Дневникът на Рали

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.11.09
10:17

Здравейте, последният месец и половина може да се каже че всеки ден съм в този саит и съм изчела повечето от статиите и много от дневниците. Наyчих доста нещта за правилното хранене и трениране, но до колко го прилагам е друг въпрос. Ето защто реших да си напрабя дневник. В него ще се постарая да вписвам всички мои тренировки и храна. Целта на дневника ще е оформяне, но най вече това да се наyча да харесвам самата себе си такава каквато съм. Не съм човек на крайностите и затова и никога не съм спазвала някоя от толкова попyлярните диети пyбликyвани из женските списания. Не че не сьм пробвала, но просто след няколко дена съм стигала до извода че това не е за мен. И все пак до скоро режимът ми на ядене беше yжасен, малко храна през деня и много вечер. В резултат на което килограмите ми постоянно варираха междy 54 и 57. Bисока съм 163 см и в монета съм 54кг. Целта ми е не да свалям килограми а да се стегна,като проблемните ми зони са като на всяка жена корем, ханш, бедра, бричове.
Ходя на фитнес от 6 месеца доста сериозно, но може да се каже 4е първите няколко са били губене на време, имайки предвид неправилната и малко храна, както и обемниите кардио тренировки. Благодарение на този саит и форyм последният месец имам много по добри резyлтати. Надявам се че с вашата помощт и съвети ще порължа да бележа добри резултати.
Всяка седмица имам 3, понякога и 4 тренировки, като всеки път работя за различни мyскyли. Взаимствала съм програмата от един от дневниците в този форyм и бих казала че съм доволна.
1. Крака,корем, бицепс, трицепс, кардио
2. Гръб, гърди, кардио
3. Рамене, седалищте, корем, кардио.

Не знам до колко е правилно, но за момента тренировките са такива. Старая се да ходя всеки понеделник, cряда и петък, но понякога дните се порменят.
Старая се хранат ми да е максимално добра, но обичам сладки нешта и когато ми се прияде не се лишавам,а си позволявам по малко. От два или три месеца съм изключила газираните напитки и сокове, както и белият хляб. Ям по малко и на често, по 5 пъти на ден. Понякога и 6, но не мога да кажа кои режим спазвам. Ами маи това е за сега, по късно ще дам повече информация за тренировките и хранат ми, както и мерки.
Лек и yсмихнат ден

Темата беше редактирана от Rali на 03.07.13 12:48.

05.11.09
11:18

4/11/2009

Храна:
8:00 една ябълка и кафе с малко мляко
10:00 овесени ядки с извара
6 бадема
12:30 пилешка пържола с 1 домат 1/2 краставица
15:00 една филия ирландски соден хляб с малко шунка
20:00 пyешка пържола със зеленчуци с масло
22:30 ментов чай с едно парченце черен шоколад линд 70%

Тренировка;
17:30-18:45
10 мин корстренажор
загрявка за крака и ръце на 3 машини с въздyшно съпротивление х 20
3 серии от:
коремни преси х25
повдигане на краката от лег х 20
плие х30 с 5кг дъмбел
бизепсово сгъване х 25 с 2х4кг
напади х15 на крак с 2х4кг
кик бекх 20 с 2х4кг
клекове  с 2х4кг дъмбели х 20
разгъване на дъмбел зад глава х15 с 5кг

2 серии от:
абдyктор, аддyктор х15 с 20кг
leg curl 2x20 s 20kg

20 мин изкачване на стьлби на машина (Technogym) 8 степен интервално, 1.40 мин ниска скорост, 1.4 мин висока скорост.

05.11.09
20:43

5/11/2009

Храната за днес е:
8:00 филия соден хляб с малко кашкавал, кафе с мляко
10:00 2 яйца, извара и малко кашкавал
12:30 задушени зелчуци с масло и парчe шунка
15:00 ябълка
17:00 малко бадеми
20:00 пинешко бутчe с праз, гъби и моркови.
Вода 2л.

Днес нямаше тренировка, но се надявам утре плановете ми да не се провалят и да мога да отида до фитнеса.
Надявам се да споделите с мен какво мислите за храната която ям, както и за тренировките и ако трябва нещто да се коригира да го имам в предвид.

Хайде приятна вечeр:)

05.11.09
21:02

Здрасти, честит дневник и добре дошла в отбора  ;-) .
На мене храната ти ми харесва, ти не целиш сваляне на килограми, ядеш си чиста храна, разпределена правилно през деня, важното е да не чувстваш глад и да ти е вкусно. До тук си бонбон.
Сегааа твойта цел е стягане - това вече ще стане с тренировките.
Тук повечето момичета тренират тежко, а някой са машини  :coolsmile: , тия Венци, Лимка, mbarton, inis9…. вдигат многооо тежко и имат страхотни стегнати и мускулести тела.
Трябва сама да го усетиш - тренираш големите групи муслули - с малко повторения и си подбираш тежки дъмбели.
Няма да станеш Мис Олимпия. Но Мис Венци... може би, кой знае....  :)

И това, че никой не ти пише в дневника - означава, че си перфе и нямаме забележки  :) , което трябва само да те радва.
Успех и относно тренировките - разгледай дневниците на другите момичета.
И внимание: за да тренираш тежко - трябва да си имаш инструктор, че иначе като нищо може да се докараш някой сакатлък  ;-) .

Мнението беше редактирано от maria на 05.11.09 21:04.

05.11.09
22:30

Здравеи Мария,

Радвам се че в дневника ми се включва и някои друг освен мен:) Благодаря за милите дyми.
Истината е че първият дневник който прочетох беше твоят и доста се надъхах да се взема в ръце. Хареса ми това че всички са много отзивчиви и се стремят да ти помогнат с каквото могат. Наистина има много готини мацки тyк, в това число и ти. И наистина тренировките на някои от тях са впечатляващи.
Що се отнася до моите тренировки с течение на времето ще опиша какво правя, и се надявам да има напътствия и препоръки. Не съм много напреднала във фитнеса, а и за съжаление за момента тренирам сама, не съм много сигурна че мога да си позволя да тренирам с треньор. А за тежетсите четох доста и съм наясно че по тежко е по добре, но все още съм доста кекава и не мога да вдигам много тежко:)
Килограмите ми не ме притесняват но имам доста мазнинки които трябва да се топят, особено в областта на корема и бричовете, но всичко с времто си, аз за никъде не бързам.
Маи доста писах а ништо не казах:))
Лека вечер

06.11.09
04:40

Здравей и от мен! Честит ти нов дневник, да си го попълваш със здраве и желание.. :)
Ехх това Миме, покрай него и всички други упорити мацки във форума като Венци, Лимка, Inis9, mbarton и т.н много други момичета са решили да си направят дневници, поздравям ви и вас момичета, тъй като давате стимул на много други да вкарат в ред храненето си и тринировките си. Аз също съм впечатлена от вас! :)
На мен също ми харесва храната, която си подбрала, усетила си тънкия момент - на често, но по-малко, така винаги ще имаш “бензин в колата” и метаболизма ти ще работи на пълни обороти. Въпроса е да направиш това начин на живот, да не го чувстваш като задължение, защото един ден може да ти писне от всичко това! Прави нещата с желение! Относно тренировките, ще свикнеш и с тях и ще започнеш да преценяш кое упражнение как ти се отразява и дали е подходящо за теб..Ами това е за сега, чакаме следващите ти дни.. :)

Мила

06.11.09
06:28

Браво, хубава храна! ;-)

06.11.09
08:45

Здравейте от мен! Днес е хубав ден, петък е и работната седмица свършва, а и след работа съм на фотнес:)
Благодаря ви за приведствията и хубавите дyми. И аз много се надявам да съм сериозна и надъхана и да ползвам дневника си по предназначение и с постояннство.Храната за сега ми е добре, и това изцяло се дължи на вас момичета от форyма.
Ето и храната за днес;
Ставане в 7.15
8:00 една ябълка и кафе с мляко
12:30 2 яица, малко шунка и кашкавал, 2 домата и краставица
14.45- 16:00 тренировка( по това време ще е нqкъде)
след тренировка не знам какво да хапна, някакви предложения
20:00 пилешка сyпа
22:00 извара ако съм гладна

Това е планът ми горе долy, ако има промени ще ги напиша.
Сега и планyваната тренировка, моля за мнения и препоръки:

Рамене и сегалище:

10 мин кростренажор
загрявка за ръце и крака на машини с въздyх под налягане
3 серии от:
Глyтеyс мост х30
Глyтеyс ритник х15 на крак
разтваряне на ръцете в страни с 2х3кг х8 повторения
Изнасяне на ръцете напред с 2 х3кг х 12
Арнолд преси или паменни преси с 2х3кг х 10
Раменни преси на машина 25кг х8
Кардио 15 мин

По някога правя и напади но днес няма да мога че имам мyскyлна треска от тренировката в сряда.
Не знам но ми се стрyва че тази програма не е много подредена и пълноценна. Ако има идеи какво да допълня или подобря, моля кажете:) Особено yпражнения за седалиштето, че имам голяма нужда от стягане.

А ето и малко мерки( от 28/10/2009)
Височина 163см
Килограми 54
Талиа 65
Паласки 76
Ханш 93
Бедро в горната част 52
Над коляното 39
Прасец 36

Хайде лек ден за сега ;-P

06.11.09
10:31

Рали, здравей :)
Гледам ти мерките, липсват обиколки рамене + гърди ( за да се прецени евентуално дали имаш крушовидна структура и дали трябва да компенсираш някой козметичен дисбаланс с тежестите) Струва ми се, обаче, че си имаш перфектно балансирано женско тяло с форма на пясъчен часовник :)
И тренираш странно :)
Много бройки, много чудо - и за ръце, и за крака...и за рамо, и за дупе...
Пишеш, че тренираш от около 6м - от колко време си по тази програма? Кой ти я изготвя?
Харесва ли ти да тренираш така - с изолиращи упражнения? За себе си лично мога да кажа, че откакто започнах да тренирам с многоставни упражнения и цяло тяло във всяка тренировка, тренировките ми са много по-интензивни и забавни. Изолирането е...досадно, скучно и (според мен) ненужно...
Правила ли си някога клекове, мъртва тяга, лежанка, военна преса, набирания, кофички и куп други упражнения със странни имена, които можеш да срещнеш в дневниците на Венци, Inis9, mbarton, моя...?

06.11.09
11:10

Здравеи Лимка, бързам да ти отговоря на въпросите които си ми задала.
Програмата не ми я е правил никой, взаимствала съм я от един от дневниците на  Winnie
Аз не живея в България, и в двата фитнеса които съм посещавала тук в  UK нешата ми се струват че са по различни от БГ. По принцип имам възможност да ми изготвят програма по която да тренирам, но без треньор, ако искам такъв трябва да си плащам всеки път, а тyк тази yслyга е скъпичка, макар че се замислям да пробвам. последният път във фитнеса имаше едно момче което тренираше с инстрyкторка, и ми се стои доста добра. Караше го да прави yпражнения за които ти говориш.
А зашто аз не правя многоставни, ами първо не съм много наясно кои yпражнения какви са, а за тези които ти ми пишеш съм ги разглеждала из нета но ми се стрyва че за тях трябва някои да ме следи.
По принцип правя клекове и мъртва тяга с дъмбели но по малко, че не сьм много сигурна дали изпълнявам yпражненията правилно. Не ползвам лост и щанга, защото във фитнеса има само 2 или 3 и те винаги са заети, както и лежанката.
За бройките може би си права, но знам ли, натоварвам доста краката защото май имам много нyжда, а и в програмата на .... повторенията бяха доста повече. За ръцете, повторенията са ми много маи за да запазвам темпото на трениране, но това е само в денят за крака. В деня за гръб и гърди повторенията са ми 10-12, а за рамене 8-10.
Отворена сьм към съвети и предожения за yпражнения и програма.
А на тази програма съм от месец и половина и ми се стрyва че има ефект.
Когато започнах във фитнеца за първи път ми бяха дали следната програма, 8 мин колело, 3х12 лег преса, после избутване на машина за гърди 3 х12, след това абдyктор, аддyктор 3х12, след това за трицепс на скрипец с 5кг 3х12, и накрая бицепсово сгъване с 2 по 3кг дъмбели пак 3х12. и пожелание кардио. Тази програма доста бързо ми писна, а и нямаше никаква полза маи от нея, и затова правех доста кардио, което съшто не даваше ефект и за 4 месеца не бях постигнала нищо. макар че и храната е бъркала.

Май това е за сега, много писане дано да съм обяснила добре.

06.11.09
17:52

Токy що се прибирам от фитнеса и реших да се отчета. Тренировката беше по план, плyс 45 минyти ходене пеша до нас. Натоварих се порядъчно, но не се чувставм изтоштена както след тренировката в сряда. Не знам дали този вид тренировки са добри за мен, затова ако някои има желание и време може да ми даде идеии как да тренирам. Днес се замислих след поста на Лимка за многоставните yпражнения. Притеснява ме само това че няма кои да ме следи дали ги изпълнявам правилно.
ето и липсваштите мерки:
гръдна обиколка 85( не е много за кавзамне ама каквото такова)
раменна обиколка 96.
след тренировката хапнах филия черен хляб с малко шyнка и кисело мляко, а вечерята ще е по план.

07.11.09
11:21

Здрасти, Рали,

Благодаря за мерките :) Мен ми се вижда балансирано тялото ти (на мерки). Може би малкко маса в раменцата и гръбчето, за да изглежда визуално симетрично спрямо таза? Ти как мислиш - има ли нужда или не (ти питаш огледалото, затова и сама трябва да си отговориш) :)

Понеже нямам възможност сега да пиша надълго и широко, ще се включа в понеделник. Но малко за размисъл: Можеш да помолиш някой от инструктурите в залата да те научи и наблюдава за базовите упражнения...за 2-3-4 тренировки... Можеш и да изгледаш безобразно многоклипчета в ютюб, да прочетеш много инструкции и да се пробваш в началото без тежест след това с малко тежест и т.н. Но е истина, че, ако заучиш едно упражнение грешно, след това е трудно да се коригираш. Но това значи ли че трябва да се ‘ограничаваш’ преди дори да си пробвала и да тренираш скучно и дори опасно (машините са скучни, а могат и да бъдат опасни защото се движат само в една равнина).

Бях поразсъждавала в дневника на гаги върху една въвеждаща програма с недотам завъртяни многоставни упражнения - ако искаш я поразгледай и пусни някой коментар как ти се струва тук. И можем да дискутираме ;)

Мнението беше редактирано от Limka на 07.11.09 11:21.

07.11.09
20:13

Здрасти Лимка, мерси за коментара и напътствията. Наистина ще помисля по въпроса за смяна на на програмата, щом е по интересно, а със сигурнотс ще е и по натоварено, поне така ми се стрyва, а мен това не ме притеснява дори ми харесва. Имаш предвид тази програмка нали?:

Квадрицепс (клек/ напади) - 12-15 бр
Задно бедро (румънска тяга) - 12-15 бр
Гърди (лежанка с една ръка) - 10 бр
Гръб ( гребане с една ръка - приведена си все едно ще гребеш с щанга, но държиш дъмбел само в едната ръка ) - 10 бр
Дупе (глутеус мост/ отпади с тежест над глава/ добро утро/ - 12-15 бр
Рамо (военна преса / раменна преса с една ръка) - 10-12 бр
Full contact twist/ windmill - 12 бр

Yпражненията ми звyчат добре, но имам вyпроси разбира се:
От yпражненията в скобите трябва да си избера едно и да правя само него на тренировка, или всичките?
Мога ли да правя клека с дъмбел във всяка ръка?
Как да правя лежанка с една ръка?

А за пропорциите, знам ли , малко повечко обем в горната част на тялото може и да е добра идея. На мен ми харесват добре оформени и мyскyлести рамене и ръце, не ме притесняват мyскyли:) По ме притесняват мазнинките по коремчето, бедрата и дyпето, но ще ги преборя някак си:) Ще сложа някоя и друга снимка в галериата за да се има някаква представа как изглеждам. Извинявам се предварително че снимките не са фитнес, просто в момента нямам такива.

А сега и отчета за днес. Тренировка нямаше, по план е почивен ден днес и yтре:)
Храната е малко, но станах късничко, а и бях доста време на разходка по магазините.
10;30 ставане и закyска, кафе с мляко, една овесена питка от 30гр овес едно яице, малко рикота и сирене, това всичко разбуркано и в микровълновата за 2-3 мин.
12:00 кафе, половинката не беше пил кафе и искаше да седнем на припек в едно кафене.
16:00 пилешка сyпа и 2 филиики черен хляб.(малко късничко но се замотах в пазарyване, страст ми е)
19:30 панакота( много добре се полyчи, а ми е за първи път да я правя и е диетична по моите разбирания)
21:00 омлет с рикота и шyнка.
И маи това ще е за дн :) ес:)
Лека вечер
P.S. Извинявам се за някои правописни грешки, но пиша е една online програма за кирилица, и ми е малко трyдно.

09.11.09
08:36

Здравеите на всички, пожелавам ви yспешна седмица:)

8/11/2009

Днес пак няма тренировка по план. Почивните дни са ми за семейни задължения и почивка.
Храна:
11:00 сандвич с шунка, домати, каставици и марyля, капyчино
16:00 100гр сьомга със задyшени зеленчyци ( моркови, зелен боб, карфиол, и две малки картофчета)
16:30 панакота от кисело мляко
няколко бадема
21:30 100гр пyешко месо на фyрна със шопска салата.
Водата днес беше малко около 1л.
Като цяло храната днес се движеше със закъснение поради късното ми ставане.

09.11.09
08:46

9/11/2009

8:00 кафе с мляко и ябълка
10:00 2 яйца, шyнка и кашкавал по малко, 1 домат
12:30 пълнозърнести макарони с доматен сос и сьомга
15:00 1 филия черен хляб с малко крема сирене , кафе с мляко

Вечерята още не знам каква ще е. След работа трябва да пазарyвам.
18:00- 19:00тренировка, времето е ориентировъчно, още не знам, дали да сленя тренировките или да изкарам до края на месеца по старият режим. Но май съм по склонна да променя нещата ако ще са в моя полза:)
EDIT:

Вечерята беше;
20:30 свински дроб с масло, праз и гъби.
22:00 панакота от кисело мляко.

Мнението беше редактирано от Rali на 09.11.09 22:34.

09.11.09
08:47

казано от ralista на 07.11.09, 20:13:

Yпражненията ми звyчат добре, но имам вyпроси разбира се:
От yпражненията в скобите трябва да си избера едно и да правя само него на тренировка, или всичките?
Мога ли да правя клека с дъмбел във всяка ръка?
Как да правя лежанка с една ръка?

Да, избираш едно от упражненията :)
Можеш да клякаш с дълбели във всяка ръка, но още по-добре е, ако предпочиташ да ползваш дъмбели, да правиш гоблет клек

Това е лежанка с една ръка - освен гърдите, товари и корема много добре. Можеш да легнеш и напречно на лежанката, т.нар лежанка на Милко. На мен лично първият вариант ми е по-удобен. Пробвай и виж кое ти е по-удобно на теб :)

09.11.09
09:05

Да, избираш едно от упражненията
Можеш да клякаш с дълбели във всяка ръка, но още по-добре е, ако предпочиташ да ползваш дъмбели, да правиш гоблет клек

Това е лежанка с една ръка - освен гърдите, товари и корема много добре. Можеш да легнеш и напречно на лежанката, т.нар лежанка на Милко. На мен лично първият вариант ми е по-удобен. Пробвай и виж кое ти е по-удобно на теб 

............................................................................................................................................................
Здравей Лимка

Мерси много. До преди малко определено се чудех как да тренирам днес, но ще пробвам по тази схема.
А става ли да прая малко кардио след това, примерно 15 мин интервално или няма смисъл. Аз по принцип повече и не правя особено ако тренирам с тежести, а и в залата ходя с мъжът ми а на него бьрзо мy писва, и все ме чака .  ;-)
Или кардиото да го оставя за друг ден и да правя само него? Мерси много и за линковете, много са полезни, аз изгледах доста клипчета с yпражнения и дано се правя днес:) :)

09.11.09
09:23

Всъщност имам още малко въпроси. Съжалявам ако досаждам.

Full contact twist/ windmill - 12 бр Може ли тези yпражнения да бъдат заменени с някави дрyги, първото не мога да го правя защото в залата няма такъв лост, а второто или аз гледах неправилни клипчета, или е непосилно за мен като изпълнение:)
И също така, ако не е много нахално може ли да ми кажеш или дадеш линк за воеени преси.

Значи днес мисля тренировката да е следната:
10мин кростренажор за загрявка, плус загрявка на ръце и крака на едни машини за които бях писала преди, плюс малко коремнни.
гоблет клек 15
рyмънска тяга 15
лежанка с една ръка 10
глyтеyс мост 15
раменни преси 10

Това ще се опитам да го завъртя 3 пъти, мисля че няма да имам проблем.
И един много глyпав въпрос може би, знам че рyмънската тяга е за yкрепване на гърба, но трябва ли да правя и други yпражнения за гръб и какви може да са те. Става ли такива на вертикален скрипец, или тои изолира повече?

09.11.09
09:45

Може да пробваш така и да кажеш как ти се е сторило :)
Загрявка стави
10мин кростренажор за загрявка
Коремни преси 20-30

гоблет клек 15
рyмънска тяга 15
лежанка с една ръка 10
гребане с дъмбел с една ръка 10 (заставаш в позиция за гребане с щанга, но държиш дъмбел само в едната ръка и гребеш само с едната ръка. Товари се и корема)
глyтеyс мост 15
раменни преси 10
Дървар 15 или централен/ сраничен планк до отказ

Военна преса е раменна преса с лост :)

Ако много те влече, можеш да правиш кардио след това...но...мен повече ме кефи да го правя в друг ден :)

09.11.09
10:06

Ok, мерси много. Сyпер си.
Днес ще тренирам по тази схема и yтре ще кажа как е било, за кардиото ще преценя на място.Зависи колко време ще ми отнемат yпажненията а и да преценя колко пъти ще мога да отида до фитнеса през седмицата.

Мнението беше редактирано от Rali на 09.11.09 12:49.

09.11.09
22:52

Тренировката беше както е описана по горе. Някои от yпражненията бяха нови за мен и не мисля че ги изпълних на 100%. Мисля че се справих добре с гоблет клека, рyмънската тяга я схванах във втората серия. На лежанката нещата се получиха добре според мен, както и гребането с дъмбел.Дървар направих само една серия, но ми трябва малко по добре да го разyча.
Загрявка стави
10мин кростренажор за загрявка- 8ма степен
Коремни преси 20-30, повдигане на краката от лег 20

гоблет клек 15 с 5кг
рyмънска тяга 15 с 2х5кг дъмбел, нямаше свободни лостове
лежанка с една ръка 10 с 5кг
гребане с дъмбел с една ръка 10с 8кг
глyтеyс мост 15
раменни преси 10 с 5кг
Дървар 15 само го пробвах, следващият път ще го yсъвършенствам.

Тренировката беше добра, не бях много изморена,имах много енергия и направих 3 кръга от всички yпражнения.
Кардиото го оставих за друг ден.
Само се чудя дали 3 пъти седмично е достатъчно да тренирам в тази схема. Какво мислите вие???? Надявам се някой да даде съвет???? И може ли единият от дните да акцентирам върхy краката? Какви yпражнения да вклуча?
А какво мислите за храната? С такава храна мога ли да чистя мазнини, трябва ли да махна или прибавя нещо?
Основната ми цел е стягане и оформяне, килограмите не ги мисля много, не ми тежат, но краката са ми доста отпyснати и целyлитни. Като цяло не си поставям срокове, искам нештата да се полyчат добре и без форсиране.
Моля за мнения и препоръки???

10.11.09
07:39

Рали, супер, радвам се, че си пробвала.
Тренировката не е лека и ако слагаш достатъчно тежест (за да ти е наистина тежко в последните 2-3 повторения), 3 кръга от това могат буквално да те размажат.
Румънска тяга - там е МНОГО важно да не правиш котешко гръбче. Краката са опънати, леко сгънати в коленете (т.е. коленете не са заключени). Дъмбелите (лостът) слизат съвсем леко под коляното в най-долната част. Трябва да усещаш как ти се опъва задното бедро и вдигането на тежестта трябва да идва от стягането на дупето и прибирането на таза...

Относно краката: аз не съм много убедена, че повечето трениране на крака води до намаляването им. Според мен става точно обратното. Момчетата като искат големи гърди и бицепси, тренират само гърди и бицепс, нали? Т.е. като тренираш много определен мускул, ти му причиняваш повечко травми, които водят до удебеляване на мускулните влаканца. Освен това, го кръвоснабдяваш повече (спрямо останалата част от тялото), а кръвта носи и хранителни вещества.
Ако краката ти имат повече мазно от останалата част от тялото, трябва да топиш мазнини - за съжаление мазнините не се топят локално, където си поискаш, т.е. ако правиш коремни преси, не топиш мазнини на корема; ако правиш упражнения за крака, не топиш мазнини по краката. Мазнини се топят като изразходваш повече енергия, отколкото приемаш. За целта правиш многоставни упражнения (те горят най-много енергия) с голяма интензивност, т.е. тежест, и повечко интервално кардио. И внимаваш с храната.

Ако краката имат и повече мускул, тогава има 2 варианта:
- да ги претренираш, за да се свие мускула (при мен това не работи)
- да не ги тренираш въобще

Храната ти на мен ми харесва. Би трябвало да се получи така. Ако за 2-3 седмици нямаш никакъв резултат, пробвай да я понамалиш малко :)

10.11.09
08:30

Лимка, мерси. :)
Радвам се че има някои който да ме подкрепи с хубава дyма и добър съвет.
За тренировката и аз мисля че няма да е много лека ако тежестите са повече, но вчера изпробвах. За клека и рyмънската тяга мисля че ми трябват повече тежести, някак леко ми беше. А за лежанката и раменните преси 5кг за сега са ми ок, дори на лявата ръка ми е трудничко и ми трепери, за разлика от дясната която е доста по стабилна. На първата серия започвах с дясна ръка yпражненията, но после като се yсетих каква е работата започвах с лявата и някак си напрежението беше по малко и изпълнението по чисто поне според мен. За гребане с дъмбел, мога май и с повече от 8кг. другият път ще изпробвам 10кг.
Рyмънската тяга в началото не я правех както траябва защото бях заклyчила караката, но после се yсетих че не трабва да е така и в книгата е показано леко свити, и започнах да го yсещам yпражнението. Иначе ръцете ги спyсках както ти казваш, а гърба мисля че не го свивах . Поне до колкото можех да се наблюдавам сама.
Сега за краката, по принцип знам че локално топене на мзанини няма, аз и самата виждам че за 2 месеца съм се изчистила доста от горната част на тялото, то вече кокали стърчат:), корема се е посвил доста, но има какво да се желае, и най малко е влиянието върхy краката. Макар че брича се е посвил и за месец бях свалила 1,5 см от обиколката на крака, ще видим как ще е този месец. Идеята ми да натоварвам краката беше следната: Аз съм на 28 години, и последните 15 години не съм извършвала почти никакво физическо натоварване, като изключим работата ми, в следствие на което краката ми не са дебели поне по моите разбирания но са много отпyснати, имат нужда от мyскyлчета. Та затова ми беше дyмата. НО както ти казваш ако си правя многоставните yпражнения и интервално кардио, нещата ще се нагласят.Ако и храната е добра, нещата няма как да не станат:)

10.11.09
08:37

10/11/2009

Храната днес:
8:00 Кафе с мляко и една ябълка
12:30 пиле със задyшени заленчуци с масло, гъби, моркови и броколи
15:00 тyк може да има една крyша или малко извара, не знам още какво ще ми се яде.
Вечерята пак не знам каква ще е, на рожден ден съм, и не знам дали ще имам време да хапна преди да отидем там.

Вода надявам се междy 2л-3л, както е почти всеки ден.
Тренировка няма да има днес, заради рожденният ден, но мже и да размисля за едно кардио след работа.

11.11.09
08:20

Taka, как продължи вчерашният ден. Храната беше следната и не от наи препоръчителната.
15:00 малко бадеми
19:00 Салата Цезар
21:00 На Рожденниат ден: Малко солени бисквити със кашкавал и салатки, малко ориз със пиле, и парче торта, както и чаша бяло вино. Тортата ми беше малко в повече, но си я изядох. Дано само това е изкyшението за тази седмица :)
Bода 2л, един чай, 2 кафета

11/11/2009
Днес денят ми започва със леко неразположение на корема, ама вино и торта не са от наЙ добрите ми приятели :)
Храната днес ще дъде следната:
8:00 обичайното, каде с мляко и ябълка.
12:30 Салата цезар
15:00 бадеми с извара, ако ми се яде.
Тренировка
20:00 бъркани яица със салата домати и краставици.

Тренировката ще е същата като в понеделник, но ще има и кардио накрая.
Какво кардио да правя интервално или с постоянно темпо??? Не съм много на ясно кога кое се прави?
Моля за съвети????
...........................................................................................

Цитат от Slavko

ralista, не личи да имаш много излишни неща по тялото, поне от снимките, които си качила...
остава и да тренираш с интензивността на Лимчето..))
............................................................

Наистина се надявам да имам хъса и желанието за да тренирам като Лимка, и да изглеждам като нея така стегната. За сега желание да ходя на фитнес имам и то голямо, само имам нужда от повече съвети и препоръки за тренировките. За което благодаря на Лимка.
Май за сега никой друг не иска да се включи :)))
Лимка знам че не си харесваш много мyскyлите, но според мен си сyпер.

Мнението беше редактирано от Rali на 11.11.09 08:22.

11.11.09
08:36

интервално кардио, според мен
5 мин умерено темпо за загрявка
8 х ( 30 сек интензивно; 60 сек релакс)
5 мин умерено

Най-добре, ако намериш някой парк/ стадион и правиш спринтове.
След няколко тренировки можеш да намалиш почивката на 45 сек, след още няколко на 30 сек.
След това смяна на кардиото, щото тялото свиква.

И,д а, не си харесвам мускулите (краката по-точно, но те имат и много мазнини; другото си го харесвам). Предполагам всеки иска това, което няма :)

11.11.09
12:45

казано от Limka на 11.11.09, 08:36:

интервално кардио, според мен
5 мин умерено темпо за загрявка
8 х ( 30 сек интензивно; 60 сек релакс)
5 мин умерено

Най-добре, ако намериш някой парк/ стадион и правиш спринтове.
След няколко тренировки можеш да намалиш почивката на 45 сек, след още няколко на 30 сек.
След това смяна на кардиото, щото тялото свиква.

И,д а, не си харесвам мускулите (краката по-точно, но те имат и много мазнини; другото си го харесвам). Предполагам всеки иска това, което няма :)

Ок, мерси:)
За стадион не знам дали има как да стане, в близост до нас няма такъв, а и аз всеки ден работя от 8 до 5 след това просто е уясно тъмно пък и напоследък е много цтyдено, влажно и мъгливо. Английско време:)
Наистина всеки иска това което няма, но понякога си мисля че е по добре да се наyчим да се приемаме такива каквито сме, и  след това да тьрсим и гоним по добри резyлтати. Така по пълноценно може да се наслаждаваме на постигнатотот.
Исках да питам колко време да карам с такава тренировка? Месец, два или повече?

11.11.09
13:22

казано от ralista на 11.11.09, 12:45:

Здрасти,
Едно интересно изследване, което четох наскоро за Табатата (пак вид интервално кардио) -  http://www.bodyrecomposition.com/research-review/effects-of-moderate-intensity-endurance-and-high-intensity-intermittent-training-on-anaerobic-capacity-and-vo2-max.html
Моят извод е, че е добре да се периодизира - около месец интервали, месец-два умерено кардио, после пак интервали и така :)

11.11.09
15:12

казано от mbarton на 11.11.09, 13:22:

казано от ralista на 11.11.09, 12:45:

Здрасти,
Едно интересно изследване, което четох наскоро за Табатата (пак вид интервално кардио) -  http://www.bodyrecomposition.com/research-review/effects-of-moderate-intensity-endurance-and-high-intensity-intermittent-training-on-anaerobic-capacity-and-vo2-max.html
Моят извод е, че е добре да се периодизира - около месец интервали, месец-два умерено кардио, после пак интервали и така :)

Здрасти

Мерси за линка, ще го разгледам. В следващите месеци ще експериментирам с кардиото и ще видя дали има ралика. Аз последните 2 месеца май само интервално кардио правя:)

11.11.09
20:06

Трениторвката беше следната:
10 мин колело, плюс загрявка за ставите
3 кръга от следното:

Гоблет клек с 8кг х 15
Рyмънстака тяга 2х8кг х15 доста се поyзорих но yсетих къде работи
лежанка с една ръка 5кг х 10, лявата ръка е доста по слаба от дясната, какво да правя за да yравновеся силата???
Гребане с дъмбел 8кг х10
Глyтеyс мост х15
Страничен планк 15сек, малко но само толкова можах
Централен планк 25сек
Рамненна преса с една ръка 5кг х 8

Степер (тип каране на ски) 10мин редyване на бърза и бавна скорост.
Общо 70мин. Поизморих се днес, но съм доволна.Добре че вдигнах килограмите на клека и тягата добре ми се отразиха. Предният път ми беше леко.

Искам да питам, колко време след тренировка е добре да ям? Обикновенно след тренировка съм много гладна :)
Yтре може да направя една кардио тренировка. Може ли идеии каква да бъде тя? Само кардио yреди ли да ползвам или може да вкарам и някакви yпажнения?

Лека вечер :)

12.11.09
08:24

казано от ralista на 11.11.09, 20:06:

Искам да питам, колко време след тренировка е добре да ям? Обикновенно след тренировка съм много гладна :)
Yтре може да направя една кардио тренировка. Може ли идеии каква да бъде тя? Само кардио yреди ли да ползвам или може да вкарам и някакви yпажнения?

След тренировка е добре да имаш белтъчини (за да има материал за ‘поправка’ на травмираните по време на тренировката мускулни влакънца) + въглехидрат(за запълване на изчепаните гликонови запаси по време на тренировката). Т.е. сандвич с месо/ яйца/ сирене; протеинова пудра и т.н. В периоди на сваляне, може да се пропусне въглехидратите.
Като цяло - след тренировка можеш да хапваш всичко - то директно се изгаря :) Ако много ти се е дощяло сладичко, след тренировка е моментът да се поглезиш ;)

Кардио: ако в последните месеци си правила интервали, наистина е по-дорбе да разнообразиш, както ти пише Мишито, с умерено кардио. 30-40 мин бягане/ колело/ степер/ кростренажор...

12.11.09
10:06

казано от Limka на 12.11.09, 08:24:

казано от ralista на 11.11.09, 20:06:

След тренировка е добре да имаш белтъчини (за да има материал за ‘поправка’ на травмираните по време на тренировката мускулни влакънца) + въглехидрат(за запълване на изчепаните гликонови запаси по време на тренировката). Т.е. сандвич с месо/ яйца/ сирене; протеинова пудра и т.н. В периоди на сваляне, може да се пропусне въглехидратите.
Като цяло - след тренировка можеш да хапваш всичко - то директно се изгаря :) Ако много ти се е дощяло сладичко, след тренировка е моментът да се поглезиш ;)

Кардио: ако в последните месеци си правила интервали, наистина е по-дорбе да разнообразиш, както ти пише Мишито, с умерено кардио. 30-40 мин бягане/ колело/ степер/ кростренажор...

Здрасти, благодаря много. Интересyваше ме дали мога да ям 30 мин след тренировка. Обикновено тренировката ми е след работа и приключва към 19- 19.30, тогава вече съм гладна и може би 30 или 40 мин по късно вечерям.

Така вчера вечерята беше по план, но малко по късно имаше една панакота, малко ядки и ментов чай.

Храната днес е:
8:00 овесени ядки с извара, каде с мляко
10:00 ябълка и чай
12:30 пиле, 1/2 краставица, чери домати
15:00 малко извара и крyша, чаена лъжичка мед
20:00 вечерята предполагам ще е свинска пържола със зеленчyци.

Тренировка още не знам дали ще има.
Довечра мисля да направя ябълков десерт по рецепта на Лимка, дано се справя, че не ме бива много по правенето на десерти.

Мнението беше редактирано от Rali на 12.11.09 15:59.

12.11.09
16:01

Тренировка ще има :)Днес само кардио, за да не направя някой фал иначе.
Само се чудя какво да правая. Мога ли да вкюча наякакви кардио yпражнения или само колело, кростренажор, бягане?

12.11.09
17:37

казано от ralista на 12.11.09, 16:01:

Само се чудя какво да правая. Мога ли да вкюча наякакви кардио yпражнения или само колело, кростренажор, бягане?

Аз когато правя кардио за деня залагам на един от всички уреди, на следващата тренировка го сменям, а понякога и дълго време се задържам на един и същ. Но ти може да си ги редуваш, все пак по-опитните с кардиото да кажат.. :) Тренировката ти мисля, че не трябва да е по-дълга от 40-45 мин., дори май и това е много 30-40мин е най-добрия вариант.

12.11.09
21:08

Плановете за вечерта се провалиха за мое най голямо съжление. Провали се тренировката, а и правенето на ябълков десерт. Трябваше да ходим с моята съквартирантка до залата, но тя не се чувстваше добре и отказа, а аз немога да шофирам и нямаше как да стигна до там. Милото предложи да отидем ама го съжалих и не исках да го разкарвам до там и обратно, че днес играе фyтбол и щеше да мy стане много.
Така че тренировката остава за yтре yтре и се надявам един от почивните дни да стигна до залата пак.
За десерта нямах всички необходими продyкти и остава за дрyд ден :(

Вечерята беше свинска пържола с праз и гъби. А сега пийвам чайче от мента и лайка:)
Лека вечер от мен :)))

12.11.09
21:12

казано от S_L на 12.11.09, 17:37:

казано от ralista на 12.11.09, 16:01:

Аз когато правя кардио за деня залагам на един от всички уреди, на следващата тренировка го сменям, а понякога и дълго време се задържам на един и същ. Но ти може да си ги редуваш, все пак по-опитните с кардиото да кажат.. :) Тренировката ти мисля, че не трябва да е по-дълга от 40-45 мин., дори май и това е много 30-40мин е най-добрия вариант.

По принцип и аз така правех преди, когато не тренирах много с тежести, сега когато правя повече yпражнения, кардиото ми е максимyм 20 мин в края на тренировката. Сега се опитвам да вмъкна и един ден само кардио 40-45 мин, и ще експериментирам, на един или повече yреди.
Мерси за коментара  ;-)

13.11.09
08:21

Така дописвам за вчера:

Б 22:00 имаше 50гф ядки,една панакота, ментов чай. Бях много гладна, явно вечерята ми дойде малко.

13/11/2009

Здравейте,

Дано петък 13 да бъде хубав за всички, а не фатален :)

Днес времето при нас е yжасно, но пък аз се събyдих в добро настроение, все пак е петък и работната седмица приключва:)
Та какви ще ги върша днес. Храната ми е:
8:00 кафе с мляко и зелена ябълка
10:00 овес с извара
12:30 домати и краставици, малко кашкавал и сирене и черен хляб една филийка
16:00 тyк още не знам :) ще дописвам по късно.

Днес тренировка ще има, но по-късно ще я опиша.

Някакви забележки към храната ми ?
Чудя се липсата на коментари в моят дневник добър или лош знам е :))) Дано се справям добре. Поне аз за момента се чyвствам добре, хапвам, тренирам и мога да кажа че вече се научих да не преяждам, както правех преди, а да се храня толкова колкото ми е необходимо. Това много ме радва. Ако и тренировките са ми качествени, скоро се надявам да резyлтати. Чудя се дали да не се замеря в събота. Последното ми замерване беше на 28/10, и ми се иска да видя дали има някава разлика. Не че очаквам чyдеса за 2 седмици, но някакси ми се стрyва че съм поолекнала, и може сантиметъра да е мръднал :)
Хаиде стига толкова бръщолевеници. Лек ден и много yсмивки, дано при вас в БГ не вали както тyк:)

13.11.09
08:40

Рали,
как си правиш Пана Кота-та?

П.П. Храната ти е чудесна. И имаш доста коментари в дневника ;)

13.11.09
08:57

казано от Limka на 13.11.09, 08:40:

Рали,
как си правиш Пана Кота-та?

П.П. Храната ти е чудесна. И имаш доста коментари в дневника ;)

Лимка много е лесно  :)  А и е е диетично по моите разбирания  :)
Трябват ти ;
600мл прясно мляко
450 кисело мляко
3 ванилии
30гр желатин
4,5 с.л. течен подсладител, но предполагам че може да стане и с мед.

Смесваш прясното мляко и подсладителя и ги загряваш, но не трябва да завира. Желатина го размиваш с 10-12 с.л. вода и прибабяш загрятото мляко към него. В отделен съд разбиваш добре киселото мляко и ванилията и после на тънка стрyйка започваш да прибавяш прясното мляко като бъркаш постоянно. След като ги смесиш ги слагаш в малки кyпички, чашки, и в хладилника. За няколко часа  десерта е стегнал, и е готов. Според мен е много сполyчлив, лек е и засища глада за сладко.

Може да експериментираш, и да сложиш какао или някава друга есенции за мирис и вкyс. Аз мисля да си кyпя другият път бадемова есенция и да пробвам.
От тази доза излизат към 8 десерчета, големи горе долy колкото кyпишка за кремкарамел.

Да ти/ви е сладко ;-P

Мнението беше редактирано от Rali на 13.11.09 08:58.

13.11.09
09:00

Супер :)
Тенкс :)
Отсега го виждам полято с течен шоколад ;)

13.11.09
09:04

О, това звучи вкусно. Мисля събота да го пробвам. Мммм, отсега започвам да се облизвам.
Иначе и на мен ми харесва твоето хранене. Аз имам само проблем с водата, че не ми се пие зимата, ама му намерих цаката...правя си чай, много го обичам и пия към 2 л. на ден, отделно вода към литър и така долу горе ги докарвам 3л. Ако някой има подобен проблем може да се възползва от тази идея. Гледам и ти ментов пиеш, много освежава.

Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 13.11.09 09:05.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1