Дневникът на Силвия

Темата е заключена.

09.11.09
10:10

Здравейте!
Отдавна съм регистрирана и следя сайта bb-team.org, но не съм взимала участие в дискусиите във форума.
Е, днес реших, че е време да направя свой дневник, като отбелязвам начина ми на трениране, както и на хранене и да получавам адекватни съвети/критики.

Така... малко за мен. 21 години, 170см/54кг
Опит в тренирането: 6 месеца, с прекъсване 4… :)

От днес поднових тренировките си. Започвам с 1-месечно вработване - чудя се дали не е много този срок...

Днес, като за първа тренировка:
(веднага след ставане ударих силна доза чисто нескафе)

10мин кростренажор, интензивно темпо, за загрявка

4 серии придърпване на вертикален скрипец (1 без тежест, само за разгрявка, 1 х 20 кг, 2 х 25 кг)
3 серии повдигане на ръцете нагоре (хм, абе нещо не мога да намеря как точно се казва упражнението, но го правя на една машина, първата серия без тежест, после 2 серии с по 2х 1.5 кг)
3 серии трицепсово разгъване на горен скрипец - по 15 кг
3 серии “чукчета” за бицепс - 1ва серия - 2 кг, 2ра - 3кг, 3та - 4кг
3 х 20 хиперекстензии
20 мин интервално кардио на пътека

По време на тренировка 0.500л вода, след нея: 1 ябълка + енергична напитка без захар Wellwoman + 1 капсула Омега 3/6/9
1.30 по-късно: 3 суп. лъжици овесени трици + 3 белтъка с 1 жълтък + 1 домат + около 150-200 гр пилешко филе (правих си за по-късно, но ми замириса апетитно та хапнах) + доста водичка.

Целта ми в дългосрочен план е намаляване на подкожните мазнини, които са доста особено в областта на талията и корема, както и естествено хармонично тяло.
Какво ще кажете за тренировката? Добре ли е за “вработване”?

Темата беше редактирана от sunshine на 09.11.09 10:21.

09.11.09
15:23

Така... след точно 4 часа беше и 3-тото ми ядене:

пилешко филе 200гр + 1 домат + 1 морков + 2 филии препечен пълнозърнест хляб
Витамин С + капсула Ленено масло

Сега имам лека мускулна треска, а и кръстът ме понаболва, което според мен е сигнал, че хиперекстензиите нещо не ги направих както трябва...

09.11.09
18:28

Последните ми 2 ядения бяха: кофичка кисело мляко 0.1, подсладено с канела

и след това: пил.филе + 3белтъка + домат + морков + капсула ленено масло

Е, това беше за днешния ден... Някакви крикити, препоръки?

09.11.09
21:42

казано от sunshine на 09.11.09, 10:10:

Здравейте!

Здравей, успех и постоянство в тренировките.

От днес поднових тренировките си. Започвам с 1-месечно вработване - чудя се дали не е много този срок...

Не, не е много, никак даже.

Днес, като за първа тренировка:
(веднага след ставане ударих силна доза чисто нескафе)

10мин кростренажор, интензивно темпо, за загрявка

4 серии придърпване на вертикален скрипец (1 без тежест, само за разгрявка, 1 х 20 кг, 2 х 25 кг)
3 серии повдигане на ръцете нагоре (хм, абе нещо не мога да намеря как точно се казва упражнението, но го правя на една машина, първата серия без тежест, после 2 серии с по 2х 1.5 кг)
3 серии трицепсово разгъване на горен скрипец - по 15 кг
3 серии “чукчета” за бицепс - 1ва серия - 2 кг, 2ра - 3кг, 3та - 4кг
3 х 20 хиперекстензии
20 мин интервално кардио на пътека

Какво ще кажете за тренировката? Добре ли е за “вработване”?

Не, не е добра. За да се “вработиш”, ти трябват упражнения за цялото тяло, а не сплитоподобни тренировки за горната половина. Всъщност сплитът не е най-доброто решение и на по-късен етап за хора, които тепърва ще градят мускулна маса.

П.П. Не видях колко вода пиеш през деня.
Знам ли, аз пия между 1,5 л. и 2,5 л. по време на тренировка.

Мнението беше редактирано от Инис на 09.11.09 21:46.

09.11.09
23:17

Ох, това с упражненията... лошо! Какви би ми препоръчала? (тук е мястото да уточня, че нямам идея какво значи “сплитоподобни” :С)
Пия около 2.5-3 л течности - предимно минерална вода и някой друг неподсладен чай.

10.11.09
08:09

Днес ми е нетренировъчен ден. Решила съм да тренирам през ден. Мускулна треска си имам.

Закуска в 9.30 - 3 с.л. овесени трици + 1 яйце + 2 белтъка + 2 филии препечен пълнозърнест хляб + 1 домат
Най-вероятно следващото ми ядене ще е доста доста по-късно, защото отивам в университета, а там няма какво да хапна. Ще наблегна на водата и кафето.

10.11.09
12:55

Здравей и yспех с дневника!
Относно тренировките не съм спец и не мога да кажа кое е добре и кое зле, но аз бqх посъветвана да правя многоставни yпражнения за цялото тяло, ако искаш погледни дневника ми там има написани yпражненията и броиките.

10.11.09
13:03

И папкай яйцата цели, не изхвърляй жълтъците, независимо какъв хранителен режим спазваш: http://vencitu.blogspot.com/2009/07/blog-post_26.html   ;-)

10.11.09
15:50

Хей, здрасти и от мен :)

Пожелавам ти успех с дневничето и постигането на целта! :)

10.11.09
15:56

Мога да те посъветвам, щом целта ти е намаляване на подкожните мазнини да прескочиш до Спайдър спорт (до х-л Плиска, с 280 рейс :) ) за да ти замерят с калипер процента мазнини и така ще си наясно с настоящето положение. После на месец-два може да ходиш и ще следиш губиш ли мазно, качваш ли мускул, в застой ли си и т.н. Не е скъпо замерването. Лично аз не съм ходила още, ама все се каня.

Мнението беше редактирано от maria на 10.11.09 15:58.

10.11.09
17:15

Ами, ще взема да го направя, колко парички е горе-долу?

Ох, а как съм се ядосала! Аман от измамници! Тъй като днес имам “зареждащ” ден (от доста време съм на режим и 1-2 седмично си позволявам да хапвам сладко) отидох и си купих еклери от Фантастико - хапвам един - малко гаден на вкус, хапвам втори - направо ми се доповръща с извинение!). Дадох 4лв за вкиснат боклук - е, не е фрапираща сума, но защо трябваше да им пълня гушите на тия .... и без това е скъп магазин!

Та.. зареждащия ден приключи безславно... през деня хапнах ябълка, после салата + фил.пиле + малко ориз и няколко картофа (само това явно ми е “прегрешението”)

Нямам търпение да дойде утре! Но съм малко объркана за тренировката.. някакви предложения?
Рали, ще погледна сега твоя дневник (така съм се зачела в дневника на Мими, че нямам време за нищо друго;)))))

Мнението беше редактирано от sunshine на 10.11.09 17:17.

10.11.09
17:37

Здравей, sunshine!

Добре дошла и успех с дневника.

10.11.09
18:30

Здравей и добре дошла при нас! :)
Нека с желание и постоянство си водиш дневника и следваш поставените си цели! Успех.. :)

10.11.09
22:33

Благодаря ви за топлото посрещане! Скоро ще намина през всички дневничета да хвърля едно око и да посъбера информация, че още чета нещо мнооооого голямо по обем и нямам много време.

Последното ми хапване днес беше към 23 - 2 яйца + 2 капсули Ленено масло и доста водичка.
Утре със ставането отивам на тренировка! :) Лека нощ!

11.11.09
07:10

Силве поздрави и от мен за дневничето..... ;-) Нека то бъде твоят стимул занапред.

11.11.09
10:28

Така... днес - тренировъчен ден!

Със ставането двойна доза чисто нескафе. 30мин по-късно бях в залата.

Загрявка: 10мин кростренажор

Все още не съм си изяснила ясно въпроса как точно ще тренирам през този първи “вработващ” месец.
Та, реших днес да правя упражнения за долна част на тялото + горна част корем.

За момента ми се върти нещо в главата - една тренировка горна част на тялото + долна част корем, почивка, после долна част + горен корем... 4 пъти седмично... т.е. 2 х 2 за долна и горна част и 3 почивки. Как е според вас? След всяка тренировка HIIT кардио - 15-20мин

Та, след това лирично отстъпление да се върна на днешната тренировка.

След загрявката:
- балетни клекове с 4кг - 3 х 10
- лег преса 3 х 20 - първата с 5 кг, следващите по 20 кг
- бедрено разгъване 3 х 20 - първата с 10, втората с 15, третата с 20 кг
- бедрено сгъване 3 х 20 - с 10 кг
- повдигане на пръсти от стоеж 3 х 20 - първа и втора серия с 5кг, последната с 7.5
- след това 3 х 20 коремни преси
- накрая размазващо HIIT кардио - 10мин на пътека и 10мин на кростренажор бързо темпо

Храната... след като се прибрах - 1 ябълка.. тутках се 20мин и след това хапнах 2 яйца + 3 с.л. овесени трици
след още 30-40мин порция юфка с подсладител и ванилия, както и 100 мл прясно мляко 1.5
Водичка - към литър до тук. Планирам следващото ядене да ми е към 3-4 - протеинче и зеленчуци :)

11.11.09
10:53

Здравей, Силвия!
Погледни дневниците на ralista и гаги - Лимка е описала доста неща, вкл. и тренировки, които биха били подходящи и за теб.
Както написах по-горе, не ти трябва разделяне (сплит - англ. split) на мускулните групи по дни, а тренировки за цялото тяло.
И сподели впечатленията си от прочетеното :)))))

11.11.09
12:00

Така! Много благодаря! Усетих за какво говориш, прочетох и информацията в дневниците.
Леле, толкова съм се запалила, че просто не спирам да чета :)
Сега се разрових в нета и поглъщам жадно информация за кръговата тренировка. Мислех, мислех и май май стигнах точно до това, което ми трябва.
Само искам да попитам някой, който е запознат - всеки кръг едно и също упражнение за дадена мускулна група ли ми трябва или различно (примерно 4 кръга 4 различни упражнения за гръб, гърди, .. и т.н.)?

11.11.09
12:33

Едни и същи в една тренировка. Може да ги сменяш, обаче, в различните тренировки.
Сама ще усетиш, че различните упражнения товарят различно. За да ти е пълноценна тренировката, по-добре едни и същи упражнения.

11.11.09
13:29

Супер! Мисля, че много ще ми допадне кръговата тренировка! :) А има ли значение поредността на самите мускулни групи?

В 15.00 хапването беше стабилно:
300 гр пилешко филе
домат
краставица
2 яйца
40-50 гр кашкавал
0.500 л вода

Чувствам се сита... и уморена.. май ще посля ;)

11.11.09
15:04

Май прекалено бързо огладнях.. 2 яйца + 2-3 парчета свинска шунка 3% мазнини ... само лежа, чета и ям от както се прибрах от тренировка... ужас

11.11.09
17:52

Е няма такъв глад днес! След като поспах малко се събудих с мисъл за храна...

1 яйце + 2 белтъка + 1 домат + 3-4 резена шунка 3% мазнини + 200 гр пилешко + 250мл мляко 1.5, не трябваше да го пия това мляко ама много ми се допи и така е като имам цяла кутия... сега уж се нахраних... дано това е последното “хапване” за деня... ;)

11.11.09
22:34

Уфффффффффффффф... какво ми стана (headbang)

От цикъла ли е, от какво е... такъв глад за сладко... уж вчера заредих ама уви.. издъних се! Хапнах една бисквитена торта и един орехов пай.... чак ме е яд, че пак се натъпках. Пък после и да бухам кардио все тая :( Кажете нещо за усмиряване на тоя апетит, че вече нз... Някакви мнения относно BSN Cheater’s relief??? Май се принуждавам да си го купя...

GO

16.11.09
21:02

Само за ядене говориш, драсни нещо и за тренировките ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1