърба го тренирай на набирания, гребане с лост, гребане с дъмбел и в последствие си заучи тягата.
казано от EvilOgre на 03.11.09, 04:37:
Това за гърдите ... 4 упражнения изпълнени в 4х10 е прекалено много, особено за човек със стаж 1 месец.
Гърба - пак много серии, не достатачно ефективно съчетание на упражнения.
Мойто мнение - потренирай още малко на кръгови тренировки. После, като минеш на сплит си структурирай програмата за гърдите на 3 упражнения изпълнени в 3х8-10, а гърба го тренирай на набирания, гребане с лост, гребане с дъмбел и в последствие си заучи тягата.
Здравей.Минах от кръгова на сплит,защото за 1 месец нямам никакъв ефект от тази кръгова.За гърдите попринцип си ги правя така и не се натоварвам много,задължително ли е да ги намаля на 3 упражнения ?Набиранията бих ли могъл да ги заменя с скрипец,защото мога само 2-3 набирания.Благодаря
03.11.09
13:28
казано от Oranje на 02.11.09, 15:04:
Защото:
Понеделник;Гърди,корем
Сряда-Гръб,рамо
Петък-Ръце,крака,корем
Не съм напълно съгласен Oranje. Никой неможе да ми кажи коя програма ще действа и коя няма да ми действа. Все пак могат да те насочат към някоя програма или някоя последователност, но това не е никаква гаранция, че ще има положителен ефект. Също така въпросния трениращ, трябва да може да изпълнява упражненията правилно, но никой неможе да му кажи, прави 10 повторения по 3 серии, защото той може да не се натоварва достатъчно с тия 3 серии по 10 повторения, или да се пренатоварва. Затова Крисс, най-добре да те посъветват някоя програма, ти да си я приложиш така на себе си, че да ти пасва най-добре, пък нека говорят дали са били много сериите или малко, ти трябва да знаеш най-добре!! Успех :)
03.11.09
13:35
@Петър Чолаков: Всъщност аз съм казал, че програма е нещо, което има дадени и серии и повторения, а не само кой мускул кой ден се тренира. Не съм му казвал как да тренира :)
Все пак не мисля, че за 1 месец е научил упражненията и тялото му е подготвено за по-големи натоварвания. А ако си каже и храненето ще се убедиш, че кръговата може и да работи при него, но не и ако не се храни. А всички обвиняват програмите, вместо да оправят храненето.
03.11.09
13:40
Тука вече съм напълно съгласен! Винаги начинаещите, гледат каква програма да изберът, и си мислят, че това е всичко. И, винаги подценяват хранителния режим (не че използвам такъв или,че някога ще използвам, ям каквото смятам за добро и както при фитнес програмата, никой неможе да ти каже, това ще ядеш по това време и т.н.) но, трябва стабилна храна, иначе без нея няма “напред и нагоре”!! :)
Здравейте.Мисля че хранителния ми режим е горе доло добре..ям яйца преди тренировка а след това месо,ориз и тн.Храня се по 4 пъти на ден като си похапвам и плодове между храненията.Възможно ли е в нетренировъчния ден (почивните дни) да ходя на лостове или да си правя лицеви в нас или ще се пренатоваря ?Благодаря
За сега спазвам тази програма от сайта на ББ само че си правя по 1 мускулна група на ден
казано от Крисс на 04.11.09, 14:27:
Здравейте.Мисля че хранителния ми режим е горе доло добре..ям яйца преди тренировка а след това месо,ориз и тн.Храня се по 4 пъти на ден като си похапвам и плодове между храненията.Възможно ли е в нетренировъчния ден (почивните дни) да ходя на лостове или да си правя лицеви в нас или ще се пренатоваря ?Благодаря
За сега спазвам тази програма от сайта на ББ само че си правя по 1 мускулна група на ден
Ако това ще рече, че тренираш в самостоятелен ден всяка мускулна група, просто спри. Това е режим за напреднали културисти. А по-горе, където си коментирал, че можеш да правиш само по 2-3 набирания - това не е проблем. Мъчи ги и след време ще правиш много повече.