04.11.09
23:16
Здравейте...тренирам кикбокс вече една година но си стоя на 72-74 килограма а сам 186 см висок...сещате се че това не ме устройва...искам да премина в горна категория и сега сма намислил да ходя на тренировка понедленик сряда и петак ... а вав вторник и четвартак да ходя на фитнесс ... и като на фитнеса трябва да наблягам на краката и на гарба и естествено рацете.
То май станаха всички мускулни групи ... тааа ще можете ли да ми кажете някаква програма която да следвам и не е проблем да ходя на фитнес в сабота или неделя ако е задалжително да са 3 тренировки но все пак посаветвайте ме за 2 а вече в краен случай ще са 3 ... все пак вав времето сам ограничен.
Ако искаш да си състезател по кикбокс, покачването на килограми, прехода към друга категория, както и тренировките, на които ще се подложиш, трябва да са консултирани ПЪРВО с треньора. Най-малкото може да не си физически готов да идеш в горната категория и там да изядеш много бой.
А по принцип, в кикбокса, както и в повечето бойни спортове, и в bodybuilding-a, покачването на маса става чрез хранителен режим. Първо трябва да имаш деликатно балансирана диета, че да не прекалиш с омазняването и това в последствие да ти е проблем. Второ, трябва да определиш времетраенето на хранителния режим. Чак след като си изготвил този план, можеш да почнеш да планираш тренировка с тежести. В нея трябва да заложиш на базови упражнения, като избутване на щанга от лег, клекове, мъртва тяга, военна преса и т.н.
Идеята на тренировката с тежести е да подготви мускулите ти, да те засили и да ти даде необходимата експлозивност, а повярвай ми, че в горната категория над твоята, това ще ти трябва.
Примерната програма, която ще ти препоръчам, се изпълнява два пъти седмично и е хубаво да имаш поне два дни растояние между тренировките.
1.Клек - 3х12 - целиш експлозивност, но все пак гледай да го изпълняваш под контрол.
2.Набирания - не ти знам капацитета, за това не давам серии и повторения.
3.Римска тяра - 2х15 - тук изпълнението гледай да ти е малко по-бавно.
4.Повдигане на щанга от лег - 3х12 - същата забележка като клека.
5.Раменна преса с щанга от седнало положение - 3х12 - като клека и лежанката.
6.Коремни преси с тежест - 3х25-30.
Ще повторя обаче, че ако искаш да се състезаваш, НАЙ-ДОБРЕ СЕ КОНСУЛТИРАЙ С ТРЕНЬОРА !
Мнението беше редактирано от EvilOgre на 05.11.09 04:13.