09.11.09
12:48
Значи...правя набирания в началото на тренировката за гръб, но имам малък проблем - изморяват ми се ръцете и после ми е малко трудно да си направя останалите упражнения (не невъзможно, но трудно...). Въпроса ми е дали има проблем да ги сложа в края на тренировката за гръб или някъде между другите упражнения?
09.11.09
13:22
Принципно - не виждам проблем да оставиш набиранията за в края на тренировката. Правил съм го, но не се чувствам особено комфортно, защото просто нямам достатъчно сили за тях след останалите упражнения за гръб. Съветвам те да намалиш за известно време набиранията (като серии или повторения), но да ги оставиш в началото на тренировката. След известно време ще ти олекнат и тогава постепенно се върни към желаната от теб бройка серии или повторения.
Самата истина е , че щом не му стига сила трабва да яде повече или да си закупи някакъв протеин . Като не му стига сила както и да ги върти все за нещо няма да му стигне .
Мнението беше редактирано от drebniq на 09.11.09 13:29.
Бъркате май понятията “сила” с “издръжливост’
Има и 3ти вариянт да ги правиш в отделен ден.
АКо ги сложиш най-накрая колко ще можеш да направиш едвали ще е и половината от това,което можеш.
Специално при набиранията ползата е в повечето повторения.
09.11.09
17:08
и с 2-3 набирания в серии може да направи мускули, в зависимост каква е интензивността и обемът.
Набиранията ги остави в началото.Ако търсиш леко , спортувай шах.След месец - два ръцете ти ще свикнат
Постави ги в началото.Когато започнах да се набирам не можех да напраея 3x3,но един приятел ми каза,че поставил набиранията първи и ги правил така 10 сери на макс,по 2 по 3 колкото можеш,след няколко седмици каза,ще почувстваш промяната и така стана.Сега правя по 8-10 набирания.Пробваи този метод при мен и приятеля ми подеиства незнам за теб пробваи,не губиш нищо.
09.11.09
18:35
казано от Емил Начев на 09.11.09, 17:06:
Ако не можеш да направиш 10 чисти набирания, ги остави в началото, докато дръпнеш с набиранията. На упражненията след това може да си намалиш тежестта и да ги изпълниш, а на набиранията трябват специални приспособления. Ако си правиш 10 набирания, ги бутни по-нататък.
Това с 10-те бройки е някаква условна граница. Да речем до 10/12 бройки може да гониш някакво развитие за сила/ маса с тях, после или трябва да слагаш утежнения или тренираш повече за издържливост.
Също да допълня, сигурен ли си, че упражненията за гръб не са ти прекалено много? Аз като се заиграя с тях, като вкарам набирания и едно гребане, тежко колкото мога, си изпълнявам упражненията, обаче после цяла седмица не мога да се възстановя като хората.. :lol:
Тренирам с дъмбели предимно...греба с дъмбел, правя широкото гребане с дъмбели от наклон и накрая 2 серии правя гръбни преси :) но особено широкото гребане първите серии ми и трудно. Това е.
Мерси на всички.
Мнението беше редактирано от Desislava Stoyanova на 09.11.09 18:38.