05.11.09
15:15
Някой пробвал ли е да прави няколко часа без да спира коремни преси?
И ако е правил, ще го помоля да каже резултатът дали е впечатляващ, че отдавна се чудя дали да не пробвам..
Също така и ако може да кажете какви са лошите страни на нон-стоп правенето на коремни преси.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
05.11.09
15:26
Аз си бях направил една касетка с балади. За 30 минути правех точно 1000 повдигания на краката от лежанка. Много по-добра преса имам обаче когато правя 6 серии 2 пъти седмично, но мога да се храня добре.
По-впечатляващо бе когато едно момче в залата направи 1000 повдигания на трупа от наклонена лежанка. Впечатляващото бе, че по-червено лице не съм виждал даже и на пенсионерка, на която си й казал, че Костов е светец...
05.11.09
15:34
Ахам, мерси и на двамата.
Oranje, разбрах ти намека ;)
05.11.09
15:50
Има един в залата който прави по 30тина минути. Коремните преси са типа колена към рамена и си има трепач преса човека, но и се зоби.
не е ли по добре вместо да правиш няколко часа упражения за корем да го тренираш 2 пъти седмично - да кажем повдигане на крака от вис и с един хубав хранителен режим и коремната ти преса е гарантирана, поне при мен резултата е много добър :)
Не виждам никакъв смисъл в това.
Правил съм по 200-300 коремни преси, не бих казал, че е имало някакъв ефект, освен че ...можех да правя по доста бройки коремни преси. :lol:
Най-вероятно, такава мускулна треска ще си докараш след първата тренировка, че цяла седмица ще ходиш приведен. А може и да се контузиш.
Тва е все 1 да вземеш 1 кило дъмбел и да сгънеш 254 пъти. Файда никаква ;)
05.11.09
22:58
Ако не си щадиш кръстта, давай :lol: тренирай си го на серии 2 пъти в седмицата, нищо няма да ти стане!
Даже ще ти е по-добре, определено.
07.11.09
13:02
za presa shte ti preporucham eto tazi trenirowka http://www.vbox7.com/play:83c93269 ;) ne se chudi ako purwata sedmica ne stigash poweche ot 4-5 uprajnenie lichno az go prawq prez 1 den wecher 1-2 chasa sled qdene :) (izwinqwam se za latinicata prosto kompa se bugna)
пенсионерка, на която си й казал, че Костов е светец
Това е МНОГО СИЛНО, трябва да си го запиша в тефтера.
Аз съм за да се прави корем всеки ден, но все пак в разумни граници. Най-малкото ако правиш един час преси, после няма да ти се правят една седмица...
Да правиш всеки ден коремни преси е безмислено особено, ако имаш голям % подкожни мазнини, няма как да ти се види коремната преса, а се получава претрениране. Все пак мускула трябва да почива.
08.11.09
22:00
Корема е съставен от червени бавни мускулни влакна.Няма проблеми да се тренира през ден,зависи от целите.Някой културисти в основен период не правят и една преса.Как имат после плочки ли ?С диета!!и 5000 преси да направиш,няма да си видиш плочките,освен,ако не си някоя хърба,но пак ме съмнява...по същество тренирай си нормално корема с по 1 упражнение за всички части,като може и в трисет да ги правиш и наблегни на чистото хранене и евентуално аеробика.Само тогава ефекта,ще е гарантиран!
П.П.от многото коремни преси се получава отслабване на долната част на гърба,внимавайте!
Много пъти е ставало въпрос за коремните преси, колко кога и как...
С една дума, общо взето всички специалисти (не форумни, не квартални.. другите специалисти) са категорични, че коремните преси контузват и са доста противопоказни. И това дори в много по-малки мащаби, за няколко часа..леле майко. И то не говорим за претрениране, а за много по-лоши работи. Има упражнения за корем, които правят силен и стабилен пояс, а има и коремни преси - които общо взето не правят нищо. Освен да ти преебават прешлените и стойката, де.
09.11.09
11:13
казано от G33K на 08.11.09, 22:09:
Много пъти е ставало въпрос за коремните преси, колко кога и как...
С една дума, общо взето всички специалисти (не форумни, не квартални.. другите специалисти) са категорични, че коремните преси контузват и са доста противопоказни. И това дори в много по-малки мащаби, за няколко часа..леле майко. И то не говорим за претрениране, а за много по-лоши работи. Има упражнения за корем, които правят силен и стабилен пояс, а има и коремни преси - които общо взето не правят нищо. Освен да ти преебават прешлените и стойката, де.
http://www.youtube.com/user/EliteFitnessSystems#p/u/3/PiY7FstZxck
ако погледнеш - работата им за корем на ЕлитФТС освен планкове има и много сгъване(”коремни преси”).
Риптоу казва че коремните преси са добри. Уестсайд(Симънс) казват че коремните преси са добри.
МакГил казва че коремните преси са добри. всичко е въпрос на техника и планиране на трeнировката.