07.02.05
12:06
трицепса има три глави
какви упражнения има эа всяка глава по отделно????
всяка глава по отделно не можеш да натовариш! може единствено да се акцентира до някаква степен. :)
Значи искаш маса на трицепса (целия). Добре. От бутащите упражнения запази само лега. Трицепса прави след гърба (два пъти седмично) по две различни програми съставени от по три упражнения..... абе ти с какъв стаж си?
Щото ако беше с 3 месеца, голяма подкова щеше да видиш :lol:
ОК. Опитай нещо такова:
ден1 - Повдигане от лег с тесен хват 5х6/ разгъване на скрипец с надхват 5х10-12 / разгъване на скрипец с подхват 5х10-12
ден2 - Кофички за трицепс с тежест 5х6 / френско от лег с надхват 5х8/ френско от лег с подхват 5х10
Успех! :)
Ето и от мен нещо:
1.Френско разгъване ама с дъмбели-акцентв/у дългата глава
2.Разгъване на скрипец в надхват-акцент в/у външната глава
3.Разгъване на скрипец в подхват с D ръкохватка-акцент в/у вътрешна глава.Сериите и повторенията нека са като тези които ти препоръчва Мартин.
Може да разнообразиш нещата като въведеш и кикбек с дъмбел,като за да акцентираш в/у дадена глава при разгъването завърташ китката съответно навън или навътре.
mile,до колкото разбрах тои иска маса на целия трицепс,така че е по-добре да прави базови упражнения каквито Martin написа,иначе твоята програма е за период на орелефяване.
П.С.Френското не се препоръчва да е в началото поради прекомерното натоварване на лакътя :)
Адаш, програмата на Миле е добра според мен. На машините също можеш да работиш с големи тежести. По принцип не ги уважавам, но със сигурност имат място в тренировката. А и всяко едно упражнение може да се прави в началото, затова съществуват разгряващи серии :wink: А иначе за базовите упражнения си е така, то френсото си се води базово за трицепс.
Поздрави :)
[quote author=“Martin87”]mile,до колкото разбрах тои иска маса на целия трицепс,така че е по-добре да прави базови упражнения каквито Martin написа,иначе твоята програма е за период на орелефяване.
П.С.Френското не се препоръчва да е в началото поради прекомерното натоварване на лакътя :)
Значи написал съм някои упр.за акцент в/у дадена глава иначе трябваше да дублирам поста на Мартин,което не е нужно,а и човека се нуждае от идеи все пак.Що се отнася до френското донякъде си прав,но при добро згряване/поне 2х15-20/ няма проблем.Все пак това е базово упр.което товари целия трицепс :wink:
13.02.05
12:29
много добри упражнения сте написали и двамата, но не са ли малко множко сериите - 15 серии за малък мускул като трицепса?
19.02.05
21:10
Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=41239#41239
15 серии са много за маса. Да не говорим пък за два пъти седмично.
Тренирам трицепса така:
Понеделник и петък; другата седмица сряда и после от начало
така става че го тренирам през 4 дена
3x8 френско
3x8 френско надолу с главата(на лежанка за коремни преси - за дългата глава)
3x8 на pul-down на скрипец
Пиши на кирилица!
Поста ти беше преведен от мен!
Прочети правилата на форума!
Спазвай правилата на форума!
аз за маса правя
1.френско х4
2.кикбек х4
3.скрипец с надхват х4
4.кофички на полулежнака за донапомпване
дали натоварвам оптимално всички глави. :?:
откакто тренирам по тая програма трицепс ми видимо се е оголемил и стегнал,а преди като се сетя какъв ми беше трицепса - като желе 8) :lol:
15.03.05
10:30
Искам да попитам нещо.Да тренираш трицепса 2 пъти в седмицата по 15 серии не е ли малко много ???Какъв стаж трябва да имаш и как да си направиш програмата,защото по същата логика трябва да тренираш и бицепса 2 пъти ?Нали ?
Според мен не е малко много, а е много много :D Освен ако не искаш да акцентираш на въпросния мускул.
http://www.bb-team.org/training/000547.php ето написахме статия посветена на темата
[quote author=“freakster”]аз за маса правя
1.френско х4
2.кикбек х4
3.скрипец с надхват х4
4.кофички на полулежнака за донапомпване
дали натоварвам оптимално всички глави. :?:
откакто тренирам по тая програма трицепс ми видимо се е оголемил и стегнал,а преди като се сетя какъв ми беше трицепса - като желе 8) :lol:
дали с 15-16 серии не претренирам,вие как тренирате трицепса
Аз правя трицепса веднъж седмично с бицепса,но след него.Нямам точна програма,но горе-долу изглежда така:
*скрипец в надхват x3/по-рядко 4серии/
*френско или лежанка тесен хват x3
*кофи или скрипец с 1 ръка подхват или кикбек x3
Така си ми е тамън :D Да ти кажа много серии ми се струват твоите.Едно съветче от мен-махни 1упр и намали сериите на 1-2упр
freakster, според мен би било по-добре да замениш едно от последните три с нещо като френска преса от стоеж или седеж, както и да махнеш едно от трите (може би).
Адаш, а твоята програма е добра според мен. Нарочно ли правиш първо на скрипеца или просто така се е случило?
[quote author=“Martin”]freakster, според мен би било по-добре да замениш едно от последните три с нещо като френска преса от стоеж или седеж, както и да махнеш едно от трите (може би).
какво представлява тази френска преса.Аз четох статията в сайта и според мен тия упражнения са за трите части,кофичките не искам ад ги махам защото само те са ми за долната част.а ако оставя по три серии по-добре ли ще е,то е все едно махам едно цяо упражнение
За това говоря. А за махане е кикбека, според мен. Принципно няма проблем, само да не ти е много тежка програмата (да се възстановяваш за следващата тренировка).
[quote author=“Martin”]Адаш, а твоята програма е добра според мен. Нарочно ли правиш първо на скрипеца или просто така се е случило?
Ами по принцип първо скрипеца правя за да съм загрял добре за френското(ако го правя),а ако ми се правина лежанката с тесен хват,може и да ги разменя.Гледам тежките упр. да са в началото.
Ами знам,че много хора се оплакват от болки в лактите при френското,затова го правя второ.Вярно,че е базово и тежко и тези упражнения по принцип в началото се правят,ама все пак не искам да рискувам и гледам да съм добре загрял за него.Иначе изключено е да е последно,защото ще съм пребит тогава :D