06.11.09
13:43
Привет на всички . Въпроса ми към вас е как намирате тази програма за гърди ,тя е следната-
1.лежанка-4 серии , на принципа на пирамидата (12/10/8/6)
2.после избутване на дъмбел от лег -4 серии но тук не сменям килограмите на дъмбелите , а правя дроп серии с още едни по-леки дъмбели
3. Суперсерия от Кросоувър + Кофички , не сменям килограмите на кросоувъра , и правя после към 6-8 кофички без тежест.
На следвъщия ден усещам онази болка ,която се води приятната болка на прогреса за 1-2 дни ,след което минава.
Стажът ми е година , не взимам никакви добавки.Бих искал да ме посъветвате дали трябва да е още по-натоварваща от това, или
напротив.(натоварваща е и я слагам първа тъй като гърдите са ми наи-слабата мускулна група ) :}
казано от qsennnn на 06.11.09, 13:43:
Привет на всички . Въпроса ми към вас е как намирате тази програма за гърди ,тя е следната-
1.лежанка-4 серии , на принципа на пирамидата (12/10/8/6)
2.после избутване на дъмбел от лег -4 серии но тук не сменям килограмите на дъмбелите , а правя дроп серии с още едни по-леки дъмбели
3. Суперсерия от Кросоувър + Кофички , не сменям килограмите на кросоувъра , и правя после към 6-8 кофички без тежест.
На следвъщия ден усещам онази болка ,която се води приятната болка на прогреса за 1-2 дни ,след което минава.
Стажът ми е година , не взимам никакви добавки.Бих искал да ме посъветвате дали трябва да е още по-натоварваща от това, или
напротив.(натоварваща е и я слагам първа тъй като гърдите са ми наи-слабата мускулна група ) :}
Избутването на дъмбелите го направи за горна част и като първо упражнеие, останалото бива.
А защо непременно като първо упражнение да го прави.Не ли по-правилно която част е изоставаща с нея да се почне първо?
Питам защото аз ги редувам.Месец почвам за горна част,следващия месец първо упражнение ми е за средната част.
нямам как да изостанеш на долна гърда.. ако правиш парво полулег после лег.... е най - добре.. не съм видял някой с напреднала горна гърда и без долни гърди просто не си го представям
А чудя се дали няма да е добре примерно първото упражнение да е -лежанка от наклонен лег ,после нормалната лежанка , и после дъмбели от наклонен лег.Така ще станат 2 упражнения за горна част вместо едно . (и накрая ще приключа най-вероятно с кофички с тежест около 8 кг в краката ми за около 6-8 повторения).Тъй като много започвам да се дразня..от 1 година тренировки всичко върви може да се каже , не се оплаквам от другите ми мускули , но тази горна част адски много ме дразни, и си мисля ако сложа 2 вместо едно дали ще има напредак..
10.11.09
09:44
2 за горна стават но едното да е флайс.
Примерно :
Горна лежанка с дъмбели
Лег с щанга
Глайс на горна лежанка
Кофи широк хват с тежест
Наблегни на дъмбелите!
Имам един проблем с флайса и затова спрях да го правя ваобще- той е следния.В момента когато ръцете са ми настрани вече точно кадето се свързва бицепса сас лакатя (само 4е отгоре) има нещо което много ме заболява.Не знам точно как да го опиша къде е но е някак си ориентировъчно между предмишницата и бицепса.Затова съм земестил флайса с корсоувър, но за съжаление него няма как да го правя на лежанка ;Д.Отностно начина по който изпълнявам упражнението ..мисля че е правилен (за флайса) тъй като лявата ръка никога не ме боли..проблема е само в дясната..
10.11.09
11:15
Флайса не може да го заместиш с кросоувър.
Пробвай да въртиш хвата, промени малко ъгъла на раменете.. експериментирай.
Това упражнение е много важно!
10.11.09
13:34
Слагаш много килограми !
25.11.09
20:32
Проблем ли е като правя лежанка , че не опирам щангата в гърдите а я смъквам до половин педя над гърдите?
25.11.09
21:44
казано от Ivan Boichev на 10.11.09, 11:15:
Флайса не може да го заместиш с кросоувър.
Пробвай да въртиш хвата, промени малко ъгъла на раменете.. експериментирай.
Това упражнение е много важно!
Но не и по-важно от кофите...според мен в почти всяка тренировка трябва да имаш упражнение с собствено тегло! :)