06.11.09
23:05
Здравейте пичове. Имам малък проблем с растежа на бицепса и съответно явно имам някой грешки при избора на упражнения. Горната и долната част на бицепса ми растат, но средната хич я няма. Напоследък ръката ми порасна и сега си личи още повече как средната част на бицепса ми е доста изостанала. Упражненията които правя са : Сгъване с прав лост, Скот, Концентрично сгъване, сгъване на макари с две ръце. Та въпросът ми е, какво да правя за да напредне средната част? Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Петко К на 18.11.09 21:17.
07.11.09
06:00
Предполагам си начинаещ.. Това го разбрах защото и професионалистите правят по по-малко упражнения.4 са много. Направи ги поне 3 , ако не и 3 по 3 серий. Така претренираш още в залата.
Средна част предполагам имаш предвид върха на бицепса. Концентрираното го оформя.Другото което е ти трябва да си релефен , познавам релефни хора които не тренират с оформящи упражнения..
Най-голямата ти грешка не е в подбора на упражненията, защото ти си включил почти всички в тренировката си, а проблемът ти е в броя на тези упражнения. За бицепс не се нуждаеш от повече от 2 упражнения, ако са правилно изпълнени. Също тка средна част на бицепс няма. Той е двуглав мускул - външна и вътрешна глава. Да, някой делят бицепса и на горен и долен, но това не е анатомично деление. Ако под средна разбираш връх - то той става с натрупването на достатъчно мускулна маса, а също така и генът е определящ.
Какво значи 2 упражнения това е смешно ако зимаш химия може да ти порасне с 2 :D праи му по 12 серии повече не 1 прав лост 2 скотово дъмбел най добре влиза за мен де чукчета е сменяи на тренировките упражненията пр крив лост апак ако претренираш с 3 упражнения просто е смешно трябва си бахти палингата стягай са бласкаи яж и бягаи 12 серии малки групи 15 големи се пак това тяло какво ши е някакво напомпено ко зимаш химии и глупости и праиш малко серии.Трябва бласкаш яко тряя си кат бик дори и без добавки ако лесно качваш килиграми.Бласкаш за да свиква тялото да си издражлив як ....ти да се лигавиш с малко упражнения за мен нямя смисал апак и целта е не само да си напомпен издражлив най важното и як...
07.11.09
10:09
Мисля, че преспокойно могат да ти дадат титлата олигофрен на форума.Просто коментара ти е пример какво не трябва да се прави.
казано от RogerF на 07.11.09, 10:09:
Мисля, че преспокойно могат да ти дадат титлата олигофрен на форума.Просто коментара ти е пример какво не трябва да се прави.
x2
казано от RogerF на 07.11.09, 10:09:
Дано останалите му 90 мнения не са като това,току виж някой се вслушал в съветите, на като го гледам 15 годишен...
Така е, не съм навътре в човешката анатомия, така че се извинявам за невежеството :) Точно така, говорех за върха на бицепса, но когато е в отпуснато състояние. Когато го стегна съответно, придобива прилична форма, но в отпуснато състояние горната част е по-малка от долната.
07.11.09
11:21
Ти кво, квадратен ли искаш да е?!
Както казаха бицепса е двуглав мускул.
Дългата глава отговаря за ообема на мускула и за върха при свиването.Предполагам на теб точно това ти трябва,наблегни на упражнения,при които хвата е по тесен или на ширината на раменете.Така ще акцентираш върху тази глава.
.
казано от WessVall на 07.11.09, 09:45:
Какво значи 2 упражнения това е смешно ако зимаш химия може да ти порасне с 2 :D праи му по 12 серии повече не 1 прав лост 2 скотово дъмбел най добре влиза за мен де чукчета е сменяи на тренировките упражненията пр крив лост апак ако претренираш с 3 упражнения просто е смешно трябва си бахти палингата стягай са бласкаи яж и бягаи 12 серии малки групи 15 големи се пак това тяло какво ши е някакво напомпено ко зимаш химии и глупости и праиш малко серии.Трябва бласкаш яко тряя си кат бик дори и без добавки ако лесно качваш килиграми.Бласкаш за да свиква тялото да си издражлив як ....ти да се лигавиш с малко упражнения за мен нямя смисал апак и целта е не само да си напомпен издражлив най важното и як...
Преди да даваш хипер умните си мнения, се научи да пишеш. Ако мисълта ти е подредена в главата ти, както в този пост, значи най-вероято нямам основание да те съдя, понеже вината не е твоя, ами просто съдбата е била жестока.
По темата - упражненията за бицепс не бива да са много. Две до три упражнения са ти напълно достатъчни. Това, което наричаш средна част в същност е върха на бицепса, но той става видим след доста тренировки. За сега бих ти казал да изчакаш, да потренираш и чак след време да мислиш за връх.
08.11.09
10:32
Ген относно формата на мускулите...
08.11.09
11:06
Понеже не искам да отварям нова тема,искам да попитам каква е разликата между обикновените сгъвания с дъмбели за бицепс и чуковите сгъвания! И достатъчни ли са по 2 упражнения за бицепс и трицепс! ?
казано от Angerfist на 08.11.09, 11:06:
Понеже не искам да отварям нова тема,искам да попитам каква е разликата между обикновените сгъвания с дъмбели за бицепс и чуковите сгъвания! И достатъчни ли са по 2 упражнения за бицепс и трицепс! ?
За бицепс са достатъчни 2, за трицепс - 3. А разликата в сгъванията е, че при чуковото сгъване, участва повече брахиалиса и също така натоварва точно този връх на бицепса, за който става въпрос.
казано от WessVall на 09.11.09, 09:19:
Смешни сте ми бе изнежени :D
Ако бях админ веднага щях да ти лепна бана, отвратително тварежно г***о!
09.11.09
12:06
Ами братле пробвай да размениш концентрираното и скотовото с други упражнения,например с дъмбели и тамън 3 стават ;-) .
09.11.09
13:36
казано от Стоянчо на 07.11.09, 08:51:
Най-голямата ти грешка не е в подбора на упражненията, защото ти си включил почти всички в тренировката си, а проблемът ти е в броя на тези упражнения. За бицепс не се нуждаеш от повече от 2 упражнения, ако са правилно изпълнени. Също тка средна част на бицепс няма. Той е двуглав мускул - външна и вътрешна глава. Да, някой делят бицепса и на горен и долен, но това не е анатомично деление. Ако под средна разбираш връх - то той става с натрупването на достатъчно мускулна маса, а също така и генът е определящ.
И, да добавя, проблемът също е от изпълненето на упражненията...100% съм сигорен, че не ги изпълняваш в перфектна форма, или поне не се стремиш! :)
Имам малък проблем с растежа на бицепса и съответно явно имам някой грешки при избора на упражнения. Горната и долната част на бицепса ми растат, но средната хич я няма. Напоследък ръката ми порасна и сега си личи още повече как средната част на бицепса ми е доста изостанала.
Всъщност нямаш никаъв проблем. Ръката ти расте и то равномерно и горе, и долу. Това, което ти “липсва” посредата ще си дойде с качването на някой и друг см. Трябва ти още малко време и размер и всичко ще си дойде намясто.
Щом имаш растеж в момента - задръж тази тренировка докато имаш резултат от нея, а като привикнеш и се появи застой - послушай съветите на Стоянчо за да стресираш наново мускула и той пак да тръгне да расте.
Успех!
10.11.09
09:44
4 упражнения са си много за бицепс , все пак е сравнително малък мускул , 2 упражнения по 4 серии са напълно достатъчни . Макар , че съм виждал програма направена от наш култорист , която включваше ако не се лъжа 5 упражнения и хора , които са я пробвали ми казаха , че работи .
17.11.09
20:19
Извинявам се но да не пускам нова тема ще пиша тук.. бихте ли ми казали упражнения за бицепс и трицепс и реда в който да ги правя..
Благодаря
За бицепс започни примерно прав с лост (прав или крив) и после концентрично или скотово. За трицепс може да започнеш със загрявка и първо упражнение на скрипец, после може френско и накрая изтласкване с тесен хват или дъмбел с 2/1 ръка зад врат или кик-бек.
EvilOgre и да не ми е от съдбата това мислене пак неможеш да ме съдиш палинго никои неможе да ми каже ко ще пиша и как и ето палячо Тони1 тука ми са напомпали и ши ми изказват коментари на писането надути напомпени като броилери коштеш 200 кела дигаи на та лежанка и 50 ръка сдървени копелета фаркаш на суплес ти са чупи пилешкото вратче 15 годишен 17 съм и коштеш си на 25 пак си палинга.Както си искам ши пиша виии си гледаите вас не хорта комплексари фитнеса са повечето такива напомпелса и вече маж голям ши са бии много замахни 2 пати хамалската свърши въздуха ai bb
казано от WessVall на 18.11.09, 21:12:
EvilOgre и да не ми е от съдбата това мислене пак неможеш да ме съдиш палинго никои неможе да ми каже ко ще пиша и как и ето палячо Тони1 тука ми са напомпали и ши ми изказват коментари на писането надути напомпени като броилери коштеш 200 кела дигаи на та лежанка и 50 ръка сдървени копелета фаркаш на суплес ти са чупи пилешкото вратче 15 годишен 17 съм и коштеш си на 25 пак си палинга.Както си искам ши пиша виии си гледаите вас не хорта комплексари фитнеса са повечето такива напомпелса и вече маж голям ши са бии много замахни 2 пати хамалската свърши въздуха ai bb
Толкова неграмотно пишеш, че нищо не разбрах! Не знам дали си на 17, но пишеш като 3 годишен.
Все пак, до колкото схванах, нещо обиждаш, така че предлагам да си починеш малко!
Мнението беше редактирано от Петко К на 18.11.09 21:17.