Въпрос за бицепс и гръб! Упражнения!

AN

27.10.09
20:01

Здравейте бях на рентген днеска и ми откриха сумати неща имам лордоза имам някаква сакрализация на л5 съмнения за бехтерев и куп неща сега ще вида специалиста какво ще каже! Моля ви кажете ми какви урпажнения за бицепс и гръб да правя които да не ме боли кръста от тях! ( боли ме от щанга от стоеж, раменни преси и може би още някои които не подозирам.Просто някакви по безопасни за кръста упражения ! :)

Темата беше редактирана от Angerfist на 27.10.09 20:01.

27.10.09
20:03

казано от Angerfist на 27.10.09, 20:01:

Здравейте бях на рентген днеска и ми откриха сумати неща имам лордоза имам някаква сакрализация на л5 съмнения за бехтерев и куп неща сега ще вида специалиста какво ще каже! Моля ви кажете ми какви урпажнения за бицепс и гръб да правя които да не ме боли кръста от тях! ( боли ме от щанга от стоеж, раменни преси и може би още някои които не подозирам.Просто някакви по безопасни за кръста упражения ! :)

Гребане с дъмбел, свободния крак и ръка на лежанката, мечка на машина, и други машини за придърпване има, поне 4-5 лично в моята зала, за тренира на гърба с изолиране на кръста.

27.10.09
20:06

За бицепс - бицепсово сгъване с дъмбели. Опитай да го правиш облегнат на стената за да не се “клатушкаш” :)
Пробвай го и като държиш дъмбелите като чукове, така нареченото “чуково сгъване”.
А за гръб - вертикален скрипец.
Надявам се да съм помогнал!

27.10.09
20:28

За гръб - набирания, машини, симулиращи гребане с лост и с дъмбел.
За бицепс - концентрично сгъване, скотово, абе всичко от седеж.

AN

28.10.09
09:06

Благодаря,искам да споделя че от повече от месец спрях да тренирам гръб а само правя 2-3 в седмица набирания нормално темпо а по някои път по 2-3 БАВНИ повторения, и не съм изгубил маса! Смисъл дори се оформя само с набирания! :) Иначе  Чуково сгъване и концентрично сгъване за бицепс достатъчно ли е ? повече повторения серии ? От седеж всичко! Упражненията за гръб набирания хоризонтален скрипец дали ще са достатъчни ? !

Мнението беше редактирано от Angerfist на 28.10.09 09:06.

28.10.09
09:29

Хоризонтален скрипец и набирания са сходни, и немогат да натоварят целия гръб пълноценно, остави набиранията и добави мечка на уред или гребане с дъмбел.

AN

28.10.09
09:48

Ами залата дето хода е модерна ама не знам точно коя е машината за гребане ще питам инструктора! Дано пак не ми се прецака гърба!

28.10.09
20:13

За да не пускам нова тема ще шитам тук

Когато тренирам за гръб и правя:
Гребане с щанга  дали да правя и гребане с дъмбел или ... (разбирасе правя и други упражнения)

Благодаря ви

Едит:А и да питам http://www.bb-team.org/exercise/1158/ момчето на снимката вижте ка ке хванал лост каква е разликата дали ще дължа така лоста или с дланите на зад(обратно)

Мнението беше редактирано от k1r1I на 28.10.09 20:14.

30.10.09
11:25

казано от k1r1I на 28.10.09, 20:13:

За да не пускам нова тема ще шитам тук

Когато тренирам за гръб и правя:
Гребане с щанга  дали да правя и гребане с дъмбел или ... (разбирасе правя и други упражнения)

Благодаря ви

Едит:А и да питам http://www.bb-team.org/exercise/1158/ момчето на снимката вижте ка ке хванал лост каква е разликата дали ще дължа така лоста или с дланите на зад(обратно)

Така акцентираш върху долната част на гърба, с подхвата, а с противоположния хват - надхвата акцентираш върху горната част, също като при набиранията.

AN

02.11.09
20:52

извинете че пак питам ще постигна ли резултат ако тренирам бицепса само със дъмбели и от лег знаете че имам проблем! бицепсовото с щанга най-съм го усещал кой упражнения за бицепс да правя, а и още нещо може ли коремни преси с тежест да натоварват гръбнака и повдигането на крака от вис !?

03.11.09
17:03

За бицепс прави от полулег с дъмбели, т.е. пак си имаш опора. И скотово можеш, концентрично също...общо взето избягвай изправен да го тренираш. Да, коремните товарят гръбнака.

AN

03.11.09
18:57

казано от Стоянчо на 03.11.09, 17:03:

Да, коремните товарят гръбнака.

Това не значи,че трябва да спирам да ги правя нали.Да кажем че ще забравя дисковете! А сега!?

04.11.09
07:36

Ако има болка, означава, че може би трябва да спреш коремните или да ги изпълняваш на машина. Сега се сещам, че може би молитва на скрипец ще ти се отрази най-добре.

AN

04.11.09
09:26

Всъщност болка в кръста от коремни никога не съм имал,или ако съм ще е било единични случай,защото сега дори и нямам спомени! Адът за мен бе мечка,щанга от стоеж и се опасявам от коремни с тежести това е ! :) освен да пробвам без тежести но по бавно и съсредоточено,за да натоварвам повече! :)

04.11.09
11:58

Кое е по добре за гръб набиране с широк хват пред гърди или придърпване на скрипец с широк хват пред гърди? Само едното или и двете да правя в тренировката си за гръб или да ги редувам през седмица? Добър ли е реда и упражненията които сам избрал..
-Набиране с широк хват пред гърди
-Придърпване на долен скрипец
-Гребане с дъмбел/щанга
-Мечка
Благодаря :)

Мнението беше редактирано от Nikolov_4f на 04.11.09 11:59.

04.11.09
12:23

Набирането.
А в програмата смени някое от гребанията с горен скрипец, но с различен хват (примерно тесен подхват). Защото така имаш 3 гребни движения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1