02.11.09
21:28
Здравейте на всички!
Реших да си направя дневник, за да мога да следя прогреса си, да събирам мнения и да се уча !
Малко данни :
21 години
Стаж в залата : 5 години ( с прекъсвания заради травми ( вадене на рамо и т.н.))
Ръст : ~ 183 см
Тегло : ~ 86 kg
Гръдна обиколка : ~ 118 см
Ръка : ~ 42 - 43 см
Талия : ~ 83 см в тясната част, ~ 87 см в най - широката си част
Ханш : 100 см
Бедро: ???
Прасец : ~ 43
Малко за мен : Студент съм в София, тренирам от 5 години, но както писах с прекъсвания. Като цяло имам много проблеми с рамото ( вадил съм го веднъж с френско) и с коленете. Краката в основен период ги тренирам много рядко, клек вече не правя, а само полу-клек. Рамото като цяло го тренирам като изпълнявам всички упражнения с голяма прецизност за да няма някоя контузия.
Започнах преди 5 години с тегло 68 кг, като за година стигнах 93. След това свалях - качвах, докато миналата година кантара не удари 101 кг , но доста мазен. Започнах постепенно да чистя и август вече бях 82 кг.
Тренирал съм тежко - 110 лег - 6 пъти, 100 кг клек - 8 пъти, 150 кг тяга - 6 пъти, 140 кг чукове - 6 пъти и т.н., но ме е страх от травми и сега всичко по - леко.
В момента тренирам 5 дни в седмицата :
Понеделник : Гръб
Вторник : Рамо + 1 леко упражнение за бицепс
Сряда : Почивка
Четвъртък : Гърди
Петък : Спомагателна тренировка за гърба( 8 серии ) + 1 упражнение за задна рамо
Събота : Бицепс и Трицепс
Неделя : Почивка
Приоритет са ми гърба и рамото, тъй като тях виждам като изоставащи.
Храня се 5-7 пъти дневно, мазнините са сведени до минимум, въпреки, че често хапвам млечни продукти, въглехидрати - умерено високи, белтъчините - гоня ги тея 2.2 грама на кг телесно тегло. Пия 5-7 литра вода дневно.
Добавки : На Nutrex Anabol 5, Аминокиселини Dymatize Amino 4800, Суроватъчен протеин на Universal.Имама SuperPump250 и чакам SIzeOn, които ще започна след 2 седмици.
Цели : Покачване на възможно най - много мускулна маса, с възможно най - малко мазнини (банално , но ...)
Срок : До средата на Април .
Ориентир ще ми бъде метъра и огледалото.
Въпроси имам доста, но ще ги задавам след като видя интерес в следенето на дневника.
От опит ти казвам:
Малко хора тук ще имат някакъв интерес да следят точно твоя дневник.
Има няколко души, които са се доказали като компетентни и техните дневници се следят редовно.Но не може да очакваш с 1 пост да има интерес към дневника ти.Все пак не си Рони Колман.Та идеята ми беше...задавай си въпросите и който може ще отговаря ;)
02.11.09
21:40
казано от paranoic на 02.11.09, 21:28:
Въпроси имам доста, но ще ги задавам след като видя интерес в следенето на дневника.
Ти като 1 друг потребител. Това че никой ти не пише в дневника не означава, че никой не го чете. ;) Задавай си въпросите все някой ще отговори.
Храненето днес :
1. ~ 120 гр мюсли + 450 мл нискомаслено мляко, Anbol 5 - 2 бр. , Amino 4800 - 4 бр.
2. ~ 200 гр пилешко филе + ~ 120 гр ориз
3. ~ 2 филии хляб СИМИД + 150 гр нискомаслена шунка + 50 гр сирене + 50 гр Кашкавал
4. ~ 35 гр суроватъчен протеин + ябълка
Тренировка
5. ~ 35 гр суроватъчен протеин + банан
6. 200 гр пилешко филе + 150 гр ориз, Anabol 5 - 2 бр., Amino 4800 - 4 бр.
7. 150 гр пилешко филе Amino 4800 - 3 бр.
Тренировката :
Гръб:
1. Придърпване на скрипец прав - 3x15 за загрявка
2. Чукове подхват -10x60 кг, 8x80кг, 8х90кг, 8х100кг
3. Набиране широк хват - 8х собствено тегло + 10 кг , 8х собствено тегло + 7,2 кг, 3х10 собствено тегло
4. Придърпване на горен скрипец, подхват на ширината на раменете - 3х8 и 1х11 с лека тежест (60-80 кг)
5. Тяга - 2х6х60 кг и 1х11х60 кг
Много хубава тренировка, но набиранията мн ме изцедиха.При чуковете имах сила за поне 8х110, но реших да оставя силица и за набирането. Тягата е мн лека, защото кръста се обажда. Иначе гледах едно момче как дърпаше със зор 130кг и така ми се придърпа и на мен по-тежичко, ноооо... сдържах се :]
Просто исках да видя дали има към кого да си задам питанията.
Започвам дневника си с единствената цел да мога в края на седмицата/месеца да видя какво съм правил и съответно как ми се е отразило и ако е възможно да се понауча от моите и чуждите грешки. Това е единствената причина. Гледайки толкова много дневници не зная някой дали би погледнал и моя. Това е .
Та един от въпросите ми е следният : На ден ми се събират около 50 гр аминокиселини приети под формата на Amino 4800. Тях да ги смятам ли като ~50 грама белтък ?
И дали тези белтъчини, които приемам наистина ги усвоявам или мога маааалко да ги свия ?
Благодаря предварително !
Мнението беше редактирано от paranoic на 02.11.09 22:06.
казано от Никола на 02.11.09, 21:38:
От опит ти казвам:
Малко хора тук ще имат някакъв интерес да следят точно твоя дневник.
Има няколко души, които са се доказали като компетентни и техните дневници се следят редовно.Но не може да очакваш с 1 пост да има интерес към дневника ти.Все пак не си Рони Колман.Та идеята ми беше...задавай си въпросите и който може ще отговаря ;)
Демек да стане известен по форума, пък чак тогава да му мисли за дневник
: D
п.п. Ако мислим разумно, недей брой аминокиселоните за протеин. И не, не се стискай за същинския протеин.
п.п.2 Това ми е слаба област (добавките), смятай щом с известна несигурност ти отговарям : )
Та, това мое обаждане нещо просветли ли ти? Има хора, за които интереса е във въпросите, дали по дневниците, или в отделни теми. Питай на воля, изстреляй си всичките въпроси, а ние ще помагаме с каквото можем - а в последствие може да се зароди и интерес към дневника ти.
edit:
Има много здрави и начетени момчета, доказали се, чиито дневници сякаш само те виждат - нямат коментари от никого, но се четат и се поддържат. Вземи си бележка и си пиши в дневничето, пък да става каквото ще.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 02.11.09 22:07.
Доста добре би трябвало да изглеждаш. Ще чакаме снимки, за да разберем :)
Евала за стажа. Успех с дневника!
Мнението беше редактирано от Nikolayo на 02.11.09 22:09.
Thrashmetal, благодаря за отговорите и насърчаването.
Nikolayo - това бе и една от причините за стартиране на дневника - като сантиметри изглежда добре (все пак ми е само хоби) - но аз не се харесвам. За това леко по-леко искам да преценя кое куца и постепенно да пооправя нещата.
Мнението беше редактирано от paranoic на 02.11.09 22:17.
Така...
Храненето днес :
1. 120 гр мюсли + 300 мл нискомаслено мляко ,4 бр. Amino 4800, 2 бр. Anabol 5
2. 130 гр пилешко филе
3. 35 гр суроватъчен протеин, 1 банан
4. 150 гр пилешко филе,130 гр ориз, 50 гр сирене, малко сушеница
5. 35 гр суроватъчен протеин + 1 ябълка, 3 бр Amino 4800
Предстои:
6. 35 гр суроватъчен протеин, 1 банан
7. 200 гр пилешко филе,130 гр ориз, 50 гр сирене, 4 бр. Amino 4800, 2 бр. Anabol 5
Току що пих протеина и след около 45 минути съм в залата за тренировка рамо + 1 упр за бицепс, която ще опиша довечера. ;]
Мнението беше редактирано от paranoic на 03.11.09 22:15.
Тренировка за Рамо + 1 упражнение за бицепс
1.Раменни преси с дъмбели - 2х10х10кг (загряващи), 8х20кг, 8х23кг, 8х25кг, 8х30кг
2.Разтваряне в страни с дъмбели - 10х5кг, 15х7кг, “21” със 7 кг
3.Изтласкване на машина с дланите една към друга - 8х90кг, 8х100кг, 6х120кг + 10х50кг (изпомпваща)
4.Разстваряне встрани, легнал по очи на наклонена лежанка за задно рамо - 4х6х5кг + 11х5кг
5.Скотово с щанга седнал - 10х30кг, 10х40кг + 3х10х15кг дъмбел
Второто и четвъртото упражнение ги правих много бавно и прецизно, понеже както писах раменете са ми проблемни. Въпреки това пак ме заболя едното малко... Почивките само на първото упражнение са по около 2 минути, иначе между останалите серии около минута и половина. На скотово като сложих 50кг на лоста и тръгнах да правя незнайно за мен защо ме заболя китката и го оставих и продължих с дъмбел. Не е от тежестта. Не знам от какво е. Дано нямам и пак проблем са рамото, че направо вече не знам какво да го правя...
След малко храненне 7 като мисля да намаля ориза на 100гр.
EDIT: Хранене 7 беше без ориз, но за сметка на това + 1 парче домашно направена торта - просто нямаше начин.
Мнението беше редактирано от paranoic на 03.11.09 22:17.
Така... Днес е ден без тренировка.
Гледам храненията от последните 2 дни и забелязвам, че вчера съм приел по-малко въглехидрати от онзи ден и обмислям днес да изключа въглехидратите от последните 2 хранения, да увелича белтъчините и съответно (полезните) мазнините. Чел съм за въглехидратна ротация - това не е такава, но е малко разреждане все пак. Аз лесно качваm мазно и ми се струва, че и за напред ако съм в нетренировъчния ден на малко по-ниски въглехидрати и на увеличен прием на белтъчини и мазнини ще е добре.
Очаквам съвети. ;]
Храненето днес:
1. 35 гр суроватъчен протеин, 1 банан + 4бр. Amino 4800 + 2бр. Anabol 5
2. 100 гр риба тон, 60 гр пилешко филе, 60 гр картофено пюре, 50 гр кашкавал
3. 130 гр риба тон, 50 гр пилешко филе, 60 гр картофено пюре, 50 гр кашкавал, 1 ябълка + 2бр Amino 4800
4. 150 гр пилешко филе, 2 слайса Emmental + 3бр Amino 4800
5. 35 суроватъчен протеин + 500 мл Coca Cola, Средни пуканки
6. 180 гр пилешко филе, 2 слайса Emmental + 3бр Amino 4800 + 2бр Anabol 5
Не се сдържах и си взех в киното кола и пуканки ( просто не мога без тях на кино).
П.П. Много приятно бях изненадан от това колко хубаво може да бъде направен един филм в България.
Въпросът ми от предния пост си остава ако някой може да даде странично мнение, както и някой ако знае по какъв по-конкретен начин мога целенасочено да наблегна на горната външна част на гърдите.
Благодаря предварително.
За рамото - не разбрах защо те боли, но ако е от контузия по-добре спри каквито и да са упражнения. По-добре изчакай, докато съвсем затихне болката.
За храненето - добра идея. Точно това и аз трябва да правя, но ето, че ме мързи изобщо да ям. В нетренировъчните дни най-добре ниски въглехидрати и високи белтъчини и мазнини (ти си знаеш кои), а в тренировъчните дни - до 1.5гр./кг. въглени.
Рамото го вадих преди години, но още преди това съм имал проблеми и с двете рамене. Общо взето през тези 5 години стаж, които имам, прекъсванията са ми били заради раменете, като дори след като съм възобновявал тренировки или не съм тренирал рамо или супер леко и с прецизно изпълнение. Това съответно ми повлия и на лежанката и сега не слагам кила, а по-лекичко и правя осмици-десетки, че и нагоре.
А относно горната външна част на гърдите? Дали малко по-широкия от нормалния хват би помогнал ( на наклонена лежнка), или натоварването ще отиде повече към рамото ?
Такаа... въпросите от предните ми постове си остават.
Иначе храненето днес:
1. 35гр протеин, 1 банан, 4бр Амино, 2бр Анабол 5
2. 130гр нискомаслена шунка, 60гр ориз
3. 200гр пилешко филе, 180гр картофено пюре, 50гр сирене
4. 150гр пилешко филе, 80гр картофено пюре
5. 35гр протеин, 3бр Амино
Тренировка
6. 45гр протеин, 1 банан
Предстои
7. 150гр заешко (чисто), 150гр печени картофи,2бр Анабол 5
8. 100гр пилешко филе,4 бр Амино
Храненето от към белтъчини днес - супер, само че въглехидратите ми се сториха прекаллено високи.Станах по-рано и за това имам възможност за 8 хранения.
Тренировката :
Гърди:
1.Горна лежанка с дъмбели : 25х15кг(загряваща), 10х20кг, 8х23кг,8х25кг,8х30кг,10х35кг, 15х23кг (изпомпваща)
2.Хоризонтална лежанка : 10х60кг, 8х70кг,8х80кг, 15х60кг (изпомпваща)
3.Кросоувър : 3х8 (не гледах килата)
4.Лицеви опори от обратен наклон с тежест : 10х+10кг, 10х+15кг,10х+20кг
Тренировката беше хубава, по - лекичка, понеже ме боли леко рамото и ме е страх. За пръв път правя този тип лицеви опори - много бавно и съответно хубаво влезе кръв в мускула. Долната част просто не ми се тренираше днес по интензивно, така че минах само с кросоувъра.Средната част също само поддържащо.
Два-три дни нямах възможност да пиша.
Тренировката в петък беше следната :
Гръб (спомагателна тренировка):
1. Набиране широк надвхат : 10х10 със собствено тегло
2. Задно рамо на машина : 5х10 на машина
3. Повдигане на рамене с щанга за трапец : 3х10х90кг
Тренировката: Лека, набиранията ги направих за около 35 минути. Рамото леко ме болеше
Храненето беше добро :
Около 220гр белтък, около 250гр въглехидрат, мазнините не си ги смятах, но бяха от около 500гр филе бяла риба, 7 хранения.
Тренировката в събота :
Ръце:
1.Разгъване с една ръка на скрипец в подхватв пирамида : 5х10
2. Френско с крив лост: 15х30кг, 8х40кг, 6х50кг, 6х60кг + 21х30кг (изпомпваща)
3. Разгъване с две ръце надхват (лястовица) пирамида : 5х10
4. Сгъване с прав лост за бицепс : 15х20кг, 10х30кг, 8х40кг, 6х50кг + 21х30кг (изпомпваща)
5. Скотово с дъмбел прав : 8х10кг, 8х12кг, 6х20кг
6. Концентрирано : 10х10кг, 10х12кг, 10х15кг
Френското направих на 60кг три само и три с лека помощ. Тренировката беше с много малки почивки между сериите, напомпването - нормално.
Храната : Около 210гр белтък, 350гр въглехидрат, мазнините не ги смятах, 7 хранения.
Вечерта, обаче, бях на откриване на един офис на един приятел и после дискотека иии се получиха около 4-5 уискита. Легнах в 5 станах в 11:30.
Вчера храненето беше по - слабо : 190 гр белтък, около 300 гр въглехидрат, мазнини малко, 6 хранения.
Обаче рамото доста ме боли. Вчера почивах, днес мисля също да почивам. Мажа с Диклак паста, пия Диклофенак дуо. Дано ме поотболи, че тъкмо навлязох в ритъм. Ако пак трябва да прекъсвам тренировки ...
Такааа...вчера въпреки всичко отидох да тренирам, защото ми се струваше, че болката не е толкова силна.
Тренировката:
Гръб :
1. Чукове подхват : 15х50кг, 10х70кг, 8х90кг, 8х100кг, 8х110кг
2. Придърпване на горен скрипец подхват на вирината на раменете : 10х70кг, 2х8х77кг, 8х84кг
3. Тяга : 6,8,10х70кг
4. Придърпване на скрипец с прави ръце прав : 4х15
5. Придърпване на скрипец с широк надхват : 10х70кг, 8х77кг, 8х84кг, 8х91кг + 21х63кг ( изпомпваща)
Първите три упражнения - добре. На чуковете спирах далеч преди отказа, но не исках да се товаря. Тягата искам постепенно да увеличавам тежестта, за да нямам евентуално проблеми пак с кръста. Но четвъртото и особено петото упражнение си ме болеше рамото в горна позиция, когато разпъвам гърба, което е мноооого лошо.
Смених Диклак пастата с Волтарен паста, понеже едно време като имах сериозно проблеми от волтарен ижекциите ми помина болката.Пия си Диклофенак дуо по 2 капсули на ден.
Тази седмица ще направя още 2 тренировки най-вероятно - леки, поддържащи.
Дано рамото се оправи. Иначе по план другата седмица трябваше да почвам и СуперПъмп + СайзОн, но ако не отмине болката няма как да стане, след като не мога да тренирам пълноценно.
Храненето беше около : 190гр белтък, 280гр въглехидрат и около 100 гр мазнини.
Така...днес няма тренировка - дано рамото да почине малко.
Храненето :
1. 500 мл нискомаслено мляко, 120 гр мюсли + 2 бр Anabol 5 + 4 бр Amino 4800
2. 180 гр пилешко филе, салата, 50 гр сирене + 4 бр Amino 4800
3. 180 гр пилешко филе, 50 гр суроватъчна извара, 1 банан + 3 бр Amino 4800
4. 180 гр пилешко филе, 50 гр сирене, 50 гр кашкавал, 1 банан + 2 бр Anabol 5 + 3 бр Amino 4800
Предстои:
5. 35 гр суроватъчен протеин, 50 гр бадеми
6. 150 гр суроватъчна извара + 3 бр Amino 4800
Имам няколко въпроса :
1. След като взимам Anabol 5 до колко мога и съответно до колко гр/кг телесно тегло е удачно да увелича приема на белтъчини ?
2. След като Аминокиселините са ми по ~5 гр бройката, ми излиза, че на ден приемам 50 - 75 гр на 4 приема. Усвоявам ли ги ?
П.П. Днес се измерих :
Тегло : 86,7 кг
Ръка : 42,8 см
Талия: 84 см - най-тясната част, 88 см - най-широката
Гръб : ~120 см
Бедрото : Не знам къде да го измеря
Ханш : 99,5 см
Въпросите от предния пост си остават, ако някой може да ми помогне/отговори :
1. След като взимам Anabol 5 до колко мога и съответно до колко гр/кг телесно тегло е удачно да увелича приема на белтъчини ?
2. След като Аминокиселините са ми по ~5 гр бройката, ми излиза, че на ден приемам 50 - 75 гр на 4 приема. Усвоявам ли ги ?
Така...
Храненето днес :
1. 35 гр суроватъчен протеин, 3 мекици (домашно приготвени), 2 лъжици сладко + 4 бр Amino 4800 + 2 бр Anabol 5
2. 150 гр пилешко филе, салата
3. 200 гр телешко, 100 гр сирене, 50 гр шпек салам
4. 150 гр пилешко филе, 1 банан + 3 бр Amino 4800
Предстои :
5. 35 гр съроватъчен протеин + 3 бр Amino 4800
6. 35 гр суроватъчен протеин + 1 банан
7. 200 гр пилешко филе + 80 гр ориз + 3 бр Amino 4800 + 2 бр Anabol 5
На закуската просто нямаше начин да пропусна мекичките на баба ;]
Рамото си ме боли, но ще ида да пораздвижа съвсем леко ръцете днес, колкото да имат някакво минимално натоварване.
Продължавам с Волтарен паста и Диклофенак Дуо до края на седмицата. Ако до тогава болката не намалее, ще сменям “лечението”, че така половината от упражненията не мога да ги правя и направо ще трябва пак да прекъсвам.
Гадно е, след като от 6-7 месеца не съм имал болки и тъкмо понавлязох в ритъм, сега пак да прекъсна.
Мнението беше редактирано от paranoic на 11.11.09 14:35.
11.11.09
16:11
Най-добре да аминокиселините да са ти разпределени на 4 равни приема.Забелязах,че ги пиеш със протеина,така като ги приемаш може да не успяваш да ги усвоиш,защото 35 гр. ти е протеина и от аминокиселините ~25 гр=60 гр. протеин на прием.Естествено аминокиселините се обработват от организма много по-бързо от протеин на прах.Има много различни фактори затова колко грама протеин може да усвоиш,няма точна дефинирана цифра,но се твърди,че в нормално състояние тялото може да усвои до 30 гр. протеин на един прием,а когато се използват медикаменти до 50 гр.Моят съвет е 50,60 мин. преди тренировка да пиеш протеина и 10 мин преди тренировка аминокиселините.След тренировка веднага пиеш аминокиселините и след 20,30 мин протеина.Ето как изглежда това обяснение:
10:00 Протеин
10:50 Аминокиселини
11:00 Тренировка
12:00 Край на тренировката
12:01 Аминокиселини
12:20 Протеин
Относно въпросите от предния пост - Удачно ли е да приемам по 2,5 - 3 гр белтък на килограм телесно тегло, като се има предвид, че взимам Anabol 5 ?
Тренировката днес :
Ръце:
1. Разгъване на скрипец с две ръце в надхват в пирамида (лястовица): 15, 10, 8 ,8
2. Разгъване на скрпиец с една ръка в подхват в пирамида : 3х11
3. Кик бек : 3х10
4. Концентрирано : 10х10кг, 10х12кг, 10х15кг
5. Сгъване с дъмбели прав : 15х10кг, 8х12кг, 7х15кг, 6х20кг + 21х10кг (изпомпваща)
6. Сгъване с щанга за брахиалис : 15х20кг, 10х30 кг + 21х20кг (изпомпваща)
Тренировката беше много лека, с почивки най-много по минута между сериите, колкото да раздвижа кръвта. Последното упражнение е тип сгъване хват чук, само че с някакъв по-различен крив лост.
Рамото си ме боли. Мисля до края на седмицата да не тренирам нищо, че нещата се влошават.
Храненето :
1. 500 мл нискомаслено мляко, 120 гр мюсли, 1 лъжица мед + 2 бр Anabol 5 + 4 бр Amino 4800
2. 35 гр суроватъчен протеин, сухари, сандвич
3. 200 гр пилешко филе, 50 гр синьо сирене
4. 5 бр Amino 4800
5. 300 гр пилешко филе, 250 гр печени картофи + 2 бр Anabol 5
6. Голям омлет асорти
7. Суроватъчна извара + 3 бр Amino 4800
Днес трябваше да измина над 300 км с колата и не можех да се храня както трябва. Рамото ме боли сериозно, направо цялата ръка до лакътя. Смених малко Диклофенак Дуо с малко болкоуспокояващи. Мажа си с Волтарен паста, но мисля и нея да сменя с Дийп Рилийв. Давам си пълна почивка от към физическо натоварване. Дано нещата се пооправят.
Мнението беше редактирано от paranoic на 12.11.09 22:35.
12.11.09
17:44
Не мисля, че е добра идея суроватката вечер.
Ами просто съм скапан и не ми се пече тая вечер месо. Утре ще е.
П.П. По - добре е от без нищо. Евентуално мога да добавя и някакви ядки с шейка.
Промяна в последните 2-3 хранения в по-горния пост.
Утре си поръчвам Animal Flex и от понеделник сменям Диклофенак Дуо с някакво друго лекарство. Видя се, че не ми действа.
Питбул, суроватъчна извара не значи суроватъчен протеин.Мястото и е точно там -вечерта, преди лягане.
Ae,
12.11.09
22:43
казано от alabalaa на 12.11.09, 22:41:
Питбул, суроватъчна извара не значи суроватъчен протеин.Мястото и е точно там -вечерта, преди лягане.
Ae,
Опаа .. моя грешка, сори. Чел съм отгоре, отгоре и съм мислил, че е протеин.
Добре си беше прочел - суроватъчен протеин. Преди малко, както писах по - горе, направих корекции на последните 3 хранения и последното стана суроватъчна извара.
П.П. Нещо ми киселее леко - чудя се да се не е прее*ала, въпреки, че срокът и на годност е до Януари 2010-та.
Хаха няма такъв филм извара 2 месеца годност.Максимум месец е годността, щом е кисела - в коща ;Р
Сега я погледнах пак да не съм объркал нещо, но ...не . Срок на годност до : 16.01.2010 г. Може просто да си има такъв вкус . ( Не, че ми пречи да хвърля тея 150 гр, които са останали. )
Мнението беше редактирано от paranoic на 12.11.09 23:43.
Може да се е развалила по време на транспорта, хвърлял съм мноооого извари, щото киселеят.Просто аз ям винаги Мероне или Маджаров и когато има разл. вкус я хвърлям, а винаги щом има кисел срока на годност е изтекъл... :)
13.11.09
05:32
Аз пък доколкото съм чел знам, че самия казеин леко накисилява. Взех си една от селцето, тя направо беше сладникава....и спрях да я взимам точно защото не накиселява.
Така... Рамото продължава да ме боли сериозно - сменям малко подхода. Сутринта взех една кутия Animal Flex (промоционална - 51 пака) и я почвам още днес. Почвам по 2 нимезил-а на ден + още някакви хапчета, които все още не знам какви са + Волтарен паста.
Имам едно голямо питане и се надявам на компетентни отговори, че аз не мога да го измисля.
Та... няма да тренирам между 5 и 15 дни, според зависи как отзвучава болката. Интересува ме как да се храня за да запазя за този период възможно най - много ММ и съответно да не кача много мазно. Високият прием на белтък (2,5 гр/кг телесно тегло) е сигурен. Чудя се как да процедирам с въглехидратите и мазнините. Дали да измисля някаква въглехидратна ротация, или дори някаква модифицирана НВД диета без да падам на кой знае колко ниски въглехидрати. Имам възможност за кардио. Не знам кое ще е удачно като се има предвид, че все пак съм в период на покачване на ММ, но пък няма да тренирам за този период.
Наистина ще съм благодарен на съвети !
П.П. Измерих се днес
Тегло : 86,1 кг
Ръка : 42,5 см
Гръб : 119 см
Талия : 82 см в най - тясната част, 86 см в най - широката
Ханш - 98,5 см
П.П. Чувствам се мек !
Храненето :
1. 500 мл нискомаслено мляко, 150 гр макарони + 2 бр Anabol 5 + 4 бр Amino 4800
2. 180 гр пилешко филе, 60 гр синьо сирене + 3 бр Amino 4800 + 1 Pack Аnimal Flex + 1 Нимезил + 1 Диклофенак Дуо + 1 Парацетамол
3. 180 гр пилешко филе, 100 гр лютеница, 50 гр лютеница
4. 500 мл нискомаслено мляко, 120 гр мюсли, 1 лъжица мед + 2 бр Amino 4800 + 1 Парацетамол
Предстои:
5. 200 гр пилешко филе, 1 банан + 2 бр Anabol 5 + 1 Нимезил + 1 Диклофенак Дуо
6. Ще допиша по - късно + 3 бр Amino 4800
Въпросът от предния пост за храненето си остава. Също така ме интересува кога да приемам Animal Flex, след като на кутията пише “with the meal”. По време на или веднга след хранене ?
Мнението беше редактирано от paranoic на 13.11.09 15:31.
13.11.09
15:41
Флекса го взимай с храната, няма значение преди, след или по време.
Така се случи, че няколко дни нямах възможност да пиша в дневника. Не съм тренирал от седмица, поради болки в раменете.
Храненето през тези дни не беше нищо особено, но все пак гледах да ги докарвам до 5-6 хранения за деня. Като си смятах през отделните дни ми се пада между 160 и 190 гр белтък на ден. Въглехидратите и мазнините не ги смятах, но нито съм се ограничавал, нито съм прекалявал с каквито и да е храни. Общо взето нямам и много желание за хранене, нито апетит, така че поне за 1-2 хранения се напъвам за да ги направя.
Раменете продължават да ме болят. Болката не е както в Петък, Събота и Неделя беше, но си е все още сериозна. Нощно време и сутрин след ставане положението е много зле. Взимам Наклофен Дуо - 2 капсули дневно, 2-3 Парацетамола дневно, 1-2 Нимезила дневно, 1 пак Animal Flex дневно. Почти спрях да се мажа с Волатарен паста. Явно ще почивам и цялата друга седмица.
В Петък ще ходя на невролог ( за пореден път) и най - вероятно ще ми боцкат Волтарен няколко дни, но ще видим де.
П.П. От нетренирането съм нещо много изнервен.
Така в последните няколко дни ми смениха лечението, тъй като болката беше страшна. До Вторник включително ще има боц - боц ( общо 6 дни, 3 вида). От вчера има значително подобрение. Най - малко още 10 дни няма да влизам в залата. Според зависи как се оправям може след минимум 2 седмици да почна да правя много леки кръгови тренировки през ден, та така до края на Декември. Но всичко това според зависи как се оправят раменете. Ако трябва и целия Декември няма да тренирам, но този път наистина да ги излекувам тея рамене, защото проблема почти си е станал хроничен. Каквото и да правя ще започна много бавно и внимателно.
Стремя се да приемам към 150-170 гр белтък на ден, към 200 - 250 гр въглехидрат и към 60 гр мазнини. Не знам дали това са най - удачните стойности, които трябва да гоня, но все пак не искам да загубя много маса, нито пък да се омазня прекалено. Не се ограничавам от нищо, нито прекалявам с каквото и да е. От утре спирам аминокиселините, а от Петък Anabol 5. Продължавам си Animal Flex-a.
При всяка по - съществена промяна ще пиша в дневника.
Така... от вторник ми спряха боцкането и ми пуснаха “опашка” от 2 лекараства + Animal Flex-a, който продължавам да си го пия.
Още поне седмица ще взимам лекарствата и вече тогава според зависи как се чувствам ще преценя кога да започна леки тренировки. Обмислям или да тренирам цялото тяло с по 1 упр. за мускулна група, по 4-5 серии, по 10 повторения, през ден, всеки път различни упражнения или дърпателни/бутателни пак през ден същите серии и повторения. Съответно всичко много леко. Така, живот и здраве, поне до края на Декември.
От днес увеличавам храненията отново до 6 на ден и гоня 170-180 гр белтъчини, 200-250 гр въгл. и 90 гр мазнини.
Тренирам коремната преса вкъщи 3-4 пъти седмично в суперсерии, трисетове и т.н.
Спрял съм аминокиселините. Пия само някакъв евтин суроватъчен протеин, който изпадна и имам за още 5 дни Anabol 5 на Nutrex.
П.П. Мажа се с Дийп Рилийв.
Даи да видим някоя снимка . Чудя се как успявате да спазвате диетата, на мен ми е непосилно.
Мнението беше редактирано от Станимир на 29.11.09 14:54.
Като възобновя тренировки ще постна най - вероятно 1-2 снимки за да може да има сравнение след това.
Остават ми още 3 дни да пия хапчета и ще преценя от този или от следващия петък да започна леки кръгови тренировки, като най - вероятно първата седмица няма да товаря изобщо рамото. Ще видим.
П.П. Поне използвам времето да спестя някой лев и да се запасирам с някоя и друга добавка за хубав 4-5 месечен период на качване. Живот и здраве :] .
Мнението беше редактирано от paranoic на 01.12.09 14:00.