13.04.04
14:33
За да не реши някой, че съм припаднал с гърчове, нека първо обясня какво е колапс. Кратковременно виене на свят придружено с рязка отпадналост.
Докарах си го лесно - интензивна тренировка, след 3 дни празници.
Първо, трябва да отбележа, че тренирам сутрин. Бях ‘закусил’ само с L-Carnitine. Опитах за пръв път тренировка на мускули антагонисти, но бях подбрал доста големи групи - гърди и гръб и на средата на гърба се отказах. Натоварването ми идва в повече, а за времето, което имам, не мога да направя добра тренировка на всяка група.
Както и да е - завърших с някои кардио-упражнения, последното от които - 10 мин. интензивно колело. 7,5 - равномерно темпо и 2,5 - спринт. В резултат - щом слязох от колелото усетих леко замайване - довлачих се до бара, взех си нещо сладко за пиене и се проснах на един стол. Усещах, че няма да мога да стана. Не можех да си кажа името дори... буквално. Чак след около 5 мин. събрах сили да се преместя на една лежанка, където вече се почувствах по-добре.
Къде съм сбъркал?
Подозирам, че не е трябвало да правя толкова интензивна тренировка съвсем гладен...
Как може да се избегне подобен experience?
Ами пич това е доста неприятно,а може да бьде и опасно.Явно функционалното ти сьстояние в момента не ти позволява такьв метод на тренировка.За това по време на ренировка пии повече вода,тьй като при такова натоварване крьвта се сгьстява от по-голямата употреба на кислород.Вьобще това е много трудна програма и е за напреднали .Не знам какьв стаж имаш,но трябва нещо по-леко :cry:
Мерси, Mile.
И аз мисля, че още не е за мен. Но реших да го опитам, за разнообразие. Защото започнах да се адаптирам към досегашните си схеми на тренировка.
Иначе, тренирам от горе-долу, година и половина, но с близо 3 месеца прекъсване от декември до февруари.
3 пъти седмично засега.
Колебая се дали да пропусна следващата тренировка, или просто да я направя по-лека...
13.04.04
18:51
Хипоглекимия... Състояние на опасно нисък пад на захарта в кръвта, мозъка изпитва глад, освен нарушение във вестибуларния апарат може да се получи замъгление на зрението и не рядко припадъци. Предлагам ти да тренираш в кардио зоната, без да въртиш до отказ. Незнам как е хранителният ти режим, но тренировка над 60 минути в твоя случай е безсмислена. Имам познати дето си сцепиха главите при падане заради подобни хипоглекимични кризи. Забви топката, карай го по-постепенно щото едно е сваляне на мазнини за здраве, а съвсем друго огромния стрес при хипоглекимичните шокове в резултат на погубваща мания за красота.
Да, над 60 мин. ми е много...
Колебая се дали да не вкарам още един два дни само за кардио. Така ще мога да разпределя по-добре тренировките си и да ги правя с по-равномерно натоварване.
Мерси за съвета за кардио зоната.
Ох, този хранителен режим... избягвам много-много мазнини от животински произход, предпочитам леки меса, гледам да има повече салатка и избягвам въглехидрати вечер. В общи линии това е - не е много строг режим.
Добра идея ли е да вземам нещо сладко (под формата на напитка - има разни хубави студени чайове) по време на тренировката или преди нея?
14.04.04
11:15
Не, не е добра.
Идеята в кардиото е да изцедиш гликогена и да започнеш да гориш мазнините. Ако се наливаш със захар ще сваляш по-малко мазнини.
Drugo reshenie na tozi problem e da hapnesh nesto sladko predi trenirovka. Sashto da namalish kafeto i da ne go piesh predi trenirovka. Na mene mi stava losho imenno ot kafeto i gledam da go piq samo na palen stomah ili kogato sam ql sladko 8)
Пич, погледни пак последния пост на Image, за да се уточним по въпроса за сладкото преди кардио :wink:
А за кафето - доста хора смятат, че е добре да поят 1 двойно половин час преди кардио, ащото така горели повече калории (заради кофеина). Не знам до колко е вярно, но така са ми казвали...